Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от don_gori » 22 Сеп 2020, 22:22

steeN написа:Това с пресния ДОТ нали разбирате, че е някаква масова психоза? Няма никакво значение дали гумата е произведена вчера или преди 2 години стига да не е седяла отвън на слънце.

И кой ще ти гарантира, че през тези 2 години гумата е съхранявана по спецификация и в добри условия ? Ти си купи "нови" гуми с ДОТ 18 от кварталния гумаджия за 800+лв и после се моли той съвестно да ги е съхранявал 2 години :mhihi:
И не съм съгласен да плащам една и съща цена за нещо произведено ново преди 8 седмици и нещо пак ново ама прозиведено преди 2 години и 8 седмици.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 22 Сеп 2020, 23:37

Ако гумата е бюджетна, остатъчната вулканизация, която протича за тези 2 години ще я направи пластмаса.
За истинските марки този проблем почти го няма.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 23 Сеп 2020, 19:21

и моя опит с китайци е че карат по 1 сезон...

за по малки цолажи(14, 15) и градско(основно) предпочитам качествена всесезонна гума

иначе е вярно и това че цената на един модел гуми е много различна в различните магазини, та аз ги сверявам първо през всичкигуми.бг

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 24 Сеп 2020, 6:15

Тази година ще карам 2-ри сезон с NEXEN Winguard Snow G WH2. Гумите се представиха добре първия сезон, но днес ги разгледах и забелязвам, че леко са се втвърдили след престоя лятото. Та не съм голям оптимист. Може би ще са все още ОК този сезон, но за трети няма да ми харесват.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 26 Сеп 2020, 12:16

Някой коментар за гуми GoodRide, четах някви работи тествани тук, там много добри ама дали някой е карал с тях? Говорим цолаж не повече от 16ки включително. :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 27 Сеп 2020, 8:45

Има ли значение какви гуми ще взема с размер 175/70/13? Не за БМВ, за малка кола (Форд Фиеста '98), на майка ми. Колата не се кара много зимата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 27 Сеп 2020, 16:23

Винаги има значение. Купуваш най-доброто спрямо бюджета ти
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Сеп 2020, 22:59

Точно при тия малките размери, разлика от 15лв на гума може да значи един клас разлика...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 27 Сеп 2020, 23:01

Мдаа, за малки размери само топ-клас. Много смислен тунинг... Примерно Continental и най-вероятно ще си помислиш, че караш друга кола.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 28 Сеп 2020, 8:21

3 поредни зими със сръбски Тигър с размер 155/70-13. Няма момент да са ме подвели или да съм имал проблем с проходимост. Предните са на 3.8мм и ще ги сменя, целия комплект предни и задни са на 86000км. Не знам какво е това вманиачаване в марки и мислите за премиум. През годините се убедих, че не винаги скъпото и марково е по-добро от по-евтиното. Ако някой търси състезателни гуми естествено,че евтините не са за него, но за нормално шофиране и съобразяване с пътни условия сръбските са чудесни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 28 Сеп 2020, 8:34

Тоя пост е точно тип киселото грозде... вманиачаване друг път.
А Тигър съм карал и аз за кратко, разказах вече защо ''за кратко''... ако ще купувате на тъщата - може.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 28 Сеп 2020, 8:37

KUM4o написа:3 поредни зими със сръбски Тигър с размер 155/70-13. Няма момент да са ме подвели или да съм имал проблем с проходимост. Предните са на 3.8мм и ще ги сменя, целия комплект предни и задни са на 86000км. Не знам какво е това вманиачаване в марки и мислите за премиум. През годините се убедих, че не винаги скъпото и марково е по-добро от по-евтиното. Ако някой търси състезателни гуми естествено,че евтините не са за него, но за нормално шофиране и съобразяване с пътни условия сръбските са чудесни.
Специално в момента сръбските гуми като твоите са доста добър вариант. Но зависи какво иска човек - Добро сцепление на мокро или дълъг пробег . Та при сцеплението специалисти са гумите във високия клас.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 28 Сеп 2020, 8:41

За такива случай най-добрата зимна гума е новата, непретенциозна кола, предно предаване, малко км .. какъв е смисъла ?
В посочения размер 175/70/13 разликата между най-евтините зимни и топ клас гуми е около 60лв , примерно Тигара е 60лв , Фулдата дето хем не е топ е 90лв , а Континентала е 130 ..
Аз служебната кола я карам вече 3та зима с Orium, тогава за 1ви път ги чух и като проверих бяха най-евтините, еми много добре се представят нито са се износили, нито са станали на камък. Личната кола също я карам 3та година с Dunlop Winter Sport 5 и като състояние са на същото дередже като Ориума. Не че ще си сложа Ориум на личната си кола, но такова вманиачаване няма смисъл.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 28 Сеп 2020, 8:44

grkv написа:Тоя пост е точно тип киселото грозде... вманиачаване друг път.
А Тигър съм карал и аз за кратко, разказах вече защо ''за кратко''... ако ще купувате на тъщата - може.

Виж гроздето не ми е кисело. Минавам между 6000-7000км месечно с тези гуми и ядове не съм имал. Давам около 1000лв само за гориво и според теб дали не мога да си позволя гуми за 600-700, мога но няма смисъл. Работя в производство и правим много неща за премиум марки уж БМВ ,Мерцедес ,Ламборгини и познай същите неща за тези премиум само им сменяме маркировката и влизат във Фиат,Алфа и Рено, та това с марките и кое е премиум съм го видял с очите си. Прехваленото немско качество да ти дам пример с Валео, пише на пластмасата произведено в Германия, а в същото време се прави в дълбока БГ провинция. Хубав ден на всички.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 28 Сеп 2020, 8:46

Карахме на едната служебка с Тигър ама с времето се изкривяват, то вярно че стабилно се караше колата ама и гумаджий са ми го казвали.
След това нови гуми, нови биалети, стенд и колата заспа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата