Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
steeN написа:Това с пресния ДОТ нали разбирате, че е някаква масова психоза? Няма никакво значение дали гумата е произведена вчера или преди 2 години стига да не е седяла отвън на слънце.
И кой ще ти гарантира, че през тези 2 години гумата е съхранявана по спецификация и в добри условия ? Ти си купи "нови" гуми с ДОТ 18 от кварталния гумаджия за 800+лв и после се моли той съвестно да ги е съхранявал 2 години

И не съм съгласен да плащам една и съща цена за нещо произведено ново преди 8 седмици и нещо пак ново ама прозиведено преди 2 години и 8 седмици.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Ако гумата е бюджетна, остатъчната вулканизация, която протича за тези 2 години ще я направи пластмаса.
За истинските марки този проблем почти го няма.
За истинските марки този проблем почти го няма.
и моя опит с китайци е че карат по 1 сезон...
за по малки цолажи(14, 15) и градско(основно) предпочитам качествена всесезонна гума
иначе е вярно и това че цената на един модел гуми е много различна в различните магазини, та аз ги сверявам първо през всичкигуми.бг
за по малки цолажи(14, 15) и градско(основно) предпочитам качествена всесезонна гума
иначе е вярно и това че цената на един модел гуми е много различна в различните магазини, та аз ги сверявам първо през всичкигуми.бг
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Тази година ще карам 2-ри сезон с NEXEN Winguard Snow G WH2. Гумите се представиха добре първия сезон, но днес ги разгледах и забелязвам, че леко са се втвърдили след престоя лятото. Та не съм голям оптимист. Може би ще са все още ОК този сезон, но за трети няма да ми харесват.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Някой коментар за гуми GoodRide, четах някви работи тествани тук, там много добри ама дали някой е карал с тях? Говорим цолаж не повече от 16ки включително. 

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Има ли значение какви гуми ще взема с размер 175/70/13? Не за БМВ, за малка кола (Форд Фиеста '98), на майка ми. Колата не се кара много зимата.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Винаги има значение. Купуваш най-доброто спрямо бюджета ти

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Точно при тия малките размери, разлика от 15лв на гума може да значи един клас разлика...
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Мдаа, за малки размери само топ-клас. Много смислен тунинг... Примерно Continental и най-вероятно ще си помислиш, че караш друга кола.
3 поредни зими със сръбски Тигър с размер 155/70-13. Няма момент да са ме подвели или да съм имал проблем с проходимост. Предните са на 3.8мм и ще ги сменя, целия комплект предни и задни са на 86000км. Не знам какво е това вманиачаване в марки и мислите за премиум. През годините се убедих, че не винаги скъпото и марково е по-добро от по-евтиното. Ако някой търси състезателни гуми естествено,че евтините не са за него, но за нормално шофиране и съобразяване с пътни условия сръбските са чудесни.

Тоя пост е точно тип киселото грозде... вманиачаване друг път.
А Тигър съм карал и аз за кратко, разказах вече защо ''за кратко''... ако ще купувате на тъщата - може.
А Тигър съм карал и аз за кратко, разказах вече защо ''за кратко''... ако ще купувате на тъщата - може.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Специално в момента сръбските гуми като твоите са доста добър вариант. Но зависи какво иска човек - Добро сцепление на мокро или дълъг пробег . Та при сцеплението специалисти са гумите във високия клас.KUM4o написа:3 поредни зими със сръбски Тигър с размер 155/70-13. Няма момент да са ме подвели или да съм имал проблем с проходимост. Предните са на 3.8мм и ще ги сменя, целия комплект предни и задни са на 86000км. Не знам какво е това вманиачаване в марки и мислите за премиум. През годините се убедих, че не винаги скъпото и марково е по-добро от по-евтиното. Ако някой търси състезателни гуми естествено,че евтините не са за него, но за нормално шофиране и съобразяване с пътни условия сръбските са чудесни.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
За такива случай най-добрата зимна гума е новата, непретенциозна кола, предно предаване, малко км .. какъв е смисъла ?
В посочения размер 175/70/13 разликата между най-евтините зимни и топ клас гуми е около 60лв , примерно Тигара е 60лв , Фулдата дето хем не е топ е 90лв , а Континентала е 130 ..
Аз служебната кола я карам вече 3та зима с Orium, тогава за 1ви път ги чух и като проверих бяха най-евтините, еми много добре се представят нито са се износили, нито са станали на камък. Личната кола също я карам 3та година с Dunlop Winter Sport 5 и като състояние са на същото дередже като Ориума. Не че ще си сложа Ориум на личната си кола, но такова вманиачаване няма смисъл.
В посочения размер 175/70/13 разликата между най-евтините зимни и топ клас гуми е около 60лв , примерно Тигара е 60лв , Фулдата дето хем не е топ е 90лв , а Континентала е 130 ..
Аз служебната кола я карам вече 3та зима с Orium, тогава за 1ви път ги чух и като проверих бяха най-евтините, еми много добре се представят нито са се износили, нито са станали на камък. Личната кола също я карам 3та година с Dunlop Winter Sport 5 и като състояние са на същото дередже като Ориума. Не че ще си сложа Ориум на личната си кола, но такова вманиачаване няма смисъл.
grkv написа:Тоя пост е точно тип киселото грозде... вманиачаване друг път.
Виж гроздето не ми е кисело. Минавам между 6000-7000км месечно с тези гуми и ядове не съм имал. Давам около 1000лв само за гориво и според теб дали не мога да си позволя гуми за 600-700, мога но няма смисъл. Работя в производство и правим много неща за премиум марки уж БМВ ,Мерцедес ,Ламборгини и познай същите неща за тези премиум само им сменяме маркировката и влизат във Фиат,Алфа и Рено, та това с марките и кое е премиум съм го видял с очите си. Прехваленото немско качество да ти дам пример с Валео, пише на пластмасата произведено в Германия, а в същото време се прави в дълбока БГ провинция. Хубав ден на всички.

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Карахме на едната служебка с Тигър ама с времето се изкривяват, то вярно че стабилно се караше колата ама и гумаджий са ми го казвали.
След това нови гуми, нови биалети, стенд и колата заспа.
След това нови гуми, нови биалети, стенд и колата заспа.