Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от gromovich » 18 Мар 2023, 22:15

madafaka_donkele написа:
BMW_POWER написа:Tози трезор го думнаха преди години

Някой запознат ли е какво става като думнят някой трезор? Сложил си например 10гр. златце, думкат го трезора, трезора е частен, не в някоя банка. Има ли кой да ти въстанови златцето или да ти го наплати?

как може да докажеш какво и колко си сложил. на такъв принцип някой може да каже че е съхранявал яйце на Фаберже

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2023, 22:37

bum_bum написа:Може пък на някой да не му е много приятно утре срещу някаква сума всяка една корпорация да се сдобие с пълен доклад за живота му- какво яде, какво пие, какво гледа, къде почива, каква кола кара, къде я кара, къде излиза, какво и колко пие, изобщо пълна картина на живота и навиците.

Единствено наличните пари ни делят от тази стъпка засега.

То да е само това...
Като знаят какво и колко имаш и утре им станеш неудобен поради някакви си техни причини и просто решат да ти вземат част от имането, от какъв зор да знаят колко точно е това имане? От какъв зор аз трябва да им се доверявам за всичко и че решенията взети от правителството за мен ще са правилни, че да им се отчитам? Ама не искам бе, да търсят плащанията в бизнесите, какво ще ми ги търсят от бай хей, който видиш ли случайно можеш да има няколко хилядарки недекларирани от техните алчни лапи? Скапаните нападжии като те проверяват и ти искат някакви пари, знаете ли, че парите, които сте получавали на сватби, рождени дни или каквито и да е поводи ако има кажете, че са дори 1000 лв. за да ти ги признаят трябва да са ви ги дали с нотариално заверен документ? :mhihi: :ranting: А знаете ли, че утре недай си боже баба ви, дядо, майка, баща или нещо такова умира и ви е оставил някъде някакви пари, пак за да са законно ваши трябва да са оставени с нотариус? Иначе могат да ви послужат само да ходите по кафета с тях и за нищо друго. До утре мога да пиша неща за тия гадни гниди, които гледат да ти напишат макс актове дори да знаят, че в съда сумата ще бъде на 1/3 защото бонусите им в края на годината се основават на тия актове. И аз ще искам да ми знаят всяко левче, пък тези получени от бакшиши пак няма как да им ги изкараш и пак може само кафенце да пиеш с тях.
Айде няма нужда да сме по-католици от папата. Хванаха милиардите от всякакви олигарси, че тръгнаха раята да тормозят, които имат нещо купено между 5 и 10 бона. :kuku:
Това ще доведе само до още повече пари в сивия сектор, понеже утре като купуваш Ф01 и в договора ще пише 5000лв.

И от какъв зор някой трябва да ме задължава да имам банкова сметка, че да минават парите през банка? :shock: Ама аз не харесвам тия скапани, лъжливи и крадливи корпорации за рекет наречени банки и не вкарвам пари в тях. Продадохме една кола на името на жената, ама то трябвало като заявиш теглене на каса да ти вземат 0.5% такса? :kuku: Ама от къде на къде бе, това са моите пари, които са били във вашата скапана банка за Х време и вие сте се възползвали от тях, не аз! Как за 100 бона мои пари(съвсем примерно) ще трябва да ви дам 500 лева мои пари? За тези пари би следвало да са били платени данъци по един или друг начин, а сега ще ме доите, че си тегля моите си пари? Няма проблем, теглете от банкомат, таксата е по-малка, само по 30 стотинки на теглене, ама то пък по 400 лева, ама дневен лимит, ама седмичен лимит после и ще ги теглиш 2 месеца тия пари, ако не и повече. Айде наврете си скапаната остаряла система някъде. И те ще ми казват за какво мога и за какво не мога, че и по колко да си харча парите. Ама няма да знаете какво и колко имам защото не е ваша работа. Ще им давам процент на скапаните книжни плъхове работещи в банката за да им плащам заплатите, тока и наема на сградите, понеже те се възползват от моите пари. Някой друг път. Щом има начин без банка, аз минавам без банка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Мар 2023, 22:41

gromovich написа:
madafaka_donkele написа:
BMW_POWER написа:Tози трезор го думнаха преди години

Някой запознат ли е какво става като думнят някой трезор? Сложил си например 10гр. златце, думкат го трезора, трезора е частен, не в някоя банка. Има ли кой да ти въстанови златцето или да ти го наплати?

как може да докажеш какво и колко си сложил. на такъв принцип някой може да каже че е съхранявал яйце на Фаберже

Обикновено имат застраховка до някакъв лимит, но не голям - примерно 10000 евро. Ако си сложил за повече, пиеш студена вода.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Мар 2023, 22:54

Top Gun Maverick написа:
bum_bum написа:Може пък на някой да не му е много приятно утре срещу някаква сума всяка една корпорация да се сдобие с пълен доклад за живота му- какво яде, какво пие, какво гледа, къде почива, каква кола кара, къде я кара, къде излиза, какво и колко пие, изобщо пълна картина на живота и навиците.

Единствено наличните пари ни делят от тази стъпка засега.

То да е само това...
Като знаят какво и колко имаш и утре им станеш неудобен поради някакви си техни причини и просто решат да ти вземат част от имането, от какъв зор да знаят колко точно е това имане? От какъв зор аз трябва да им се доверявам за всичко и че решенията взети от правителството за мен ще са правилни, че да им се отчитам? Ама не искам бе, да търсят плащанията в бизнесите, какво ще ми ги търсят от бай хей, който видиш ли случайно можеш да има няколко хилядарки недекларирани от техните алчни лапи? Скапаните нападжии като те проверяват и ти искат някакви пари, знаете ли, че парите, които сте получавали на сватби, рождени дни или каквито и да е поводи ако има кажете, че са дори 1000 лв. за да ти ги признаят трябва да са ви ги дали с нотариално заверен документ? :mhihi: :ranting: А знаете ли, че утре недай си боже баба ви, дядо, майка, баща или нещо такова умира и ви е оставил някъде някакви пари, пак за да са законно ваши трябва да са оставени с нотариус? Иначе могат да ви послужат само да ходите по кафета с тях и за нищо друго. До утре мога да пиша неща за тия гадни гниди, които гледат да ти напишат макс актове дори да знаят, че в съда сумата ще бъде на 1/3 защото бонусите им в края на годината се основават на тия актове. И аз ще искам да ми знаят всяко левче, пък тези получени от бакшиши пак няма как да им ги изкараш и пак може само кафенце да пиеш с тях.
Айде няма нужда да сме по-католици от папата. Хванаха милиардите от всякакви олигарси, че тръгнаха раята да тормозят, които имат нещо купено между 5 и 10 бона. :kuku:
Това ще доведе само до още повече пари в сивия сектор, понеже утре като купуваш Ф01 и в договора ще пише 5000лв.

И от какъв зор някой трябва да ме задължава да имам банкова сметка, че да минават парите през банка? :shock: Ама аз не харесвам тия скапани, лъжливи и крадливи корпорации за рекет наречени банки и не вкарвам пари в тях. Продадохме една кола на името на жената, ама то трябвало като заявиш теглене на каса да ти вземат 0.5% такса? :kuku: Ама от къде на къде бе, това са моите пари, които са били във вашата скапана банка за Х време и вие сте се възползвали от тях, не аз! Как за 100 бона мои пари(съвсем примерно) ще трябва да ви дам 500 лева мои пари? За тези пари би следвало да са били платени данъци по един или друг начин, а сега ще ме доите, че си тегля моите си пари? Няма проблем, теглете от банкомат, таксата е по-малка, само по 30 стотинки на теглене, ама то пък по 400 лева, ама дневен лимит, ама седмичен лимит после и ще ги теглиш 2 месеца тия пари, ако не и повече. Айде наврете си скапаната остаряла система някъде. И те ще ми казват за какво мога и за какво не мога, че и по колко да си харча парите. Ама няма да знаете какво и колко имам защото не е ваша работа. Ще им давам процент на скапаните книжни плъхове работещи в банката за да им плащам заплатите, тока и наема на сградите, понеже те се възползват от моите пари. Някой друг път. Щом има начин без банка, аз минавам без банка.

колега, с оглед на това с което се занимаваш и както си изкарваш парите напълно те разбирам. казвам го без капка негативност. факт. една голяма част от народа ни е на тая схема. щото според нап сме бедни, ама като ходиш по улиците и гледаш имотите и колите и народа по заведенията няма да го разбереш. това ясно.

но... сега помисли, че има и много хора които няма мърдане при тях- получават една заплата (често хубава- да) някъде и всичко е черно на бяло. това са хората които плащат и по-голямата част от данъците в тази държава. не би било често спрямо тези хора (а това често е "цвета" на нацията) държавата да виси на тях а разни дето не са завършили основно образование да купуват имоти за милиони и да карат лъскави коли щото има едни (нелегални) парични потоци дето никой не ги вижда. ти нали разбираш, че тези със реалните документирани заплати нямат какво да крият и дори нап да ги "погледне" там игра няма? проблема е когато начина ти на живот не съответства на доходите. тогава нап ако се загледа има интрига. надявам се разбираш, че такъв механизъм е необходимо зло и то не за да влизат пари във хазната а за да не се самозабравят разните "бизнесмени"...

та има неща които се генерално сбъркани на територията. и едно излизане на яве на всичките парични потоци е един от начините нещата да си дойдат на мястото. но до тогава всеки ще лъже, краде, прави на ударен и честните ще страдат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2023

Мнение от steeN » 18 Мар 2023, 23:31

и как беше... кервана си върви :lol:
Последна промяна steeN на 19 Мар 2023, 11:32, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Мар 2023, 5:37

То да е само това...
Като знаят какво и колко имаш и утре им станеш неудобен поради някакви си техни причини и просто решат да ти вземат част от имането, от какъв зор да знаят колко точно е това имане? От какъв зор аз трябва да им се доверявам за всичко и че решенията взети от правителството за мен ще са правилни, че да им се отчитам? Ама не искам бе, да търсят плащанията в бизнесите, какво ще ми ги търсят от бай хей, който видиш ли случайно можеш да има няколко хилядарки недекларирани от техните алчни лапи

Русия въвежда от 6 април 2023г цифровата рубла официално . Засега пишат че ще тестват но те я тестват от 1 година вече между банките и институциите в нарочен проект. Поради опасенията явно от негативни реакции сред населението го представят в по мека форма но цифровата рубла е вече приета . Това означава пълен и тотален контрол над отделния индивид . Във всеки един момент ще се знае с какви финанси разполага отделния човек , колко получава , какво купува и продава , какви услуги ползва тоест пълен потребителски профил . Чрез безналичните пари ще могат да бъдат следени и управлявани хората много по ефективно от чиновниците . Държавата ще може във всеки един момент да те запорира или да си прибира това което смята че и дължиш . Така че хората дето си късат ризите и се кълнат че кеша е вредно нещо много скоро ще ронят сълзи като го вкарат това нещо в Европа . Не е за вярване как стадото само си го набива тоя чеп . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Мар 2023, 8:36

И аз не мога да го разбера, всеки гледа колко удобно му било да плати с картата. За някакви дребни суми да имаш с картата не виждам никакъв проблем, но едното ще доведе другото, това е проблема. След време ще изчистят всичките хартиени пари и ще останат само електронните, които като качества по нищо няма да се различават от сегашните с изключение на качествата, които са удобни за управляващите. :ok:
Иначе криптото и Биткойн са лоши неща, сега ще ви въведем хубавите, прозрачни и най-най-най-вече честни пари изпринтирани, ъъъъ...калкулирани от правителството. Ама те и сега печатат доларите електронно, хартиени долари никой не вкарва почти защото се касае за огромни суми, които само фигурират някъде си. :banghead: Ако хората си изтеглят парите от много неща в които са ги вложили и това ще лъсне за обикновения човек.
Но поне хубавото е, че криптото ще започне да навлиза все повече в полезрението на обикновения човек с все по-голямата осъзнатост, че се държат с този човек както с мишка в колело. Тогава ще дойдат бруталните регулации, за наше добро нали и да може тогава фалитите в крипто да са законни както сегашните в регулираните банки. :ok:

Все повече всичко заприличва на филма "Дилъри на време". Но все повече гледали този филм го осъзнават.
Дигиталният Юан също отдавна се подготвя и сега идва въпроса на все още останалите привърженици на тия валути, ама защо точно Русия и Китай ще са сред първите с този вид пари? :ok: :dummy:
Последна промяна Top Gun Maverick на 19 Мар 2023, 8:58, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Мар 2023, 8:43

:kuku: :kuku: :kuku:
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 19 Мар 2023, 11:25

Иначе криптото и Биткойн са лоши неща, сега ще ви въведем хубавите, прозрачни и най-най-най-вече честни пари изпринтирани, ъъъъ...калкулирани от правителството. Ама те и сега печатат доларите електронно, хартиени долари никой не вкарва почти защото се касае за огромни суми, които само фигурират някъде си. :banghead: Ако хората си изтеглят парите от много неща в които са ги вложили и това ще лъсне за обикновения човек
И като ги изтеглят какво ще ги правят ? Ще пълнят дюшеците с хартия , нали разбираш че нито едно правителство по света няма да допусне бюджета му и валутните резерви да зависи от някакъв шиткоин . Това на разбираем език означава правителствата са едната сериозна пречка срещу децентрализираните крипто дигитални пари , другия сериозен противник са банките щото също ще загубят огромни приходи . Докато при националната дигитална валута единствената пречка са банките , но тъй като работата им е под сериозни регулации правителствата могат да наложат силово дигиталните пари ако имат интерес . Докато крипто дигиталните пари са без фундамента който да ги наложи на икономиките . Най големия им плюс - децентрализацията в действителност е причината която най много им пречи и отблъсква централните банки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2023

Мнение от steeN » 19 Мар 2023, 12:49

Изображение

Всяко чудо за 3 дни (години :mhihi: ) е казал народа.

Jan 17, 2020: $1,581 (pre-covid rate)
Sep 10, 2021: $11,109 (peak rate)
Mar 17, 2023: $1,463 (-87% from peak)

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Мар 2023, 15:35

И реално ако сметнеш инфлацията, цените са доста по-ниски.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Мар 2023, 7:13

Конгратулатионс, Кредит Суис снощи капитулира официално и я продават за 2 млрд.
Пазарите не мръднаха, те си го бяха отчели това, даже ес енд пи леко качи.
Десетки хиляди от нея засега са на улицата. Да се чуди човек как може толкова хора да работят в едни понци и то да е законно, че и регулирано. :kuku: Смятайте в другите понцита наречени банки колко общо народ работи и що за ресурс се пилее само и само тези да може да ограбват хората. :kuku: Законно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Мар 2023, 8:24

И как така стават тези неща, все през почивните дни..?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Мар 2023, 9:00

Ако управлявах милиарди и влизах в онези стаички за преговорите, които ги виждаме по филмите и където има голяма маса с хора с ледени физиономии(едните извиващи ръце, а другите свалили гащите и молещи се за снизхождение)без значение какъв ден и час е сигурно щях да знам. :mhihi:
Мога да ти кажа тука разни обществени търгове защо се правят често лятото, ама другото не го знам. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Мар 2023, 10:15

Ако управлявах милиарди и влизах в онези стаички за преговорите, които ги виждаме по филмите....

Нещо такова ли ? :angel:
https://www.youtube.com/watch?v=cISYzA36-ZY&t=5s

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата