Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
acho.rs написа:alx написа:acho.rs написа:alx написа:Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви?![]()
не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...
за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30?![]()
има и няколко канала на ютюб със по-високи от 30 херца клипове ама ютюб клиента ти я може я не може да ги изкара...
така че , всеки телевизор над 60 херца е само за украшение... щото докато се покаже материал на 120 хц и тоя телевизор ще е за смяна така или иначе
и друго- хдр на олед е сила защото черното на олед-а е черно а хдр-а го прави още по-черно. а най- добре е долби вижън на олед... ама долби вижън материала е много рядък и долби вижън хардуера е лицензиран и малко устройства го имат... докато хдр е навсякъде...
Айде не се излагай повече с това за херците. Телевизорите от поне 15 години си добавят по един или два реални кадъра и картината се изглажда. Това всъщност беше най-голямата стъпка, преди лед матриците.
те добавят, ама като нямаш повече информация между двата кадъра ефекта е нулев а за някои хора дори отрицателен;) щото в 24 кадъра в секунда (което е стандарта на киното) като ги направиш на 60 и фърмуеър-а си измисля това между тях и ефекта е чувството, че все едно всичко се развива в аквариум (вика му се соуп опера ефект). на някои хора не им прави впечатление, но за много хора усещането е за нещо неестествено... аз в моето домашно кино ако ти пусна 30 херца на 120 херца на голям екран и ще се почувстваш като гущер живеещ в терариум и страдащ от морска болест![]()
този същия ефект го има и като ъпскейл-ваш 1080п до 4к... щото информацията я няма и фърмуеър-а си измисля "междинните" точки и ефекта за груби неща отдалече е ок, обаче близките кадри са неествени- особено ако го гледаш на голям екран...
човешкото зрение колкото е компромисно, толкова е чувствително на допълнителна информация инжектирана във нещата които гледаме... което обаче интересно не важи за слуха ни които може лесно да бъде залъган или направо излъган
Донякъде си прав, но бягаш по тъча, че нямало никаъв смисъл от 100хз телевизори. Соуп опера ефекта се появява при настройки за изглаждане на макс и гледане на кино филм. Всеки нормален телевизор има доста настройки за регулация и правиш образа както си искаш. Да не говори когато гледаш телевизия - реализма при документалните канали е невероятен. Това го има и ЛСД де, но е различно, поради това, че ОЛЕД (както и плазмите навремето) имат нулево време за реакция.
Отделно вече киното с неговите 24кадъра се вижда, че не може да смогне на динамичните сцени в актуалните филми и на големия екран (в кино салона) насича и прескача да си ебе майката. За тъмните сцени не ми се говори... и това на IMAX. ..
Абе пишеш ги тези неща, защото имаш меланхоия към прожекторите и си правиш истинско домашно кино ... със скапана картина
На това на което ти му викаш “реализъм” аз му викам въображението на фърмуер-а

За меланхолията- ако можех да мина без прожектор- щях да го направя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Don_Diego написа:Благодаря за включването nicola59![]()
Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче![]()
Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава
Нямам опит с тези модели, ама Амбилайт-а на мен много ми харесва. Изобщо не създава никакво усещане (както твърдят), а просто е много приятно и по-интересно. Ама само ако телевизора е залепен до някоя стена.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Don_Diego написа: Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава
Направи сравнение на LG-то с B9 серията дето си посочил с C9. Аз лично съм фен на SONY и каквото и да напиша ще съм пристрастен

Don_Diego написа:Благодаря за включването nicola59![]()
Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче![]()
един детайл, който се изпуска като се казва, че няма да се гледат "Статични картини" - логотата на телевизиите са статични(освен по време на реклами и др.)
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Помощ при избор на LCD LED TV
Това само ти и няколко други форумни специалисти сте се сетили, че е такаvlad0 написа:Don_Diego написа:Благодаря за включването nicola59![]()
един детайл, който се изпуска като се казва, че няма да се гледат "Статични картини" - логотата на телевизиите са статични(освен по време на реклами и др.)

Sent from my iPhone using Tapatalk
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тъкмо си мислех, да напиша нещо и се сетих, че няма смисъл
ЛСД в размер 55+ инача ще умре до няколко години - поздрави

ЛСД в размер 55+ инача ще умре до няколко години - поздрави

Dextuar написа:...
аз от телевизори не разбирам, за това и имам за пример една стара плазма с лого на телевизия в горния десен ъгъл(burn in), когато си мислех, че на телевизора няма да се гледат статични неща

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Проблема е наличен и при двата типа ТВ , но само при брутална експлоатация извън всякакви стандарти и потребителско поведение или при големи часове експлоатация . При ОЛЕД също го има проблема от самото начало , но новите модели ТВ имат вградена функционалност за компенсация на на такива пиксели или зони от екрана . С други думи проблема е наличен но производителя е направил необходимото да се компенсира това в някакви граници .
Clear Panel Noise
Logo Luminance Adjustment
Screen Shift
Това са при ЛЖ трите опции за корекция . На практика не би трябвало да има проблем за нормален потребител , но съм убеден че ако човек силно държи да получи такива сенки и артефакти от статични образи ...най вероятно ще се сдобие с тях рано или късно
Clear Panel Noise
Logo Luminance Adjustment
Screen Shift
Това са при ЛЖ трите опции за корекция . На практика не би трябвало да има проблем за нормален потребител , но съм убеден че ако човек силно държи да получи такива сенки и артефакти от статични образи ...най вероятно ще се сдобие с тях рано или късно

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Имаш алгоритми, които карат логото да се "мести", за да не се случи това, което описваш. Това за OLED, ако много се загледаш в логото си личи как леко подскачаvlad0 написа:Dextuar написа:...
аз от телевизори не разбирам, за това и имам за пример една стара плазма с лого на телевизия в горния десен ъгъл(burn in), когато си мислех, че на телевизора няма да се гледат статични неща

Само да вметна, че новата S-класа е с OLED диплей, а там иконките стоят доста статично за доста дълъг период, та сигурно вече е измислено това и няма какво да му се плашите.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
И аз мислех преди да си взема OLED, но това нещо не е за мен. Принципно ако content-a които гледате варира не би трябвало да имате проблем поне първите 3-4 години, на които му е интересно може да прегледа тези 5 клипа, има още доста тестове в ютуб
https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasa ... GC&index=1
Аз лично за мен съм преценил, че този телевизор ще го изморя за точно 1 месец по простата причина,че често пускам телевизора на пауза да седи с часове, пускам някое старо предаване от интерактивната, то свършва и има един статичен блок който показва,че е свършило и трябва да се цъкне ОК и пак седи с часове, гледам доста филми със субтитри, а OLED-a при продължително гледане със субтитри има проблеми и такива неща, та по добре в моя случай QLED.
Не искам да се съобразявам с телевизора и да го мисля, а като станат петната само ще ме дразни. Независимо дали ще е след 1 месец или 2 години.
https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasa ... GC&index=1
Аз лично за мен съм преценил, че този телевизор ще го изморя за точно 1 месец по простата причина,че често пускам телевизора на пауза да седи с часове, пускам някое старо предаване от интерактивната, то свършва и има един статичен блок който показва,че е свършило и трябва да се цъкне ОК и пак седи с часове, гледам доста филми със субтитри, а OLED-a при продължително гледане със субтитри има проблеми и такива неща, та по добре в моя случай QLED.
Не искам да се съобразявам с телевизора и да го мисля, а като станат петната само ще ме дразни. Независимо дали ще е след 1 месец или 2 години.
Dextuar написа:Имаш алгоритми, които карат логото да се "мести", за да не се случи това, което описваш. Това за OLED, ако много се загледаш в логото си личи как леко подскача
супер, научих нещо ново днес

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
nikola59 написа:Don_Diego написа: Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава
Направи сравнение на LG-то с B9 серията дето си посочил с C9. Аз лично съм фен на SONY и каквото и да напиша ще съм пристрастен, но тук: https://www.avforums.com/categories/tv-forums.297/ има доста добри ревюта и мнения на потребители за различните модели и ще се ориентираш в крайният избор. И в нашият сетком също може да намериш полезно инфо. Предполагам знаеш, че Philips не е това което беше преди години. Отдавна вече е китайска марка та винаги "едно на ум"
Аз също съм фен на Sony, 4 други телевизора имам и всички са Sony, но LED.
Разгледах го сайта и на няколко пъти се казва, че въпросния Philips 754 е най-доброто в съотношение цена/качество към днешна дата, та най-вероятно ще се насоча към него.
Въпрос за хората с телевизори с Ambilight - телевизора няма да е закачен на стената, а поставен върху шкаф и доближен максимално до стената. Ще окаче ли влияние върху ефекта на Ambilight-a?

UPdate: сравних със следващия модел 854 и макар малко по-скъп май ще се спра на него... Сега започвам да ги сравнявам конкретните модели със Sony (макар почти всичко тяхно да е супер скъпо) и LG
Последна промяна Don_Diego на 13 Сеп 2020, 14:56, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Най-добър ефект когато телевизора е на 15-30см от стената. Амбилайт е все по-ярък вече, така че допуска все по-голямо разстояние. Губи се ефкета единствено, ако стената е със "венецианска мазилка" или нещо подобно...
И дори тогава имаш "амбилайт + хюи", но на мен вече идва в повече.
И дори тогава имаш "амбилайт + хюи", но на мен вече идва в повече.
Амбилайт намалява напрягането на очите до 33% особено в тъмни стаи... Филипс са първите които го измислиха (като много други неща) и са правени продължителни изследвания и измервания по въпроса от фирмата 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Комфорта на очите на тъмно е основният плюс, но не върви за реклама и вместо това изпозлават "разширяване на образа", което не е точно така, но пак те потапя една идея повече.