Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от alx » 12 Сеп 2020, 16:01

acho.rs написа:
alx написа:
acho.rs написа:
alx написа:
Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил :mhihi:
Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви? :dunno: :mhihi:

не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...

за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30? :angel:

има и няколко канала на ютюб със по-високи от 30 херца клипове ама ютюб клиента ти я може я не може да ги изкара...

така че , всеки телевизор над 60 херца е само за украшение... щото докато се покаже материал на 120 хц и тоя телевизор ще е за смяна така или иначе

и друго- хдр на олед е сила защото черното на олед-а е черно а хдр-а го прави още по-черно. а най- добре е долби вижън на олед... ама долби вижън материала е много рядък и долби вижън хардуера е лицензиран и малко устройства го имат... докато хдр е навсякъде...

Айде не се излагай повече с това за херците. Телевизорите от поне 15 години си добавят по един или два реални кадъра и картината се изглажда. Това всъщност беше най-голямата стъпка, преди лед матриците.

те добавят, ама като нямаш повече информация между двата кадъра ефекта е нулев а за някои хора дори отрицателен;) щото в 24 кадъра в секунда (което е стандарта на киното) като ги направиш на 60 и фърмуеър-а си измисля това между тях и ефекта е чувството, че все едно всичко се развива в аквариум (вика му се соуп опера ефект). на някои хора не им прави впечатление, но за много хора усещането е за нещо неестествено... аз в моето домашно кино ако ти пусна 30 херца на 120 херца на голям екран и ще се почувстваш като гущер живеещ в терариум и страдащ от морска болест :mrgreen:

този същия ефект го има и като ъпскейл-ваш 1080п до 4к... щото информацията я няма и фърмуеър-а си измисля "междинните" точки и ефекта за груби неща отдалече е ок, обаче близките кадри са неествени- особено ако го гледаш на голям екран...

човешкото зрение колкото е компромисно, толкова е чувствително на допълнителна информация инжектирана във нещата които гледаме... което обаче интересно не важи за слуха ни които може лесно да бъде залъган или направо излъган :bchug:

Донякъде си прав, но бягаш по тъча, че нямало никаъв смисъл от 100хз телевизори. Соуп опера ефекта се появява при настройки за изглаждане на макс и гледане на кино филм. Всеки нормален телевизор има доста настройки за регулация и правиш образа както си искаш. Да не говори когато гледаш телевизия - реализма при документалните канали е невероятен. Това го има и ЛСД де, но е различно, поради това, че ОЛЕД (както и плазмите навремето) имат нулево време за реакция.
Отделно вече киното с неговите 24кадъра се вижда, че не може да смогне на динамичните сцени в актуалните филми и на големия екран (в кино салона) насича и прескача да си ебе майката. За тъмните сцени не ми се говори... и това на IMAX. ..

Абе пишеш ги тези неща, защото имаш меланхоия към прожекторите и си правиш истинско домашно кино ... със скапана картина :mhihi:

На това на което ти му викаш “реализъм” аз му викам въображението на фърмуер-а :) или с други думи- лъжа. Лъжа която може да мине, ама повечето пъти не изглежда добре.

За меланхолията- ако можех да мина без прожектор- щях да го направя.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 12 Сеп 2020, 16:29

Don_Diego написа:Благодаря за включването nicola59 :bchug:
Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче :lol:

Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава :dunno:

Нямам опит с тези модели, ама Амбилайт-а на мен много ми харесва. Изобщо не създава никакво усещане (както твърдят), а просто е много приятно и по-интересно. Ама само ако телевизора е залепен до някоя стена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 13 Сеп 2020, 0:10

Don_Diego написа: Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава :dunno:

Направи сравнение на LG-то с B9 серията дето си посочил с C9. Аз лично съм фен на SONY и каквото и да напиша ще съм пристрастен :), но тук: https://www.avforums.com/categories/tv-forums.297/ има доста добри ревюта и мнения на потребители за различните модели и ще се ориентираш в крайният избор. И в нашият сетком също може да намериш полезно инфо. Предполагам знаеш, че Philips не е това което беше преди години. Отдавна вече е китайска марка та винаги "едно на ум"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Сеп 2020, 8:49

Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче :lol:

Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава :dunno:

един детайл, който се изпуска като се казва, че няма да се гледат "Статични картини" - логотата на телевизиите са статични(освен по време на реклами и др.)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Dextuar » 13 Сеп 2020, 8:58

vlad0 написа:

един детайл, който се изпуска като се казва, че няма да се гледат "Статични картини" - логотата на телевизиите са статични(освен по време на реклами и др.)
Това само ти и няколко други форумни специалисти сте се сетили, че е така ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Сеп 2020, 9:02

Тъкмо си мислех, да напиша нещо и се сетих, че няма смисъл :mhihi:
ЛСД в размер 55+ инача ще умре до няколко години - поздрави :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Сеп 2020, 9:08

Dextuar написа:...

аз от телевизори не разбирам, за това и имам за пример една стара плазма с лого на телевизия в горния десен ъгъл(burn in), когато си мислех, че на телевизора няма да се гледат статични неща ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Сеп 2020, 9:17

Проблема е наличен и при двата типа ТВ , но само при брутална експлоатация извън всякакви стандарти и потребителско поведение или при големи часове експлоатация . При ОЛЕД също го има проблема от самото начало , но новите модели ТВ имат вградена функционалност за компенсация на на такива пиксели или зони от екрана . С други думи проблема е наличен но производителя е направил необходимото да се компенсира това в някакви граници .
Clear Panel Noise
Logo Luminance Adjustment
Screen Shift
Това са при ЛЖ трите опции за корекция . На практика не би трябвало да има проблем за нормален потребител , но съм убеден че ако човек силно държи да получи такива сенки и артефакти от статични образи ...най вероятно ще се сдобие с тях рано или късно :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Сеп 2020, 10:38

vlad0 написа:
Dextuar написа:...

аз от телевизори не разбирам, за това и имам за пример една стара плазма с лого на телевизия в горния десен ъгъл(burn in), когато си мислех, че на телевизора няма да се гледат статични неща ;)
Имаш алгоритми, които карат логото да се "мести", за да не се случи това, което описваш. Това за OLED, ако много се загледаш в логото си личи как леко подскача ;)

Само да вметна, че новата S-класа е с OLED диплей, а там иконките стоят доста статично за доста дълъг период, та сигурно вече е измислено това и няма какво да му се плашите.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 13 Сеп 2020, 12:06

И аз мислех преди да си взема OLED, но това нещо не е за мен. Принципно ако content-a които гледате варира не би трябвало да имате проблем поне първите 3-4 години, на които му е интересно може да прегледа тези 5 клипа, има още доста тестове в ютуб
https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasa ... GC&index=1

Аз лично за мен съм преценил, че този телевизор ще го изморя за точно 1 месец по простата причина,че често пускам телевизора на пауза да седи с часове, пускам някое старо предаване от интерактивната, то свършва и има един статичен блок който показва,че е свършило и трябва да се цъкне ОК и пак седи с часове, гледам доста филми със субтитри, а OLED-a при продължително гледане със субтитри има проблеми и такива неща, та по добре в моя случай QLED.
Не искам да се съобразявам с телевизора и да го мисля, а като станат петната само ще ме дразни. Независимо дали ще е след 1 месец или 2 години.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Сеп 2020, 12:16

Dextuar написа:Имаш алгоритми, които карат логото да се "мести", за да не се случи това, което описваш. Това за OLED, ако много се загледаш в логото си личи как леко подскача ;)

супер, научих нещо ново днес :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Сеп 2020, 13:32

nikola59 написа:
Don_Diego написа: Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава :dunno:

Направи сравнение на LG-то с B9 серията дето си посочил с C9. Аз лично съм фен на SONY и каквото и да напиша ще съм пристрастен :), но тук: https://www.avforums.com/categories/tv-forums.297/ има доста добри ревюта и мнения на потребители за различните модели и ще се ориентираш в крайният избор. И в нашият сетком също може да намериш полезно инфо. Предполагам знаеш, че Philips не е това което беше преди години. Отдавна вече е китайска марка та винаги "едно на ум"

Аз също съм фен на Sony, 4 други телевизора имам и всички са Sony, но LED.
Разгледах го сайта и на няколко пъти се казва, че въпросния Philips 754 е най-доброто в съотношение цена/качество към днешна дата, та най-вероятно ще се насоча към него.

Въпрос за хората с телевизори с Ambilight - телевизора няма да е закачен на стената, а поставен върху шкаф и доближен максимално до стената. Ще окаче ли влияние върху ефекта на Ambilight-a? :dunno:

UPdate: сравних със следващия модел 854 и макар малко по-скъп май ще се спра на него... Сега започвам да ги сравнявам конкретните модели със Sony (макар почти всичко тяхно да е супер скъпо) и LG
Последна промяна Don_Diego на 13 Сеп 2020, 14:56, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Сеп 2020, 14:39

Най-добър ефект когато телевизора е на 15-30см от стената. Амбилайт е все по-ярък вече, така че допуска все по-голямо разстояние. Губи се ефкета единствено, ако стената е със "венецианска мазилка" или нещо подобно...
И дори тогава имаш "амбилайт + хюи", но на мен вече идва в повече.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2020, 19:19

Амбилайт намалява напрягането на очите до 33% особено в тъмни стаи... Филипс са първите които го измислиха (като много други неща) и са правени продължителни изследвания и измервания по въпроса от фирмата :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Сеп 2020, 22:07

Комфорта на очите на тъмно е основният плюс, но не върви за реклама и вместо това изпозлават "разширяване на образа", което не е точно така, но пак те потапя една идея повече.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата