Земеделска тема
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Земеделска тема
Ам, че прати го насам да дири водата
А петрол дали не може да търси 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Абее и на мене един такъв ми обеща колкото вода искаш до 20тия метър. Копахме 50 и пак е съмнително дали ще ми стига за термопомпата дебита...та преди да излезе водата не се радвай.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
b_u_b_o написа:Абее и на мене един такъв ми обеща колкото вода искаш до 20тия метър. Копахме 50 и пак е съмнително дали ще ми стига за термопомпата дебита...та преди да излезе водата не се радвай.
50 метра

С какво ще я вадиш тая вода

В единия двор е на 7 метра. В другите е на 4-5, но те са на 30 метра от река

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
b_u_b_o написа:... Копахме 50 ...
Колега, сори за

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:Мойта е на 46 и от първия метър плътна скала. Бях изгубил надежда
Колко ти струваше дупченето, ако не е тайна?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
При мене беше глина, една мазна много гадна, към 20тия имаше 2-3м чакъл, всичко останало глина до 40 и някой...bum_bum написа:Мойта е на 46 и от първия метър плътна скала. Бях изгубил надежда
За цената мене ме брулиха 125 на метър, миналата година това. Предполагам не са се вдигнали цените от тогава.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drago_pavlov написа:bum_bum написа:Мойта е на 46 и от първия метър плътна скала. Бях изгубил надежда
Колко ти струваше дупченето, ако не е тайна?
Нямам спомен вече, но нещо около 5к май беше.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Първо да се похваля с ягодите - за момента се очертават добри, но не смея да се радвам...

В "свободното" си време режа едни гнили дървении, които останаха като разруших някаква стара кошара ли, кочина ли... абе барака някаква... Пълни са с ръждиви пирони, та трябва много да внимавам за веригата на триона:

И една магнолия върви добре - купих я за синьо - жълта, но още не е цъфтяла:

Ииии... толкова с хвалбите - сега да се оплача. Значи нкакви гадни листни въшки са нападнали сливите - цялото дърво сякаш е побеляло от тях, егати...

Като погледнах отблизо - лошо ми стана, честно, гледайте каква НАПАСТ е това:

Веднага реагирах с една пръскачка Нуреле (не че съм му фен, просто това ми беше останало от предишното пръскане) и ето резултата след 2 часа - въшките "валяха" като сняг от дърветата:

Чудех се дали да не поведа биологична борба с вредителя - ако пусна папагалите да опасат въшките?

В "свободното" си време режа едни гнили дървении, които останаха като разруших някаква стара кошара ли, кочина ли... абе барака някаква... Пълни са с ръждиви пирони, та трябва много да внимавам за веригата на триона:

И една магнолия върви добре - купих я за синьо - жълта, но още не е цъфтяла:

Ииии... толкова с хвалбите - сега да се оплача. Значи нкакви гадни листни въшки са нападнали сливите - цялото дърво сякаш е побеляло от тях, егати...

Като погледнах отблизо - лошо ми стана, честно, гледайте каква НАПАСТ е това:

Веднага реагирах с една пръскачка Нуреле (не че съм му фен, просто това ми беше останало от предишното пръскане) и ето резултата след 2 часа - въшките "валяха" като сняг от дърветата:

Чудех се дали да не поведа биологична борба с вредителя - ако пусна папагалите да опасат въшките?

Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Иначе градината (като цяло) върви добре:

Окосих овощната градина и вече изглежда цивилизовано:

Ето част от зеленчуците - отпред са ягодите, после има спанак, след него е грах и нактрая - картофите:

Спанакът е готов и наистина изглежда свежо:

Доматите вървят, даже са вързали (има малки доматчета):

Оказа се, че имаме и боб (не знам кога жената го е насадила):

Краставиците обаче никъде ги няма - жалко, че толкова се старах за мрежата:

Абе яко бачкане в шибания селски двор...

Окосих овощната градина и вече изглежда цивилизовано:

Ето част от зеленчуците - отпред са ягодите, после има спанак, след него е грах и нактрая - картофите:

Спанакът е готов и наистина изглежда свежо:

Доматите вървят, даже са вързали (има малки доматчета):

Оказа се, че имаме и боб (не знам кога жената го е насадила):

Краставиците обаче никъде ги няма - жалко, че толкова се старах за мрежата:

Абе яко бачкане в шибания селски двор...

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Струва ми се, че са ти далеко краставиците от мрежата. Ние я опъваме точно над реда с краставиците. Така мисля, че ще ти е трудно да ги подведеш през квадратите на мрежата. Не знам, ще споделиш.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ако има проблем с дистанцията, той не е в мрежата, защото първо сложих коловете и опънах телове между тях... Значи самите краставици са насадени далеч от мрежата, което... вече не е мой проблем, аз съм си свършил работата...
Честно, по принцип селската работа не ми тежи, само шибаното пръскане страшно ме уморява и ми убива всякакъв ентусиазъм... Не знам защо, може цял ден да карам тор с количката, да бръмча с косачката, да режа дърва или да скубя трева - няма проблеми. Но само като видя пръскачката и ми идва да ревна на глас и да зарежа всичко... Ако нещо ме откаже от земеделието - това ще бъде борбата с вредителите, съответно - шибаното пръскане с препарати.

Честно, по принцип селската работа не ми тежи, само шибаното пръскане страшно ме уморява и ми убива всякакъв ентусиазъм... Не знам защо, може цял ден да карам тор с количката, да бръмча с косачката, да режа дърва или да скубя трева - няма проблеми. Но само като видя пръскачката и ми идва да ревна на глас и да зарежа всичко... Ако нещо ме откаже от земеделието - това ще бъде борбата с вредителите, съответно - шибаното пръскане с препарати.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
С ръчна пръскачка ли си, аз преди няколко седмици взех електрическа и съм много доволен. Щъкам копчето и почвам, няма да помпам като луд. Мисля към 80лв беше в практикер. Определено си заслужава. Малко повече тежи, ама толкова километри съм минал в планините с 20 кила раница, 20 кила пръскачка няма да ме уплаши, пък и тя пълна е само в началото 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ръчна, някаква пластмасова ефтиния от кварталната железария... Лявата ръка ми окапва от помпене, а дясната - от махане с тръбата.
Знаех за моторни (бензинови) пръскачки, но за електрическа не бях чувал - сега ще проверя. Благодаря за инфото!
Знаех за моторни (бензинови) пръскачки, но за електрическа не бях чувал - сега ще проверя. Благодаря за инфото!
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Borymeckata написа:Ръчна, някаква пластмасова ефтиния от кварталната железария... Лявата ръка ми окапва от помпене, а дясната - от махане с тръбата.
Пръскането с ръчна пръскачка е отвратително, баща ми ме мъчеше всяка година.
В един момент ми писна и му взех бензинов Щил, ами от тогава вече 5 години не съм пръскал аз

Голям кеф си е, а силата, разпръскването и бързината на Щила няма нищо общо с ръчната "мъка'.
Залагай на механизацията, махай ги тези мъки от 30 години +.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!