Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от TNT » 03 Яну 2023, 14:51

drago_pavlov написа:Данчо Корифея уби коня с лопатата :mhihi:
За пореден път :mhihi:

Според мен всяка тема се разваля от глупостите на няколко човека и се търпи :no: Във форума няма по-образован на тема хранене от бум-бум, но очевидно не може да стъпи на малкия пръст на зареждачката на фреон :no:

По темата - напоследък пробвам да пия бронирано безкофеиново кафе сутрин. Слагам само кокосово масло. Първият път е странно, после се свиква :mhihi: Определено ме разбужда по-лесно. Реших да намаля кафетата, та си взех безкофеиново и ги редувам едно менте, едно истинско :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2023, 18:57

Всъщност темата ми беше полезна. Но просто няма смисъл да пиша и да споря за подобни неща.

Винаги съм се чудил как може някои хора да изглеждат по начина по който изглеждат и да не правят нищо по въпроса.

Сега ми стана ясна една възможна причина.

Относно кафето, имай предвид че повечето начини да се извлече кофеина са или гадни (кафето става вредно) или извличат и ароматите и има вкус на пикня. Потърси си кафе при което кофеина е извлечен по т.нар. swiss water метод.

А иначе истинското бронирани кафе е с МСТ (това предполагам го знаеш). Кокосовото е далеч от ефекта на МСТ-то. Там ако си адаптиран да гориш кетони наистина излиташ в космоса след едно кафе.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Яну 2023, 19:13

bum_bum написа: Кокосовото е далеч от ефекта на МСТ-то.

Значи ще тествам и с него :bchug: От трудно събуждащите се хора съм :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2023, 11:39

Търси си чисто С8, но да е течно, че в сухото има много акация. И почни с малко- 4-5мл, че има стомаси, които не го понасят веднага и може да береш ядове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2023, 9:00

Ей тая ще живее до 100 години по на Данчо логиката:
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=209213

Даже и не ходи, няма как да тръгне тромба :ok:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Яну 2023, 1:50

Кокосовото масло е вредно и отхвърлено от медицината изобщо като годна храна за човек . Не знам от какъв зор го консумирате това :dunno:
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161 ... 119.043052
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 06 Яну 2023, 1:57

Колеги а за кафето с мед какво ще кажете? Мен лично ми допада да го пия така, но съм намирал на места да пише, че даже е отровно.

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Яну 2023, 2:05

Ако се вмества в дневната максимална доза 25 грама захар, защо не кафе с мед ? Кое по точно му е отровното ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Яну 2023, 8:45

Отровна е комбинацията или? За пръв път чувам, че може да има нещо отровно в меда! Доколкото знам е една от храните без никакви противопоказания и вредни вещества в нея...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2023, 9:00

Вслякакви комбинации се броят от някои хора за лоши или вредни.
Точно за кафе с мед не бях чувал.
Редовното чувано е риба с това или онова не ставало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2023, 10:48

Jordana написа:Кокосовото масло е вредно и отхвърлено от медицината изобщо като годна храна за човек . Не знам от какъв зор го консумирате това :dunno:
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161 ... 119.043052
Кокосовото масло става вредно коги ядеш и захари покрай него.

А да правя пулс 187 на 50 години при макс по разните им там таблици с 20-тина надолу дали е вредно? ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Яну 2023, 11:03

Кокосовото масло е бустер на лошия холестерол и води до повишен риск от кардиоваскуларни проблеми . А реално няма никаква полза от него за здравето , само негативи . Затова е препоръчително кокоса да бъде изключен от рациона напълно . Има растителни мазнини като зехтина които могат да го заменят . Кокосовото масло е обект на интензивна реклама особено в америка където 70% от хората смятат че е полезно . Обаче това не е така щото горния анализ на метаданните показва друго . Пулса ти не знам дали е вредно да бъде 187 само така изолирано като данни без другите за кръвно налягане тегло възраст омазняване усложнения и заболявания на сърцето и артериите и т.н. На 50 със сигурност вече има изменения в организма заради възраста .

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 06 Яну 2023, 11:31

Обаче, вярно, че като данчо напише нещо, смятай го наопаки и си близко до истината :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Яну 2023, 11:45

Jordana написа:Кокосовото масло е бустер на лошия холестерол и води до повишен риск от кардиоваскуларни проблеми.

Аз го ползвам вместо лубрикант като оправям жената. Така вредно ли е? Да не вземе да увехне чушката :mhihi:

Spunky написа:Обаче, вярно, че като данчо напише нещо, смятай го наопаки и си близко до истината :mhihi:

Аз затова питам специалиста, че да не стане нещо нередно с най-важната част от тялото :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2023, 12:06

Jordana написа:Кокосовото масло е бустер на лошия холестерол и води до повишен риск от кардиоваскуларни проблеми . А реално няма никаква полза от него за здравето , само негативи . Затова е препоръчително кокоса да бъде изключен от рациона напълно . Има растителни мазнини като зехтина които могат да го заменят . Кокосовото масло е обект на интензивна реклама особено в америка където 70% от хората смятат че е полезно . Обаче това не е така щото горния анализ на метаданните показва друго . Пулса ти не знам дали е вредно да бъде 187 само така изолирано като данни без другите за кръвно налягане тегло възраст омазняване усложнения и заболявания на сърцето и артериите и т.н. На 50 със сигурност вече има изменения в организма заради възраста .

Правиш ли разлика между общ холестерол, LDL, HLD, LDL-P, VLDL? Висок, нисък, добър или лош не значи абсолютно нищо. Важни са частиците в LDL, съотношението HDL:LDL и LDL:TRI. Останалото са глупости от сайтовете, които пишат неща за да си запълват мястото.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата