България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от zAcK » 16 Дек 2022, 22:37

То не е само това. Копират логото, надписите, телефоните и т.н. на нормалните компании.
Цените са написани с шрифт 8, дето възрастен човек не може да го прочете. Да не говорим, че понякога са скрити.
Освен това има всякакви хора, които пътуват като майка ми, която ходи по болници.
Тя е възрастна. Ако не съм аз да я карам навсякъде, някой подобен боклук, подобие на човек, ще я излъже на 100000%

Както и да е. За пореден път се убеждавам, че каквото и зло да направи някой наш сънародник,
винаги ще го оправдаете и няма да ви пука, щото такава ни е природата.

Жалко...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 16 Дек 2022, 22:55

Заки , искрено ти пожелавам да се качиш на такси в Рим / примерно /, управлявано от мароканец /примерно /. Дали тогава поне ще напишеш колко цивилизована държава сме , защото бай мангал от летището ще ти се види като някой светия....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 16 Дек 2022, 23:05

Не е оправдаваме копърката/бакшиша или както и да го наречем. Аз насочих разговора към това, че търсиш сметка от охраната и шефа - хора нямащи лостове за противодействие. Те освен да си превишат правата, като го наритат например, нищо друго няма да направят. И после по новините - охранител наби "тъмно зелен" бакшиш.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Дек 2022, 23:23

mr_petroff написа:Заки , искрено ти пожелавам да се качиш на такси в Рим / примерно /, управлявано от мароканец /примерно /. Дали тогава поне ще напишеш колко цивилизована държава сме , защото бай мангал от летището ще ти се види като някой светия....

В Рим на такси не съм се водил, признавам си. Само на Uber и всичко е било перфектно.
Но пък съм се возил в Милано няколко пъти, включително от летището до хотели по 50 км. и всичко беше топ.
Както съм се возил и в Белгия, Германия, Англия, САЩ и т.н. За Белгия и Германия колкото и пъти да съм се возил на такси,
всичко беше повече от перфектно. Нови коли, безупречна чистота и т.н. В София дори с ОК,
които ползвахме служебно, съм се качвал в коли, в които ме е било гнус да стоя и съм слизал :idea: :idea: :idea:

Интересно ми е, защо винаги трябва да се сравняваме с най-лошото от целия свят.
Ясно е, че във всяка държава някои неща са проблемни.
Не ми е ясно защо за всяко лошо нещо тук оправданието трябва да е "То в държавата хххх е същото, та защо мрънкаш" :help:

И аз ако трябва да дам пример, има държави, където има кой да те насочи към нормално такси, влак, метро и т.н.

STEVAL написа:Не е оправдаваме копърката/бакшиша или както и да го наречем. Аз насочих разговора към това, че търсиш сметка от охраната и шефа - хора нямащи лостове за противодействие. Те освен да си превишат правата, като го наритат например, нищо друго няма да направят. И после по новините - охранител наби "тъмно зелен" бакшиш.

Та ако шефа не взима кинти от копърките и е човек, може да обясни на охраната, да помага на хората.
Охраната ако е човек, ще го направи с удоволствие. Щото по цял ден виси на входа като изпразнен уй.
И т.н. Да изброявам ли, или е ясно кое е нормалното, човешко поведение на хора, които искат да живеят в читаво общество???
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 17 Дек 2022, 0:06

Тези дето обясняват как в БГ почти всичко е отлично, нищо не казаха за снимките на бум_бум. Явно това е съвсем нормално и не прави впечетление :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Дек 2022, 0:15

Exclusive89 написа:Тези дето обясняват как в БГ почти всичко е отлично, нищо не казаха за снимките на бум_бум. Явно това е съвсем нормално и не прави впечетление :mhihi:

Тези снимки може да са направени навсякъде :mhihi:
Част от родния пейзаж, никой не се впечатлява.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Дек 2022, 1:16

kirobreika1 написа:
bum_bum написа:Изображение[/url]
мен тея паркиралите на тротоара яко ме дразнят.. :ranting:

това в Бейрут ли е? :kuku: :shock:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Дек 2022, 11:04

Exclusive89 написа:Тези дето обясняват как в БГ почти всичко е отлично, нищо не казаха за снимките на бум_бум. Явно това е съвсем нормално и не прави впечетление :mhihi:

Това си е нещо съвсем нормално, на повечето хора наистина не им прави впечатление, няма какво да си говорим. Свикнали са така и се приема за нещо нормално, влез във входа на произволен блок, без значение дали е в Дружба, Младост, Изток или на центъра.

Важно е, че в тях е лъскаво и това е. Както се вижда, цените си растат, без значение има или няма улица, вход и други.

Имам приятел с къща в Горна баня, даже е комплекс от къщи и няма улица от години, топ място! Има път от кал и камъни, пеш е абсурдно да се мине, ако е валяло.
Сега щели да си правят сами уж-асфалт да слагат.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Дек 2022, 11:25

Но за сметка на това пък като ходим някой път навън ни прави впечатление това и онова. За пръв път като ходих до Германия беше в Бавария и се чудех как точно всичко по асфалта е толкова чисто. :shock: Викам си сигурно защото всеки ден вали. Да, има роля, но това помага да се обере праха просто, обаче ако имаше мизерия, щеше да си тече насам и натам. Гледам правеха някакъв ремонт на пътя, не виждах следи от камиони по асфалта, а се движеха. Ми явно внимават, понеже ако е тука камиона излиза сякаш нарочно с пет кофи кал и тръгва по пътя, отделно се нагледал на всякакви стари кошници, които текат отзад и ръсят нещо средно между кал и пясък докато идат на крайната си точка. Там тракторите си вървят по специални алеи, но някак и те не са така кални. Тука трактора излиза на главен път директно от нивата с 20 корита кал по гумите и като минавам с колата през нея чак друса стабилно. :shock:
Вчера влизам в едно близо село и някакви явно са изхвърлили един камион керпич с тухли точно в банкета и хората се възмущаваха кой ще го чисти това. Ето тия тъпанарщини не знам как ще се оправят. Вероятно някой мангал или безхаберник го е изхвърлил, един от малкото идиоти, но то стига на сто като има дори само един такъв.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Дек 2022, 11:46

Top Gun Maverick написа:Вчера влизам в едно близо село и някакви явно са изхвърлили един камион керпич с тухли точно в банкета и хората се възмущаваха кой ще го чисти това. Ето тия тъпанарщини не знам как ще се оправят.

С жестоки глоби които се събират по най-бързия начин ще се оправят.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Дек 2022, 11:53

Като мине нощем когато и кучета няма по пътя и го изръси за 20 секунди, кой да го глоби? То и сега има глоба и ще го одрусат ако го видят. Но знае как и кога да мине явно. Забрана за нощно време да се движат подобни, частни товари ли трябва, не знам. Понеже то и да има патрулка случайно, това ще я види и ще си кара просто докато иде където му е удобно да цопне това лайно. Ето му снимката на нещото, даже чували мятал идиота. :ranting:
Държа да отбележа, че боклуци няма никъде в радиус около селото. Може някой орк с каруца от близката махала да ги е закарал защото те обикалят нощем, но те нямат камиони. И това е кажи-речи на пътя, някой да кривне навън да избягва животно нощем или кола и ще се надъни в купчината, както снощи имаше и мъгла. :ranting: А някакъв в мъглата пък пеш на платното, пиян на главния път Шипка - Казанлък при положение, че има вело алея пияндурника смотан. Такъв съм виждал да бута колело преди 7-8 години, ще слезнах от колата и му го прехвърлих на алеята.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Top Gun Maverick на 17 Дек 2022, 13:09, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Дек 2022, 13:04

Много лесно могат да го открият кой е, въпроса е че на никой не му се занимава.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Дек 2022, 13:25

seimo написа:Много лесно могат да го открият кой е, въпроса е че на никой не му се занимава.

Както с примерите преди това, не само не им се занимава, ами са част от същата мизерия и те я създават :idea: :idea: :idea:

Ето ги. Общината неофициално е казала на фирмите правещи ремонти, да изхвърлят, където им падне. Без да се притесняват.
И те това и правят. Та кой точно се очаква да санкционира някой, или да следи за реда???

Мога да снимам стотици места с изхвърлен асфалт, строителни отпадъци и т.н.
Пускал съм жалби, сигнали и какво ли не - КУР.........

А защо е така!
1. Всички търгове са нагласени и се знае кой ще печели
2. Този, дето печели, дава комисионни на кметовете и антуража им
3. За да има за по-големи комисионни, боклуците се изхвърлят, където им падне
4. Тия, дето взимат комисионните им дреме за природа и т.н. Пука им само за кинтите. Колкото повече, толкова по-добре...
5. Всички знаят, че е така, но никой нищо не може да направи, защото институциите са си техни. Та чак до Каскета и Тиквата... :censored:

Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Дек 2022, 17:00

Изображение

на нас си ни харесва кочинката, защо да я съсипваме и да пазим чисто :mhihi:

кал по улиците, кал по пътищата, кал по знаците и светлоотразителите, всичко изпочупено, скапано, захабено

така сме си свикнали :dunno: 8) :mhihi:

edit: затварям форума, отварям фейсбоклука и те тая новина насреща ми :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не мога

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2022, 18:11

Еми кво да изскочи? Ако беше Великден щеше да е агне :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата