Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Цена на горивата
Старите дизели спокойно се карат с трансформаторно масло или дори изгоряло олио... само зимата трябва да имаш подгрев на горивен филтър, че трансформаторното масло става малко боза... а цената на тия "горива" е бая по-поносима... аз съм карал Opel Corsa 1.5D ISUZU с такова масло за 1л/литъра... нема такъв рахат...
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
то накрая и до там ще паднем знам че съседа забърква смес 40 литра олио филтрирано + 10 литра нафта и каза че минава 790 км
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Mollov написа:Старите дизели спокойно се карат с трансформаторно масло или дори изгоряло олио... само зимата трябва да имаш подгрев на горивен филтър, че трансформаторното масло става малко боза... а цената на тия "горива" е бая по-поносима... аз съм карал Opel Corsa 1.5D ISUZU с такова масло за 1л/литъра... нема такъв рахат...
Предполагам, че така не може да се процедира с DTI мотор на Вектра ... Силно се замислям за един Гоуф 1,6д 54кс и ще слагам каквото падне

P.S. Кажете от къде може да си купя БГ знаме ... онлайн. Няколко бройки за протеста ...
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
alx написа:latrel написа:да толкова е ама за 40-50 $ имаш пълен резервоар, като тези пари ги изкарваш за 3-4 часа в сравнение с нашето положение им е доста по-добре))
типичния обикновен американец харчи много близко като процент от заплатата си за бензин сравнено с българина...
сметката е проста - $12/час по 40 часа на седмица по 4 седмици = $1920 на месец. вадиш 30% за данъци и оставаш със $1344
ако работата ти е на 20 мили - караш 40 мили на ден (слагам ходене на пазар и тн.. щото нищо не е близо че да се ходи пеша).... 40 мили на ден по 30 дни е 1200 мили на месец което ако колата ти дава 25 мили на галон разход това са 1200/25 = 48 галона по $3.75 = $180.
$180 от $1344 е 13.4%...
ако ти взимаш 500 лева заплата 13.4% са 67 лева... което е.. силно подозирам близо до това което средния обикновен българин харчи за бензин на месец...
така че... нещата понякога не са каквито са...
С тия 13,4% от заплатата си, американецът изминава 1920 км, един софиянец... хм, малко над 200 км.

Убягва ти един малък факт- българина може да кара 200 км ама може и да не кара. Американца няма къде да мърда. Ако не кара не може да отиде до супера да си купи насъщния...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
alx ... нали не се опитваш да ни убедиш, че горкия американец е на нашто ниво 
в малките градове и пеша ходат вече от мизерия,ама по сф пак ти трябва превоз до работата

в малките градове и пеша ходат вече от мизерия,ама по сф пак ти трябва превоз до работата

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Да допълня,че освен че много "успешно" си пресмятаме работите все се сравняваме с тоя и оня.Аз викам да спрем да се сравняваме и да почнем да гледаме само в нашата си паница с възможности.И да определяме размера й според нашите потребности,а не на база сравнения и изчисления с американци,германци,англичани и т.н.

8.32
Брей, страната на неограничените възможности, пък да няма автобуси... Странно как познатите ми като ходят на бригада си пазаруват и ходят на 2 места да работят без кола, ама тук си прав - "българинът може", свикнал си е на мизерийката. 

PIONEER написа:Да допълня,че освен че много "успешно" си пресмятаме работите все се сравняваме с тоя и оня.Аз викам да спрем да се сравняваме и да почнем да гледаме само в нашата си паница с възможности.И да определяме размера й според нашите потребности,а не на база сравнения и изчисления с американци,германци,англичани и т.н.
+ 1
Без да се сравняваме с никого ми се струва нереално да даваме толкова голяма част от доходите си за транспорт. Затова на 27-ми заедно!

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Колега провери ако не си пенсионер/ученик/студент какви са цените на картите за автобус.
Аз имам студентско намаление и през седмицата ползвам градския транспорт,а колата а вадя доста ама доста по-рядко от преди..Даже от това обикаляне с рейсове и пеша почвам да се изнервям,защото шофирането ми е много любимо занимание ама това е друга тема.Мисълта ми беше,че който няма намаление плаща доста солени цени за карта...ако една линия не го оправя става още по-дебела работата
Каквото й да си говорим парите са малко.То бива бива ограничение ама след година ако положението още се влоши да почнем да се ограничаваме от най-нормални нужди-да не си дояждаме,да седим на тъмно и студено като първобитни хора,да се къпем 1 път на седмица и т.н...С ограничения постоянно не се повишава качество на живот
На 27ми сме там
Аз имам студентско намаление и през седмицата ползвам градския транспорт,а колата а вадя доста ама доста по-рядко от преди..Даже от това обикаляне с рейсове и пеша почвам да се изнервям,защото шофирането ми е много любимо занимание ама това е друга тема.Мисълта ми беше,че който няма намаление плаща доста солени цени за карта...ако една линия не го оправя става още по-дебела работата

Каквото й да си говорим парите са малко.То бива бива ограничение ама след година ако положението още се влоши да почнем да се ограничаваме от най-нормални нужди-да не си дояждаме,да седим на тъмно и студено като първобитни хора,да се къпем 1 път на седмица и т.н...С ограничения постоянно не се повишава качество на живот

На 27ми сме там

8.32
50 кинта е, не е толкова скъпа, макар, че май ще я вдигат. Аз даже имам служебна, а и съм студент, въобще "вип" графа от тая гл.т.
,та това хич не ми е проблем, проблемът е в качеството на алтернативния транспорт. Като го чакаш маса време, не успееш да се качиш или ако успееш се молиш оцелееш и да те пуснат да си слезеш на спирката, а имаш 30 мин. да стигнеш от унито до работата или обратно, просто колата е не лукс, а необходимост. Иначе, ако имам избор с кеф бих ползвал само ГТ - по-добре е и от екологична, и от финансова гл. т. Сега чакам с нетърпение да се пооправи времето и яхвам колелото, поемайки риска да ми го гепат, поради липсата на рампи за връзване или да ме премажат някъде по "многобройните" ни велоалеи. Пък като стигне и до мен метрото към 2100ната - ехее, Рай...
Айде да си допивам бирата, докато не са я повишили, че иде лято, пък да лягам, че утре е събота - работен ден... леле в какъв абсуд живеем.

Айде да си допивам бирата, докато не са я повишили, че иде лято, пък да лягам, че утре е събота - работен ден... леле в какъв абсуд живеем.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
masimo написа:
P.S. Кажете от къде може да си купя БГ знаме ... онлайн. Няколко бройки за протеста ...
Тва за Русе, гледам, че си там

Днеска си взех нзционалният флаг !
Казвам откъде !
Административната зграда на ЖИТИ ,която се намира Сарайския мост по посока от града към Метро ,на светофара завивате на дясно и НЕ продължавате по него завой а след това на ляво (тя здградата на ЖИТИ си е доста висока няма как да не я забележите !) влизате там има портиер ,казвате му че отивате на 7-ми етаж за знамена там една синя желязна врата и влизате .
Размерите 60/90 5лв ,90/120 7лв , може и да има по-големи ама не съм питал !
Поздрави !
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
player123 написа:малко паданха цените ..
Е и? Ако те устройват кажи да отлагаме протеста?