Часовници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Часовници

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 14:04

Бягай надалеч от пауърматик. Пластмаси и лоши отзиви. Спрямо кое е по-скъп? Ако е спрямо ЕТА, не само не си заслужава, ами е голяма грешка. И от Джулиани бягай далеч. В техен сервиз не бих дал и часовник за 2 лв. да пипнат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Re: Часовници

Мнение от exc » 25 Ное 2020, 14:34

Anthony_J написа:Бягай надалеч от пауърматик. Пластмаси и лоши отзиви. Спрямо кое е по-скъп? Ако е спрямо ЕТА, не само не си заслужава, ами е голяма грешка. И от Джулиани бягай далеч. В техен сервиз не бих дал и часовник за 2 лв. да пипнат.

+1.
Пауърматика е доработена ЕТА 2824 с намалена честота, увеличен резерв и доста пластмасови части вътре. Чел съм, че едва ли не не може да се регулира и ремонтира. Слагат го в много марки на Суоч груп. Плюсът му е, че хора притежаващи такива часовници казват, че са доста точни.
Аз от България часовник никога не съм си купувал, най-вероятно няма и да купя. Но пък бързо ги сменям и не разчитам на уж по-сигурната гаранция.
Тази серия Тисо можеш да го намериш доста надолу като цена в чужди сайтове.
Ако ще е пауърматик, аз лично бих предпочел Certina. Като цена са сходни. Но всеки с вкуса си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 25 Ное 2020, 15:01

TNT написа:Обмислям след нова година да се наградя с един мечтан швейцарски автоматичен Тисот. Какво ви е мнението за Powermatic 80 механизма ? Заслужава ли си някой лев отгоре ? Плюс си е това, че държи 80 часа без да се носи, но какъвто и механизъм да взема - най-вероятно ще си взема и кутийка в която да си се движи. Сравнително нов механизъм е и повече ме вълнува как е надеждността. Кой изисква повече поддръжка и на кой ще заложите, че ще работи след 20 години :wave:

П.П. За покупка мисля да е от Juliany. Не искам да рискувам с произход или следпродажбено обслужване.

Живот 20 години, няма гаранция. Относно кутийка за зареждане, няма нужда, може просто веднъж на 1 2 дни да врътнеш коронката за 1 минута и се зарежда догоре, ако не го носиш. Аз харесах един на бащата от жулиани за 1200лв и го взех същия от фешън дейс за 550. Оригинална опаковка, сериен номер, перфектно пакетиран, никакви различия, но ти си знаеш.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 15:26

Juliany са официалният представител. Това е единствената причина да се насоча към тях. Има ли как се провери автентичността, ако не е от там ? Не съм часовникар, ако ми изпратят добър ментак, ще му се радвам като на истински :lol: Ясно ми е, че няма да взимам Ролекс и ментаците не са чак толкова... но все пак. В Амазон също гледам, че цените са доста по-добри. На 50% :mhihi:

П.П. Нещо от този сорт съм си харесал: https://julliany.com/bg/T065_930_11_051_00-p3937
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 25 Ное 2020, 15:49

TNT написа:Juliany са официалният представител. Това е единствената причина да се насоча към тях. Има ли как се провери автентичността, ако не е от там ? Не съм часовникар, ако ми изпратят добър ментак, ще му се радвам като на истински :lol: Ясно ми е, че няма да взимам Ролекс и ментаците не са чак толкова... но все пак. В Амазон също гледам, че цените са доста по-добри. На 50% :mhihi:

П.П. Нещо от този сорт съм си харесал: https://julliany.com/bg/T065_930_11_051_00-p3937

Първо ходих в жулито, гледах 20 мин часовника, снимах да запомня, после поръчах от фешъна, гледах го още 30 мибюн в еконта, няма грешка:https://julliany.com/bg/T065_930_11_031_00-p3938
все пак в америка са по 200 долара, жулито мн наглеят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 25 Ное 2020, 17:41

TNT написа:Juliany са официалният представител. Това е единствената причина да се насоча към тях. Има ли как се провери автентичността, ако не е от там ? Не съм часовникар, ако ми изпратят добър ментак, ще му се радвам като на истински :lol: Ясно ми е, че няма да взимам Ролекс и ментаците не са чак толкова... но все пак. В Амазон също гледам, че цените са доста по-добри. На 50% :mhihi:

Този не е с Powermatic, a e с ETA 2836-2. Доста добър механизъм, слага се и в по-скъпи марки.
В Амазон внимавай с търговците - чети им рейтингите. Ако го продава самия Амазон - няма проблем, всичко е точно. Купувал съм няколко часовника на по-малко от половин цена от тази тук, но си трябва доста следене. В Италианския обикновено правят най-големи намаления.
Разгледай и в chrono24.com, както и в немските сайтове, примерно olfert-co.de. Последният в момента има 11% на всичко, отделно можеш и да се пазариш. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 18:07

Да, отказахте ме от Powermatic-a. В мола момчето ми го препоръча, ама като ми обясни каква е разликата... по-паянтово ми се стори :lol: https://www.amazon.co.uk/Tissot-TISSOT- ... tch&sr=1-1 Тук е под 500лв, доставката ще се измисли. Варианта Амазон ми харесва повече от Фешън дейс. Честно казано на такива цени може да се огледам и за други модели.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2020, 18:14

Само имате едно на ум с тия тисо , пълно е с ментета трудно отличими от оригинала . Напълно работещи са с прилична изработка но неоригинал . Преди бяха произход хонконг но нямам идея в момента какво е положението .
https://www.tissotwatches.com/en-us/stop-fake.html/
Последна промяна Jordana на 25 Ное 2020, 19:49, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 25 Ное 2020, 19:09

Jordana написа:Само имате едно на ум с тия тисо , пълно е с ментета трудно отличими от оригинала . Напълно работещи са с прилична изработка но неоригинал . Преди бях произход хонконг но нямам идея в момента какво е положението .
https://www.tissotwatches.com/en-us/stop-fake.html/

Да, но никой няма да прави ментета на нормална цена, каквато е намалената цена в жулиани, ако ще правят ментета ще е на много по-малко, поне така мисля и така съм видял за сега,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2020, 19:47

Те не са точно ментета , по скоро са някакви реплики . Цените са доста надолу . Аз лично не мога да ги различа визуално .
https://www.youtube.com/watch?v=6SA9WqlHf6Q
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 19:56

Репликите са чисти ментета, не знам как някой може да си мисли друго.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Ное 2020, 20:48

Сигурно има предвид т.нар хомидж, което уж не е менте и се доближава до някакъв вид реплика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 25 Ное 2020, 22:08

Не знам, просто не знаех някой да се старае толкова да прави реплика на часовници за 200-300 долара, но явно е възможно. Ето например този часовник:
https://julliany.com/bg/T065_930_22_031_00-p3936
В жулиани е единственото тисо, което е толкова намалено, че да се доближи до истинската цена, явно никой не го иска и искат да разкарат модела.
Същият в фешъндейс:
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%90%D0% ... 2554791-2/
Цената е еднаква, но не и на другите модели, защото на другите жулиани уж правят само 20% отстъпка, а фешъндейс като на този по 50-60, което всъщност не е отсъпка, ами истинската цена с лека надценка.
Сами си правете изводите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 23:08

alekangg написа:Сигурно има предвид т.нар хомидж, което уж не е менте и се доближава до някакъв вид реплика.

Хомидж или омаж копира дизайна на известна марка/модел, но не претендира да е същото. Има си собствен бранд. Репликата или ментето са коренно различно нещо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 23:38

От това ме е страх. Не разбирам, не знам и как да проверя. Спокойно мога да се наиграя :lol: Но пък в 3 амазона проверих... цените са 480-650лв при цена 900+ в Джулияни :no: За разликата в парите ще прибява и едно Сейко в кошничката.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата