Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Boyadjiev » 02 Май 2014, 9:08

Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Май 2014, 10:07

Като чета, ще взема да си помисля, че конвенционалния двигател е измислен с ваноси, директно впръскване, комън-рейл и старт-стоп система... Хора, осъзнайте се малко, електрическите коли се развиват сериозно от няколко години. Технологиите ще ускорят този процес и няма да се налага да чакаме 100 години да станат ефективни, както с бензиновия и дизеловия мотор...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Май 2014, 11:07

Електромобила е по стар от ДВГ автомобила .Това е по стара от света идея , но комбинирана с технологии от настоящето .Нито акумулаторите с голям капацитет са измислени за електромобили - основен консуматор са мобилните устройства за комуникация и компютрите.Нито системите за регенериране на енергия са измислени за електромобила - ползват се при ДВГ отдавна.Електрически транспортни средства се ползват много отдавна , незнам защо появата на градска електричка отнася такива овации ? Пробив в технологиите например е синтетичното гориво - напълно възобновяем източник без вредни емисии и в момента е достъпен на ниска цена .Получава се от вода и въздух и отпадните продукти са пак това . Съвременно ДВГ работещ със синтетично гориво е в пъти по екологичен от съвременен електромобил .Истински подем в технологиите за електромобила е примерно суперкондензатора или горивна клетка способни да захранят с електричество такъв автомобил .Засега обаче виждаме само едно преминаване от оловно киселинни после метал хидридни сега литиево полимерни и разни гелове с железни хидриди в батериите .Тоест фактора който ограничава електромобила е - батерията .Според мен по начало куца идея с батерия да задвижваш автомобил .Аз не виждам проблем електомобила да си бъде един алтернативен градски транспорт - положението е такова от много години и да се отрича едното за сметка на другото , да се чакат някакви технологични избухвания на електрическата кола в близко бъдеще само защото ни се иска ...
Настоящето позволява който си харесва ДВГ автомобили да си кара такива,който го кефи електричка да си кара електричка .Не виждам причина това да не е така в близките 50-100 години.Поне докато не разработят извличането на енергия от етера :mhihi:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of ... ic_vehicle
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Май 2014, 13:27

Доводите ти са съвсем логични ...
Хубавото е, че често се появява някой дето не знае, че така не се прави, както е станало и с ДВГ-то ...

Jordana написа:Аз не виждам проблем електомобила да си бъде един алтернативен градски транспорт - положението е такова от много години ...

И аз, но има един проблем ... практически електромобили няма последните 20-30-40 години
Или ако можеш да изброиш или покажеш такива ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Май 2014, 14:25

И аз, но има един проблем ... практически електромобили няма последните 20-30-40 години
Или ако можеш да изброиш или покажеш такива ...

Ако имаш предвид малки автомобили за лично ползване , има много такива ама не са за показване :mhihi: не се радват на голямо търсене понеже са тип сапунерка с моторче .Между другото китайците произвеждат няколко модела такива електромобили ,евтини са но дори и в китай не се радват на добър пазар .Еми електрическия транспорт е наличен отдавна - трамваи ,тролеи, влакове ,метро, скоростните влакове ...
Гледам че от известно време се правят опити в някои европейски градове сметосъбирането да е с такива електро камиони .Обаче имам подозрение че общините натискат за такъв транспорт по ддруги подбуди - изкарване на замърсяването извън градовете .Такова електрифициране по същество не значи че трябва да е евтино и достъпно .
Хубавото е, че често се появява някой дето не знае, че така не се прави, както е станало и с ДВГ-то

Прогнозите са че в следващите 20 години ще властват хибридните технологии при автомобилите за лично ползване. Незнам доколко това е адекватно но според мен за да има истински електромобил способен да се пребори в пряка конкуренция с ДВГ - трябва да има автономен източник на енергия а не батерийки за телефон навързани по 2-3к бройки.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Май 2014, 15:07

Демек до скоро не е имало никакви опити от големите производители по въпроса ...

Изхвърлянето на мръсното от града не е малък проблем,
и е една голяма възможност електромобила да покаже на какво е способен ...

Jordana написа:според мен за да има истински електромобил способен да се пребори в пряка конкуренция с ДВГ - трябва да има автономен източник на енергия а не батерийки за телефон навързани по 2-3к бройки.

Факт ...
досегашното разбиране за съхранение на енергия или ток трябва да се промени за да има успех
Но е нужно някой да инвестира в това. Така както БМВ са инвестирал в И-серията си колосална сума.
Едва ли е случайно си мисля и смятам, че по-скоро от тези 20г ще има сериозно разбъркване в квотите на ДВГ, хибриди и електро ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Май 2014, 22:30

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Май 2014, 0:08

Изглежда добре :yes: Автономна пароелектроцентрала - това е същноста на технологията .Горивото е радиактивен торий или някакъв изотоп .Напълно възможно е, остава въпроса само с цената и как ще отцепват квартала като направи ПТП тая кола ? Все пак си е една мини ядрена централа :D

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Май 2014, 23:00

И аз си мисля, че всеки да си кара с мини АЕЦ в багажника не е много добра идея :mhihi:

Да не говорим, че производството на ел. енергия както и други неща изобщо е доста по-ефективно когато се прави в мащаб ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 05 Май 2014, 1:10

Изглежда, че водородните също излизат на пазара... там обаче не знам как ще се справят с ефекстивността. Бях на някакъв ден на земята и имаше разни електрически коли... жалко че за тесла беше само ride along не test drive :) Интересно беше... интериора обаче е малко несериозен с този екран... толкова е празно вътре. Иначе кожи, алкантара, аа уу. Но с тия мултимедии прекалено гийк. Нещо, за което не се бях замислял, климатика си работи и като е "спряна" колата... явно, не се върти от мотора. Лятото може да си я охладиш преди да се качиш :) И се усеща как тежи прасето дори като пътник. Дори Нисан Лийф, което е уж малка кола като караш и се усеща все едно съм в 5та серия. Бих се замислил за градско за втора кола да си призная като направят още 1-2 итерации на малките коли... постепенно почват да приличат на автомобили, не на колички за голф.

Имаше и i3... ама изобщо не ме заинтересова честно казано.

Кадилака базиран на Волт... направо ми останаха очите :) Обаче такава цена са му лепнали... това никога няма да се продава...

п.с. Замислих се... колко ще е ефективно някакви горивни клетки на метан. Добър компромис ще е според мен. Някои със сигурност работи по въпроса.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Май 2014, 11:17

п.с. Замислих се... колко ще е ефективно някакви горивни клетки на метан. Добър компромис ще е според мен. Някои със сигурност работи по въпроса
.
Работят отдавна .Тойота имат действащ модел с ДВГ и горивна клетка мисля че е на водород ,хибрид е но технологията като цяло е с много добри прогнози.В горивните клетки може да се ползва всичко , дори и алкохол в зависимост от технологията но най често предпочитат водород .Проблема при горивните клетки е че трудно се контролира получаването на електричество , при стартиране трябва да имаш постоянна консумация и затова ползват сложни системи с буферни акумулатори ,скъпи катализатори в г.клетка и засега е скъпа технология но това е начин колата да не зависи от ел мрежата .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Май 2014, 20:19

За водорода ясно. Обаче водорода не се произвежда лесно. То имаше и такива коли на това изложение... конкретно за метан ми е интересно на мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Май 2014, 21:59

steeN написа:За водорода ясно. Обаче водорода не се произвежда лесно. То имаше и такива коли на това изложение... конкретно за метан ми е интересно на мен.

Залитат по водорода понеже е чист и не замърсява катализатора в горивната клетка .Иначе сигурно и с метан става .За получаване не е труден , но е труден за съхранене .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Май 2014, 8:38

http://www.plugincars.com/meet-bmw-i3s- ... 29709.html

Понаправили са някое и друго и3 наш'те хора :mhihi:
Изображение
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Май 2014, 14:33

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата