Препоръчайте кафемашина за еспресо
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Препоръчайте кафемашина за еспресо
Това с таблетките дето се слагат в отвора за еднократна доза смляно кафе е за махане мазното . За декалциниране ползвайте лимонена киселина или препаратите на марката , сипват се в контейнера за вода . От там минава през филтъра груба очистка , разходомера, помпата , бойлера , кафе групата и накрая мултиклапана за гореща вода или през диспенсера .
https://www.emag.bg/kafeavtomat-delongh ... D3JQKMBBM/
С бутони и врътка , няма електромагнитни вентили , няма керамчини ножове да се трошат , няма смартфон за дисплей , 1 нагревател , просто и надеждно .
Да не е била с керамични ножове мелачката ? 2 мелачки си е скъпо удоволствие . Мойто делонги е на 16 години , на мелачката за първи път преди 1 месец и смених четките на моторчето и малко и заточих ножовете . Вече си е за нова машина , амортизирана е доста и ако взема да сменям ще излезе колкото нова . Ето такава е ..2 мелачки и един нагревател съм сменил, още няколко профилактики и дребни неща.
Не разбрах за кое ДеЛонги става дума, че сте доволни...
С бутони и врътка , няма електромагнитни вентили , няма керамчини ножове да се трошат , няма смартфон за дисплей , 1 нагревател , просто и надеждно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа:Това с таблетките дето се слагат в отвора за еднократна доза смляно кафе е за махане мазното . За декалциниране ползвайте лимонена киселина или препаратите на марката , сипват се в контейнера за вода . От там минава през филтъра груба очистка , разходомера, помпата , бойлера , кафе групата и накрая мултиклапана за гореща вода или през диспенсера .
.
Въпреки, че не съм чел в инструкциите на моята машина да пише нещо допълнително да се прави, освен таблетката в отвора за мляно кафе, винаги слагам в казанчето за вода едни таблетки за почистване , когато правя това с таблетката на Jura за декалциране.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Jordana написа:Да не е била с керамични ножове мелачката ? 2 мелачки си е скъпо удоволствие . Мойто делонги е на 16 години , на мелачката за първи път преди 1 месец и смених четките на моторчето и малко и заточих ножовете . Вече си е за нова машина , амортизирана е доста и ако взема да сменям ще излезе колкото нова . Ето такава е ..2 мелачки и един нагревател съм сменил, още няколко профилактики и дребни неща.
Не разбрах за кое ДеЛонги става дума, че сте доволни...

Да, 2 мелачки и един нагревател са точно колкото струваше машината нова.

Never mistake motion for action...
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
В това видео има доста за най - разпространените модели на Делонги. Дефекто Магнифика Ево би трябвало да прави същото кафе и като по евтиния варинат Магнифика С
https://youtu.be/2kGtVa8pfoc?si=CDRcQIUk4yDW4Nts
https://youtu.be/2kGtVa8pfoc?si=CDRcQIUk4yDW4Nts
Точно ревютата на тоя пич гледах, че да се подхлъзна за Sage, защото той много ги хвали. Ама колегите по-горе казаха, че нещо не са както трябва за парите.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
Може и да греша, но мисля, че той се изказваше критично за групата на Sage/Philips. По спомен обясняваше, че мелят значително по - малко кафе
mirko0 написа:Може и да греша, но мисля, че той се изказваше критично за групата на Sage/Philips.
Sage нямат общо с Филипс. Sage е марката за Европа на Breville, които са австралийци и са доста по-добри кафе машини от които и да са автомати, но има и по-добри алтернативи. Австралийците разбират еспресото и е много популярно там, бих казал, над италианците, поради чисто вманиачаване.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
Така е. Моя грешка. Saeco са към Philips, а не Sage
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И Gaggia е към тях, за съжаление, а бяха хубави машини. Доста критики има към Филипс, да. Кафе-групата е еднаква за 90% от моделите - от 400 до 2000лв. То май това важи за повечето производители.
Много ме изкушава едно Sage barista express, но се насочих към автомат Delonghi Dinamica като гледам. Обаче си поръчах на промоция една обикновена Rohnson с цедка да си играя и правя експерименти. Пък и да има бекъп като се развали автомата, а практиката показва, че винаги се разваля около почивни ди или празници
Много ме изкушава едно Sage barista express, но се насочих към автомат Delonghi Dinamica като гледам. Обаче си поръчах на промоция една обикновена Rohnson с цедка да си играя и правя експерименти. Пък и да има бекъп като се развали автомата, а практиката показва, че винаги се разваля около почивни ди или празници

Never mistake motion for action...
- soniapandova
- Потребител
-
Ние използваме Philips EP3241/50 и съм много доволна. Със съпруга ми пием различни кафета и хубавото тук е, че има профили, в които всеки може да си запази любимата рецепта за кафе 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз имам тъп проблем. На Гаджията, която ползвам, ей тази част се замърсява с времето доста и я чиста 1 път на 1-2 месеца. https://milov.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0% ... 41722.html Проблема е, че винтчетата са много меки. Последния път ги изкривих така, че нямат сваляне
Дори да успея да ги сваля, ми трябват нови. Никъде не намирам в интернет в резервните части винтчета и опцията ми е да почвам да звъня по сервизите да питам
Ако тая цедка върви с крепежните елементи (ама никъде не пише да има към нея), ще я купя и нея. Че вече обмислям и варианта да трябва да се купува цяла машина
Ако не успея да развия смазаните болтчетата със смазаните глави, май натам вървят нещата. Оглеждам се от доста време по разни магазини тип Практикер за подобни, но няма - доста са малки и къси
Крайният вариант иначе е този
https://www.amazon.de/-/en/DeLonghi-Ded ... 301&sr=8-4 Някой има ли такава ?

Крайният вариант иначе е този

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какви са тези винтчета? Размер, стъпка и т.н. Може да се намери нещо из отпадъците от електроника при нас...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Много е вероятно да са от неръждавейка, евентуално по специализираните сервизи да се потърси с тия размери
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В евроболт имат със сигурност , ама едва ли ги водят "болтче за цедка на кафемашина" ..Като са къси оригиналните може да се вземат по дълги и да се отрежат , едва ли трябва да са от хром ванадиева стомана . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.