Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Всеки път , като се возя в такси си слагам колана и винаги шофьора ме пита, защо?!
простия народ си залужава участта ... колкото и арогантно да звучи!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
vicho написа:Всеки път , като се возя в такси си слагам колана и винаги шофьора ме пита, защо?!![]()
Ако щеш вярвай щях да напиша точно същото и прочетох коментарът ти. Всеки път ми казват "няма нужда да слагаш колан". И аз го гледам любопитно. В повечето случаи нищо не им казвам, но ако ми се сторят по-интелигентни им обяснявам, че си го слагам за мен си.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Прави впечатление обаче, че Вичката бая е нахитрЕл и поумнЕл напоследък 

Ubi dubium, ibi libertas
Няма курс за правоспособност в който да се оттренира евентуален страничен сблъсък па макар и за професионални бъдещи шофьори. Всичко е до личностни качества и често опита при такива особени случаи не е фактор.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
hell's angel написа:Прави впечатление обаче, че Вичката бая е нахитрЕл и поумнЕл напоследък
сторило ти се е ...

мине се не мине време...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Днес зяпах нЕкви снимки из нета - изглежда, че рейса се е катерил по рендето. Предната дясна врата и колонката на предното стъкло са доста странно деформирани за страничен удар, предната дясна гума му е спукана и джантата е крива.
ПП. Не ми се е сторило, взе да преиграваш с тоя "прост народ" У всяка тема
ПП. Не ми се е сторило, взе да преиграваш с тоя "прост народ" У всяка тема

Ubi dubium, ibi libertas
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Jordana написа:Той не само се чувства виновен , той е виновен
Утре ако някой недай си Боже те удари и изхвърчиш от пътя, ти ли ще си виновен защото не си овладял колата?
vicho написа:Всеки път , като се возя в такси си слагам колана и винаги шофьора ме пита, защо?!![]()
Ама не ти е скачал на бой за колана нали? Мене и това ми се случи - развалял съм му бил колата

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
efren написа:vicho написа:Всеки път , като се возя в такси си слагам колана и винаги шофьора ме пита, защо?!![]()
Ама не ти е скачал на бой за колана нали? Мене и това ми се случи - развалял съм му бил колата.

Аз явно все попадам на свестни, които ме поздравяват като си сложа колана още с влизането и се оплакват от всички, които не го правят.
Обикновено е така... Ама тоя беше някакъв ентусиаст, дето като си сложа колана светвал някакъв датчик и оттам му се повреждала талигата.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Vanqu1sh написа:Jordana написа:Той не само се чувства виновен , той е виновен
Утре ако някой недай си Боже те удари и изхвърчиш от пътя, ти ли ще си виновен защото не си овладял колата?
Тоя случай е типичния за наште условия и по начина по който се раздухва от медиите едва ли не водача на автобуса бил на разходка и едва ли няма нищо общо с бедопасноста на пътниците които превозва ..
1 Защо на водача на автобуса се крие името , а на водачката на реното се тиражира от къде какво що трите имена , как викала виновна съм плакала и куп глупости на търкалета ? Защо се манипулира общественото мнение по тоя селски начин ?
2 Тя не е извършила нарушение и няма данни за такова нарушение на правилника което да е причинило ПТП то . Жената казва че чува странен шум от автомобила , намаля радиото и в тоя момент губи управление и удря автобуса . Това е случайност която няма как да бъде предвидена .
3 Пътниците 6 човека са изхвърлени от автобуса при обръщането му и смачкани от автобуса . Смърта им е настъпила в следствие на това а не пряко от удара на реното .
4 Пътниците по закон трябва да са с колани , това условие е задължение и на шофьора на автобуса и затова по закон пътниците са длъжни да изпълнят нарежданията му . Ако са отказали да си сложат коланите след покана има начини как да се принудат да го направят .
5 Водача на автобуса е нарушил закона като не е изпълнил предписанието в тоя случай , и не е осигурил безопасен превоз на пътниците
Смърта на 6 човека е причинена в следствие пряко на неговата небрежност защото ако бяха с колани нямаше да изхвърчат от автобуса .
6 Вина за инцидента има и собствениците на фирмата защото не са контролирали как тоя безименния римски гражданин си изпънява задълженията .
Надявам се следствието да си свърши работата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Jordana написа:Vanqu1sh написа:Jordana написа:Той не само се чувства виновен , той е виновен
Тоя случай е типичния за наште условия и по начина по който се раздухва от медиите едва ли не водача на автобуса бил на разходка и едва ли няма нищо общо с бедопасноста на пътниците които превозва ..
1 Защо на водача на автобуса се крие името , а на водачката на реното се тиражира от къде какво що трите имена , как викала виновна съм плакала и куп глупости на търкалета ? Защо се манипулира общественото мнение по тоя селски начин ?
2 Тя не е извършила нарушение и няма данни за такова нарушение на правилника което да е причинило ПТП то . Жената казва че чува странен шум от автомобила , намаля радиото и в тоя момент губи управление и удря автобуса . Това е случайност която няма как да бъде предвидена .
3 Пътниците 6 човека са изхвърлени от автобуса при обръщането му и смачкани от автобуса . Смърта им е настъпила в следствие на това а не пряко от удара на реното .
4 Пътниците по закон трябва да са с колани , това условие е задължение и на шофьора на автобуса и затова по закон пътниците са длъжни да изпълнят нарежданията му . Ако са отказали да си сложат коланите след покана има начини как да се принудат да го направят .
5 Водача на автобуса е нарушил закона като не е изпълнил предписанието в тоя случай , и не е осигурил безопасен превоз на пътниците
Смърта на 6 човека е причинена в следствие пряко на неговата небрежност защото ако бяха с колани нямаше да изхвърчат от автобуса .
6 Вина за инцидента има и собствениците на фирмата защото не са контролирали как тоя безименния римски гражданин си изпънява задълженията .
Надявам се следствието да си свърши работата .
Мисля че знаеш на кой е тази фирма за превози и след всички нарушения и катастрофи в последно време с тях,а те не са малко през последните години,фирмата си продължава да функционира.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Jordana написа:Vanqu1sh написа:2 Тя не е извършила нарушение и няма данни за такова нарушение на правилника което да е причинило ПТП то . Жената казва че чува странен шум от автомобила , намаля радиото и в тоя момент губи управление и удря автобуса . Това е случайност която няма как да бъде предвидена .
Колега да се удариш в друг водач какво е? Ами ако не беше автобус, а друга кола и тя извърчи от пътя и пак има загинали?И какво значи нарушение на правилника, то в него има такива глупости, като това че ако се опиташ да избегнеш удар и се удариш само ти, другия няма вина и тн. Не знам какво се е случило, нито дали шофьора на автобуса има също вина, но тази жена е виновна за ПТП със смърт.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:Тя не е извършила нарушение и няма данни за такова нарушение на правилника което да е причинило ПТП то . Жената казва че чува странен шум от автомобила , намаля радиото и в тоя момент губи управление и удря автобуса . Това е случайност която няма как да бъде предвидена .
Това и е казал адвоката да каже.
Иначе как си представяш шофьора да стане по време на пътуване и да отиде да види дали пътниците са с колан. Това е абсолютно лична отговорност. Който не си носи колана, си носи последствията за това.
efren написа:Обикновено е така... Ама тоя беше някакъв ентусиаст, дето като си сложа колана светвал някакъв датчик и оттам му се повреждала талигата.
Хаха... директно щях да си сляза и да го пратя да... пътува.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да де , ама в закона пише друго . А отделно пътниците в тоя автобус твърдят че никой не ги е предупредил за колани , не става изобщо ясно автобуса оборудван ли е бил с колани . Пак казвам - шофьорите на автобуси за превоз на хора имат несравнимо по-голяма отговорност от любител В категория .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !