Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Е, ти колко пари ще изхарчиш за гориво на тази кола, че да се отрази така 'пагубно' на цените, дори да караш другата? Уважавам избора ти на водене на бизнес
, дори само, за да се докаже, че нещата стават и така! За съжаление... друг с такава 'стратегия' не познавам
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То и да изхарчи 0 литра от скъпото гориво все тая , важен е принципа на индексация цените на продукцията 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е много разликата, 3-400лв месечно някъде излиза за километрите, които въртим. Но това са пари, които добавяме към себестойността и които после товарим с надценки- моята, на дистрибутор, на магазин и накрая стават доста повече.
Има някаква разлика в крайната цена, защото сме малки и с малък оборот. Иначе не би си струвало особено.
Има някаква разлика в крайната цена, защото сме малки и с малък оборот. Иначе не би си струвало особено.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Обаче местните мексиканци редовно си индексират цените
Преди една каруца боклук струваше 10 лева, сега ми обявяват 20 лева

Преди една каруца боклук струваше 10 лева, сега ми обявяват 20 лева

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Още миналата година за пелетите да пренесат 6 тона на 10 метра ми искаха двама по 40 кинта, по 20 не ги устройваше, та си ги пренесохме с жената, детето и брат и за отрицателно време. Не ми е за парите толкова, ама се учат лошо и постоянно вдигат, а почнат ли с това "ще се разберем нещо" и ми е ясно, че ще искат майка си и баща си. Един друг да пренесе два кубика пръст на 10 метра с ръчна количка и той ми искаше нещо баснословно, не помня какво, но преди това на същия за фрезова 5 на 2 метра му дадох повече отколкото щях да му давам предварително, пак някаква пръст имаше, 2/3 от които си я бях пренесъл сам, онзи ме видя на пътя и уж само да помогне малко, дали мята 15 минути и искаше 20 кинта това преди инфлацията 2020-та ли беше или 2021 в началото.
А каруца боклук още тогава искаха 20 лв. май, не помня, но реших, че си викам контейнер от общината за 60 мисля тогава, може и да бъркам, но бях доволен, че изхвърлих набързо бая строителни отпадъци и съм сигурен, че камиона ще ги закара където трябва.

А каруца боклук още тогава искаха 20 лв. май, не помня, но реших, че си викам контейнер от общината за 60 мисля тогава, може и да бъркам, но бях доволен, че изхвърлих набързо бая строителни отпадъци и съм сигурен, че камиона ще ги закара където трябва.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако се взимат услуги на такива субекти, трябва да е за поне половин ден, най-добре цял.
За 30 мин или 1 час искат като за половин ден минимум.
За 30 мин или 1 час искат като за половин ден минимум.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
bum_bum написа:Ти мани къщата ами и АМГ още нямам
Къв бизнесмен си без АМГ или някой американски жип или някоя тундра?

Ся това като го написа се сещам за единия плувен басейн тука. Взели го с договор от общината и месечно май плащат някакви си 650лв "наем" или концесия или там каквато е схемата, не помня. Та тия 650лв ги плащат за голям плувен басейн с 6 коридора и дължина 25 метра. Лятото има и открит басейн отвън, не знам дали влиза в тия 650лв на месец и тая част на обекта, но лятото уикендите са пълни, може би щото е на пешеходно разстояние, тъй като е на кръговото преди изхода за София. Продават и храна лятото, напитки, през есента, зимата и пролетта има клубове, които тренират вътре + такива като мен. Сигурен съм, че изкарват едни доста приични пари, щото половината служители са си роднини, майки, баби и т.н, само спасителите май са извън семейството. Вярно, в договора с общината пише, че е трябвало да ремонтират обекта, което си е инвестиция, но шефчето се появи преди известно време с една тундра, а пък вътре душовете са винаги изпочупени, текат, или не работят, шкафовете във съблекалнята са изпотрошени, а по мивките вечно няма дори сапун.. Отделно, гледам, намалили и работното време, преди работеха 7 дни в седмицата и то от 7 до 21:30 - 22:00, сега през седмицата 20:30 май затварят, а уикенда работят само в събота сутринта и става все по- трудно за един работещ човек да ходи там, щото има и тренировки на клубовете, по времето на които няма къде да влезеш в басейна и удачния вариант е след тях, но като постоянно орязват работното време, накрая едва може да направиш загрявка, да поплуваш и да се изкъпеш преди да е дошло време да затворят. Ама тундрата си е тундра...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ма кат гледам не те е спряло ни душ, ни сапун да се натискаш натам да одиш.
Еми....и 5 тундри да има, вие сте му ги купили, не е некой друг.
Хм,хм...
drifty написа:Ама тундрата си е тундра...
а това всъщност къв низвергнат камион е не е истина... ама обикновено притежателите им не го знаят

иначе за цялата тая категория обект под аренда- звучи съвсем нормално за територията. но за да бъдем честни- да подържаш басейн е скъпо. ток за помпите, хлор, чистене... не е безплатно. еле пък ако трябва да топлиш водата... тогава става доста скъпо.
но по-добре така от колкото басейна да е на общината и да го е заебала за последните 20 години.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Ма кат гледам не те е спряло ни душ, ни сапун да се натискаш натам да одиш.
Тук да не е София или някой голям град - има 2 нормално големи басейна, единия е на едно друго училище и с доста кофти работно време, къде да ходя да плувам, на реката ли? Дай малко по-сериозно.
Alx, по принцип си прав, по-добре е да има нещо, от колкото да е изоставено, само дето преди това басейна на университета беше реновиран, там се водеха въпросните тренировки, виждах ги всеки ден, понеже офиса ни беше там. Не след дълго, го затвориха и се отвори този, слочаеност? Говори се, че някаква схема е направена, затвориха напълно реновиран басейн и преместиха тренировките в този.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Кво като не е София?
1. Или не ходиш да плуваш и бойкотираш нещото.
2. Ходиш и не мрънкяш, още по-малко гледаш чужди паници.
Само за справка кат изобщо ходя да плувам аз е на 180 км от София. По некакви причини))
1. Или не ходиш да плуваш и бойкотираш нещото.
2. Ходиш и не мрънкяш, още по-малко гледаш чужди паници.
Само за справка кат изобщо ходя да плувам аз е на 180 км от София. По некакви причини))
Хм,хм...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Няма конкуренция.
Иначе беше просто пример, такива колкото искаш.
Все ми е тая ти къде ходиш да плуваш иначе.
Иначе беше просто пример, такива колкото искаш.
Все ми е тая ти къде ходиш да плуваш иначе.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То 180км с 62км/ч средна скорост си е бая, тренира и за търпение
Здрав дух - здраво тяло!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Еха, плувал на 180км..
Иначе и в големите градове няма кой знае къде да се ходи, не че има голяма разлика с малките.
Иначе и в големите градове няма кой знае къде да се ходи, не че има голяма разлика с малките.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А, няма? Бърза справка намира още 2 басейна, без тоя - радиото. И 10-на наоколо, така 10-20 км радиус.
А примера за какво е точно ? Че си купил Тундра ли?
А примера за какво е точно ? Че си купил Тундра ли?
Хм,хм...