Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Любчоооо, Тойота продава повече хибриди(общо 42% от общите им продажби) на годишна база от Тесла.
Само за 25та имат три пъти повече продадени коли в това сравнение.
За 23та(пикът на Тесла) пак са х2 само от хибриди.
Нищо против електрическите автомобили, но нещо много бързате с посоката на вятъра.
Само за 25та имат три пъти повече продадени коли в това сравнение.
За 23та(пикът на Тесла) пак са х2 само от хибриди.
Нищо против електрическите автомобили, но нещо много бързате с посоката на вятъра.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В момента са първи в света, с двуцифрен пазарен дял. Почти съм сигурен, че знаят какво правят и накъде колко силно духа 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Сигурно съм предубеден, ама за мен тая технология HEV е безумна и единственото което я крепи е някви еко норми. Ама ще поживеем и ще видим 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Не съм съгласен. Понякога това че нещо не продава не значи, че е най-доброто. Добър пример е как пътищата се напълниха със SUV-ове. Защото са по-добри ли и на хората им трябват? Не, просто са по-модерни.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Пазарът решава. Както се вижда и във форума, някои трябва да пикат през 2 часа, други шофират по 4-5 часа без прекъсване. Някои инвестират хиляди в зарядни станции, разрешителни и смяна на партиди, други си държат колите на улицата. Батериите карат по 700-800к км, ама вторичния пазар мисли друго. Дизелите са чао, ама втора ръка 3-ка дизел нещо още държи цена 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Да бе пазара решава, това е ясно. Но тезата ми е, че не винаги пазара избира най-доброто. Особено в краткосрочен план. Защото пазара избира и вафли и чипсове, но надявам се никой не смята това за добра храна само защото е добре продавана. 
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Същата логика може да се приложи и към електричките...ако не си подготвиш сам да си възможно най-независим откъм зареждане при ежедневна употреба си малко прецакан 
- TNT
- младши ентусиаст
-
И много хубави идеи са умряли, понеже няма пазар за тях
Трябва да излиза икономиката
Скоро нищо няма да умира, само ще се разпределят съотношенията.
Да познаем ли като излезнем на свободния пазар и както се говори - тока скокне с 40% , колко хора ще скачат на електрички ? Говорят и за премахване на нощната тарифа. Да не говорим колко ще скокне потреблението, ако елетричките станат сериозен процент от автопарка. Неплъгин хибридите нямат доста от проблемите, а имат доста нисък разход. С една туба бензин имаш 400-500км реален рейндж , немислимо за много електрички. За много хора електричката е просто замяна на един проблем с друг.
Да познаем ли като излезнем на свободния пазар и както се говори - тока скокне с 40% , колко хора ще скачат на електрички ? Говорят и за премахване на нощната тарифа. Да не говорим колко ще скокне потреблението, ако елетричките станат сериозен процент от автопарка. Неплъгин хибридите нямат доста от проблемите, а имат доста нисък разход. С една туба бензин имаш 400-500км реален рейндж , немислимо за много електрички. За много хора електричката е просто замяна на един проблем с друг.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
У сектантите електричари забелязвам абсолютния същия гаменски маниер на натрапване на автомобилни предпочитания, какъвто имаше и преди 15-20 години от дизелджиите. По ония години и на бой налитаха, ако случайно кажеш, че предпочиташ бензин.
Поглеждаш малко по-дълбоко и ИЗНЕНАДА!
Маниерът е същия, защото това са същите хора, просто са сменили играчките. Дървената философия е непреходна!
Да заповяда някой да го оспори!
Маниерът е същия, защото това са същите хора, просто са сменили играчките. Дървената философия е непреходна!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
TNT написа:Неплъгин хибридите нямат доста от проблемите, а имат доста нисък разход. С една туба бензин имаш 400-500км реален рейндж , немислимо за много електрички.
Не знам какви са тези км. колега. Или може би не съм разбрал за какво става въпрос.. колегата преди година купи GLC X254, мисля че беше 2.0ка бензин Mild Hybrid, гори около 8-9л/100км. т.е. с 10 литрова туба изминава маалко повече от 100км
- TNT
- младши ентусиаст
-
Мани ги тея mild/soft hybrid. Те са за емисиите само. От тея, които имат по-нормална батерия. Е братчеда си купи преди няколко месеца Hyundai Tucson hybrid , дава му 5-5,5 бензин средно. Като казва, че спокойно си слиза и под 5. Та 20 литра туба си е 400+ км
Брат ми преди доста години имаше Приус за кратко. Там казваше за 2,5-4л на 100км, лондонско шофиране
В момента с 530е плъгин, зарежда батерия, ама средния разход пак 5,0.
Брат ми преди доста години имаше Приус за кратко. Там казваше за 2,5-4л на 100км, лондонско шофиране
В момента с 530е плъгин, зарежда батерия, ама средния разход пак 5,0.Re: Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Exclusive89 написа:TNT написа:Неплъгин хибридите нямат доста от проблемите, а имат доста нисък разход. С една туба бензин имаш 400-500км реален рейндж , немислимо за много електрички.
Не знам какви са тези км. колега. Или може би не съм разбрал за какво става въпрос.. колегата преди година купи GLC X254, мисля че беше 2.0ка бензин Mild Hybrid, гори около 8-9л/100км. т.е. с 10 литрова туба изминава маалко повече от 100км
Не стои така въпроса с МИЛД хибрида на Г30 530Д. Средният ми разход е около 5/100. А коне си има и нютони доста.
empar написа:У сектантите електричари забелязвам абсолютния същия гаменски маниер на натрапване на автомобилни предпочитания, какъвто имаше и преди 15-20 години от дизелджиите. По ония години и на бой налитаха, ако случайно кажеш, че предпочиташ бензин.
Аз се съгласявам с тебе. В момента е рай на пазара. Темата като цяло е безсмислена. Никога не е имало повече разнообразие от горива и избор на мпс-та. Всеки има възможност да кара каквото му е кеф. Да, всички трябва да се съобразяват с емисии преведено на човешки език - да дишаме по-чист въздух.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Не знам за дизелджиите. На мен повече ми приличат на веганите
Как може да разбереш, че някой кара електричка ? - Няма нужда, той веднага ще си каже сам