НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: НВ-ВМХ
Извара, сол, зехтин и чесън. На мен това ми е любимата конфигурация за този продукт.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
bum_bum написа:Предпочитам сам да си го направя, че кой знае кво слагат в тях. Напоследък се видях в чудо какво сирене без калций да взимам. Във всички слагат вече скапаняците. Дори в "био"-то.![]()
![]()
Аз преди много години съм си горил хранопровода и стомаха много яко със сирене. Още нямаше много такива менета и експериментираха та явно попаднах на несполучлив експеримент. Изядох доста, може би половин кило на веднъж и си изгорих целия хранопровод. Няколко дни не можех да се храня нормално.
Как го познаваш?
На "Добрев" са им много добри нещата, аз напоследък се ориентирах към Млекарница "От фермата" - имат изключително добро масло, найк-доброто на което съм попадал, също и овче кисело мляко.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:Ми те ментеливото сирене го правят от нещо като извара, някакви маргарини и други подобни глупости.
По-лошо - сухо мляко, палмово масло или маргарин, царевични нишестета и сгъстяваща химия да докара консистенцията. Всеки си е направил някаква рецепта, с която залъгва чувствителни към цената хора, че ядат сирене.
Never mistake motion for action...
Като стана дума за сиренце-много го уважавам, не сядам на масата без него.
Поръчам си от провинцията хоум мейд на много добра цена сиренце от овца и кисело мляко от крава.
Нямам идея обаче как да си сметна калориите от него и карам по таблиците от нет-а за овче сирене
Поръчам си от провинцията хоум мейд на много добра цена сиренце от овца и кисело мляко от крава.

Нямам идея обаче как да си сметна калориите от него и карам по таблиците от нет-а за овче сирене

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
_galio_ написа:bum_bum написа:Предпочитам сам да си го направя, че кой знае кво слагат в тях. Напоследък се видях в чудо какво сирене без калций да взимам. Във всички слагат вече скапаняците. Дори в "био"-то.![]()
![]()
Аз преди много години съм си горил хранопровода и стомаха много яко със сирене. Още нямаше много такива менета и експериментираха та явно попаднах на несполучлив експеримент. Изядох доста, може би половин кило на веднъж и си изгорих целия хранопровод. Няколко дни не можех да се храня нормално.
Как го познаваш?
На "Добрев" са им много добри нещата, аз напоследък се ориентирах към Млекарница "От фермата" - имат изключително добро масло, найк-доброто на което съм попадал, също и овче кисело мляко.
Те си го пишат най-гордо на опаковките, тези които не са на килограм. От случая с киселината не бях ял сирене поне 10-15 години, то не че преди това бях много ял щото на село правеха ама един от първите ми опити беше грозен както се видя. После пуснаха органик нещата и почнах да ям такова. Сега почнаха да му слагат калциев двухлорид за да повишават рандемана. Айде на нормалните сирена майната му ама биото е над 20лв килото, колко още добив искате от кило мляко вашта м@м@?! Производители и учЕни твърдят, че е безвредно ама някои автори на които аз имам повече вяра говорят, че неусвоените количества се отлагат във вид на шипове. А аз шипове неща, независимо дали са обикновени или "био"

Иначе има една жена на село, дето живее на място на което може да отиде единствено упорит човек и коза. Гледа там някакви кози и от време на време слиза в селото да носи сирене. Тия животни не са помирисвали никога друга храна, освен сено и трева. Не са виждали ветеринар, щото никой неще да ходи там заради една хремава коза и така.. Цената не знам колко беше, че все наще го плащат ама нещо от рода на 8лв

Относно млякото- пастьоризираното не е добре, дори и свареното. Та най-добрия вариант е от млекомат и да си го пиеш сурово.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Абе за да пиеш сурово мляко трябва да имаш голямо доверие на кравата или козата... Това виме се търкаля в доста неприятни неща. Не че съм пил много, но като цяло не е препоръчително. А в пастьоризатора млякото просто се загрява до 67 градуса като минава през един оребрен алуминиев радиатор, не знам какво те притеснява в този процес. При варенето се "уврежда" повече.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И едното не е добре и другото. Загубата на витамини е 50-80%. Състава на белтък се променя и т.н. Чистотата на винето не е особен проблем. В прясното мляко има достатъчно естествени антибиотици и антитела за да ни предпазят. Ако кравата е гледана в относително чиста среда и няма туберкулоза, което е най-важното не вареното мляко е ОК да се пое. Аз лично съм изпил стотици литри последните години. От млекомат трябва да е съвсем сигурно, защото уж се изследва. Аз даже го затоплят леко само и го подквасвам съвсем сурово. Пак си става на кисело мляко. В някои от бутилираните млека слагат антибиотик за да се развалят по-бавно, тъй че и там трябва едно на ум.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Утре ще пробвам от сурово мляко да направя кисело да видим има ли разлика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
bum_bum написа:Аз си поръчах кефирена гъба, че от няколко години нямам. На 100 човека раздадох и всички я затрили. Като позавъдя повече някой ако иска мога да му дам по-натам.
Аз съм потенциален желаещ.
Само ми трябват разяснения за приложенията и, че съм чел отгоре-отгоре.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми иж лекувала незнам кво и ще живееш вечно ама и това като всички останали легенди. Мен ме кефи вкуса и си го пия като айран.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
_galio_ написа:bum_bum написа:Аз си поръчах кефирена гъба, че от няколко години нямам. На 100 човека раздадох и всички я затрили. Като позавъдя повече някой ако иска мога да му дам по-натам.
Днес си пуснах поредни изследвания и с учудване видях, че освен холестерола и алат ( единия чернодробен ) са ми е увеличени! От 8 месеца съм отново на режима след прекъсването, та се чудя дали не ми се товари черния дроб от режима!? Кръвта я пуснах в рамус лаборатория, мисля утре и един цибалаб да направя да сравня.
- Leon
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Аз си поръчах кефирена гъба, че от няколко години нямам. На 100 човека раздадох и всички я затрили. Като позавъдя повече някой ако иска мога да му дам по-натам.
Аз имам в хладилника, но е доста стара и може да се възползвам. На стайна температура или в хладилника квасиш?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Жоро 320и написа:_galio_ написа:bum_bum написа:Аз си поръчах кефирена гъба, че от няколко години нямам. На 100 човека раздадох и всички я затрили. Като позавъдя повече някой ако иска мога да му дам по-натам.
Днес си пуснах поредни изследвания и с учудване видях, че освен холестерола и алат ( единия чернодробен ) са ми е увеличени! От 8 месеца съм отново на режима след прекъсването, та се чудя дали не ми се товари черния дроб от режима!? Кръвта я пуснах в рамус лаборатория, мисля утре и един цибалаб да направя да сравня.
Ако си тренирал тежко предишния ден, нормално е да е повишен. Добре е да се изследваш след поне 2 дни почивка от тренировки.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Anthony_J написа:Жоро 320и написа:_galio_ написа:bum_bum написа:Аз си поръчах кефирена гъба, че от няколко години нямам. На 100 човека раздадох и всички я затрили. Като позавъдя повече някой ако иска мога да му дам по-натам.
Ако си тренирал тежко предишния ден, нормално е да е повишен. Добре е да се изследваш след поне 2 дни почивка от тренировки.
Имах почивка, а и не тренирам с много тежко... Днес и в цибалаб ми е същия резултат, а и при жената е същото