България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от streetz » 11 Яну 2023, 13:46

Kroki написа:Заради подобно спиране на пепсито, мин година блъзнаха жена ми точно да излизане от гаража, един се беше засилил отдолу и заради така спрялата кола, не видя подаващата се предница на 36-то. А другия, често спират по 2-3 коли и минаване и разминаване става много приятно.

Там е ужас и за паркиране, и за разминаване, че и за живеене дори. Класически нов квартал. Преди 11-12 години като почваха застрояването таях надежда да направят по-широки улици и повече гаражи, но не. В началото имаше по някой и друг празен парцел, ползващ се за паркинг, но вече не останаха.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Яну 2023, 13:55

https://www.google.com/maps/@42.6772316 ... 384!8i8192

Мене е тука ми е любимо като спрат е кат тоя пича с Х3-ката (винаги има паркирала кола там) и нито тия от Нишава имат видимост, нито тия от пряката и става мазало. Веднъж там един пич без предимство ме засече зверски и беше зима и кат поднесох, добре че завъртях волана и се спрях в една преспа сняг

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2023, 14:04

Моджо написа:От сутрин до вечер това правим, сички ние. И понеже сме 90%, останалите 10 ако не им харесва - айде у лево или там където искате.
Господа Аристократи.

Едно не може да ни се отрече, като нация сме много задружни :mhihi:

Вероятно заради това най-голямото ни постижение през последните 30+ години пазарно развитие е, че ни извадиха от списъка с високо развитите държави.

Нали всичко ни е ОК и на 90% от населението им харесва, останалите у лево или там, където искат.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Яну 2023, 14:07

Ивайло Димов написа::ok: Шило ,отверки ....аматьорско е ,с арматурните клещи директно винтилите....за секунди цялата кола ще е на капли .Проблема на гомямото село е ,че е пренаселено ...град строен за 500-600хил сега е 2 мил инфраструктурата е малко .Има домакинствс с по две коли

Моето домакинство е с 3 коли и 1 мотор. Плащам си гараж пред нас и на работа, където са ми паркирани и 2-те коли. Нямам проблеми - не ме вали сняг, дъжд, жега и имам къде да паркирам когато и да излезна от вкъщи............. Но масово не искат...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 11 Яну 2023, 14:11

Щом си плащаш е друга бира ....ама като теб са малцина .Тва е положението всеки си изсира колата дето му е удобно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Яну 2023, 15:45

Ако сте били скоро в Асеновград, може да погледнете какво се случва с локалните платна, особено на входа на Асеновград :mhihi: Хората си мислят, че това е паркинг, а не локални платна.. и най-якото е, че от там сигурно минават десетки пъти полицаите през деня :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Яну 2023, 15:53

Ако щеш вярвай преди половин година минах от там за Бачково и после пак за Кръстова гора, точно това ми направи впечатление.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 11 Яну 2023, 15:55

Exclusive89 написа:Ако сте били скоро в Асеновград, може да погледнете какво се случва с локалните платна, особено на входа на Асеновград :mhihi: Хората си мислят, че това е паркинг, а не локални платна.. и най-якото е, че от там сигурно минават десетки пъти полицаите през деня :lol:

И в Благоевград е така, там си паркират директно в дясната лента на двулентов път. Ако искаш да минеш отиваш в насрещното, тва е :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Яну 2023, 15:56

От години е така там.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Яну 2023, 16:00

Kroki написа:Моето домакинство е с 3 коли и 1 мотор. Плащам си гараж пред нас и на работа, където са ми паркирани и 2-те коли. Нямам проблеми - не ме вали сняг, дъжд, жега и имам къде да паркирам когато и да излезна от вкъщи............. Но масово не искат...

Плащаш 3 гаража пред блока? Няма лошо, ама едвали има достатъчно гаражи за всички :wave:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 11 Яну 2023, 16:17

1 паркомясто в съседния блок дори, че е по-широко и лесно.
~2 на работа.

:paranoid:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 11 Яну 2023, 16:46

///M Power написа:
Kroki написа:Моето домакинство е с 3 коли и 1 мотор. Плащам си гараж пред нас и на работа, където са ми паркирани и 2-те коли. Нямам проблеми - не ме вали сняг, дъжд, жега и имам къде да паркирам когато и да излезна от вкъщи............. Но масово не искат...

Плащаш 3 гаража пред блока? Няма лошо, ама едвали има достатъчно гаражи за всички :wave:

Да и аз тва си мислих. Въпроса не е само до желание, ами и до тва че чисто физически ако трябва на всеки апартамент/офис да се строят по 3 гаража, не знам как ще стане. А и не виждам ако живееш в града за какво са ти 3 автомобила на семейство

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Яну 2023, 16:56

Айдее , замина кабриото :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 11 Яну 2023, 17:22

Много избирателно четете. Къде съм написал, че имам 3 гаража пред нас. :shock:

Лятото си имам мотор и си джиткам с него, а жената е с 36-цата.
Кабриото ми е летен автомобил, плащам му ГО за 3 месеца и вече минавам по 500км на година с него. Седи в гараж.
61-цата седи в гараж. Изпозлвам я за пътуване извън града.

В никой случай няма повече от 1 автомобил по улиците. :kuku:

Ако ще и 10 автомобила да имам, нито един не е спрян на улицата, а съм намерил начин да не пречат. :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 11 Яну 2023, 17:50

Kroki написа:Много избирателно четете. Къде съм написал, че имам 3 гаража пред нас. :shock:

Лятото си имам мотор и си джиткам с него, а жената е с 36-цата.
Кабриото ми е летен автомобил, плащам му ГО за 3 месеца и вече минавам по 500км на година с него. Седи в гараж.
61-цата седи в гараж. Изпозлвам я за пътуване извън града.

В никой случай няма повече от 1 автомобил по улиците. :kuku:

Ако ще и 10 автомобила да имам, нито един не е спрян на улицата, а съм намерил начин да не пречат. :idea:

и после защо един гараж струва колкото къща на село.
няма място за паркиране, платено или безплатно, защото има много коли, а има много коли, защото да имаш кола е евтино. дори уж тъпите румънци са по-напред в решаването на проблема.
всичко над 5 и под 40 години - 2000 лева данък на година, да видим колко паметници ще останат по улиците.
това с гражданската за 3 месеца ми е напълно непонятно. Правиш гражданска на вноски и плащаш само първата? Колко 150 лева пестиш от тая работа?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата