България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Как 2000, поне 5000 лв трябва да е данък с ГО и то за изрядните.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
10000, че по-лесно за смятане. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
го-то трябва да е толкова, че агресивния шофьор след година- две агресии на пътя да не може да си го позволи или ако си го позволи да не смее да си помисли да е агресивен повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Petrolhead
- Потребител
-
alx написа:го-то трябва да е толкова, че агресивния шофьор след година- две агресии на пътя да не може да си го позволи или ако си го позволи да не смее да си помисли да е агресивен повече.
Мани гражданската, колкото толкова. Притежаването на автомобил трябва да е по-скъпо
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе пичове, кво ви става? Що имал 3 коли? Ми плаща си паркоместата човека, ако иска и може да си позволи ще има и 300 какъв е проблема? Що 500кв парцел в Бояна струва един милион, а има хора, които живеят по на 4-5 декара там? Дай да ги обложим по едни 2к на квадрат, че да има и за другите.
Затова стрували гаражите по една торба пари. А апартаментите що струват толкова? Да вземем да обложим с дебели данъци всички тарикати с повече от 1 апартамент? Или пък непродадените от инвеститорите. Така много бързо ще паднат цените мисля.
Осъзнайте се малко. Да се молим за данъци по 2к.. пълно беше и с тарикати, които се молеха нафтата да стане 4лв, че да се махнат цървулите от движението ама в темата за цената на горивата не съм ги виждал скоро. Та внимавайте какво си пожелавате.
Затова стрували гаражите по една торба пари. А апартаментите що струват толкова? Да вземем да обложим с дебели данъци всички тарикати с повече от 1 апартамент? Или пък непродадените от инвеститорите. Така много бързо ще паднат цените мисля.
Осъзнайте се малко. Да се молим за данъци по 2к.. пълно беше и с тарикати, които се молеха нафтата да стане 4лв, че да се махнат цървулите от движението ама в темата за цената на горивата не съм ги виждал скоро. Та внимавайте какво си пожелавате.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:го-то трябва да е толкова, че агресивния шофьор след година- две агресии на пътя да не може да си го позволи или ако си го позволи да не смее да си помисли да е агресивен повече.
Ти така и не каза, защо са ти 20 различни коли с по 600 коня минимум всяка, след като си божа кравичка на пътя

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Petrolhead написа:alx написа:го-то трябва да е толкова, че агресивния шофьор след година- две агресии на пътя да не може да си го позволи или ако си го позволи да не смее да си помисли да е агресивен повече.
Мани гражданската, колкото толкова. Притежаването на автомобил трябва да е по-скъпо
Зависи дали искаш да накажеш просто факта, че имаш автомобил (което е първобитна история) или да накараш собственика на автомобила да плаща за вредите, които причинява.
2 различни философии. Това с платения паркинг, строгите тестове на емисии, високи ГО на ганьовците и т.н. са второто. Ма тука някой като чуят за ПЛАЩАНЕ и отварят страшните усти и връзката с главния им приключва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Petrolhead
- Потребител
-
Простичко е.
Караш нова кола - 500 лева данък.
Караш 20 годишен дарак - 2000 лева.
Ако щеш
Хем екологично, хем ще се освободят паркоместа
Караш нова кола - 500 лева данък.
Караш 20 годишен дарак - 2000 лева.
Ако щеш
Хем екологично, хем ще се освободят паркоместа
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
От това по простичко няма.
Така ще си карате ти и бат бойко и още няколкото милионери.

Така ще си карате ти и бат бойко и още няколкото милионери.

bum_bum написа:alx написа:го-то трябва да е толкова, че агресивния шофьор след година- две агресии на пътя да не може да си го позволи или ако си го позволи да не смее да си помисли да е агресивен повече.
Ти така и не каза, защо са ти 20 различни коли с по 600 коня минимум всяка, след като си божа кравичка на пътя
не съм казал защото няма значение

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На Кроки направо му взехте модераторската титла, продадохте му гаражите и колите
Застраховките трябва да станат скъпи за джигитите, а пушещите коли да се спрат от пътя. Направо и пазара на гаражи оправихте
С данъците трябва много да се внимава, понеже в доста населени места няма друг транспорт. Не всичко е София
Ако единственият транспорт е автомобил, а най-близката болница на 20+ километра, искаме ли да направим недостъпни автомобилите ? Трябва да се знае, че като за последните 5 години имаш 7 снимки, 2 минавания на червено, 3 пъти не спрял на пешеходна и 2 катастрофи, ще плащаш 5000лв застраховка и тва е. Познавам няколко случая на хора с 5-8 катастрофи (единия даже съм го засичал да пише във форума
), които си плащат 250-300лв ГО и продължават да не могат да карат 

Застраховките трябва да станат скъпи за джигитите, а пушещите коли да се спрат от пътя. Направо и пазара на гаражи оправихте

С данъците трябва много да се внимава, понеже в доста населени места няма друг транспорт. Не всичко е София

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
To затова данъците са на ниво община, а не държава.TNT написа:С данъците трябва много да се внимава, понеже в доста населени места няма друг транспорт. Не всичко е София
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А като се огледаш в София, само СВ регистрации около теб, а ? 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TNT написа:А като се огледаш в София, само СВ регистрации около теб, а ?
И това според теб е ОК? Той живее от 10г. в София, ама ни си сменил лична карта, нито си сменил постояния адрес. Все пак като живееш в дадения град е редно да плащаш данъците там.
За колите ми беше друга идеята, Кроки така го написа, че все едно има 3 гаража там където живее. А не че има едно парко място за всекидневната кола и другите седят някъде, където не пречат.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti