НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 15 Юни 2014, 23:44

Рамус е читава лаборатория или поне минава за такава, тъй че е нямало нужда от друга мисля. Колко са ти стойностите? Добре е и да знаеш, че холестерола който поемаш при хранене не повишава стойностите в кръвта. Причината е друга.

Leon написа: На стайна температура или в хладилника квасиш?

От няколко години не я отглеждам и не помня вече ама май в хладилника беше. Сега като пристигне новата стока ще се поразтърся за рецептата пак :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 16 Юни 2014, 0:40

:OT:
Рамус е читава лаборатория

Тука няма читаво. Специално за Рамус - заради тях, пациентски проби (по закон) се разнасят из страната с куриери до мястото където се изследват, все едно са поздравителни картички. За някои видове биологичен материал няма значение, за други е ден и нощ. С две думи важното е да има разпечатка с резултат. Какво е в пациента няма никакво значение.

В три точки:

1) Всяка голяма лаборатория работи на този принцип (Цибалаб, Кандиларов, Лина, Синевро... ю нейм ит).

2) За по-сигурно - изследваш се на две места.

3) Най-важното е, че в България трябва да си много здрав, за да не попаднеш в ръцете на лекарите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2014, 1:12

Изображение

последния брой... хаха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Юни 2014, 9:33

Е, учените са нарочили мазнините, защото е по-лесно да сложат всичко под един знаменател. А и не могат да накарат хората да спрат въглехидратите. Вече не. Освен това на по-голямата част от населението на земята изобщо не можеш да й обясниш разликата между мазнината в маслото или рибата и тази в сготвеното олио или маргарина... Още по-малко можеш да им обясниш разликата между въглехидратите. Аз редовно скандализирам някого като кажа на маса, че белият хляб е вреден и е причина за 80% от болестите. Ще се поровя за цялата статия, дано може да се чете свободно на сайта им.

Ето я: http://time.com/2863227/ending-the-war-on-fat/

И едно видео от сутрешен блок на NBC: http://www.today.com/video/today/55390227#55390227
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 16 Юни 2014, 10:00

bum_bum написа: Рамус е читава лаборатория или поне минава за такава

Извинявам се че влитам така :oops:
Просто си няма идея колко е зле положението .. .Приятелката ми работеше при тях, и ви е бедна фантазията какво става !
Не случайно почна разследване за всички лаборатории !

gruh4o написа::OT:
Тука няма читаво. Специално за Рамус - заради тях, пациентски проби (по закон) се разнасят из страната с куриери до мястото където се изследват, все едно са поздравителни картички. За някои видове биологичен материал няма значение, за други е ден и нощ. С две думи важното е да има разпечатка с резултат. Какво е в пациента няма никакво значение.

Да не говорим че някой от пробите не се правят където сте ги оставили ....
Аз не искам една кръвна захар да си пусна ...
Нямам идея как им вярвате толкова много :paranoid:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2014, 10:06

В интерес на истината още не съм я чел но самото заглавие си е събитие за мен. Мога да я щракна като стигна до нея, ако не се чете на сайта.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 16 Юни 2014, 14:45

Алат ми е 58 при 41 референтна, на жената 50, а холестерола ми е 6.1 а нейния 8,8 при 5 референтни. Дали са ни малко мазнините и от това се товари дроба.
Нейната пикочна киселина е под нормите...?

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 16 Юни 2014, 15:40

за лаборатория не съм имал проблеми с http://nonevilab.com/ . и от лекари съм чувал, че работят добре.
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Юни 2014, 18:49

Тъй съм чувал за Рамус. В никой случай не твърдя, че една лаборатория е по-добра от друга. По-скоро всичките са маскари :mhihi:

6.1 си е перфектен. Като има значение колко е ХДЛ и ЛДЛ естествено, но доколкото съм чувал те били скъпи за определяне и наще хитреци за по-тънко ги смятали по формули :mhihi: А на жена ти кажи да набляга на сланината и да не го мисли много.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530D 231hP

Мнение от Flymen » 16 Юни 2014, 19:58

При мен на последния кръвен тест пък ми излезе доста нисък хемоглобин и намалена концентрация на червени кръвни телца :| .По принцип гледам го свързват с някаква анемия ,а аз имам витилиго от малък.Трябва ли да се притеснявам за нещо и какво може да опитам?Личния лекар е на мнение да ми правел хранителен режим :confused: .В момента храненето ми е основно мазнини ,по-малко протеин и малко въглехидрати-тренирам в залата през ден ,кардиото ми е всеки ден.
Последна промяна Flymen на 16 Юни 2014, 20:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 16 Юни 2014, 20:13

bum_bum написа:Тъй съм чувал за Рамус. В никой случай не твърдя, че една лаборатория е по-добра от друга. По-скоро всичките са маскари :mhihi:

6.1 си е перфектен. Като има значение колко е ХДЛ и ЛДЛ естествено, но доколкото съм чувал те били скъпи за определяне и наще хитреци за по-тънко ги смятали по формули :mhihi: А на жена ти кажи да набляга на сланината и да не го мисли много.

Мен ме притеснява "алат", че ми е висок. Мазнините ли са ми малко или не ми понася режима!?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юни 2014, 20:18

Аз знам, че чернодробните при трениращи е нормално да са по горните граници, че и малко отгоре. Все пак тези референтни са правени за хора, които нищо не тренират и т.н.

А през колко време е добре да се прави "проверка" ? 1 път в годината?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Юни 2014, 21:00

Те тия референтни стойности са ги вдигали през годините няколко пъти. Т.е. днес стойност която е завишена утре могат да я приемат за нормална. Ако се чувстваш добре, жизнен и енергичен не виждам причина да се проверява каквото и да е било. Да не говорим за вероятноста да ти компрометират изследванията и да те вкарат в размисъл без нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 16 Юни 2014, 21:53

bum_bum написа:Те тия референтни стойности са ги вдигали през годините няколко пъти. Т.е. днес стойност която е завишена утре могат да я приемат за нормална. Ако се чувстваш добре, жизнен и енергичен не виждам причина да се проверява каквото и да е било. Да не говорим за вероятноста да ти компрометират изследванията и да те вкарат в размисъл без нищо.

Точно за това пуснах кръв в две лаборатории. Винаги чернодробните са ми били в норма....
Има ли вариант да ми е от хранителния режим, да не правя нещо както трябва. Тия "дюкан " и "аткинс" нали товарят черния дроб и затова са вредни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Юни 2014, 21:56

Като цяло не е толкова трудно да прекалиш в въглехидратите или протеините. Просто си имай едно на ум и не го мисли много мен ако питаш.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата