Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Имотният пазар

Мнение от bioz » 16 Юли 2022, 21:02

За имоти делби при роднини е най важно и двете страни да са съгласни. Малко много няма значение.

Sent from my IN2015 using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Юли 2022, 10:16

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... re-1307901
:mhihi:
https://www.pariteni.bg/novini/kreditir ... nas-243038
Та общо взето хората са на мнение, че може да има минимален спад или по-скоро забавяне на цените, но само толкова. СофиЮ расте, не старее. :mhihi: Аз все си мисля, че трябва да паднат малко поне в София, но...няма да има жилища за "без пари".
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Юли 2022, 11:01

Погледнах двете статии и затворих :mhihi: Заглавията и на двете са си откровени лъжи :ok: :mhihi:
Явно почнаха платените статии да надъхват "инвеститорите".
Пиша в google имотите ще свършат и шок и боНба - те вярно щели да свършат :mhihi:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Юли 2022, 14:29

zAcK написа:Пиша в google имотите ще свършат и шок и боНба - те вярно щели да свършат :mhihi:

Последни бройки на "промоционални" цени :mhihi: :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Юли 2022, 15:06

Ами Зак, ако питаш мен то в София са се свършили пък ти ако искаш се присмивай. Самият ти каза, че отиваш да гледаш някакви имоти в онзи Хил и си се отказал само докато минаваш, какво остава да гледаш наистина. Самият факт, че отиваш да търсиш нещо на час и отгоре път показва колко имоти има в София. И под има нямам предвид, че на теория няма, но на практика е така. Защото я иди си купи някоя нормална къща в София да видим колко пари ще трябва да снесеш. :mhihi: Пускаш ми тука линкове с някакви милион и не знам си какво. Това имане ли е? Квадратите на някакви цени от сорта на 1000-2000 в някакви кутийки, половината от които на супер прашни места, а като вали е кално. Ако на това викаш имане, ок, има имоти в София. Пети статията, 15 000 жилища при 25 000 студенти само, половината от които са потенциален пазар...имигранти, преселници от страната, бежанци от Африка и изтока, сега и от Украйна...има имоти бе, скоро ще купите на евтиното като паднат заради кризата. Те тези с многото милиони в джоба са ги построили за това, да ви ги продадат по време на криза защото ще им свършат парите и няма да има какво да ядат две години, пък и няма кой да им каже, че кризата ще мине както е дошла, понеже като всяко нещо е създадена.
Като поевтинеят пиши да мисля и аз, че след 5 години живот и здраве големия ще е студент вероятно, ако е в София вместо наем може да взема някаква катакомба колкото да има къде да спи, пък после ще я продам на някой по-евтино и аз.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юли 2022, 18:56

Top Gun Maverick написа:Ами Зак, ако питаш мен то в София са се свършили пък ти ако искаш се присмивай. Самият ти каза, че отиваш да гледаш някакви имоти в онзи Хил и си се отказал само докато минаваш, какво остава да гледаш наистина. Самият факт, че отиваш да търсиш нещо на час и отгоре път показва колко имоти има в София. И под има нямам предвид, че на теория няма, но на практика е така. Защото я иди си купи някоя нормална къща в София да видим колко пари ще трябва да снесеш. :mhihi: Пускаш ми тука линкове с някакви милион и не знам си какво. Това имане ли е? Квадратите на някакви цени от сорта на 1000-2000 в някакви кутийки, половината от които на супер прашни места, а като вали е кално. Ако на това викаш имане, ок, има имоти в София. Пети статията, 15 000 жилища при 25 000 студенти само, половината от които са потенциален пазар...имигранти, преселници от страната, бежанци от Африка и изтока, сега и от Украйна...има имоти бе, скоро ще купите на евтиното като паднат заради кризата. Те тези с многото милиони в джоба са ги построили за това, да ви ги продадат по време на криза защото ще им свършат парите и няма да има какво да ядат две години, пък и няма кой да им каже, че кризата ще мине както е дошла, понеже като всяко нещо е създадена.
Като поевтинеят пиши да мисля и аз, че след 5 години живот и здраве големия ще е студент вероятно, ако е в София вместо наем може да взема някаква катакомба колкото да има къде да спи, пък после ще я продам на някой по-евтино и аз.

Какво значи "даваш 1500-2000 евро на кв за кутийка" - ами има и по 120, 150, 200квадрата. Сега моял те недей със - ама то реланите квадрати са по-малко . 120кв ново строителство пак е по-голям от 90кв панел . Освен това си има РЗП - гледаш , смяташ сравняваш. Има предостатъчно избор. Няма избор на 60 годишно соц бункери , защото поради юного причини няма детски градини в новите квартали. Но скоро о това ще се промени и който е дал 2000EUR за ЕПК от 70те години ....ще съжалява ...Освен ако не е със 10к семеен доход, когато няма да му дреме .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Юли 2022, 19:24

acho.rs написа:120кв ново строителство пак е по-голям от 90кв панел . Освен това си има РЗП - гледаш , смяташ сравняваш. Има предостатъчно избор. Няма избор на 60 годишно соц бункери , защото поради юного причини няма детски градини в новите квартали.

120 ново в повечето случаи е около 90 старо. Не съм фен на соц. бункерите, но много от тях са построени по-правилно от новите /местоположение, разпределение и тн./
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Юли 2022, 12:57

120кв.ново строителство се равнява на 80-85 старо като светла площ, в някой случай и на под 80, зависи новото колко малоумно е проектирано. И не ми се спори по въпроса :mhihi:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 18 Юли 2022, 20:20

Ми то няма какво да се спори. Толкова е масово. Ся изключения има винаги.
Хм,хм...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Юли 2022, 9:28

Leon написа:120кв.ново строителство се равнява на 80-85 старо като светла площ, в някой случай и на под 80, зависи новото колко малоумно е проектирано. И не ми се спори по въпроса :mhihi:

Може ли да ми обясните как става това?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2022, 9:40

Влез в 10 обяви ново строителство и в 10 стари преди 2000 година, ЕПК, и панели и виж за подобни апартаменти с 2 спални, колко квадртата са написани едните и колко другите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 19 Юли 2022, 9:41

^Взимаш един етаж от блок, изолираш абсолютно всичко друго освен чистата жилищна площ, това са стени, стълби, коридори, асансьори и тн. и се получава над 30% площ, която не е жилищна, но е построена и трябва да бъде законово договорена. Съответно в нотариалните актове тази площ се включва като процент общи части от една страна, а твоят апартамент е вписан със застроена площ, включително стените. Всичко това си е съвсем редовно и за мен така трябва да бъде. Всички имате очи и глава, като гледате имот, сами може да прецените дали ви устройва площта и цената му, не виждам какво успокояващо действие има да знаеш, че панелката ти е точно 48 светли квадрата, но всичко общо е общинско, както и парцелът отдолу.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2022, 10:38

Аха, на мен си ми пише 85кв и Еди колко си % от двора, ама по-добре да се плаща по 2000€ и маза и двор и всичко. Даже от тротоара може да вкарат някакви метри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 19 Юли 2022, 10:47

Kroki написа:
Leon написа:120кв.ново строителство се равнява на 80-85 старо като светла площ, в някой случай и на под 80, зависи новото колко малоумно е проектирано. И не ми се спори по въпроса :mhihi:

Може ли да ми обясните как става това?

Лесно :ok: ,бях на един оглед преди време и гледам стайте едни такива мънички а апартамента уж трябваше да 100+ квадрата.Питам го продавача аз ли нещо се бъркам или само така ми се струва,и брокера чак тогава изплю камъчето ,че в квадратурата влизат и 50% от стените :mrgreen: Но поне беше интересен с 50 кв/м тераса.
Хубавото на по новите апартаменти в сравнение със панелките е,че са по интересно измислени и функционални.При панелките в болшинството са с яко коридори,което на мен не ми харесва хич.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 19 Юли 2022, 10:52

Има ново и без коридори - директно влизаш с калта и говната по обувките в хола, а оттам преход към спалните и кенефа. :yes:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата