Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
И това само за да не си купят един касов апарат или просто са прекупвачи.
Вече установя ли, че някой е търговец в "онлайн магазин" пропускам!
Аз не съм имал никакви проблеми досега , нито с физически лица нито с търговци прекупвачи . Дори умишлено ги проверявам къде са и отивам на място ако са във Варна Добрич тоест наблизо . Те може да са онлайн магазин но при всички случаи имат физически склад офис магазин където ги държат тия неща . И не пиша да чакам отговори звъня по телефона и няма как да шикалкавят в пряк разговор . Касовия апарат е голяма клизма , ако имаш 20 продажби на месец не си струва изобщо тая галимация .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е.Димитров написа:TNT написа:Че то касов апарат не ти трябва точно за личното предаване.... през куриер всичко свети в НАП
Е то понеже са търговци уж и са "честни" или просто се страхуват да не попаднат на някаква засада от данъчните, продават през куриери, защото използват "пощенски паричен превод" иначе казано куриера издава касовата бележка и превежда парите по банка.
И всичко това свети в НАП

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TNT написа:Е.Димитров написа:TNT написа:Че то касов апарат не ти трябва точно за личното предаване.... през куриер всичко свети в НАП
Е то понеже са търговци уж и са "честни" или просто се страхуват да не попаднат на някаква засада от данъчните, продават през куриери, защото използват "пощенски паричен превод" иначе казано куриера издава касовата бележка и превежда парите по банка.
И всичко това свети в НАП
Целта на мнението ми беше друга.
Мнението ми беше за лошото качество на услугата, не коректност в описание и комуникация.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:Смело заявявам, че никак не си разчел правилно бизнес ситуацията!
Да, със сигурност. Слаб търговец съм.
ППП като метод на плащане си е легитимен. Вероятно тия, които не искат да ти дадат нещата с лична среща просто нямат време или не им се занимава, защото имат прекалено много поръчки. Или пък искат да са напълно законни, защото без касов апарат няма как да ти вземат парите в брой.
Иначе ППП е чудесен начин за законно избягване на необходимостта от касов апарат с всичките му бюрократични усложнения. Аз също нямам и използвам само ППП, а в края на месеца се предоставя файл с всичките продажби, които трябва да съответстват със сумите получени по ППП.
С парите получени по куриер можеше да се скатаваш до преди 4-5 години някъде. Сега вече щом постъпят някакви пари по сметката ти от куриер при определен размер на сумата светваш при данъчните и ако не декларираш тия приходи те канят на задушевна среща на която ти обясняват, че е редно да си платиш дължимото.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа: Сега вече щом постъпят някакви пари по сметката ти от куриер при определен размер на сумата светваш при данъчните и ако не декларираш тия приходи те канят на задушевна среща на която ти обясняват, че е редно да си платиш дължимото.
Всички суми, без значение от размера излизат в НАП. 60 лева наложен платеж ми излязоха при автоматичното попълване на декларацията.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те влизат, но ако не попълниш декларация никой няма да те занимава. Но когато сумата нарастне вече ще те потърсят. За 60лв няма да те викат на разговор.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Те влизат, но ако не попълниш декларация никой няма да те занимава. Но когато сумата нарастне вече ще те потърсят. За 60лв няма да те викат на разговор.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.dunavmost.com/novini/plasht ... -zavrashta
Не го прочетох цялото, но е красноречиво как хората почват да се сещат за някакви неща.
А този цитат много ми харесва:
Айде картите в коша докато не са им вкарали цифровите валути на централните банки.
Не го прочетох цялото, но е красноречиво как хората почват да се сещат за някакви неща.
А този цитат много ми харесва:
главният икономист на централната банка предизвика онлайн фурор тази седмица, след като каза, че британците „трябва да приемат“, че са по-зле.

Айде картите в коша докато не са им вкарали цифровите валути на централните банки.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Днес минах случайно през the mall и видях някакъв фермерски пазар.
От край време у нас по тези пазари цените са луди, но днес се смях яко.

Естествено аз не видях някой да купува, камо ли опашки както е по такива пазари в Европа.
Сега луди ли са, на какво точно се надяват не знам, но дано си изхвърлят продукцията като не се продаде.
От край време у нас по тези пазари цените са луди, но днес се смях яко.

Естествено аз не видях някой да купува, камо ли опашки както е по такива пазари в Европа.
Сега луди ли са, на какво точно се надяват не знам, но дано си изхвърлят продукцията като не се продаде.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма да я хвърлят. На Римската стена се бият за нея.
Аз нямам спомен някога да съм си купувал зеленчуци, сирене, кашкавал или месо от магазина, но тия и на мен ми идват в повече вече. Още повече, че не е ясно дали и какъв контрол има върху продукцията.
Аз нямам спомен някога да съм си купувал зеленчуци, сирене, кашкавал или месо от магазина, но тия и на мен ми идват в повече вече. Още повече, че не е ясно дали и какъв контрол има върху продукцията.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Чак пък да са луди цените... една идея над масовите в супермаркетите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Млечните са на цените на повечето био марки по магазините.
А саламите са от същото месо както и останалите, без консерванти. Т.е. същото като “чистите” серии на разни масови производители.
Няма логика при тази къса верига на доставки да са такива цените.
Идеята на тия пазари по-света е да предложат по-добри продукти на по-добри цени от магазинските. Тук няма ни едно от двете.
А саламите са от същото месо както и останалите, без консерванти. Т.е. същото като “чистите” серии на разни масови производители.
Няма логика при тази къса верига на доставки да са такива цените.
Идеята на тия пазари по-света е да предложат по-добри продукти на по-добри цени от магазинските. Тук няма ни едно от двете.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:Идеята на тия пазари по-света е да предложат по-добри продукти на по-добри цени от магазинските. Тук няма ни едно от двете.
Точно

Тук всичко е сбъркано, включително това. Ходих един път на тоя помиярски пазар на Римската стена, имаше някакви суджуци.
Питам продавача, какво има в суджука, той ми вика "Търговска тайна"

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:...Ходих един път на тоя помиярски пазар на Римската стена...
Е толкова, колко да е. И на мен ми трябваше точно 1 ходене до тва измекярско място и повече не повторих. Пак ей така по хорските приказки. Месата ги накацали мухите, бялото сирене пожълтяло, цените още тогава бяха to the moon

А тия тезгяхи в дъ мол явно са нон-стоп там вече, имаше ги още преди година мисля и мислех, че е временно. Въобще даже не съм ги заглеждал, щото знам за какви вайна става въпрос. Но гледам цените са меко казано да си еве майката. На стефанов суджуците са по-евтини да го ева

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:bum_bum написа:Идеята на тия пазари по-света е да предложат по-добри продукти на по-добри цени от магазинските. Тук няма ни едно от двете.
Точно![]()
Тук всичко е сбъркано, включително това. Ходих един път на тоя помиярски пазар на Римската стена, имаше някакви суджуци.
Питам продавача, какво има в суджука, той ми вика "Търговска тайна"![]()
![]()

И аз съм ходил на такива "фермерски" пазари, само че тук в Пловдив - то бяха на тепето, на центъра, къде ли не.
И аз задавах същия въпрос, какви са съставките - тайна на майстора било.

Директно им показах middle finger и повече не съм стъпвал.
madafaka_donkele написа: ... цените са меко казано да си еве майката. На стефанов суджуците са по-евтини да го еваи съм на 99% сигурен са по-вкусни от тези био мио вайна

Като една баба тук къде я бяха хванали, че купува най-евтиното масло от кауфланд и после препакетира в някви вестници/хартии и го продава за домашно, био мио, ултра истинско