Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
В сайтовете и на четирите национални телевизии бТВ, Нова ТВ, ТВ 7, както и на обществената БНТ, а и на доста други, водещата новина е високото кръвно налягане на Бойко Борисов.Тази новина продължава да е водеща час, след като в страната 53-годишен мъж се самозапали от отчаяние в сградата на Община Раднево. Мъжът е в изключително тежко състояние, с над 70 на сто изгаряния.
Единствено Канал 3 съобщи в ефир за трагичния инцидент в Раднево.
Самозапалилият се е баща на пет деца. Жената му също е била безработна. Това е третият самозапалил се за по-малко от месец в страната.Нямам коментар по въпроса.
До Б.Б
„Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване! Може би ще Ви успокои факта, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
Също може би ще Ви успокои факта, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:
1. да отиде до своето ДЖ.П.; (Дали знаете какво е дж.п.?)
2. да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;
3. да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото намесеца защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа… изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи 1 месец. т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.
И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами ако няма кой да Ви закара с автомобил?
После след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Ноо, за това ще Ви разкажа друг път.
Знам, знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.
Единствено Канал 3 съобщи в ефир за трагичния инцидент в Раднево.
Самозапалилият се е баща на пет деца. Жената му също е била безработна. Това е третият самозапалил се за по-малко от месец в страната.Нямам коментар по въпроса.
До Б.Б
„Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване! Може би ще Ви успокои факта, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
Също може би ще Ви успокои факта, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:
1. да отиде до своето ДЖ.П.; (Дали знаете какво е дж.п.?)
2. да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;
3. да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото намесеца защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа… изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи 1 месец. т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.
И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами ако няма кой да Ви закара с автомобил?
После след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Ноо, за това ще Ви разкажа друг път.
Знам, знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.
Последна промяна ivoo на 27 Фев 2013, 16:30, променена общо 1 път
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Добре де, няма ли някой във форума (аз мисля ,че има)
който да е правно грамотен и да обясни какви са механизмите за контрол върху теоретично независимата съдебна власт?
Говоря към дадения момент какво може да се направи?
Независими са принципно и са с имунитет и дълги мандати,но все пак мисля, че имат някаква подчиненост поне пред законодателната власт,но съм учил само основи на правото преди 13 години и всичко ми е безкрайно мътно
Предполагам,че не е и хич лесно да се напише в 2-3 реда ,но все пак
Питам защото според мен ,това е най-големия социален рак на България и повлича крак и позволява корпуцията и безхаберието и във другите най-важни сфери..
който да е правно грамотен и да обясни какви са механизмите за контрол върху теоретично независимата съдебна власт?
Говоря към дадения момент какво може да се направи?

Независими са принципно и са с имунитет и дълги мандати,но все пак мисля, че имат някаква подчиненост поне пред законодателната власт,но съм учил само основи на правото преди 13 години и всичко ми е безкрайно мътно

Предполагам,че не е и хич лесно да се напише в 2-3 реда ,но все пак

Питам защото според мен ,това е най-големия социален рак на България и повлича крак и позволява корпуцията и безхаберието и във другите най-важни сфери..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:Добре де, няма ли някой във форума (аз мисля ,че има)
Говоря към дадения момент какво може да се направи?![]()
Независими са принципно и са с имунитет и дълги мандати,но все пак мисля, че имат някаква подчиненост поне пред законодателната власт,но съм учил само основи на правото преди 13 години и всичко ми е безкрайно мътно![]()
Предполагам,че не е и хич лесно да се напише в 2-3 реда ,но все пак![]()
А ти защо се интересуваш точно от тази тема,щото ако се интересуваш ей така,незнам какво да ти кажа,но ако се интересуваш в следствие на казани думи като оправдание на власт имащи че не могли този или онзи да опаткат,тогава мога само да кажем един пример да ти дава,с една адвокатка ,която там позната,няма да обяснявам как и къде,но по едно известно дело,не толкова известно,но така популярно ,обясняваше на мои познати и се възмущаваше,обясняваше че нямало едно доказателство,което да било събрано като хората и дори беше УБЕДЕНА че нарочно е нямало читави доказателства за да има проблем и на другият ден тръбели в медиите че видиш ли съдиите...
Иначе че съдиите са корумпирани-това е факт,че новият прокурор някакво момче от Пловдив му прекратил кариера и му съсипал живота,пък после ЕС ми наложили санкции е факт,но пък какво има общо с протестите на хората,съдиите са следващата инстанция която ще трябва да се задълбае,но доста след като се оправи основното положение в България.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Глупости, изобщо не са следваща инстанция, няма как да се оправи основното положение в България без да се оправи съдебната система. Как искаш да се спазват законите, ако няма кой да те принуди да ги спазваш? Съдебната система е от първите неща, не от последните. 
П.П. И за да отговоря на колегата, дето пита за съдебната система и от кой зависи и кой я контролира - зависи само от конституцията на страната, от никой не се контролира. А конституцията така е направена, че реално съдебната система е над всичко и си правят квото си искат.

П.П. И за да отговоря на колегата, дето пита за съдебната система и от кой зависи и кой я контролира - зависи само от конституцията на страната, от никой не се контролира. А конституцията така е направена, че реално съдебната система е над всичко и си правят квото си искат.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За страната не е проблем зависимостта на съдебната система от политиката, а тъкмо обратното – пълната независимост на съдиите и прокурорите от всякакъв държавноправен контрол, което от своя страна облагодетелства тяхното самодоволно и корумпирано поведение - констатира вестник "Франкфуртер алгеймайне" в анализа си за очакванията на страната преди доклада на ЕС

18.07.2012

18.07.2012
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Ама то по принцип в демокрацията съдебната власт трябва да е независима от другите 2 власти, просто при нас тая независимост е няква изродена или не знам как да я нарека, те са направо недосегаеми. Така са се бетонирали там, че нема мърдане просто.
CTORH написа:flame написа:bum_bum написа:ако само лежа и мрънкам няма как да се промени нещо.CTORH написа:Ако тоя път народа се окаже по-инат от политическите отрепки промяна може и да има, колкото и да протакат.
Инатът и последователността, ако са придружени с разум и мислене, може да са много полезни![]()
Но тъпият инат, просто заради самия инат, без ясна идея за всички неща отвъд ината - може да е пагубен![]()
Така е, но в случая не става дума за тъп инат. Ако смяташ че в основата на протестите стои някакъв тъп инат, значи някой който защитава статуквото е успял да те убеди в неговата гледна точка.
Като гледам исканията на протестиращите, повечето от които са абсурдни... Може да не е инат, но лошото е, че липсва мисъл

CTORH написа:Стараят се да притъпят общественото недоволство, да успокоят протестите, да замажат очите на хората по някакъв начин, щото видиш ли тея протести били потенциална заплаха за държавата и секви други такива измишльотини.
Добре де, кажи кое не е истина? А това, че протестите принципно могат да бъдат заплаха за държавата - това надявам се няма да го отречеш. Давам ти и пример - Арабската пролет, при която ония талибани протестираха и рушаха, а чак след това се сетиха, че се са се самопреебали и то яко.
- Bogat-Beden
-
-
CTORH написа:П.П. И за да отговоря на колегата, дето пита за съдебната система и от кой зависи и кой я контролира - зависи само от конституцията на страната, от никой не се контролира. А конституцията така е направена, че реално съдебната система е над всичко и си правят квото си искат.
Прекалено опростено го представяш,не беше точно така...

Логиката е ,че законодателната власт изразява народната воля(на теория),та трябва да има някаква отчетност към тях,било поне водещи длъжности
Ако не се лъжа бюджета им пък се определяше от изпълнителната власт,което е пак вид контрол/зависимост

Ще ме карате сам да търся и да чета да се дообразовам на стари години

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- CTORH
- младши ентусиаст
-
flame написа:Като гледам исканията на протестиращите, повечето от които са абсурдни... Може да не е инат, но лошото е, че липсва мисълДа хванеш нещо РЕАЛНО, КОНКРЕТНО И ПОСТИЖИМО - и да протестираш до дупка - хубаво! Ама да си мениш всеки ден исканията или по-скоро някой друг (като организаторите на протестите или тълпата) да ти подсказва какви са ти исканията
![]()
...
Добре де, кажи кое не е истина? А това, че протестите принципно могат да бъдат заплаха за държавата - това надявам се няма да го отречеш. Давам ти и пример - Арабската пролет, при която ония талибани протестираха и рушаха, а чак след това се сетиха, че се са се самопреебали и то яко.
Както каза Бум, някои хора приемат исканията на народа за по-добър живот като заплаха за националната сигурност.

Недей да сравняваш Арабската пролет с нашите протести, нямат абсолютно нищо общо. И не се подвеждай по думите на разни манипулатори каква заплаха били протестите. Заплаха са, ама за тея срещу които са насочени, за нас нормалните граждани са шанс за някаква положителна промяна в държавата, в която живеем.
Отностно исканията съм съгласен, че наистина има и абсурдни и вредни искания. Но има има и смислени и реално постижими искания. Нека изпълнят разумните искания, ама не, те и за тях ще си намерят хилияди оправдания и ще ни замажат очите и ще ни обясняват как нямало как да стане.
Bogat-Beden написа:Прекалено опростено го представяш,не беше точно така...![]()
Логиката е ,че законодателната власт изразява народната воля(на теория),та трябва да има някаква отчетност към тях,било поне водещи длъжности
Ако не се лъжа бюджета им пък се определяше от изпълнителната власт,което е пак вид контрол/зависимост![]()
Ще ме карате сам да търся и да чета да се дообразовам на стари години![]()
Хубаво, ето ти го малко по-усложнено. Органът, който трябва да контролира съдебната власт е Висшия съдебен съвет. Ето ти малко повече за тоя орган. Както можеш да видиш членовете на съдебната власт в тоя съвет са мнозинство, т.е. те сами се контролират себе си. Друг контрол над съдебната власт няма. Вече убеди ли се, че са недосегаеми? Иначе да, бюджета им се определя от финансовото министерство, ма то и на президентството бюджета от там се определя, така че това не го приемай за няква форма на контрол.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
CTORH написа:Глупости, изобщо не са следваща инстанция, няма как да се оправи основното положение в България без да се оправи съдебната система. Как искаш да се спазват законите, ако няма кой да те принуди да ги спазваш? Съдебната система е от първите неща, не от последните.
И аз съм на същото мнение. Реда в развитите страни се крепи именно на съдебната ситема. Простичко казано като не те кефи нещо и съотвената страна не се държи коректно, не ходиш да ревеш напред назад, а си наемаш адвокат и завеждаш дело. В много случаи изобщо не се стига до там, защото като работи системата, всички предпочитат да решат проблема преди това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
CTORH написа:Bogat-Beden написа:Прекалено опростено го представяш,не беше точно така...![]()
Ако не се лъжа бюджета им пък се определяше от изпълнителната власт,което е пак вид контрол/зависимост![]()
Ще ме карате сам да търся и да чета да се дообразовам на стари години![]()
Хубаво, ето ти го малко по-усложнено. Органът, който трябва да контролира съдебната власт е Висшия съдебен съвет. Ето ти малко повече за тоя орган. Както можеш да видиш членовете на съдебната власт в тоя съвет са мнозинство, т.е. те сами се контролират себе си. Друг контрол над съдебната власт няма. Вече убеди ли се, че са недосегаеми? Иначе да, бюджета им се определя от финансовото министерство, ма то и на президентството бюджета от там се определя, така че това не го приемай за няква форма на контрол.
мерси за линка,но там се потвърждава,това което мислех- в този съд има голяма квота на избрани от НС, плюс инспекторат,който се води независим,но се избира пак само от НС

не е чак толкова разпасана работата,но на практика явно куца..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
по темата.
бай ви серьожа казва че няма да стане министър председател...Хитрец е той,хитрец,що казвам че е хитрец ли,щото се готви да вземе изборите с тоя си ход,ама дори и да вземе неговата партия,след като го е казал-няма да става премиер,тая сутрин се замислих и се сетих що не иска да стане министър председател,той уважаеми колеги се е прицелил в поста на Барозо или там както му е името,председателя на евро парламента и това не е лишено от смисъл.
Сега е председател на ПЕС-Партия на Европейските Социалисти,те са 2 -3 партии в тоя парламент,опонента са им другите,някакви демократи или нещо подобно,където членува ГЕРБ и СДС и други подобни,обаче ПЕС стават повече,след като във Франция спечелиха социалистите,на път са в Италия да спечелят социалистите и съответно ПЕС стават повече и имат повече гласове,кой ще издигнат от ПЕС,освен сегашният им председател,а както знаем,серьогата е баро там,обаче ако стане министър председател,тая работа няма да се случи...
Глупав бил а
бай ви серьожа казва че няма да стане министър председател...Хитрец е той,хитрец,що казвам че е хитрец ли,щото се готви да вземе изборите с тоя си ход,ама дори и да вземе неговата партия,след като го е казал-няма да става премиер,тая сутрин се замислих и се сетих що не иска да стане министър председател,той уважаеми колеги се е прицелил в поста на Барозо или там както му е името,председателя на евро парламента и това не е лишено от смисъл.
Сега е председател на ПЕС-Партия на Европейските Социалисти,те са 2 -3 партии в тоя парламент,опонента са им другите,някакви демократи или нещо подобно,където членува ГЕРБ и СДС и други подобни,обаче ПЕС стават повече,след като във Франция спечелиха социалистите,на път са в Италия да спечелят социалистите и съответно ПЕС стават повече и имат повече гласове,кой ще издигнат от ПЕС,освен сегашният им председател,а както знаем,серьогата е баро там,обаче ако стане министър председател,тая работа няма да се случи...
Глупав бил а

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Е за това не се бях замислял, ти представяш ли си верно да заеме тоя пост, ебати срама за Европа, тея толко ли са кьорави!?
14 представители на съдебната власт срещу 11 посочени от народното събрание, т.е. мнозинството в контролния орган е съставено от представители на това, което този орган трябва да контролира. Така са направени нещата, че те да са над всичко.
Друг е въпроса, че и самите депутати това явно ги устройва, защото те ако искат това могат да го променят, само че не искат, защото тоя съд ги пази. Всичките.

Bogat-Beden написа:мерси за линка,но там се потвърждава,това което мислех- в този съд има голяма квота на избрани от НС, плюс инспекторат,който се води независим,но се избира пак само от НС![]()
14 представители на съдебната власт срещу 11 посочени от народното събрание, т.е. мнозинството в контролния орган е съставено от представители на това, което този орган трябва да контролира. Така са направени нещата, че те да са над всичко.
Друг е въпроса, че и самите депутати това явно ги устройва, защото те ако искат това могат да го променят, само че не искат, защото тоя съд ги пази. Всичките.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
CTORH написа:Е за това не се бях замислял, ти представяш ли си верно да заеме тоя пост, ебати срама за Европа, тея толко ли са кьорави!?
Bogat-Beden написа:мерси за линка,но там се потвърждава,това което мислех- в този съд има голяма квота на избрани от НС, плюс инспекторат,който се води независим,но се избира пак само от НС![]()
Хората там Стояне са пичове,не мислят че някой може да е някакъв плазмодей с нисък морал,просто виждат че говори правилно,изучил се е ,средно млад и е социалист,не му знаят турските уклони и задкулисни движения и невъзможността да сформира правилна политика.
Всъщност аз май написах нещо касаещо се за човек със собствено мнение,не,не мисля че станишката има собствено мнение,мисля че е марионетка...
И само гледай да видиш как точно там се е прицелил,жалко че няма заложи,бих сложил некоя стоянка
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:по темата.
Глупав бил а
а дали няма Първанката да стане Министър Председател? е тогава ще има седемнайсеторна коалициа

а това къде го написа, кой ще го пусне този гущер пък председател на евро парламента - тук си яко в конспирациите...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.