Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Да явно няма да влезе в бюджета. Ще трябва вземе 325 етата начи. Ех... Благодаря.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:Ще трябва вземе 325 етата начи...
Жив да го ожали човек

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

за другото не мога да обещая

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Електрически автомобил се води и такъв с ...водородни клетки.
Така че тези неща дето ги говорите ,вкопчени само на принцип на акумулаторни батерии зареждане/разреждане е само един от ръкавите,по който може да се тръгне.
Преди години гледах едни водородни клетки,големи колкото бус ,които произвеждат водород с помощта само на слънчева енергия,имаха много малък капацитет,в порядъка на литър/два за 24 часа,но казваха че е достатъчен за собственика на подобен автомобил да отиде и да се върне от работа на разстояние 30 в посока.
Един вид беше си автономен и затворен цикъл,защото и след като мине през водородните клетки се получава чиста вода,която се събираше обратно (със загуби естествено)..
Но ето ти алтернатива.
Има и друга алтернатива,различна от тази дето се спряга горе за зареждане/разреждане а именно,някъде бях чел за пиезо електрично зареждане и пак някъде (не ми се търси източника) бях чел че в Израел са поставили експериментално в магистралите им елементи,които генерират електрически ток от преминаващите автомобили.
Още малко усъвършенстване и ето ти евтина енергия.
Така че тези неща дето ги говорите ,вкопчени само на принцип на акумулаторни батерии зареждане/разреждане е само един от ръкавите,по който може да се тръгне.
Преди години гледах едни водородни клетки,големи колкото бус ,които произвеждат водород с помощта само на слънчева енергия,имаха много малък капацитет,в порядъка на литър/два за 24 часа,но казваха че е достатъчен за собственика на подобен автомобил да отиде и да се върне от работа на разстояние 30 в посока.
Един вид беше си автономен и затворен цикъл,защото и след като мине през водородните клетки се получава чиста вода,която се събираше обратно (със загуби естествено)..
Но ето ти алтернатива.
Има и друга алтернатива,различна от тази дето се спряга горе за зареждане/разреждане а именно,някъде бях чел за пиезо електрично зареждане и пак някъде (не ми се търси източника) бях чел че в Израел са поставили експериментално в магистралите им елементи,които генерират електрически ток от преминаващите автомобили.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То евтина електроенергия и сега има - ВЕЦ бие всички останали по тоя показател .Не е там въпроса , да зареждаш батерии и после да ги разреждаш през електромотора .
Истинския електромобил трябва да е напълно автономен - такива за момента са само електромобилите с горивна клетка .Засега тая технология е слабо застъпена в такива проекти .Но пък е отдавна позната и се използва от космическите апарати и сателити .Има технически трудности за приложението в автомобил но тойота имат вече напълно работоспособен вариант на приемлива цена .В горивната клетка водорода вече е носител на енергия а не източник - проблем който е присъщ за масовите електромобили с батерия - източник на електроенергия фосилни горива .
Водородни клетки в смисъл на електролиза на вода не предствляват интерес освен за малък брой любители на перпетуум мобиле .Това даже не е технология а лъже наука обвита в златен станиол за наивници.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
K_Ilkov написа:acho.rs написа:...
Постни теста де ... кво си го написал все едно си от или във уикилийкс![]()
Кой го е правил ... не е толкова трудно още 3 думички да напишеш и да пуснеш един линк след двете педи пост ...
Също може да намериш и какво мислят TFF по въпроса, да не ти давам аз линк ... или да ти дам друг път![]()
Да не стане като предния път като сравняваше Нисан Лийф зареден на бърза зарядна в Германия с Волекс на метанJordana написа:А проблемите когато падне 12волтовата батерия /не силовата /са достойни за цирка.
Гледал ли си му всички блогове на тоя дръпнатия?
Дай да ги видим цирковете? На мен ми е интересно ...
Кога пада 12 волтовата батерия или не знаеш?
Какво става ако оставиш дизелов автомобил в Норвегия 27 дни без да е пален? Качваш се и тръгваш ли?
Пробвайте да сте обективни ...
Ще напиша бе - само че систематизирането и писането е бавна работа , па не ми е професия . Да не говорим колко ефект има - пак влиза бай х*й и ти казва че си книжен плъх и той не вярва на ТUV

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
acho.rs написа:Супер тест на електромобили/хибриди . Теста за съжаление е в лаборатория . Зарязва се единния европейски цикъл и се измерва :
- ускорение на студен и топъл двигател
пробег :
- при 120км/ч на магистрала
- максимален при 23градуса / максимален при -7 градуса
- симулиран градски/извънградски цикъл при два пъти по-средна скорост от тази на НЕФЗ
разхода в КВ/ч се приравнява в СО2 според някакъв измислен немски стандарт при който за производство на 1 КВ/ч електроенергия се изразходват 576г СО2 .
Колите в теста са :
Рено Туизи(или там както се казва пазарната им количка)
Смарт Форту Брабус ЕД (30К+ евро)
Нисан Лииф (35к+ евро)
ФВ Е-Голф (37к+евро)
БМВ и3 (37к+евро)
Тесла Моделс С П85+ (95 000 евро)
Друг път ще постна всички резултати от теста . Голямата сензация е огромната загуба на мощност на Теслата след първия мощен старт и прилчния разход на 46 КВ/ч при 120 км/ч .
Загубата на енергия при заряда е до 20% . Но до речем че нормален човек е ел.кола ще гледа да зарежда предимно вечер и това завишение няма да го отчитаме .
Рено Туизи(или там както се казва пазарната им количка) :
- . 0-50км/ч 8,2 сек , разход на ел. енергия в града при 23 градуса - 9,8 квт/ч . Пробег 67 км , при 80км/ч 59км
Лиифа , освен че е много по-муден от гоуфо, при ниска температура вдига разхода на ток с почти 50% (неефективна система на отопление), изравнява се с Тесла С

Е-Голф-а , се представя доста задоволително . При ниска температура пробега почти не се променя, достига над 140км , има налична рекуперационна спирачка която спира с -3м/сек2 . Максималната скорост е ... 140 км/ч

БМВ и3 - Карбоновото ванче изразходва аналогично количество електроенергия , вярно че е доста по-тясно, но пък е 170кс и много,много по-динамично , на същата цена . Модерната визия също носи точки .
Теслата ....
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ачка, аре бе бате ... давай теста докрай, че ми се накъсва мисълта така
Виж, че и без това си нежелан по ///М темите, пиши си тука
И да провериш какъв бас са им предложили на AMS след тоя тест

Виж, че и без това си нежелан по ///М темите, пиши си тука

И да провериш какъв бас са им предложили на AMS след тоя тест

...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Ай тройката / за 100% електрички говорим нали/ на БМВ също не вдига повече от 138-140 км/ч.А пробега пада в пъти при тая скорост.но не и е това целта де.Да не говорим че повече от 120 километра пробег не може да направи при идеални летни условия.Зимата ще видим
Общо взето замисълът е друг при тея коли.Хубаво е че в 5-6 подземни паркинга наоколо вече има опция за безплатно зареждане докато си стои колата там.
.Боядисани са в синьо тези паркоместа също като инвалидните само че има едно щепсълче нарисувано като символ.
За цената си-не си струва и все още няма бъдеще даже и в развити общества.

Общо взето замисълът е друг при тея коли.Хубаво е че в 5-6 подземни паркинга наоколо вече има опция за безплатно зареждане докато си стои колата там.

За цената си-не си струва и все още няма бъдеще даже и в развити общества.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ти и3 ли караш?

...
Не знам ама съм се надъхал да си взема тея триколките електрическите
80-90км пробег минаваш с едно зареждане, дига до 50км и ми го офертираха на хубава цена..тея от 2013та модела. Вярно не е кола, но.. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/10/0 ... a_vodorod/
Прилича на ютия.
Ютия на водород не бях виждал...
Тва е един от коментарите
Първите серийни водородки се задават ...
Прилича на ютия.
Ютия на водород не бях виждал...
Тва е един от коментарите

Първите серийни водородки се задават ...

...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Jordana написа:.п.с. Замислих се... колко ще е ефективно някакви горивни клетки на метан. Добър компромис ще е според мен. Някои със сигурност работи по въпроса
Работят отдавна .Тойота имат действащ модел с ДВГ и горивна клетка мисля че е на водород ,хибрид е но технологията като цяло е с много добри прогнози.В горивните клетки може да се ползва всичко , дори и алкохол в зависимост от технологията но най често предпочитат водород .Проблема при горивните клетки е че трудно се контролира получаването на електричество , при стартиране трябва да имаш постоянна консумация и затова ползват сложни системи с буферни акумулатори ,скъпи катализатори в г.клетка и засега е скъпа технология но това е начин колата да не зависи от ел мрежата .
Това е моя коментар от преди 20на поста а съм го писал поне 5 пъти от началото на темата за 2 години .А сега и нещо интересно от статията , което показва че айфона на колела /тесла/ е изостанала допотопна технология щом големите в бранша се насочват към горивната клетка.Батерийния електромобил е ограничена по същество технология която има място за приложение но никога няма да стане масова като ДВГ .Но тази -електромобил с горивна клетка е нещо съвсем друго .
За целта група от 15 производители на автомобили и енергия работят съвместно за разработване на превозни средства и инфраструктурата за тях. Част от проекта са "Тойота", БМВ, "Даймлер", "Хонда" и "Хюндай
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Явно ти е много важно да кажеш аз нали ви казах, но недей да бързаш толкова
Нали знаеш, че Тойота и Даймлер имат участие в Тесла? Все си мисля, че не е случайно
Демек хем си прав хем е само до някъде защото изхода далеч не е известен все още ...
Всичко с водорода е много хубаво ама добиването и съхранението му все още е проблем ...
Не, че е нерешим, но и тук нещата имат още бая път да извървят докато станат масови.
За сверка Тойота предвиждат масово покриване на Япония със водордни станции едва през 2030г. ...

Нали знаеш, че Тойота и Даймлер имат участие в Тесла? Все си мисля, че не е случайно

Демек хем си прав хем е само до някъде защото изхода далеч не е известен все още ...
Всичко с водорода е много хубаво ама добиването и съхранението му все още е проблем ...
Не, че е нерешим, но и тук нещата имат още бая път да извървят докато станат масови.
За сверка Тойота предвиждат масово покриване на Япония със водордни станции едва през 2030г. ...

...