Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Новите ГТП стикери
ID A написа: Как си представяте полицай на пътя да ви проверява на терминал ГО и ГТП?
Ти сериозно ли го написа това

Дори не разбирам защо камерите не проверяват за гражданска, преглед и т.н. и да се глобяват наред нарушителите. Нищо по-лесно от това няма

P.S. Леля Гичка в наши дни знае как да провери дали даден автомобил има гражданска, ама на тия, дето харчат милиарди им било сложно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Масово не въвеждат нищо. На последната ми проверка рязко смени тона от заповеден на уважителен и бегло ми погледна документите без да се зачита дори и дотам. Даже и да гледа в багажника изгуби желание без да се споменава каквото и да е. Да,1 ако се правите на нещо, което не сте може и обиск на голо да има.
Я си представете един поглед към стикерите vs кълване по таблет, кое е по-бързото. Едно е автоматизирана проверка без да се нарушава трафикът, друго е спиране и проверка. Аз лично предпочитам, да проверява и да продължавам, вместо да се кефя, как чичко полицай ще ми демострира високи технологии.
Я си представете един поглед към стикерите vs кълване по таблет, кое е по-бързото. Едно е автоматизирана проверка без да се нарушава трафикът, друго е спиране и проверка. Аз лично предпочитам, да проверява и да продължавам, вместо да се кефя, как чичко полицай ще ми демострира високи технологии.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ID A написа:Масово не въвеждат нищо. На последната ми проверка рязко смени тона от заповеден на уважителен и бегло ми погледна документите без да се зачита дори и дотам. Даже и да гледа в багажника изгуби желание без да се споменава каквото и да е. Да,1 ако се правите на нещо, което не сте може и обиск на голо да има.

Въвеждането на 6-7 символа е много сложно и бавно, казваш

Всяко автоматизирано нещо + премахване на всякакви стикери и т.н., намалява шансовете за грешка + измами. Всички знаем как се местеха винетки от кола на кола

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Не знам, проблем с разбирането ли имаш? Камерата на тавана на кола на КАТ е за автоматична проверка. Тя проверява трафика, а не когато те спрат да ти провери номера. Точно за автоматична проверка е и rfid чипа в новите стикери, че не винаги камера успява да разчете номера, но не аз пищя срещу тях.
Не знам що за кодер си, ама "If" знаеш ли какво е нали? "If" сървърът е долу, "If" няма мрежа, "If" няма батерия, "If" таблета даде фира....
Какво, свободен ден ли да си взимат полицаите? Гледаш към Германия, Австрия, там също лепят стикери на челните стъкла за еко зони по градовете. Едни огромни и грозни цветни кръгли/правоъгълни стикери. И там ли ще питаш защо не проверяват по номерата или ще изпълняваш и ще викаш "Евала, това е държава!"?
Не знам що за кодер си, ама "If" знаеш ли какво е нали? "If" сървърът е долу, "If" няма мрежа, "If" няма батерия, "If" таблета даде фира....
Какво, свободен ден ли да си взимат полицаите? Гледаш към Германия, Австрия, там също лепят стикери на челните стъкла за еко зони по градовете. Едни огромни и грозни цветни кръгли/правоъгълни стикери. И там ли ще питаш защо не проверяват по номерата или ще изпълняваш и ще викаш "Евала, това е държава!"?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Много if-ове, казваш
Чак звучи така, че някой може да ти повярва. То затова няма винетки вече, щото много if-ове и от if-ове Ганьо вече не може да мести винетки от кола на кола
Нищо, де. Важното е да има RFID, скъпи стикери, далаверка и т.н.
if-ове

P.S. Я кажи, като си толкова запознат със западните държави, какви са санкциите ако правиш измами, щото тука санкции няма

P.S. Я кажи, като си толкова запознат със западните държави, какви са санкциите ако правиш измами, щото тука санкции няма

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ID A написа:Не знам що за кодер си, ама "If" знаеш ли какво е нали? "If" сървърът е долу, "If" няма мрежа, "If" няма батерия, "If" таблета даде фира....
Звучиш кат 70 годишен дЕдка, само си пропуснал "if" тока спре

Опитва се да ви каже това което и аз намекнах. Автоматичната система е хубава и трябва да я има, но без паралелен контрол от полицията при нас няма да стане.
Със или без стикер.
Аз самият вече съм се подготвил да прецакам системата
(признавам си ганьо съм
). Като част от идеите съм ги взел от колегите в САЩ и техния опит с прецакването на автоматизираните системи за таксуване по мостовете в Ню Йорк.(американските ганьовци
)
Останалите като мен щом надушат, че само камери ги следят, а няма физически контрол нещата ще станат грозни.
Със или без стикер.
Аз самият вече съм се подготвил да прецакам системата

Останалите като мен щом надушат, че само камери ги следят, а няма физически контрол нещата ще станат грозни.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Живущите в зоните щели да могат да си карат стари коли. Сигурно в обявите за имоти ще го пише като бонус.
Иначе цялата тая простотия.. У Европата нещата стават постепенно, лека полека затягат нещата, а тук искат от днес за утре 80% от колите да отидат за скрап. Както казва ц04, в Германия си със зелен стикер, тук евро 1 и далеч от центъра
. Ми няма как да стане. А няма и нужда да става - подмяната на автомобил през 3-4-5 години както в много западни страни е честа практика не е въобще "еко". Да не говорим, че и 50% от колите да изчезнат с маическа пръчка, ще решим 2-3-5% от проблема с мръсния въздух, дето споменах в преден пост. Въобще цялата тая простотия няма граници - из нета постоянно виждам разни да се хвалят как с пушещи печки с чип от титаник са им дали евро 3-4 стикер, а на авера дето колата му гори 4 на 100 еко 1. Сбъркана работа, ама и не само по нашата територия, просто при нас има и коефициент на осиране, който се добавя в сметката.
Иначе цялата тая простотия.. У Европата нещата стават постепенно, лека полека затягат нещата, а тук искат от днес за утре 80% от колите да отидат за скрап. Както казва ц04, в Германия си със зелен стикер, тук евро 1 и далеч от центъра

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аве маняци. Идеята да няма стикери на предния джам е да не загрозяват хубавите ни коли.
Като е паднал сървъра, вадиш полицата и стикера за ГТП от жабката и свършвате работа.
А идеята е всичко да е вързано на номера, не винетката да е за номер, но еко категорията да е отделен стикер на джама ?! ЗАЩО ?! И гражданската и тя да е на отделен стикер..
Дайте да си сложим стикери и за книжката и за синия талон на предния прозорец, че да е по-лесно и бързо.
Аз съм си изряден и повечето случай като ни спират с жената(вишнево Е36 седан с фолио на задните прозорци и стикери(питали сме и затова ни спират)) минаваме адски бързо. Поглеждат с фенерче стикерите на предния джам, питат за документи, даваме ги и ги ни връщат без да ги гледат.
Само един един път искаха да отварят багажника и да ми гледат преглед на пожарогасител, аптечка и т.н., но ги бяхме купили преди 1 седмица съвсем случайно и се отказаха и ни пожелаха приятен ден.
Като е паднал сървъра, вадиш полицата и стикера за ГТП от жабката и свършвате работа.

А идеята е всичко да е вързано на номера, не винетката да е за номер, но еко категорията да е отделен стикер на джама ?! ЗАЩО ?! И гражданската и тя да е на отделен стикер..
Дайте да си сложим стикери и за книжката и за синия талон на предния прозорец, че да е по-лесно и бързо.

Аз съм си изряден и повечето случай като ни спират с жената(вишнево Е36 седан с фолио на задните прозорци и стикери(питали сме и затова ни спират)) минаваме адски бързо. Поглеждат с фенерче стикерите на предния джам, питат за документи, даваме ги и ги ни връщат без да ги гледат.
Само един един път искаха да отварят багажника и да ми гледат преглед на пожарогасител, аптечка и т.н., но ги бяхме купили преди 1 седмица съвсем случайно и се отказаха и ни пожелаха приятен ден.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Kroki написа:Като е паднал сървъра, вадиш полицата и стикера за ГТП от жабката и свършвате работа.
И тая полица и стикера са напълно излишни. Трябва да мога да си подновя застраховката без да ставам от бюрото, не да ходя по брокери и да ми дупчат с перфоратор картончета. Като е паднал сървъра ще си го дигнат, как почти всички услуги правят 99.99% ъптайм, ми и МВР ще се научи...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
b_u_b_o написа:Kroki написа:Като е паднал сървъра, вадиш полицата и стикера за ГТП от жабката и свършвате работа.
И тая полица и стикера са напълно излишни. Трябва да мога да си подновя застраховката без да ставам от бюрото, не да ходя по брокери и да ми дупчат с перфоратор картончета. Като е паднал сървъра ще си го дигнат, как почти всички услуги правят 99.99% ъптайм, ми и МВР ще се научи...
Ами по принцип можеш онлайн да си я направиш.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
А стикер, полица и зелена карта по пощата ли ще ми пратят?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако е с БГ пощи, ще дойде като си продал колата вече 
П.П. Иначе за това с пожарогасителите май верно ще погват. И вече ще искат да е поне 1кг, че в момента не е написано нищо като изискване. Щяло да е според размера на превозното средство. Прегледа поне ще е в ГТП-та

П.П. Иначе за това с пожарогасителите май верно ще погват. И вече ще искат да е поне 1кг, че в момента не е написано нищо като изискване. Щяло да е според размера на превозното средство. Прегледа поне ще е в ГТП-та

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
По Еконт, с дрон от летище Русе.
Отвъд дълбоката вода, признават и мейла за застраховката на телефон да покажеш.
Като погледне стикерите на стъклото за ГО и ГТП нищо не иска. Поглежда само талона на колата и книжката. А всичко да е вързано на номер? С нашите специалисти, ще кълве номера в поне три бази да проверява. И защо да ти губи времето? И мене почти винаги при спиране поглежда стикерите и талона и довиждане. Даже ми се е случвало и направо да махне да продължавам. Въобще не става дума за някакъв евтин тарикатлък за избягване на нещо.

Като погледне стикерите на стъклото за ГО и ГТП нищо не иска. Поглежда само талона на колата и книжката. А всичко да е вързано на номер? С нашите специалисти, ще кълве номера в поне три бази да проверява. И защо да ти губи времето? И мене почти винаги при спиране поглежда стикерите и талона и довиждане. Даже ми се е случвало и направо да махне да продължавам. Въобще не става дума за някакъв евтин тарикатлък за избягване на нещо.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
ID A написа:И защо да ти губи времето?
Не ме е спирал полицай поне от 3 години, та ходенето да си правя застраховка ме бави повече от проверките на полицаите със сигурност