Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от RaiN » 04 Окт 2019, 21:13

Предпочитам гранит по принцип .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Окт 2019, 21:57

Течовете от фугите също го предпочитат :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Окт 2019, 16:44

Момчета, изпаднах в беда :mhihi: Купих плочки, с идеята, че имаме майстор. Пича обаче от Април месец все идва другия месец. Та го отсвирих. Препоръчаха ми друго момче, който работи добре - той пък турчин и си заминал за страната с еднопосочен билет :mhihi: Та моля ви, тук или ЛС, да ми препоръчате човек, който работи хубаво, за да нареди един коридор и кухня. Плочките ще ги избия аз, той само да ги нареди. Бих се радвал и на препоръки със снимки от свършеното от човека.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Окт 2019, 10:59

С удоволствие бих ти препоръчал моя, ама сигурно ще го чакаш до пролетта. Едно, че има вече доста работа предвидена, и друго че е доста бавен пича. При мен почна началото на юни 2 бани. Края на август ги приключи. После отиде при наще, за сега има готова баня и половина и остава една незапочната. После пак има при мене малко работа едно мокро да налепи пода и го пускам :mhihi: Ама имал някакъв апартамент цял ама не знам за какво...и това е само което знам аз :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 07 Окт 2019, 14:55

randity написа:..Плочките ще ги избия аз, той само да ги нареди. Бих се радвал и на препоръки със снимки от свършеното от човека.

Пич, щом имаш времето и нервите да разбиваш и изхвърляш стягай се попитай тук там и почвай работа! Повярвай ми плочкаджийството не е космическа наука, кадърен и грамотен човек би се справил успешно. Купуваш инструмент и се захващаш. Аз така от пишман майстори станах кофражист, бояджия, ВиК и след един пожар в нас от таблото се оказа, че и Електрото ми се отдава :mhihi: Без майтап, повечето "майстори" са с килийно образование и нормален човек, на който ръцете не са му в г...за и има съответното време и инструмент би се справил не по-зле от тях.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 17 Окт 2019, 19:01

Колеги, имам следния проблем: стените на мазето ми са измазани грубо с някаква мазилка, която постоянно се рони от самосебе си, т.е. очевидно няма никакъв цимент в нея. Искам да попитам дали ако мина стените с дълбокопроникващ грунд, ще спре това ронене. Другото, което ми идва на ум е да ги мина с латекс, който да размеся с лепило Ц-200.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Окт 2019, 19:24

На мен гаража ми беше така - грунд, мрежа, една ръка лепило за топлизолация и две латекс :mhihi: Вече 5-6 години няма никакви грижи.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Окт 2019, 19:24

Варопясъчни мазилки не се ползват отдавна , вероятно е много стара и компрометирана . Ако целта е само да не се рони , удря се грунд и се прешпаклова с гипс тънко отгоре отгоре като за мазе :D
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 23 Ное 2019, 9:52

Търся конвектор за да отоплявам стая 12(+2 гардероб) квадрата. Дилемата ми е между тези конвенционален и лъчист. 2kW може би са в излишък, но не намирам 1,5(Tesy) никъде по промоциите тези дни, а и разхода няма голямо значение. Докато конвенционалния ще свърши работа със сигурност, се чудя дали лъчев ще отоплява ефективно стаята - светла, със светли мебели. Дали подобен отоплител, изчислен за голямо помещение, може да върши работа за малка стая като тази, ако разчита на определена дължина на вълната?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Ное 2019, 18:38

gromovich написа:Колеги, имам следния проблем: стените на мазето ми са измазани грубо с някаква мазилка, която постоянно се рони от самосебе си, т.е. очевидно няма никакъв цимент в нея. Искам да попитам дали ако мина стените с дълбокопроникващ грунд, ще спре това ронене. Другото, което ми идва на ум е да ги мина с латекс, който да размеся с лепило Ц-200.

Не съм сигурен че ще стане, тъй като основата е ронеща се.
Може ли да се свали мазилката и след това да се шпаклова?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 26 Ное 2019, 6:48

barty написа:
gromovich написа:Колеги, имам следния проблем: стените на мазето ми са измазани грубо с някаква мазилка, която постоянно се рони от самосебе си, т.е. очевидно няма никакъв цимент в нея. Искам да попитам дали ако мина стените с дълбокопроникващ грунд, ще спре това ронене. Другото, което ми идва на ум е да ги мина с латекс, който да размеся с лепило Ц-200.

Не съм сигурен че ще стане, тъй като основата е ронеща се.
Може ли да се свали мазилката и след това да се шпаклова?

Въпросът се реши кардинално - направих нова шпакловка с теракол и след това му ударих един бял латекс. Стана малко стерилно, но пък сега бялата боя не поглъща светлината и е много по приветливо. Сега планирам да наредя теракот по пода и с това да приключа :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 26 Ное 2019, 17:29

3186 написа:Търся конвектор за да отоплявам стая 12(+2 гардероб) квадрата. Дилемата ми е между тези конвенционален и лъчист. 2kW може би са в излишък, но не намирам 1,5(Tesy) никъде по промоциите тези дни, а и разхода няма голямо значение. Докато конвенционалния ще свърши работа със сигурност, се чудя дали лъчев ще отоплява ефективно стаята - светла, със светли мебели. Дали подобен отоплител, изчислен за голямо помещение, може да върши работа за малка стая като тази, ако разчита на определена дължина на вълната?

Аз от няколко години ползвам лъчисти конвектори на Теси и съм много доволен. За мен са доста по-добри от конвенционалните. Стаите които отоплявам са 20тина квадрата всяка и ги стопля без проблем като работи на максимум в изключително кратки периоди от време(разбира се, имат значение куп неща и в моя случай по-скоро изолацията, дограмата и фактът че съм вътрешен апартамент играят роля) . Аз имам опит с подвижните - серия МС. Доволен съм от МС 20111 и МС 2013. МС 2012 е с голяма като площ плоча, която при нагряването много се усуква и пука - определено не е приятно ако спиш или си почиваш. Нямам идея стенната серия която си посочил как е, но виждам че е със същата мощност т.е. вероятно със същия хардуер вътре. Ако трябваше да купувам такъв непознат модел бих го пробвал добре как загрява и изстива преди да го взема с цел установяване на шумове. Наистина пукането което имах с МС 2012 беше много неприятно.

П.С. Моите стаи са светли като цвят и има много дърво в близост до конвектора. Не съм сигурен дали точно цвета играе някаква роля. :dunno:
Определено обаче това с което го рекламират, а именно, че загрява и мебелите е факт. Или поне го прави доста по-добре от конвенционален конвектор, за духалка да не говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 26 Ное 2019, 21:00

Откакто асфалтираха нашата улица, всички се молим, ВИК и Топлофикация да не разберат!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Ное 2019, 22:27

TheDriver написа:...

Благодаря ти, колега, жалко че работата беше на зор заради “черния уикенд” в технополис и не взех под такова внимание лъчистия... Още повече, че в магазина не се изказаха за него толкова ласкаво и жената изскърца със зъби :mhihi
Относно това за цвета вече не помня къде го четох, може и да е било глупост, не съм сигурен дали цвета има отношение при поглъщането на инфрачервена светлина :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 27 Ное 2019, 9:01

Здравейте колеги.Последните няколко дни имахме дъждове,и нормално прокапа тук таме къщата.Покрива е с тикли,и сега не е подходящо да се качвам по тях,че малко се хлъзгат.Качих се на тавана,подложих найлон други съдова,но проблема е че капе точно на една от големите греди,и въпросът ми е...дали ако я намажа с горено масло и нафта,дали поне ще я предпази поне малко докато стане време за ремонта на покрива?
Благодаря ви.х
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата