Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Несериозно е баш в тоя форум да става въпрос за китайски гуми

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
То, че всеки сам решава какви гуми да обуе, така е. Но за мен лично поне оувъркил няма как да има, когато говорим за гуми.
Колкото по-добра гума може да се обуе, толкова по-добре. Друг е въпросът вече дали топ гумите наистина са топ гуми.
Преди доста години си бях купил Гудиър ултрагрип 8, за мен лично най-добрата гума, с която съм карал някога. След това си купих ултрагрип 9 и бях разочарован от поведението и.
Колкото по-добра гума може да се обуе, толкова по-добре. Друг е въпросът вече дали топ гумите наистина са топ гуми.
Преди доста години си бях купил Гудиър ултрагрип 8, за мен лично най-добрата гума, с която съм карал някога. След това си купих ултрагрип 9 и бях разочарован от поведението и.

Да де, на теория безопасността таван няма, но пак да питам, колко от вас карат със семи сликове лятото ежедневните си коли?
''Златото'' е някъде там, но не е в крайностите.
''Златото'' е някъде там, но не е в крайностите.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
drifts, онзи ден с напълно стандартни, off the shelf и street legal гуми бутнаха рекорда за скорост, та топ гуми има
Аз съм си казал мнението (аз лично по тази логика избирам какво да взема за всяка кола): гуми се взимат според употребата им. Ако караш много, даваш газ и искаш да махнеш нещо от грижите (и имаш парите разбира се) - взимаш скъпото. Ако е малко шофиране, ниски скорости и т.н, но все пак искаш нови гуми - взимаш нещо бюджетно.
Лично аз не съм фен на китайците. При тях има както много добри гуми, така и страшни боклуци особено сред тия дето се навъдиха последните 2-3-4 години при големите цолажи за жълти стотинки

Аз съм си казал мнението (аз лично по тази логика избирам какво да взема за всяка кола): гуми се взимат според употребата им. Ако караш много, даваш газ и искаш да махнеш нещо от грижите (и имаш парите разбира се) - взимаш скъпото. Ако е малко шофиране, ниски скорости и т.н, но все пак искаш нови гуми - взимаш нещо бюджетно.
Лично аз не съм фен на китайците. При тях има както много добри гуми, така и страшни боклуци особено сред тия дето се навъдиха последните 2-3-4 години при големите цолажи за жълти стотинки
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Семислика е компромисна гума с която можеш да караш на писта с по-добри времена от шосейната и после по обществените пътища. Но там тя е с поведение по-лошо от това на нормална добра шосейна гума, защото иска температура, която в града няма как да и вкараш. Тъй, че да си купиш семита с които да караш градско с идеята, че са по-добри от една премиум шосейна гума е тъпо.
Колкото до оверкила виж спирането от 100км на един премиум и на един китаец. Дали тия 4-5 метра на сухо не са разликата от плюене в пазвата и тотал щета или блъснат човек? А 10-те и нагоре понякога метра на мокро? А разликата в скоростта при аквапланинг? И това е за нови гуми. Добрата гума запазва качествата си далеч по-дълго от един китаец, щото там някой е мислил и за сместа, а не просто е нарисувал красив протектор.
Колкото до оверкила виж спирането от 100км на един премиум и на един китаец. Дали тия 4-5 метра на сухо не са разликата от плюене в пазвата и тотал щета или блъснат човек? А 10-те и нагоре понякога метра на мокро? А разликата в скоростта при аквапланинг? И това е за нови гуми. Добрата гума запазва качествата си далеч по-дълго от един китаец, щото там някой е мислил и за сместа, а не просто е нарисувал красив протектор.
Гледал съм ги тия тестове много.
От премиум гумите съм доволен първата година, втората не особено.
Ще покарам още малко китайците и ще кажа пак как се държат. Ако и в по-тежките условия също са окей бих си купувал всяка зима чисто нови вместо да карам премиуми по 2 години, честно казано.
Предстои да видим де, ще споделям.
За летни не бих експериментирал, там е друго.
От премиум гумите съм доволен първата година, втората не особено.
Ще покарам още малко китайците и ще кажа пак как се държат. Ако и в по-тежките условия също са окей бих си купувал всяка зима чисто нови вместо да карам премиуми по 2 години, честно казано.
Предстои да видим де, ще споделям.
За летни не бих експериментирал, там е друго.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не знам какви премиуми си купувал, но моите впечатления са, че 2-3 сезона почти не променят характеристиките си, когато си ги съхранявал правилно и си ги карал в подходящите условия. И естествено не си минал за това време 60-70к км с тях.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последно Пирели, предни години бриджстоун, мишлени... от средния клас съм карал почти всичко - кумхо, фулда...
Като нови разлики усещам повече в комфорт, шум и поведение във волана отколкото в чисто сцепление. Имам чувството, че последното е еднакво при среден към висок клас нормални гуми.
На втори сезон, или около 30к км по-късно (говорим за летни) всичко е по-зле, ама значително по-зле.
Преди няколко години срязах два бриджстоуна в канавка, бяха на 2г, но не бяха стигнали маркера за износване и смених направо четирите с Дебика - моментално усетих положителна разликата във всичко.
Пак казвам, не заемам страна. Не бях пробвал никога бюджетни гуми и реших да пробвам, може и да е автогол, ще видим.
Засега е окей. Чакам да завали.
Междувременно открих, че гумите, които съм си купил - модел S210 Ice Plus се произвеждат под марките на Tristar, Rockstone, Minerva, Rotalla, Trackmax и още нещо... никое от тия не бях чувал преди да седна да чета ревюта, ама и още не знам какво им е съдружието...
Като нови разлики усещам повече в комфорт, шум и поведение във волана отколкото в чисто сцепление. Имам чувството, че последното е еднакво при среден към висок клас нормални гуми.
На втори сезон, или около 30к км по-късно (говорим за летни) всичко е по-зле, ама значително по-зле.
Преди няколко години срязах два бриджстоуна в канавка, бяха на 2г, но не бяха стигнали маркера за износване и смених направо четирите с Дебика - моментално усетих положителна разликата във всичко.
Пак казвам, не заемам страна. Не бях пробвал никога бюджетни гуми и реших да пробвам, може и да е автогол, ще видим.
Засега е окей. Чакам да завали.
Междувременно открих, че гумите, които съм си купил - модел S210 Ice Plus се произвеждат под марките на Tristar, Rockstone, Minerva, Rotalla, Trackmax и още нещо... никое от тия не бях чувал преди да седна да чета ревюта, ама и още не знам какво им е съдружието...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Имам приятел, дето си купи семи-сликове за астрата /2.0 турбо астра Г/, и на мокро едва едва се движи, щото грам ги няма тия семи-та на мокро. Та едва ли семи-тата могат да се нарекат оувъркил за лятна гума.
Ти явно въртиш доста километри, та до някъде е оправдано всяка година да купуваш нови китайци. Аз примерно карам по 10-12к километра годишно, тоест по 5-6к на летни/зимни годишно. За мен примерно въобще не е оправдано да купувам китайци, щото 1 година като мине и си загубят свойствата, трябва да ги сменям, пък ще са на 5-6к километра.
От друга страна пък не мога да си позволя да си взема топ топ гума, та купувам до където ми стига бюджета. Сегашните ми летни са 2 гудърки отпред и 2 фалкена отзад. Гъдиърките им е края на 3тия сезон и общо взето са неразличими от нови, нито съм забелязал да е по-нестабилна колата с времето. Задните им е втори сезон и там се усеща вече разлика при по-агресивно шофиране, но пък от време на време се отпускам да пързулна на някой завой, а като сложих шпера го пробвах на полигона /от където ми е подписа/, но и те все още държат доста добре. Особено пък при нормално извънградско шофиране и магистрално каране не усещам разлика все още, та ще карат и догодина.
Зимните ще им е 3ти сезон, ще видя как се държат, но миналата година си бяха супер. Единствено при голям наклон на пътя се усещаше, че не драпат както първия сезон, но пък тая година съм с шпер, та едва ли ще е проблем.
Дразнещо е само, че дадох 700+ лева за 15ки зимни
Но е по-добре да карам на 15ки висок клас от колкото на 17ки нисък, та ядва се.
Ти явно въртиш доста километри, та до някъде е оправдано всяка година да купуваш нови китайци. Аз примерно карам по 10-12к километра годишно, тоест по 5-6к на летни/зимни годишно. За мен примерно въобще не е оправдано да купувам китайци, щото 1 година като мине и си загубят свойствата, трябва да ги сменям, пък ще са на 5-6к километра.
От друга страна пък не мога да си позволя да си взема топ топ гума, та купувам до където ми стига бюджета. Сегашните ми летни са 2 гудърки отпред и 2 фалкена отзад. Гъдиърките им е края на 3тия сезон и общо взето са неразличими от нови, нито съм забелязал да е по-нестабилна колата с времето. Задните им е втори сезон и там се усеща вече разлика при по-агресивно шофиране, но пък от време на време се отпускам да пързулна на някой завой, а като сложих шпера го пробвах на полигона /от където ми е подписа/, но и те все още държат доста добре. Особено пък при нормално извънградско шофиране и магистрално каране не усещам разлика все още, та ще карат и догодина.
Зимните ще им е 3ти сезон, ще видя как се държат, но миналата година си бяха супер. Единствено при голям наклон на пътя се усещаше, че не драпат както първия сезон, но пък тая година съм с шпер, та едва ли ще е проблем.
Дразнещо е само, че дадох 700+ лева за 15ки зимни

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Не го мисли. Добре си направил. Иначе между средния и горен клас за мен най-добрата зимна гума е Nokian.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Dextuar написа:Не знам какви премиуми си купувал, но моите впечатления са, че 2-3 сезона почти не променят характеристиките си, когато си ги съхранявал правилно и си ги карал в подходящите условия. И естествено не си минал за това време 60-70к км с тях.
Как какви - с каквито е вкарана колата, там на няколко години и няколко милиона километра. И аз преди карах с Премиум гуми 2ра ръка и се чудех, как може на 2г една гума да е такава тотална щета. Зимните Гудиъри на 5цата, който я кара, ще им е 4ти сезон и над 40к км - догодина ще се сменят, просто заради идеята иначе все още и на сухо и мокро и сняг са Топ. Протекрора е над 7мм.
А това за Бриджстоун и Дебица, звучи като някой, който от Лексус се е качил на фиат и се е родил.
Втора ръка гуми не съм купувал през живота си
Раздрусай по-силно кристалната топка при втория опит

Раздрусай по-силно кристалната топка при втория опит

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
[quote="acho.rs"]. Зимните Гудиъри на 5цата, който я кара, ще им е 4ти сезон и над 40к км - догодина ще се сменят, просто заради идеята иначе все още и на сухо и мокро и сняг са Топ. Протекрора е над 7мм./quote]
??? Някой май е на заплата в Goodyear.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Купувал съм си GOODYEAR, наистина могат да го направят, стига да ги купиш нов дот.
С KLEBER Krisalp 2 - 3 сезона, около 35 К км. и бяха на 8 мм. естествено на мокро бяха малко по-хлъзгави от GoodYear, но на сняг си бяха супер.
С KLEBER Krisalp 2 - 3 сезона, около 35 К км. и бяха на 8 мм. естествено на мокро бяха малко по-хлъзгави от GoodYear, но на сняг си бяха супер.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mr_petroff написа:acho.rs написа:. Зимните Гудиъри на 5цата, който я кара, ще им е 4ти сезон и над 40к км - догодина ще се сменят, просто заради идеята иначе все още и на сухо и мокро и сняг са Топ. Протекрора е над 7мм./quote]
Не работя към Гудиър, а й точно UGP P G1 си ги дават победители или поне в топ 3 на много тестове. Предвид и добрата им цена, не мисля да експериментирам повече... Както преди 6г с Ханкок, които се оказаха кашкавал на сухо.