Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Море 2021-ва?!...

Мнение от DigitalExile » 14 Юли 2021, 23:21

drago_pavlov написа:Гърците започнаха да се еб@ват...
Закритите обществени места вече са само за ваксинирани...

От кога? Аз събота се върнах от Гръцко.. маски почти не се носеха дори вътре в магазини :yes:
Всичко беше фулл до дупка. В по хубавите ресторати нямаше шанс да се седне освен ако нямаш резервация или не чакаш отпред.
Навсякъде имаше Българи, Румънци и Сърби.. буквално на всеки плаж, на всяко заведение :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Юли 2021, 11:04

Май от днес, не съм сигурен...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 15 Юли 2021, 11:53

От 15.07 е в сила, но важи само за заведения на закрито, каквито лятото няма, ако не броим дискотеките в големите градове, ама това туристите в Гърция малко ги вълнува.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 15 Юли 2021, 13:10

Навсякъде имаше Българи, Румънци и Сърби.. буквално на всеки плаж, на всяко заведение

В Нафплио няма.
С много любов към децата!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Юли 2021, 13:18

Аз на халкидики бях, за там говоря конкретно, втория ръкав целия го обиколохме, неа пеармос след това и в кавала нямаше проблеми маски не сме носили, нито някои е искал. Разделение по заведенията нямаше. От 15 сега не знам как е някой ако е там ще каже.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Юли 2021, 14:10

Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.

Отивайте смело, не слушайте глупостите по медиите.

Маски почти не съм слагал с изключения влизане в по-голям магазин.

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Юли 2021, 14:42

Не че в Гърция не е такава красота на 1000 места, но все пак - от къде са снимките :)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Юли 2021, 16:45

alekangg написа:Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.

Би било чудесно.. но мерките влизат от утре..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Юли 2021, 17:38

acho.rs написа:Не че в Гърция не е такава красота на 1000 места, но все пак - от къде са снимките :)

Закинтос, бях писал малко по-назад преди 10 дни билетите бяха по 20лв в посока, 1 час точно е полета от София.
Преди малко се върнах, на летището в Гърция на връщане никой нищо не го интересуваше като документи.
На отиване само погледнаха ПЛФ-то от далеч.

FaceOff написа:
alekangg написа:Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.

Би било чудесно.. но мерките влизат от утре..

И така да е, не е проблем да не влизам в сладкарница примерно, друго увеселително заведение на закрито не знам да има.
Магазините не са в това число, писах и преди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 15 Юли 2021, 17:55

И аз ще мина без сладкарница.. ама в ресторанта на хотела има 30 маси вътре, и 10тина отвън.. на които маси отвън или не може да седнеш от жега на закуска и обяд, или рядко ще уцелиш свободни за вечеря..

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2886855

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Юли 2021, 17:59

FaceOff написа:И аз ще мина без сладкарница.. ама в ресторанта на хотела има 30 маси вътре, и 10тина отвън.. на които маси отвън или не може да седнеш от жега на закуска и обяд, или рядко ще уцелиш свободни за вечеря..

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2886855

Всички заведения на закрито в Гърция от днес ще работят само за ваксинирани. Мярката ще продължи до края на август. Тя ще обхване всички заведения, барове, киносалони и театри.

Е не знам, аз точно в Гърция не ходя на хотели и без това нямат много избор като цяло.

Като искаш хотел и на закрито няма да ходиш, но не е да не може.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 15 Юли 2021, 18:03

На какво да отида с две деца на 2.5 и 8 години?
Не те разбрах, нямат избор на хотели ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Юли 2021, 22:09

FaceOff написа:На какво да отида с две деца на 2.5 и 8 години?
Не те разбрах, нямат избор на хотели ли?

Зависи къде точно ще ходиш, но като цяло там наблягат на апартохетли повече.

Точно в Гърция съм бил само един път на хотел. Сега бях в къща с две спални, голям хол с кухня и двор с маслинови дървета.
Ставаше за 5-6 човека, имаше по едно двойно легло във всяка спалня, в коридор имаше легло като навес, много интересно + два дивана в хола. Аз съм с едно дете само и не ги използвах и половината легла, но има избор.

Предполагам, че нещо с две спални ще ти е перфектно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Юли 2021, 8:54

В момента съм в Гърция, маски не искат никъде но и не ходим по затворени заведения.
Не съм влизал в супермаркети и бензиностанции.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Юли 2021, 10:39

Аз съм в Гърция от Великден, по принцип често седя цялата година тук, имам имот. Маски не искат е относително понятие. В супермаркета ме карат да си я слагам над носа даже. Като цяло мерките не се спазват особено, проблемът е да не те срещне полиция. Те налагат глобите, но пък не се заяждат с туристите особено. Новата заповед излезе снощи и няма промяна до 22.07. Преди 2 години, когато още нямаше пандемия, съм бил свидетел как данъчни висяха пред магазините и искаха касова бележка от излизащите клиенти. Който нямаше - 50 евро глоба. Същото и с тол таксите. Ако не си вземеш бележката и те спре полиция на магистралата - 50 евро глоба. Сигурно никога няма да ви се случи, но е факт, тъй че имайте едно наум. Правят акции понякога и тогава доста хора изгарят. На границата или след нея също може да ви изненадат с внезапна проверка на багажа и ако носите повече алкохол и цигари, глобите са ужасни. Особено пък ако някой мъкне домашен алкохол, което е абсолютно забранено. Като цяло предимно гръцки автомобили проверяват, но наскоро един познат изгоря с 2000 евро глоба за мъкнене на алкохол над разрешеното количество. Ако ви се случи подобно нещо, не се заяждайте с куките, като цяло са разбрани като видят, че сте турист, може и да ви пуснат без последствия, ако се държите човешки. Това със заведенията на закрито ще се прилага предимно за дискотеки и барове в големите градове. За хотели и сладкарници не виждам как ще го наложат. Целта им е да стимулират младите да се ваксинират, защото главно те са потребител на такива услуги. Даже дават ваучери по 150 евро на младежи до 25 години, които са се ваксинирали.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата