Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Море 2021-ва?!...
drago_pavlov написа:Гърците започнаха да се еб@ват...
Закритите обществени места вече са само за ваксинирани...
От кога? Аз събота се върнах от Гръцко.. маски почти не се носеха дори вътре в магазини

Всичко беше фулл до дупка. В по хубавите ресторати нямаше шанс да се седне освен ако нямаш резервация или не чакаш отпред.
Навсякъде имаше Българи, Румънци и Сърби.. буквално на всеки плаж, на всяко заведение

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Май от днес, не съм сигурен...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
От 15.07 е в сила, но важи само за заведения на закрито, каквито лятото няма, ако не броим дискотеките в големите градове, ама това туристите в Гърция малко ги вълнува.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Навсякъде имаше Българи, Румънци и Сърби.. буквално на всеки плаж, на всяко заведение
В Нафплио няма.
В Нафплио няма.
С много любов към децата!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз на халкидики бях, за там говоря конкретно, втория ръкав целия го обиколохме, неа пеармос след това и в кавала нямаше проблеми маски не сме носили, нито някои е искал. Разделение по заведенията нямаше. От 15 сега не знам как е някой ако е там ще каже.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.
Отивайте смело, не слушайте глупостите по медиите.
Маски почти не съм слагал с изключения влизане в по-голям магазин.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не че в Гърция не е такава красота на 1000 места, но все пак - от къде са снимките 

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
alekangg написа:Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.
Би било чудесно.. но мерките влизат от утре..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:Не че в Гърция не е такава красота на 1000 места, но все пак - от къде са снимките
Закинтос, бях писал малко по-назад преди 10 дни билетите бяха по 20лв в посока, 1 час точно е полета от София.
Преди малко се върнах, на летището в Гърция на връщане никой нищо не го интересуваше като документи.
На отиване само погледнаха ПЛФ-то от далеч.
FaceOff написа:alekangg написа:Няма никаква разлика от вчера, дори за закрити места- примерно сладкарница. Инфо от днес лично от мен.
Би било чудесно.. но мерките влизат от утре..
И така да е, не е проблем да не влизам в сладкарница примерно, друго увеселително заведение на закрито не знам да има.
Магазините не са в това число, писах и преди.
- FaceOff
- ентусиаст
-
И аз ще мина без сладкарница.. ама в ресторанта на хотела има 30 маси вътре, и 10тина отвън.. на които маси отвън или не може да седнеш от жега на закуска и обяд, или рядко ще уцелиш свободни за вечеря..
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2886855
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
FaceOff написа:И аз ще мина без сладкарница.. ама в ресторанта на хотела има 30 маси вътре, и 10тина отвън.. на които маси отвън или не може да седнеш от жега на закуска и обяд, или рядко ще уцелиш свободни за вечеря..
Всички заведения на закрито в Гърция от днес ще работят само за ваксинирани. Мярката ще продължи до края на август. Тя ще обхване всички заведения, барове, киносалони и театри.
Е не знам, аз точно в Гърция не ходя на хотели и без това нямат много избор като цяло.
Като искаш хотел и на закрито няма да ходиш, но не е да не може.
- FaceOff
- ентусиаст
-
На какво да отида с две деца на 2.5 и 8 години?
Не те разбрах, нямат избор на хотели ли?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
FaceOff написа:На какво да отида с две деца на 2.5 и 8 години?
Зависи къде точно ще ходиш, но като цяло там наблягат на апартохетли повече.
Точно в Гърция съм бил само един път на хотел. Сега бях в къща с две спални, голям хол с кухня и двор с маслинови дървета.
Ставаше за 5-6 човека, имаше по едно двойно легло във всяка спалня, в коридор имаше легло като навес, много интересно + два дивана в хола. Аз съм с едно дете само и не ги използвах и половината легла, но има избор.
Предполагам, че нещо с две спални ще ти е перфектно.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В момента съм в Гърция, маски не искат никъде но и не ходим по затворени заведения.
Не съм влизал в супермаркети и бензиностанции.
Не съм влизал в супермаркети и бензиностанции.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз съм в Гърция от Великден, по принцип често седя цялата година тук, имам имот. Маски не искат е относително понятие. В супермаркета ме карат да си я слагам над носа даже. Като цяло мерките не се спазват особено, проблемът е да не те срещне полиция. Те налагат глобите, но пък не се заяждат с туристите особено. Новата заповед излезе снощи и няма промяна до 22.07. Преди 2 години, когато още нямаше пандемия, съм бил свидетел как данъчни висяха пред магазините и искаха касова бележка от излизащите клиенти. Който нямаше - 50 евро глоба. Същото и с тол таксите. Ако не си вземеш бележката и те спре полиция на магистралата - 50 евро глоба. Сигурно никога няма да ви се случи, но е факт, тъй че имайте едно наум. Правят акции понякога и тогава доста хора изгарят. На границата или след нея също може да ви изненадат с внезапна проверка на багажа и ако носите повече алкохол и цигари, глобите са ужасни. Особено пък ако някой мъкне домашен алкохол, което е абсолютно забранено. Като цяло предимно гръцки автомобили проверяват, но наскоро един познат изгоря с 2000 евро глоба за мъкнене на алкохол над разрешеното количество. Ако ви се случи подобно нещо, не се заяждайте с куките, като цяло са разбрани като видят, че сте турист, може и да ви пуснат без последствия, ако се държите човешки. Това със заведенията на закрито ще се прилага предимно за дискотеки и барове в големите градове. За хотели и сладкарници не виждам как ще го наложат. Целта им е да стимулират младите да се ваксинират, защото главно те са потребител на такива услуги. Даже дават ваучери по 150 евро на младежи до 25 години, които са се ваксинирали.