Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
ентусиаст
Аватар

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от flame » 28 Фев 2013, 15:18

Е.Димитров написа:що бе Флейм,до какво доведе национализацията на най-голямата частна банка в Исландия?!

До вълна от масови национализации на банки и всякакъв друг бизнес в целия Европейски съюз! :winky:
Между другото ако беше не Европейския, а Талибанския съюз - горното нямаше да ме изненада ако се беше случило :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2013, 15:37

flame написа:
Е.Димитров написа:що бе Флейм,до какво доведе национализацията на най-голямата частна банка в Исландия?!

До вълна от масови национализации на банки и всякакъв друг бизнес в целия Европейски съюз! :winky:
Между другото ако беше не Европейския, а Талибанския съюз - горното нямаше да ме изненада ако се беше случило :mhihi:

Ми ,понеже гледам отговори по някакъв твой си странен начин и изказ,аз да ти кажа за Исландия,национализираха тази банка и направиха още ред промени,които ,странно,не подхождаха на твоите възгледи за излизане от криза и малодушие и хората се пооправиха...
Ама това може да се пише в графата "чиста случайност",щото не следвали твоят модел!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 28 Фев 2013, 15:46

flame написа:...

Е аз ли да ровя вместо теб да търся кой какви искания е дал на президента? И кво да ги пейстна тук и точка по точка ли да си изказвам мнението за всяко едно от тях? :kuku:
Казах ти вече, че и аз смятам, че има некви абсурдни искания, като например точно тая национализация или пък тва президента да опрости сметките за ток. Ама има още около 20 точки в тея искания и сред тях има и много важни и смислени. Понеже много дъжиш ще ти кажа и част от тези, които аз лично подкрепям. Например искането гражданите да могат да отзовават депутати и депутатите да нямат имунитет и да могат да бъдар разследвани. Друго, което аз подкрепям е разсекретяването на договорите с ЕРП-тата, възможността да могат да се разтрогват договорите с Топлофикация, за да не ме принуждават да плащам по 100лв за парно всеки месец, при положение, че всичките ми радиатори са откачени. Има и разни други, но както казах няма да пусна списъка тук и да го коментирам точка по точка.
Иначе лично аз имам и някои други искания и предполагам, че повечето хора имат някви различия в исканията си, защото всеки си е със своите болежки. Просто се обощават исканията на болшинството от протестиращите и започват да се обсъждат и тея дето сме ги избрали за да ни представляват и да ни защитават интересите (политиците имам предвид) да седнат и да изпълнят това, което може да бъде изпълнено и което е добре за обществото и държавата. Онова, което не може да бъде изпълнено или е вредно за обществото да обяснят на хората защо е така и да не го правят. Но те отричат всичко или по точно хващат се за глупавите искания и говорят само за тях, а смислените се правят, че не са ги чули. Не може всеки да е компетентен по всички въпроси, тея за тва сме ги избрали на тех тва им е работата и те много добре знаят за какво става въпрос. Просто се правят на ударени, щото така им изнася.
Ето, казах ти това, което искаше. Надявам се да не започнеш да ме убеждаваш, че и исканията, които казах, че подкрепям са малоумни. Аре да спрем да спорим, щото така превръщаме темата в чат. Казах ти вече, ти като си доволен от политиците просто не протестирай, а като дойдат изборите отиди и гласуваи за който ти е кеф. А нас овцете дето си блееме пред парламента ни остави. :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Фев 2013, 15:50

Jordana написа:
Ivo_Borisov написа:Като знаеш и има, пишеш едно такова писмо и всички в затвора! Ама ако само на думи са всички замесени... ;)

Е нали това питам ..има ли такъв човек ?
Аз как да съм сигурен че има хора с чисти досието така да се каже ? За всеки са изливани тонове помия в медиите и хората какво да правят ? На доверие се разбра че не става.Има една приказка "един път стомничка за вода ...втори път стомничка за вода.." е трети път май няма да има за наште политици.Народа като излезе по улиците няма да ги пита кой крив и кой прав ще има линч наред цялата сволач.Пък и нищо лошо няма в това.Като няма оправия- на зла крушя зъл прът .

Има помия за всеки да. Аз предпочитам да вярвам на фактите както в писмото горе. Дотогава, вярвам че всеки е невинен а останалото са спекулации.
Вие с тези протести го изкарахте че цяла България е навън. Вижте какво ще стане на изборите и как ГЕРБ ще спечели! Вижте и анкетата тук която е показател затова!Не всеки е съгласен със стачкуващите. Не че живеем добре, но друг начин няма, работи се в правилната посока. Съгласен съм че от време на време трябва профилактично дето се казва да се стачкува и да се показва на управляващите че народа се дразни, но да не се прекалява. Като ги слушам протестиращите, ще караме цяла година със стачкуване :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Фев 2013, 15:52

Организаторите на протеста: ИТ специалиста Ангел Славчев, водач на протеста, членувал в социалистическа партия хахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 28 Фев 2013, 15:55

Всичко е толкова голяма поръчка, определени хора свалиха правителството заради други хора, сега опорочават водачите щото са платени пичове и отново убиват надеждата на народа. Всичко изчислено от комунистите мръсни...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2013, 16:26

ditko1 написа:Организаторите на протеста: ИТ специалиста Ангел Славчев, водач на протеста, членувал в социалистическа партия хахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не го познавам този,ама какво от това че примерно е членувал в някоя партия,особено в социалистическа партия,всъщност известно ли ти е че младежите в старите демокрации ,масово са увлечени по социалистическите принципи,разбира се после порастват и...им минава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 28 Фев 2013, 16:47

е нали целта на протестите беше да има чисти хора, а не хора споделяли виждане със соц. партия, просто е глупаво.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Фев 2013, 16:49

Ivo_Borisov написа:Едно много интересно четиво. Да видим дали може да бъде осъден! :smoke:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=1 ... e#comments

Прочетох го цялото и ми стана лошо , :confused: :confused: :confused:
Говорейки за съдебна власт, се сетих и за Красьо Черничкия и ми се поисбистриха нещата малко ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Фев 2013, 17:13

Е.Димитров написа:
flame написа:

Ми ,понеже гледам отговори по някакъв твой си странен начин и изказ,аз да ти кажа за Исландия,национализираха тази банка и направиха още ред промени,които ,странно,не подхождаха на твоите възгледи за излизане от криза и малодушие и хората се пооправиха...
Ама това може да се пише в графата "чиста случайност",щото не следвали твоят модел!

Това е конкретен пожарен вариант, за конкретна страна, за конкретна банка.
Това категорично не е принцип в ЕС и страните със свободна пазарна икономика.

CTORH написа:гражданите да могат да отзовават депутати и депутатите да нямат имунитет и да могат да бъдар разследвани

Кои граждани ще имат правото да отзовават? Сашо, Мустафа, Асен и аз? Може би митинг с над 10 или 100 хил. участници? Социологически извадки за подкрепата към даден политик? Или може би за всяко отзоваване да правим референдумче за по няколко милиона? Ето на това му викам аз тъпо - но не защото е лошо като замисъл, дори напротив, а защото няма как да се постигне на практика и е наивно да се иска.

А за имунитета на депутатите съм останал с впечатление, че е чисто формален. И на който са му го поискали - винаги е падал.

CTORH написа:разсекретяването на договорите с ЕРП-тата

2 от 3-те ЕРП-та вече си ги публикуваха. Може и третото да го е направило вече. Но не мислиш ли, че ще е по-добре да се промени закона в смисъл, че договорите да бъдат публично обсъждани ПРЕДИ да бъдат подписани? ;) Ама овцете от тълпата протестиращи искат да ги изгонят, без да мислят кой ще дойде на тяхно място - ама няма нищо, новият ако не ни хареса и него ще го изгоним, и така до края на света :kuku:

CTORH написа:да могат да се разтрогват договорите с Топлофикация, за да не ме принуждават да плащам по 100лв за парно всеки месец, при положение, че всичките ми радиатори са откачени.

:yes: Ей тва с 2 ръце го подкрепям! Ето това за мен е конкретно, справедливо и напълно постижимо според мен. Променят член едикойси от закона и в него да пише, че който иска може да подаде заявление за отказ от услугите на топлофикация и никой след това няма право да го търси за услуги, които той не иска да ползва. Ама що ли не го чух никъде като искане по протестите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 28 Фев 2013, 17:22

Ето за това не исках да ти посочвам конкретни искания, щото знаех, че каквото и да ти посоча, веднага ще почнеш да го оспорваш, само защото ти самия нямаш идея за нещо как може да стане. Както и да е, спирам да го обсъждам тоя въпрос с теб, ако имаш нещо повече да ми казваш, давай на лични, че тая тема не е само за нас двамата направена. Само едно последно нещо искам да те питам - на колко си години, ако не е тайна, разбира се? Може на л.с. да ми отговориш. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Фев 2013, 17:45

flame написа:2 от 3-те ЕРП-та вече си ги публикуваха. Може и третото да го е направило вече. Но не мислиш ли, че ще е по-добре да се промени закона в смисъл, че договорите да бъдат публично обсъждани ПРЕДИ да бъдат подписани? ;) Ама овцете от тълпата протестиращи искат да ги изгонят, без да мислят кой ще дойде на тяхно място - ама няма нищо, новият ако не ни хареса и него ще го изгоним, и така до края на света :kuku:

Те ТИМ изкупуват само гледайте :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2013, 18:14

flame написа:Това е конкретен пожарен вариант, за конкретна страна, за конкретна банка.
Това категорично не е принцип в ЕС и страните със свободна пазарна икономика.
.

Добре,моля те тогава,обясни ми как в страна със свободна пазарна икономика се прилагат НЕ пазарни принципи,имам в предвид разните зелени енергии,който нито са рентабилни,нито евтини но се налагат със закон да им се изкупува производството,както и други централи с не евтино производство!
Как така се налагат подобни закони,дето нямат нищо общо със пазарната икономика и свободният принцип...
Малко си противоречат нещата...

Към колегата ditko1 дето вика че някой си възприемал позитивно социалистическите идеи.
Колега,аз съм меркантилен тип по природа и не обичам много да деля и поради тази причина не ми харесват някой леви идеи и трябвало хората да го заклеймят,но ти някога замислял ли си се какво е "ляво" и "дясно" управление,и как така си радетел за "дясното" управление,а имаш типично леви искания,като безплатно образование,евтини незнам си какви работи,безплатно здравеопазване ,пенсионно осигуряване и тн..
Всъщност,прочети реално какво е "дясно" и "ляво" управление и ще останеш поразен че повечето искания на хората,да не кажа всички са все "леви" идеи :mhihi:
Просто първосигнално,на някой като му кажеш "лява" политика и то тук в България,щото има идея че става въпрос за някаъв мракобесен диктатурен комунистически режим и скача като попарен,което е доста тъпо,незряло,да не кажа първично глупаво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Фев 2013, 19:34

"хората да го заклеймят,но ти някога замислял ли си се какво е "ляво" и "дясно" управление,и как така си радетел за "дясното" управление,а имаш типично леви искания,като безплатно образование,евтини незнам си какви работи,безплатно здравеопазване ,пенсионно осигуряване и тн.."
Колега Димитров тея нещо са въведени с реформа още през 1947 година в UK. А изобщо не може да се каже че е лява страна.Защо ние да не искаме нещо които и най скапаните европейски държави имат от десетилетия а и ние имахме преди 23г ако си спомняте?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2013, 19:58

Jordana написа:Колега Димитров тея нещо са въведени с реформа още през 1947 година в UK. А изобщо не може да се каже че е лява страна.Защо ние да не искаме нещо които и най скапаните европейски държави имат от десетилетия а и ние имахме преди 23г ако си спомняте?

в европа "десни" страни няма.

турция е дясна, ама не е в европа. емирствата са десни.

случайно или не- тия две държави дето ги дадох за пример също така са много напред.

съответно- америка беше дясна. от едно 20 години не е. и си й личи.
Последна промяна alx на 28 Фев 2013, 20:01, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата