Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
131
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 479
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от adovet » 11 Яну 2026, 16:21

ildivvy написа:Трябваше да питат колегата от Канада... Щеше да им обясни колко се изкарва!

аз казах че този болт е голям компромис, макар че за цената си е супер, реално теслата ми съм я гледал че като загрее купето харчи около 1-1,2 /час. за отопление в голям студ. На нисана ми го гледам тези дни там си показва на таблото колко харчи за колата и отделно колко за отопление - като тръгна сутрин и не съм пуснал подгряване предварително почва с 5-6кв/час като постепенно намалява и вече като загрее дава пак около киловат на час

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Яну 2026, 16:30

Ето това харчи нагласена на 20°, в момента е -6° навън. От време на време вдига на 1.3-1.4kW та да кажем средно към 1kW харчи да поддържа температурата в купето.

ПП 19° за спане даже е много, вкъщи държа около 17° в спалнята, бих и по малко ама все се намира някоя жена дето да мрънка :mhihi:Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Яну 2026, 16:36

Има разлика в начина на експлоатация. Едно е да излезеш от отопляем гараж и после влизаш във вътрешен паркинг, друго е колата да седи непрекъснато на вън. От друга страна пък е едно да се "качваш - караш - слизаш" два пъти на ден, друго е да го правиш над 50-60 пъти на ден. Да не говоря, че се налага да я оставя и заключа за 10-15-20 минути и после пак от начало. Всяко едно влизане и излизане изстудява въздуха в колата. Не на последно място. Гледам, че опитът е правен при "арктически студ" от -5С. При мен другата седмица го дават да падне до -20С -22С. Тогава пак ще направя видео с моментна консумация, но без отопление на седалки и волан.
БОЛТ-ът не е топ на технологиите. Все пак получаваш това, което плащаш.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 11 Яну 2026, 16:46

b_u_b_o написа:Ето това харчи нагласена на 20°, в момента е -6° навън. От време на време вдига на 1.3-1.4kW та да кажем средно към 1kW харчи да поддържа температурата в купето.

ПП 19° за спане даже е много, вкъщи държа около 17° в спалнята, бих и по малко ама все се намира някоя жена дето да мрънка :mhihi:Изображение

на колко км ти е теслата, моята на близо 120 има деградация 10,6%

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Яну 2026, 20:19

35K, попринцип най-голямата деградация е през първата година и после се кротва. Освен това не съм правил калибрация от както съм я взел(почти 10К км) и подозирам, че предния собственик никога не е. Повечето ми зареждания са в диапазона 40-60%, един единствен път е падала под 10%, а над 90% е била 10тина пъти. Та най-вероятно бмс-а няма никаква идея какъв е реалния капацитет и тия 5% не са баш истински. Ще видя кога ще ми дойде музата и ще я източа до 0 и после заредя до 100 да си балансира клетките и тогава деградацията ще се види какава е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Яну 2026, 13:31

b_u_b_o написа:35K, попринцип най-голямата деградация е през първата година и после се кротва. Освен това не съм правил калибрация от както съм я взел(почти 10К км) и подозирам, че предния собственик никога не е. Повечето ми зареждания са в диапазона 40-60%, един единствен път е падала под 10%, а над 90% е била 10тина пъти. Та най-вероятно бмс-а няма никаква идея какъв е реалния капацитет и тия 5% не са баш истински. Ще видя кога ще ми дойде музата и ще я източа до 0 и после заредя до 100 да си балансира клетките и тогава деградацията ще се види какава е.

при мен от близо 40к км не е мърдало и седи в този диапазон. Като я заредя до горе пада малко надолу после качва но общо взето седи си между 10 и 11%.

Предишна

Назад към Извън Темата