Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Всичко за електрическите автомобили
b_u_b_o написа:Доста интересни разходи за 100к км. Особено тези за ремонти/обслужване. И това е в интервала 200-300К нали, не нова до 100К. Карал съм двг в тия километри и там сметките са х10 сигурно
Еврика!
ТСО на електрически автомобил е по-ниско от на такъв с ДВГ. Сега остава да кажеш, че и КПД-то му е повече и съвсем ще убиеш коча с лопатата.
пп. Шегата настрана, тоя гуми не ли си купува?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Вчера засякох по AMS някакъв мащабен тест на електрички...за изминаването на 1000км (без прекъсване) им трябваха по 2+ часа зареждане по пътя
Това наистина ли е така?
Това наистина ли е така?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:Вчера засякох по AMS някакъв мащабен тест на електрички...за изминаването на 1000км (без прекъсване) им трябваха по 2+ часа зареждане по пътя![]()
Това наистина ли е така?
1000км... по 400км средно консервативно на зареждане по 20 минути - 2 зареждания - 40 минути общо за зареждане.
задаваш грешния въпрос обаче- ако не си скот - колко време ти трябва да почиваш да ги минеш тия километри с двг? аз лично всеки 300-400км спирам поне за 30 минути- кенеф, кафе, хапване, разтягане, блеене... зарежданията не ги броя дори...
ако не се мразиш себе си да ядеш в колата и да пикаеш в бутилка дет се вика - разлика във времето на практика между дългия път с двг и електричка почти няма. личен опит.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
b_u_b_o написа:Коя година е, щото хайленда не е чак толкова зле? Ся, вярно че аз идвам от е90 xd което си вози като каруца и може просто усещането да ми е друго
2021-ва ма е перформанс и абе като 1-чка на койли ми е
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TNT написа:Зависи колко бързо караш
130 на cruise control до колкото видях
Вярно, че не бяха големите електрички, а някакви градски от типа на Купра, Киа Ев нещо си, Мустанг Мак Е с батерии до 70-75кв. То даже теста беше сравнение между батериите дали и малките стават за по-дълъг път: колко пъти ще им се наложи зареждане по пътя и колко време общо.
Ама дори големите батерии бяха 2+ часа
alx - като имам нужда ясно, че ще спра ама зорлем да спирам...то направо да не тръгвам щом не искам да стигам за където съм тръгнал
Сега откакто си имам преносима кафе-машинка с капсули даже и за кафе не ми се налага да спирам ако не съм сам в колата
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Пробвай за конкретен маршрут да питаш Gemini примерно. Карам от София до Виена (примерно), със 130км/ч по магистрали, дай ми данни външна температура 0 градуса, 15 градуса, 30 градуса и виж кво ще каже
Има достъп и до навигационни данни, и до всичко, според мен смята приблизително точно. Може да сложиш и колко ще е с някаква деградация на батерията , ако не е чисто нова електричка. Да го сметне с Киа, с Тесла, с БМВ и т.н.
Има достъп и до навигационни данни, и до всичко, според мен смята приблизително точно. Може да сложиш и колко ще е с някаква деградация на батерията , ако не е чисто нова електричка. Да го сметне с Киа, с Тесла, с БМВ и т.н.- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
empar написа:Еврика!
ТСО на електрически автомобил е по-ниско от на такъв с ДВГ. Сега остава да кажеш, че и КПД-то му е повече и съвсем ще убиеш коча с лопатата.
пп. Шегата настрана, тоя гуми не ли си купува?
За мен не е откритие, ама доста хора отказват да повярват, че е така
Колкото до времената на зареждане https://abetterrouteplanner.com/ е вашето място, прави ви маршрут и ви смята кога и колко трябва да заредите. Доста е точен в сметките коя кола колко харчи, даже е леко консервативен спрямо моето каране, но май съм му задал че карам над ограниченията, а реално си ги спазвам. Ето пример за Виена:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
b_u_b_o написа:Доста интересни разходи за 100к км. Особено тези за ремонти/обслужване. И това е в интервала 200-300К нали, не нова до 100К. Карал съм двг в тия километри и там сметките са х10 сигурно
Докато избирах джип на баща ми, прегледах карфаксовете на десетина гранд черокита.
Общо взето до 200 000км всичките минават само със смяна на масла, филтри и чистачки.
За контраст ще кажа, че преди няколко години един комшия беше взел м5 ф90 на 80-90 хил км и се повозихме един ден и си говорим дали ще я държи и той вика "оо не, ще я продавам, че скоро и идва време за обслужване - вериги, лагери, свещи, бобини", не помня дали не спомена и дюзи, но бяха общо към 20к лева разходи.
Don_Diego написа:alx - като имам нужда ясно, че ще спра ама зорлем да спирам...то направо да не тръгвам щом не искам да стигам за където съм тръгнал.
Сега откакто си имам преносима кафе-машинка с капсули даже и за кафе не ми се налага да спирам ако не съм сам в колата
Дай да уточним нещо. Гат си на +20г, нещата са едни, на твоите други, на годините на alx (eле па я), обстановката се попроменя. Аз на 23г съм карал София - Китен - София с Трабанта и почти не ги усетих. Сега дори със съвременна кола 900км ще ми дойдат леко нанагорно. Поне при мен с годините средната скорост отиде доста надолу. С Е34-ката навремето си карах нормално 140-160. Но тогава и трафикът беше съвсем друг. Март месец миналата година направих София - Слънчака - Бургас - София за около 16 часа и се поуморих. Хем спирах. На магистралата бях забил на 115км/ч.
Та иначе казано, животът е като Ф1. Всяко дете ти мятка "една секунда на обиколка"
Гледам, Кроки и той влезнал в спама
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:Сега откакто си имам преносима кафе-машинка с капсули даже и за кафе не ми се налага да спирам ако не съм сам в колата
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Аз ходих миналата седмица до Мауи на сватба. На връщане трябваше да летя Мауи- Атланта , Атланта Бостън (в понеделник). Кацнах в Атланта и ми отмениха полета до Бостън. Всички летища по източния бряг от Вашингтон нагоре бяха затворени… и то така, че Амекс Сентурион консиердж- а ми не можа да ми намери полет. И аз кво… рентнах си една тесла 3 и от Атланта до моето село до Бостън (1600км) не й пипнах волана- само фсд. Въобще не ги усетих… и така… ако трябваше аз да шофирам така както и не бях спал на дългия полет- забрави…
А с моята няколко пъти съм карал до Флорида и обратно- грубо 1500 мили във всяка посока… и там предимно се возих…
А на Кроки Теслата- честито. Ама М3 Пърформанс с тия гуми каменарки друса безпощадно… 18ки, фланци и си ти… иначе ще ти изпаднат пломбите и ще ти де счупи ключалката на жабката
но пък за никакви пари в реалния свят ще наказваш сега 95% от автопарка в родината 
А с моята няколко пъти съм карал до Флорида и обратно- грубо 1500 мили във всяка посока… и там предимно се возих…
А на Кроки Теслата- честито. Ама М3 Пърформанс с тия гуми каменарки друса безпощадно… 18ки, фланци и си ти… иначе ще ти изпаднат пломбите и ще ти де счупи ключалката на жабката
но пък за никакви пари в реалния свят ще наказваш сега 95% от автопарка в родината 
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Ами като гледам графиката на колегата за 1000 км до Виена , скоро няма да си взема електричка за дълъг път.Същият трип с Х4 3,0 l , ще бъде с едно зареждане в началото за 83 евро и до края мога и да не спирам . Освен да хапнем след Белград и кафе. Пък и тези 6 ,10 ,11 % оставаща батерия хич няма да ми подобряват екскурзионото настроение
И това е графика в идеалния случай...
Супер са си електричките , но засега съм пас.
Супер са си електричките , но засега съм пас.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
alx написа:А на Кроки Теслата- честито. Ама М3 Пърформанс с тия гуми каменарки друса безпощадно… 18ки, фланци и си ти… иначе ще ти изпаднат пломбите и ще ти де счупи ключалката на жабкатано пък за никакви пари в реалния свят ще наказваш сега 95% от автопарка в родината
Донесоха ми 18-ка, няма да трябва фланец.. защото ЗАДНИЯ апарат опира в барела?... Ще видим следващата седмица дали подлежи леко да го пилнем и да минавам на този размер и тази джанта. 20-ката е ОСЕЗАЕМО по-тежка с много. Представям си че, ще сваля над 10кг от това, което е само в ++++
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Честито! Няколко дни мяркам на паркинга ви един черен(може и да е тъмносив де) мат с транзитни номера, предполагам е твоята?