България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 13 Мар 2023, 14:49

То реално няма път който да е 90км ограничението и 2/3 от него да не са 50км/ч заради всевъзможни причини . Магистралите и те са същата работа , уж 140 пък ако някой вземе да ги засече колко км реално са с това ограничение ще се види истината че няма магистрали на практика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 14:52

dhtj написа:
zAcK написа:Чета за някакви джамъри и т.н. и за пореден път се убеждавам, колко сме зле като разбирания, манталитет и т.н. Абсолютно дъно!

Пример с Гърция. Караш с превишена скорост, разминаваш се с патрулка, обръщат, спират те, свалят ти номерата, глоба и т.н. и ходи се оплаквай!
Джамъри, мамъри. Ходи се оплаквай на арменския поп! Като си малоумник, готов да убива хора, ще си носиш последствията :idea:

Само дето тук няма последствия. За никой. Затова ще си останем една кална и гнусна кочина, населена предимно с големи тарикати...

Виждам, че колата ти е 535д. Можеш ли да се закълнеш че я караш САМО до 90км/ч извънградско и до 140км/ч на магистрала? :mhihi:

И спазваш ли всеки знак на пътя, включително и ограничение 50 на главен път сложено заради отбивка към някой пресъхнал язовир или изоставена селска бензиностанция, но знака си стои? :lol: Има и ограничения 30 поставени при ремонт на пътя, останали 1-2 години след края на ремонта, но знака си стои и продължават да снимат педалите. :lol:

Едно време съм пускал анкета във форума и се оказа, че няма такива, които абсолютно всичко спазват и си признаха, но не става дума за това издребняване, а да е с някаква мярка всичко защото и на запад не се спазва всичко 1:1. Тука обаче всичко има други закони, дори и самия закон. :ok:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Мар 2023, 15:04

dhtj написа:И спазваш ли всеки знак на пътя, включително и ограничение 50 на главен път сложено заради отбивка към някой пресъхнал язовир или изоставена селска бензиностанция, но знака си стои?

Т.е. ти сам си преценяш, кои знаци важат и кои не?

Очаквам сега някой да обвини ограниченията на скоростта за войната по пътищата и да се приключва с тая тема...

P.S. Тоя, дето уби минимум 5 човека по пътя към Пазарджик и той вероятно е преценил, че на този прав път ограничението е колкото му е кеф и че някой тъпак го тормози, като го кара да шофира с 90 км/ч :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Мар 2023, 15:11

zAcK написа:
dhtj написа:И спазваш ли всеки знак на пътя, включително и ограничение 50 на главен път сложено заради отбивка към някой пресъхнал язовир или изоставена селска бензиностанция, но знака си стои?

Т.е. ти сам си преценяш, кои знаци важат и кои не?

Mи да, ти не преценяваш ли? Тоест, освен че никога не превишваш 90 извънградско, значи намаляш и на всяко 50, така ли? :lol:

Според мен трябва да си пратиш голямото турбо на профилактика, то никога не е работило, ти караш 35-цата само на малкото. Сигурно и 6-та предавка ти е клеясала, и тя едва ли някога е включвала. :lol:

В бмв форум хора с коли по 300 коня да обясняват как спазват ограниченията е все едно петокурснички в УНСС със силикон и хиалурон да обясняват че са девствени. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 13 Мар 2023, 15:15

z
Последна промяна Petrolhead на 20 Ное 2023, 18:59, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 15:18

Хубаво де, аз също съм превишавал многократно, но е имало и много случаи в които по абсолютно същите пътища си карам с ограниченията. И не, не е било когато бързам за някъде да нарушавам закона, понеже аз за никъде не бързам когато тръгна от точка А до Б, ами просто съм си правил кефа. :mhihi: В смисъл и кола 700 коня може да се кара с ограниченията и да гори под 10 бензин на 100. :dunno:

От време на време се мъчиш да подхващаш моралната тема във форума, недей, няма да "спечелиш", само ще се вкараш в някакви дискусии, които са излишни и ще си губиш времето да спориш и накрая вероятно изострено.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 13 Мар 2023, 15:43

zAcK написа:P.S. Тоя, дето уби минимум 5 човека по пътя към Пазарджик и той вероятно е преценил, че на този прав път ограничението е колкото му е кеф и че някой тъпак го тормози, като го кара да шофира с 90 км/ч :dunno:

https://fakti.bg/bulgaria/763152-calo-s ... -pazardjik

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 15:51

Да, а в новините преди това се пише как може и хубавия път да е виновен защото провокирал високи скорости, а удара е без спирачен път. Това ме навежда на онзи лаф "гледай бе, гледай път кат' слънце пък тоя как ми се влачи". :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 13 Мар 2023, 16:43

Аз за това на такъв път винаги гледам да карам зад някоя кола, за щит дет се вика, че никога не знаеш кой идиот ще ти изхвърчи отпред.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Мар 2023, 18:15

Jorixa написа:Аз за това на такъв път винаги гледам да карам зад някоя кола, за щит дет се вика, че никога не знаеш кой идиот ще ти изхвърчи отпред.

:yes:

В един от коментарите под статията пише, че заради мантинелите няма и къде да избягаш!
То май наистина е по-добре мантинелите да са в средата на пътищата в територията, не в края!!! :banghead: :banghead: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Мар 2023, 18:24

Това с мантинелите и аз наскоро си го мислех.

Карах по ремонтирания път Симитли-Банско и мантинелите, които са на ръба на платното всъщност ме притесниха. Особено при положение, че съм карал много по предишния вариант и съм бягал в банкета там, сега направо се чувствах затворен без път за бягство. :shock:

Буквално само това ми се въртеше в главата докато карах нагоре. :shock:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2023, 18:32

Посока Младост до ботаническата, верижно ПТП, задръстването е чак до Бояна вече, та ако някой минава да заобикаля от където може.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 13 Мар 2023, 21:20

Petrolhead написа:
аз лично на пазарджишко карам до осевата линия, да ме изпреварват от където си искат. псуват, викат, мигат ама не ми пука, няма да им правя живота лесен

Ти си поредния “преценяч”, не по-различен от другите където карат +над ограничението.
Не е въпроса защо се кара над ограничението или на осовата, а ЗАЩО го правиш?
Защото ти си поредния който си мисли, че така трябва.
Ако някой ден те затрият на осовата линия или в лявата лента на магистралата, не се чуди Защо!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Потребител
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини

Мнение от Petrolhead » 13 Мар 2023, 21:53

z
Последна промяна Petrolhead на 20 Ное 2023, 18:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини

Мнение от STEVAL » 13 Мар 2023, 22:30

Petrolhead написа:
Tenata написа:
Petrolhead написа:
аз лично на пазарджишко карам до осевата линия, да ме изпреварват от където си искат. псуват, викат, мигат ама не ми пука, няма да им правя живота лесен

Ти си поредния “преценяч”, не по-различен от другите където карат +над ограничението.
Не е въпроса защо се кара над ограничението или на осовата, а ЗАЩО го правиш?
Защото ти си поредния който си мисли, че така трябва.
Ако някой ден те затрият на осовата линия или в лявата лента на магистралата, не се чуди Защо!

Мили другарю, имам си лента, правилата ми казват да си карам в лентата, това правя. Не нарушавам нищо, преча единствено на пилотите, за които тройните изпреварвания са част от пътуването.
не разбирам логиката, ако не искам да ме убият на пътя, трябва да се навра в мантинелата отдясно, това ли е единствения начин да остана жив? Или може би околните водачи е добре да не правят тройни и четворни изпреварвания?

Кажи честно - някой ластик не им ли правиш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата