Предимства на задното задвижване спрямо предното?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 13 Яну 2009, 22:55

Enderial написа:

Ти стъпи на лед по някой наклон пък тогава ела да си полафим за гумите... и как ще го духаме и двамата. :mhihi:
Еми в завой, ако го направиш това с предно се случва точно..... нищо. Чакаш идващия бордюр. :mhihi:
Колега нещо не можа да разбереш, аз газ бях дал междинна, треждинна, за изпреварване, за разминаване, кой както и вика няма значение, колата обаче леко поднесе аз дадох още газ, после леко отпуснах, пак натиснах, после пак отпуснах леко, след това я натиснах до долу и така.. . ни завой видял, ни газ натискал. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 14 Яну 2009, 10:30

kiro_320 написа:...Еми в завой, ако го направиш това с предно се случва точно..... нищо. Чакаш идващия бордюр. :mhihi:

Що, със задно друго ли чакаш (виж темите 'ударих задния мост')? :mhihi:
И в двата варианта ако стоиш и чакаш - си в 'киреча', но и в двата варианта можеш да направиш нещо за излизане от ситуацията :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от JeKaTa » 28 Мар 2009, 22:16

Задното предаване си е най добро ! С него се получават едни от най яките моменти по време на шофиране
Последна промяна JeKaTa на 25 Окт 2010, 15:36, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Мар 2009, 22:45

ми същото е ... само дето не превключваш по-ниска предавка, щото няма нужда да намаляш на 180... :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от bmw325tds » 15 Дек 2009, 15:29

dinkomg написа:Аз не мога да разбера какво толкова обсъждаме, щом специалистите от Mercedes и любимите ни инженери от BMW са сложили задвижването отзад, значи е имало защо. А в сравнение с тези марки другите изглеждат смешни

:yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Re: Предимства на задното задвижване спрямо предното?

Мнение от vankatagsi » 15 Дек 2009, 18:04

Някой ще обясни ли кратко и ясно откъде идва класическото недозавилване при автомобилите с предно предаване? Доколкото знам и разбрах от темата това се поражда от прекалено тежката предница, породена от наличието на надлъжноразположените двигател и скоростна кутия. Друга причина е едновременното задвижване и завиване на предните колела. Ако бъркам поправете ме или добавете още фактори. А относно главната идея на темата - според мен задното предаване е по добро и по предсказуемо. Предното е подвеждащо стабилно , въплащава в себе си класическото недозавиване, което много рязко може да се промени в свръх завиване, което е по-тругно контролируемо в сравнение с задното. Аз лично при екстремна ситуация се чувствам много по безсилен в кола с предно задвижване, иначе за човек който няма усет към карането и е почитател на спокойното каране определено е по-добрият избор. За проходимостта несъмнено предното е по добро, но само при равен път, най вече за градско каране. За изкачване задното го превъзхожда изцяло./особенно при наличието на шпер/, поради падането на тежестта назад. За дрифт - мисля че няма място за сравнение, за драг също, но при по слабите двигатели не е много препоръчително заради по-големите загуби и съответно по-малката мощност на гумите. При големите и мощни двигатели това според мен се компенсира от по-голямата възможност за прилагане на силата върху асфалта.Не съм голям карач и не искам да изглеждам такъв,но това съм установил от практиката и "Опитите". Нека по опитните да допълнят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 22 Дек 2009, 18:52

:yes: С пълен резервоар и 2 чувалчета по 25кила пясък катеря като планинска коза, дори и с не кой знае какви зимни гуми. Седнат ли и двама отзад е направо като БТР

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Дек 2009, 22:08

прекалено тежката предница, породена от наличието на надлъжноразположените двигател и скоростна кутия.

може би си имал впредвид заради напречно разположения двигател - повечето коли с предно са със напречен двигател,за освобождаване на място в купето и олекотяване на конструкцията . Но дори колите със предно и надлъжен двигател , пак са със тежки предници заради диференциала и скоростната кутия . В новото А4 са се опитали да "изтеглят" скоростната кутия малко назад , но пак предницата си е тежка ...
Друга причина е едновременното задвижване и завиване на предните колела

това е главната причина за по-лошото поведение на "предното" . Има системи които премахват този недостатък ,но освен в рали колите , май само във Фокус РС се прилагат .
За проходимостта несъмнено предното е по добро, но само при равен път, най вече за градско каране. За изкачване задното го превъзхожда изцяло./особенно при наличието на шпер/, поради падането на тежестта назад

не съм съгласен за изкачването - най-големите наклони които ще ти се наложи да изкачиш са 8-10 градуса , при които изместването на динамичния център на тежеста не е голямо . Може би на планински път с много завои , при сняг задното ще се справи по-добре ...
За дрифт - мисля че няма място за сравнение, за драг също, но при по слабите двигатели не е много препоръчително заради по-големите загуби и съответно по-малката мощност на гумите.

:yes: Няма коли 300 кс + с предно . Ауди например , които са традиционно с предно на всички 260+ кс модели предлагат сериино куатро ...
За неопитни шофиор и жени , мисля че кола с предно е значително по-лесна за каране , като цяло ...

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 22 Дек 2009, 22:30

Има и още нещо което един колега загатна само до сега, и то си е недостатък за предното предаване, това е когато имате малко повечко магарета под капака и тръгвате с повечко газ, особенно ако е някоя мисска има реална опасност волана да и чупи китките, защото дифа отваря и праща движението само в 1-т предно колело, което така рязко дръпва волана, че мисската с по-слаби китки може спокойно да отърве колата същото важи и за :gay:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Дек 2009, 1:53

Icco написа:Има и още нещо което един колега загатна само до сега, и то си е недостатък за предното предаване, това е когато имате малко повечко магарета под капака и тръгвате с повечко газ, особенно ако е някоя мисска има реална опасност волана да и чупи китките, защото дифа отваря и праща движението само в 1-т предно колело, което така рязко дръпва волана, че мисската с по-слаби китки може спокойно да отърве колата същото важи и за :gay:

Ами аз съм със 170 коня , които не са много имам и сервотроник или там как се нарича ултра мекия волан и го има тоя момент - когато си навил и подадеш повечко газ , рязко тръгва в посоката която си навил , но не чак толкова , че да не можеш да коригираш или да ти чупи ръцете ... не знам , ако нямаш серво и ти не работи хидравликата сигурно е гадно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 23 Дек 2009, 1:54

Оффф, направо не знам как издържах да изчета толко' глупости. Не знам и как може да се спори изобщо по тая тема и то тук?!?
Какви предимства на предното предаване при шофиране?!?! 0! Нада!
Било по-лесно за неопитни шофьори. По-лесно е, ако няма създадена критична ситуация. В критична ситуация не е, защото е неуправляемо! Или поне не толкова, колкото би ни се искало в такъв момент.
И не! Да се хлъзнеш в завой с 6км в час, понеже си подал повече газ от колкото трябва, а колата ти е архаична и няма ASC/ESP не е критична ситуация
Да, предното има предимства!
И всичките са му от финансова гледна точка.
По-малко заемано място, по-малко загуби, по-малък разход и т.н.
А да! При потегляне напред в не много утъпкан сняг и с не много добри гуми също. В този случай предните гуми се саморазравят и колата върви напред. Със задно предните гуми събират снега пред тях и както казах, ако сте с калпави гуменетки колата започва да се спира отпред и забуксувате.
За предимства на задното няма какво да обяснявам. Просто всичко останало...
Има много стар лаф, който описва много точно нещата.
Oversteering is when the passengers are scared. Understeering is when the driver is scared.
Ей ви една мацка да ви пообразова :winky:
http://www.youtube.com/watch?v=jV18ZBXwwYM

P.S. Кола с кола не си приличат. Нито като натоварване на осите, нито като сцепление на гумите и т.н. Сравнения от сорта "ми аз бех с мойта, а той с неговата и той си мина а аз се завъртех/ударих/хлъзнах" са детински и не показват/доказват нищо.
И за финал един съвет: Като не знаеш какво може колата ти в моментната и конфигурация и на вида настилка на който караш, по-добре го научи на някой полигон, а не "по трудния начин"
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 23 Дек 2009, 2:29

задното си е екстра, карал съм и кола с предно и в екстремни условия с предното си фира... Влизал съм в завой с по висока скорост има лед изпуска предницата спирачка леко да се прехвърли масата отпред да захванат предните колела и задницата излита и фира(с газ не се оправя толкова лесно колкото е на приказки...) Докато със задното във сходна ситуация има свръх завиване леко се контрира с волана и отнема газта и няма грижи, повечето девойки които само предно карат като им поднесе колата незнят какво да правят факт! на курсовете никога не ги учат как да реагират в екстремни ситуации,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 23 Дек 2009, 2:42

На ви тест! :mhihi: 8)
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I

p.s. Само да си помисля колко глупости сте изписали тук! :mhihi:
p.s.2 http://www.youtube.com/watch?v=P8yPU_Qpw2M

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 23 Дек 2009, 3:16

Бре щом в събота стигнах от Бояна до Картинга на Дунев с е30ката с летни гуми 215 широки занчи няма проблеми задното зимата :mhihi:

иначе дето вика оги ... фъна си е фън
http://www.youtube.com/watch?v=J-09fzD5n-I
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2009, 12:31

Да,ама БМВ започва да пройзвежда автомобили с предно предаване,серия "0"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата