За ръчните часовници ....
Модератор: Общи модератори
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Понеже по-нагоре питах за SEIKO Kinetic, и никой не отговори.. Поразрових тук-там, поразтърсих, и се оказа... че тия часовници били едно голямо НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
На рекламата звучи добре - никаква поддръжка, без нужда от батерии, точен и т.н. А всъщност.. Първите модели били с кондензатори. Които обаче се скапвали след 3-4г. След 2000г вече слагали
литиево-йонни
батерии. Всички знаем за тях. При часовниците издържали около 6-7-8г. Смяната струвала $200.. При положение, че в днешно време един обикновен кварцов часовник с хубава батерия издържа толкова, че и повече - за чий ... е цялата сложнотия с маховици, микро-генератори на ток, акумулатори... А и друг проблем при кинетик - ако не го носиш няколко месеца, батерията може да се разреди напълно, и да се скапе.
Пиша това, в случай че в бъдеще някой се засили да си купува часовник, да не се набута с 1000лв за SEIKO kinetic.
А и като се замисля - наистина е прав SKISA, че истинският скъп часовник трябва да е механичен.

На рекламата звучи добре - никаква поддръжка, без нужда от батерии, точен и т.н. А всъщност.. Първите модели били с кондензатори. Които обаче се скапвали след 3-4г. След 2000г вече слагали

Пиша това, в случай че в бъдеще някой се засили да си купува часовник, да не се набута с 1000лв за SEIKO kinetic.

А и като се замисля - наистина е прав SKISA, че истинският скъп часовник трябва да е механичен.
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
zlobicar написа:Не пиши глупости, а се поинтересувай малко.menchev написа:това е истината пичове,малко е скъпичък,но си заслужава,който не го е имал,не може да го разбере и види разликата между останалите часовници,както казват хората- има Mercedes и останалите,а при часовниците е Breitling и останалите,това не е само часовник,а инструмент за професионалисти,както пише в сайта на марката
http://picbg.net/u/28962/18906/266402.jpg
няма какво да се интересувам пич,не съм като повечето тука които си мечтаят за някой часовник го пишат тука,като RADO и подобни,аз имам Breitling и затова го казвам,а че повечето както и ти,може да мечтаете за такъв и ни ми пускай глупави реплики.
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
eraziel написа:Точно тоя, дето си го показал, така като го гледам, е точно на нивото на Q&Q и по функционалност и по дизайн
хахахах скрий се смешник,че ще ти се смеят хората,но може и да не ти се смеят,че повечето са като теб,невежи

Абе смотан, ти за кво писа в тая тема, да се похвалиш къв часовник имаш ли
И като гледам ква кола караш май не си си го и купил сам
Ако пък греша - още по-зле ...
Аз имам един вашерон константин от дядо ми, подарък, никога не съм го носил, щот не му е дошло времето, по-голям тарикат и разбирач ли съм от тебе се'а?
Само като видя к'ва снимка си си сложил в гралерията и ми става ясно що за глупак си

Аз имам един вашерон константин от дядо ми, подарък, никога не съм го носил, щот не му е дошло времето, по-голям тарикат и разбирач ли съм от тебе се'а?
Само като видя к'ва снимка си си сложил в гралерията и ми става ясно що за глупак си

In Ban We Trust!
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
ACCELERATOR написа:...
Абсолютна безмислица!!! Механичен трябва да ти е часовника ако искаш да е такъв. Ако си любител на традициите и искаш да притежаваш както се казва "timepiece" , още едно приемущество лично според мен, че няма нужда да бъде отварян (препоръчително при моделите за гмуркане). Ако искаш точно време и мразиш да сверяваш през месец то механичния НЕ е за теб. Друг е въпроса кои кварцови модели си струват парите и кои не, но сред тях също има страхотни екземпляри.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
sappa написа:ACCELERATOR написа:...
Абсолютна безмислица!!! Механичен трябва да ти е часовника ако искаш да е такъв. Ако си любител на традициите и искаш да притежаваш както се казва "timepiece" , още едно приемущество лично според мен, че няма нужда да бъде отварян (препоръчително при моделите за гмуркане). Ако искаш точно време и мразиш да сверяваш през месец то механичния НЕ е за теб. Друг е въпроса кои кварцови модели си струват парите и кои не, но сред тях също има страхотни екземпляри.
говорим за различни неща.
един хубав и скъп механичен ще ти даде отражение като разлика във времето за 3 месеца около секунда! ако тя ти е толкова жинотозастрашаваща-ок! вземи си кварц! но мисля ,че не е ! а един кварц-хубав ще ти даде разлика от секунда на 8месеца,но се отваря за смяна на батерия и това веднага се отразява на херметизацията!
освен това с механичен просто купуваш традиция и име и всичко ,което е измислено в часовникарството! ако ти трябва точност до стотна -можеш да гледаш гринуичкият атомен и я имаш, но си мисля ,че не е толкова нужна.
аз по-нагоре предложих на колегата кварцова сертина ,защото за тия пари това си струва. ако има още -наистина трябва да ги даде за хубав автомат...!!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
механичен не е оферта ако не си носиш часовника постояно.
Аз имам механичен Брайтлинг навитаймер и понеже не го нося всеки ден и доста често трябва да го сверявам
Аз имам механичен Брайтлинг навитаймер и понеже не го нося всеки ден и доста често трябва да го сверявам

Tux0 Ca !

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Секунда отклонение на 3 месеца е страшно точно за механичен. На SEIKO SpringDrive, който е механичен, но с електронно регулиране на въртенето му дават 1сек на месец
(може би това е максималното отклонение, но все пак въртенето му се регулира с кварц, а не с механика). А те никак не са евтини - най-евтиния, който намерих беше $4000, а хронографите са $6000+..
Мисълта ми е, че от механичен механизъм точност не трябва да се очаква. Но механичните са някак живи, цъкащи. Чарът им е точно в това.

Мисълта ми е, че от механичен механизъм точност не трябва да се очаква. Но механичните са някак живи, цъкащи. Чарът им е точно в това.
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Аз лично не си падам по кръглите часовници та ще ти предложа няколко правоъгълни за по-слаби хора като мен седат уникално :
http://store.emporioarmaniwatches.com/s ... ctID=46047
http://www.kennethcole.com/product/inde ... age=family
Аз нося Kenneth Cole и мога да кажа че не са никак скъпи, а в същото време са доста елегантни и набиващи се на очи.
http://store.emporioarmaniwatches.com/s ... ctID=46047
Аз нося Kenneth Cole и мога да кажа че не са никак скъпи, а в същото време са доста елегантни и набиващи се на очи.
Aim to be the best, live with the rest!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Avramov написа:........ елегантни и набиващи се на очи.
само да вметна ,че хубавият часовник не се набива на очи! и скъпият! той не крещи-скъп съм! само запознатите и ценителите го оценяват.
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
SKISA написа:Avramov написа:........ елегантни и набиващи се на очи.
само да вметна ,че хубавият часовник не се набива на очи! и скъпият! той не крещи-скъп съм! само запознатите и ценителите го оценяват.
Не казвам че се набива на очи като "виж ме скъп съм" , а с нестандартните си дизайни както се вижда на втория линк ти показва не класическите 12-3-6-9, а 2-4-7
Aim to be the best, live with the rest!