Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Модератор: Общи модератори
Според мен, "ако"-тата са твърде много, за да е възможна тази ситуация. Както и Penchev спомена, а и в други форуми и в Нета има достатъчно подобни случки, които обаче завършват благополучно. T.e. според мен случката е много неправдоподобна.
Eто едно възможно обяснение: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-28&article=268621
Eто едно възможно обяснение: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-28&article=268621
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
...Според психолози пък Пламен бил с много лабилна психика и склонен към самоубийство. Комшии пък смятаха, че раздяла с любимата е причина за депресията на младежа. Сега същите не изключват, че повредата с опела е била само постановка и че Пламен е режисирал самоубийство...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Fear написа:Според мен, "ако"-тата са твърде много, за да е възможна тази ситуация. Както и Penchev спомена, а и в други форуми и в Нета има достатъчно подобни случки, които обаче завършват благополучно. T.e. според мен случката е много неправдоподобна.
ООоо ма тя колата е била с механична предавателна кутия ... Тогава просто всичко това за мен е глупост. Аз цялото трасе от София до ГКПП Кулата го знам на изуст и мога да заявя твърдо ,че от Дупница до границата е невъзможно да се движи с 180 км/ч с каквото и да било возило ... Дори да приемем факта ,че пътя му е бил чист преди Кресна и в Сандански е абсурдно човек да мине с дори доста по-ниска скорост.
Автомобила е бил с механични предавки ,просто май си е чисто самоубийство , много хора са могли да бъдат ранени ако не и да последват съдбата му

Нека да видим какво ще кажат Гърците
Георги Пенчев
здравейте ,
искам да спомена 2-3 неща за които не съм съгласен
1)Е34 без работещ двигател завива и спира нормално със спирачките...трудно се върти кормилото но няма нужда да използваш ръчната...включваш на някоя скорост например 4та , двигателят се върти и така се образува вакуум и спираш нормално все едно ти е запалена колата
2)кола бензин без чип ключове и т.н. си гасва съвсем нормално и после както е изгасен мотора даваш някоя скорост и натискаш спирачките
3)99,9 процента от хората заради паника по принцип освобождават от скорост и се опитват да натиснат спирачките ама няма как да стане...
така че сигурен съм в този случай се касае за самоубийство или много силна паника...като гледам и какви глупости пишат журналистите
"филм по киану ривс"
"180 км/час аха! ебал съм ги бмвта...отивам да купя опел още утре като взимат почти 90 градусови завои с 180"
винаги да знаете...гасне ли колата в движение завъртете ключа на нулева позиция без да го вадите и с вече включената скорост натискайте спирачките...двигателят се върти и сервото си работи без проблем...
ако е автоматик колата на Нойтрал и си изчакайте да спрете някъде
ако е дизел и автоматик...хмммм.....не знам...спасявайте се!
искам да спомена 2-3 неща за които не съм съгласен
1)Е34 без работещ двигател завива и спира нормално със спирачките...трудно се върти кормилото но няма нужда да използваш ръчната...включваш на някоя скорост например 4та , двигателят се върти и така се образува вакуум и спираш нормално все едно ти е запалена колата
2)кола бензин без чип ключове и т.н. си гасва съвсем нормално и после както е изгасен мотора даваш някоя скорост и натискаш спирачките
3)99,9 процента от хората заради паника по принцип освобождават от скорост и се опитват да натиснат спирачките ама няма как да стане...
така че сигурен съм в този случай се касае за самоубийство или много силна паника...като гледам и какви глупости пишат журналистите
"филм по киану ривс"
"180 км/час аха! ебал съм ги бмвта...отивам да купя опел още утре като взимат почти 90 градусови завои с 180"
винаги да знаете...гасне ли колата в движение завъртете ключа на нулева позиция без да го вадите и с вече включената скорост натискайте спирачките...двигателят се върти и сервото си работи без проблем...
ако е автоматик колата на Нойтрал и си изчакайте да спрете някъде
ако е дизел и автоматик...хмммм.....не знам...спасявайте се!

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Колеги аз да ви кажа цялата работа не ми изглежда реална този нелеп инцидент както го описват не може да е
1. Карах рено 19 и там ми се е случвало да ми заяде педала на газта и мога да кажа, че дори и при форсиран автомобил пак има спиране на скорост защото ти като му вкараш 2-ра на 5- 6000 оборота примерно тя колата повече от 90 примерно неможе и най- малкото мотора ще здаде багажа ако е постоянно на прекъсвач - аз така спрях реното понеже тогава и спирачки немах почти никакви
2. И със Е34 -ката ми се е случвало да нямам спирачки и хидравлика и то на Магистралата (София - Пловдив)мога да кажа спокойно, че не е лесна работа да се спре и да се управлява автомобил в такава ситуация - паниката е важен фактор
Но ти да караш 50км. така това ми звучи по неправдоподобно
най- малкото ще счупиш мотора или ще се удариш някаде - аз ако бях сигурно щях да съм се ударил още преди Сандански и да съм изпочупил сичко и мотор и скорости и тн.
Да почива в мир момчето, ама тая работа е нещо гнила

1. Карах рено 19 и там ми се е случвало да ми заяде педала на газта и мога да кажа, че дори и при форсиран автомобил пак има спиране на скорост защото ти като му вкараш 2-ра на 5- 6000 оборота примерно тя колата повече от 90 примерно неможе и най- малкото мотора ще здаде багажа ако е постоянно на прекъсвач - аз така спрях реното понеже тогава и спирачки немах почти никакви
2. И със Е34 -ката ми се е случвало да нямам спирачки и хидравлика и то на Магистралата (София - Пловдив)мога да кажа спокойно, че не е лесна работа да се спре и да се управлява автомобил в такава ситуация - паниката е важен фактор
Но ти да караш 50км. така това ми звучи по неправдоподобно

Да почива в мир момчето, ама тая работа е нещо гнила
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: m6
Re: Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
лека му пръс на момчето дано никои не го сполети нещо подобно 

Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Ама добре, аз не мога да разбера каква е тази драма ако ти изчезне хидравликата. Единственото, което се иска е просто малко повече усилие при въртене на волана и натискане върху спирачките...все едно бащите ни все с хидравлика са карали. На мен, едно време докато бях с обикновена газова на е36 ми е гърмяла газ в колекторните тръби при изпреварване с около 140 км/ч. Измъкнаха се половината маркучи, двигателят изгасна, а аз си се прибрах зад колата, която изпреварвах и полека-лека си спрях да си събера чарколяка.
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Според мен момчето се е опитало да запази колата,от страх,че не може да плати щетите после.Надявал се е да свърши горивото
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
someone написа:Ама добре, аз не мога да разбера каква е тази драма ако ти изчезне хидравликата. Единственото, което се иска е просто малко повече усилие при въртене на волана и натискане върху спирачките...все едно бащите ни все с хидравлика са карали. На мен, едно време докато бях с обикновена газова на е36 ми е гърмяла газ в колекторните тръби при изпреварване с около 140 км/ч. Измъкнаха се половината маркучи, двигателят изгасна, а аз си се прибрах зад колата, която изпреварвах и полека-лека си спрях да си събера чарколяка.
Не знам колко е тва малко по-трудно , но аз ако не съл дал на контакт завивам МНОГО трудно и требва да си наистина много здрав в ръцете за да караш така,повече от 5 мин

А темата е изчерпана - става на въпроса , не за инцидент а за психическо заболяване със ледален край

- someone
-
Добре, де, съгласен съм че 40 килограмова девойка уморена от тежестта на екзоскелета от фон дьо тен и грим трудно ще се справи с кола с неработеща хидравлика, но според мен всеки нормално развит мъж може без особено затруднение да управлява и спре такъв автомобил и то много преди да го заболят ръцете на петата минута 

eekset написа:Въртиш ключа и вадиш от предавка. Двигателя гасне, и почваш да слагаш предавки в низходящ ред. Тези действия трябва да бъдат заложени в шофъорските курсове. Интересно ми е, ако се е паникьосал толкова, как се е сетил да се обажда по телефона, пък и колко време е имал. Странна работа, едва ли е станало точно както го описват.
Ти нормален ли си

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- someone
-
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
rado_rf написа:eekset написа:Въртиш ключа и вадиш от предавка. Двигателя гасне, и почваш да слагаш предавки в низходящ ред. Тези действия трябва да бъдат заложени в шофъорските курсове. Интересно ми е, ако се е паникьосал толкова, как се е сетил да се обажда по телефона, пък и колко време е имал. Странна работа, едва ли е станало точно както го описват.
Ти нормален ли си??? Като завъртиш ключа и заключиш волана, кво правиш, а??? С какво ще завиваш? Ще гребеш с лопата? Това пък е най-голямата тъпня която съм чувал. При тази скорост и при заключен волан, дори и за секунда, колата ще се премята по шосето, та ще има чарколяци в продължение на километри. Знам много добре за какво става въпрос, с тази разлика че аз не се движех с такава скорост и се бухнах в една купчина с гюбре. Миризлива работа, но пък останах жив и невредим.
Еее не е така бе колега..

someone написа:Воланът не се ли заключва когато извадиш ключа?
Ба ли го на опел-а как е. Но със сигурност на старата ми тройка Е21 си се заключваше като върнеш ключа без да го вадиш. На петицата не е така, но за опел-а не знам. Точно затова е и предположението ми защо не е върнал ключа в положение 0. Страхувал се е да не заключи волана. Аз не познавам трасето, но от описанието заключавам, че това би било самоубийствено, умишлено или не.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост