Защо сме трън в очите на полицаите!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe
Мечтае да кара: M3 AC Schnitzer
Детайли за колата: 316i Coupe/E36/M43/сребрист металик/лети джанти 16 -ки

Мнение от saseda » 26 Мар 2009, 16:22

В случая си бил в нарушение и е бил в правото си да те спре.
Друг е въпроса, че понякога без да сме в нарушение или за нещо супер дребно и незначително ни спират и почват да се заяждат с нас :evil:
BMW - правилната марка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 26 Мар 2009, 16:29

feel написа:Колега задръстванията там са доста по-големи от тукашните,но колите си седят в лентите и не навлизат в бус лентата,манталитета е друг просто.А отностно за хубавия начин на живот и условия то той върви и със строги закони и наказания,които ние не бихме понесли......

Не е до манталитет. Западняците не са будали, че да седят в задръстване, при положение, че има свободно платно. Само, че си знаят - всеки път, когато караш по автобусната лента ще бъдеш глобен. ВСЕКИ. А не само когато милиционера не е на кеф или е гладен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Мар 2009, 20:33

Тези, които твърдят, че патрула има право да спира по една кола за проверка, може ли да ми покажат къде го прочетоха?!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 26 Мар 2009, 20:45

Ако мой познат полицай не ме е излъгал като ми обяснява, според някаква вътрешна наредба за безопасност (на полицаите) нямат право да спират повече от една кола за проверка... Но определено от няколко полицая съм го чувал това. 3а достоверността на инфото не гарантирам...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 29 Мар 2009, 16:29

GEORGIEV написа:за търновските катаджиии не ми се разправя..........то за тях може цяла книга да се напише ,скоро имах среща с тях и исках ада ми спират колата от движение :mhihi: ,пита ме имам ли проблеми с другите му колеги и аз му викам не никакви и той ми заявявя ......"е с мен ще си имаш" :shock: :shock: :shock:

Аз пък също съм минавал няколко пъти през В. Търново и досега не съм имал грижи с тамошните шапкари. Даже не са ме спирали въобще. Но ако така ме спрат а и на дълъг път обикновено не съм сам в колата и ако така ми се заяждат аз на твое място щех да им се ухиля и да си го преместя от крачол в крачол просто. Ако си изряден и не си в нарушение. Има хиляди начини да ги преебеш ако ти се заяждат. Като се почне от недаване на синиото талонче до неподписване на акта до обжалване на акта ако е достатъчно голям. Абе чесно казано като замисля никои катаджия няма сметка да се заяжда с тебе ако си знаеш правата и си изряден. Така че знаите си правата и си караите БМВ-тата пък те нека си гледат работата. В краина сметка ако си изряден и си знаеш правата и особено пък ако не си сам в колата нищо немогат да ти сторят. И никакви такива своеволия немогат да си правят като да спират колата ви от движение. Такива неща само шефа на КАТ може тай че като почнат да ви заплашват с тия смешни неща може да им пожелаете успех. Могат само актове да пишат и да си бъркат в ушите. Като отворя багажника и видят че имам дори пликче резервни крушки просто им става ясно и веднага връщат документите.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Мар 2009, 18:07

DroW написа:
GEORGIEV написа:за търновските катаджиии не ми се разправя..........то за тях може цяла книга да се напише ,скоро имах среща с тях и исках ада ми спират колата от движение :mhihi: ,пита ме имам ли проблеми с другите му колеги и аз му викам не никакви и той ми заявявя ......"е с мен ще си имаш" :shock: :shock: :shock:

Аз пък също съм минавал няколко пъти през В. Търново и досега не съм имал грижи с тамошните шапкари. Даже не са ме спирали въобще. Но ако така ме спрат а и на дълъг път обикновено не съм сам в колата и ако така ми се заяждат аз на твое място щех да им се ухиля и да си го преместя от крачол в крачол просто. Ако си изряден и не си в нарушение. Има хиляди начини да ги преебеш ако ти се заяждат. Като се почне от недаване на синиото талонче до неподписване на акта до обжалване на акта ако е достатъчно голям. Абе чесно казано като замисля никои катаджия няма сметка да се заяжда с тебе ако си знаеш правата и си изряден. Така че знаите си правата и си караите БМВ-тата пък те нека си гледат работата. В краина сметка ако си изряден и си знаеш правата и особено пък ако не си сам в колата нищо немогат да ти сторят. И никакви такива своеволия немогат да си правят като да спират колата ви от движение. Такива неща само шефа на КАТ може тай че като почнат да ви заплашват с тия смешни неща може да им пожелаете успех. Могат само актове да пишат и да си бъркат в ушите. Като отворя багажника и видят че имам дори пликче резервни крушки просто им става ясно и веднага връщат документите.

Това за талончето не го вдянах. Ако не го представиш при проверка ти все едно го нямаш= втори акт, освен разбира се, ако не караш с акт, който ти замества контролният талон за един месец :winky:
Не искаш да подпишеш акта-ОК, твое право си е, но какво от това? Удостоверява се с подпис на един свидетел и толкова, акта не се разваля изобщо от цялата работа. ;)
За обжалването съм съгласен-когато има нещо нередно може да се обжалва-акта, наказателното постановление и др., впрочем си има и един абзац в акта за обяснения, възражения и прочие.
Спирането от движение не е своеволие-в ЗДвП си пише кога се прави, друг е въпросът защо умните глави са измислили да не се спира от движение ако кара пиян водач, а да се спира, понеже изтекъл с един месец срока за прегледа, или гражданската отговорност-тъпо е, обаче по закон си е така :kuku:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lycki » 29 Мар 2009, 18:40

Tech0 написа:
lycki написа:
Archangel написа:
lycki написа:Напълно съм съгласен с колегата пуснал темата.Пътната полиция спира избирателно които си иска и си имат отработени схеми как да деистват.Такива приказки че на българина все някой му е крив немога да ги приема,ако колегата беше им бутнал 20 кинта щеше да е О.К.Цялия цирк е за това,а куките имат развито шесто чуство за това от къде шанса да падне нещо е по голям.Като ва спрат не са ли ви питали,,ся шса глубяами или шса черпим,, :evil: :evil: :evil:

Ти сам си противоречиш. Крив щеше да му е на колегата и да беше бутнал пари, и да не беше, и само да го бяха спрели. Това е. На българина винаги някой друг му е виновен. То си ни е в гените.

Да осигорят нормален трафик,нормална инфраструктура и тогава ако
си в нарушение да санкционират.Често пътувам до София и знам какво е в 18 ч. на Цариградско шосе.До гуша ми е дошло от катаджии и така нар.Автомобилна Администрация(бившата ДАИ) :puke:

Да ти осигурят нормален трафик :mhihi: (и за такива неща ли почнахме да ревем :roll: ) , инфраструктура, да ти намерят добре платена работа, да вземат и да ти духат, а ?

Първо трябва ние да се оправим и тогава може и държавата да тръгне напред, защото тези в парламента са точно огледало на хората в държавата донякъде. Престанете да чакате всичко наготово. Ако 90% от хората не плащаха рушвети, а си плащаха актовете и внимаваха повече да не правят нарушения, хем пари повече ще има за "инфраструктура", хем и по-малко хора ще умират по пътищата. Но не, трябва да сме кисели, особено като сме с BMW. :help: :confused:

Радвам се поне, че тук повечето хора са осъзнати. Но за жалост киселите гъзарчета, на които винаги друг им е виновен и винаги чакат всичко на готово ще стават все повече. :help:

Колега погрешно си ме разбрал.Ако за теб шофирането е удоволствие при мен е професия и мисля че съм наясно с положението по БГ-пътищата.Спазвам си закона за движение и сам толерантен с останалите на пътя.А естествено че ще искам по добри пътища и по добре организиран трафик нали затова плащам винетки,данаци и т.н.Ходи малко по белите страни и виж какво е там и как хората изискват всичко да е наред.А актовите дето искаш да си ги плащаме бъди сигурен че отиват в нечий джоб,а не за пътища.Погледни темата за оная кола дето пропадна в София.Еи за тая инфраструктура става дума. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 320D '02г. Автоматик

Мнение от uko » 01 Апр 2009, 23:01

Всичко е навързано. Като спрете да карате в Бус лентата и автобусите ще се движат нормално. Когато има нормален и бърз транспорт, много хора ще го ползват. Задръстванията ще намалеят... :)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Апр 2009, 23:29

vlado_78 написа:Полицаите са просто комлексари!
Не говири глупости,мен защо не ме глобяват,защото не нарушавам закона
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 02 Апр 2009, 10:01

uko написа:Всичко е навързано. Като спрете да карате в Бус лентата и автобусите ще се движат нормално. Когато има нормален и бърз транспорт, много хора ще го ползват. Задръстванията ще намалеят... :)

Нали се сещаш че се кара в Бус лентата понеже всички платна са заети? Аз лично не бих стъпил на бус лента ако движението беше по-нормално.
А иначе какво означава нормален и бърз транспорт - На Вуте с 20г. кола на газ му излиза по-евтино и по-бързо да отиде на работа отколкото да ползва транспорта.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Потребител
Аватар
Кара: e39 tds

Мнение от jelezar 70 » 02 Апр 2009, 10:24

Нали се сещаш че се кара в Бус лентата понеже всички платна са заети? Аз лично не бих стъпил на бус лента ако движението беше по-нормално.
А иначе какво означава нормален и бърз транспорт - На Вуте с 20г. кола на газ му излиза по-евтино и по-бързо да отиде на работа отколкото да ползва транспорта.

Ами карай на тротоара , понеже платната са заети + бус лентата от бързаци

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 02 Апр 2009, 10:34

jelezar 70 написа:

Железар бате, ти си от Бургас, а съм от София вчера съм се прибирал 1ч 40 мин. от работа до вкъщи (6км) заради "селския мач", ако нямаше мач щеше да има някакъв протест (то вчера и протест имаше де), защото в София през ден почнаха да протестират ту полицаи, ту млекопроизводители и тн. и ключовите булеварди се затварят.
Всеки петък през лятото съм в Бургас (когато уж е пик) и трябва да ти кажа че шофирането там е детска играчка в сравнение с целогодишното "Столично" движение!
Не се сърди, поста ми не е "нападателен"
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от чочо » 02 Апр 2009, 15:03

Аз смятам че проблема си идва от МЛАДИТЕ ВОДАЧИ на нашата марка ,главно в софия.Има една тенденция (лично мое мнение)Голфаджийте ДЖИГИТИ да преминават главно на Е36 316 318 пряко сили 320 които в повечето случай са страшни кошове който за тях са си Самолети и превземат по стар голфадииски тертип всичко по пътя си.Вчера едно такова лайно с Е36 купе ,страшен кош беше просто синьо ръждаво без грам гуми ,пуши трака и СОМО ГАЗЗЗЗЗ ,от ромънското към телевизионната кула го изпреварих можеби 5 пъти по простата причина че идьота караше безкрайно неориентирано между колите и преминаваше с риск от катастрофа при всяко престрояване от лента в лента като натрапваше присъствието си на пътя с постоянно форсиране на ДРЪГЕЛА който кара.Това направо ме вбеси ,Пикльо на не повече от 20години сложил си черна качулка качил се в Бемвето и си мисли че е много Тържествен.Е тва е проблема пълно е с такива дупета дето си ибиват комплекса по улиците.
А за Спирането от куките за 7години каране на най различни бемвета са ме спирали само за превишена скорост 2-3 пъти и то за движение с 70-75 при ограничение 50 км. Не смятам че коректните водачи са обект на тормоз от страна на куките.
Но за джигитите смятам че трябва да има изрично по строги санкции,такива каквито биха им спрели възможноста даже да си купят по опасна кола за определен перьод от време.
Така мисля аз.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 05 Апр 2009, 1:36

saleen написа: Това за талончето не го вдянах. Ако не го представиш при проверка ти все едно го нямаш= втори акт, освен разбира се, ако не караш с акт, който ти замества контролният талон за един месец :winky:
Не искаш да подпишеш акта-ОК, твое право си е, но какво от това? Удостоверява се с подпис на един свидетел и толкова, акта не се разваля изобщо от цялата работа. ;)
За обжалването съм съгласен-когато има нещо нередно може да се обжалва-акта, наказателното постановление и др., впрочем си има и един абзац в акта за обяснения, възражения и прочие.
Спирането от движение не е своеволие-в ЗДвП си пише кога се прави, друг е въпросът защо умните глави са измислили да не се спира от движение ако кара пиян водач, а да се спира, понеже изтекъл с един месец срока за прегледа, или гражданската отговорност-тъпо е, обаче по закон си е така :kuku:

Ако не си представиш талончето глобата е 20лв. След което обаче акта си влиза в КАТ. От там немогат да ви връчат наказателно постановление. А вие си карате с талончето. На постановлението му изтича давността ако до 2 години не ви се наложи да ходите в КАТ и дотам с наказанието. Това е единия вариант.
Втори вариант е в случая с неподписаният акт. Това за по сериозни актове. Да кажем просто че това че не сте подписали акта може да ви е от полза в съда после ако ще обжалвате. Това от приятели съм го научил че помага. Ако имаш много свидетели в колата обаче които не са пряко свързани с теб няма нужда да се оказва съпротива срещу по сериозен акт. Просто обжалваме постановлението в съда и то пада.
Да не говорим че като се стигне до съд минава година и нещо докато влезе делото само а през това време повечето полицаи и не помнят закво са те спряли и колко души сте били в колата. Това са вариантите. Всичко това отпада разбира се ако сте пияни.
Чесно казано така и трябва да бъде. Аз съм против алкохола на пътя.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 05 Апр 2009, 8:56

hemicharger написа:
jelezar 70 написа:

Железар бате, ти си от Бургас, а съм от София вчера съм се прибирал 1ч 40 мин. от работа до вкъщи (6км) заради "селския мач", ако нямаше мач щеше да има някакъв протест (то вчера и протест имаше де), защото в София през ден почнаха да протестират ту полицаи, ту млекопроизводители и тн. и ключовите булеварди се затварят.
Всеки петък през лятото съм в Бургас (когато уж е пик) и трябва да ти кажа че шофирането там е детска играчка в сравнение с целогодишното "Столично" движение!
Не се сърди, поста ми не е "нападателен"

Май някой хора не осъзнават, че ако всички НЕ карат в бус лентата, скороста на придвижване ще е същата, само дето ще е в правилния ред, а не тарикатите от бус лентата да пререждат съвестните граждани. :roll:
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата