"Онези" времена вече си отидоха
Модератор: Общи модератори
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Съжалявам, че не успях да изчета всичките стр. ама на 3-та пуснах сълза и реших да драсна няколко реда:
Помня когато събирахме гуми по три месеца за да ги запалим зад блока и да прескачаме огъня ( беше на някакъв празник ама вече не помня датата ).
Помня когато си счупих ръката от една джанка, две седмици след това главата три пъти от едно и също място и като капак се шибнах във вратата на входа и завърших 1-ви клас със счупена ръка, бинтована глава и синьо око (сташна снимка).
Помня войната между Карлово и Сопот (Гушавите и Гърбавите) и как беше недопостимо да имаш приятел от другия град било то и роднина.
Помня как си купих Нинтендо със собствени пари и наще ми я взеха, после ми я подариха за рожденния ден.
Помня как се пребивах многократно с колето на село (беше с контра и мога да кажа, че от тогава не дрифта).
Помня как с детето от съседното легло в детската градина си почуквахме по таблата понеже не искахме да спим след обед (и до днешен не разбрах кое беше детето от другата страна.
Помня дъвките Турбо (имам всички картинки с коли).
Помня как си разменяхме миришещи листчета.
Помня фунийките с карфица.
Помня и черешите на съседа и кражбите и белите и как запалихме на съседа цветята.
Помня и как ме би брат ми като му казах Кучи син (по-скоро са ми разказвали).
Помня първото нещо което съм узпушил (суха клонка от лозето, много ароматна беше да не кажа готина, само фитър да имаше).
ПП: След като споделих част от моето детство е време да си прочета останалите две страници. Евала на АВТОРА, че е пуснал темата така всеки поне за тези 20 мин. се чувства отново дете и му става едно такова безгрижно, евала.
ПП2 : Сега ги гледам тея ученици са извратени. Преди 2-3 месеца си купувам няква закуска до едно училище и пред мен някви 16-17-18 годишни ммомчета, зад мене 11-12-13 годишни момичета. Взеха си момчетата нещо и си тръгнаха при което едно от момичетата прави коментар "Тоя ако го фана в кенефа ще му счупа кура", КАКВО СЕ СЛУЧВА ЗА БОГА.
Помня когато събирахме гуми по три месеца за да ги запалим зад блока и да прескачаме огъня ( беше на някакъв празник ама вече не помня датата ).
Помня когато си счупих ръката от една джанка, две седмици след това главата три пъти от едно и също място и като капак се шибнах във вратата на входа и завърших 1-ви клас със счупена ръка, бинтована глава и синьо око (сташна снимка).
Помня войната между Карлово и Сопот (Гушавите и Гърбавите) и как беше недопостимо да имаш приятел от другия град било то и роднина.
Помня как си купих Нинтендо със собствени пари и наще ми я взеха, после ми я подариха за рожденния ден.
Помня как се пребивах многократно с колето на село (беше с контра и мога да кажа, че от тогава не дрифта).
Помня как с детето от съседното легло в детската градина си почуквахме по таблата понеже не искахме да спим след обед (и до днешен не разбрах кое беше детето от другата страна.
Помня дъвките Турбо (имам всички картинки с коли).
Помня как си разменяхме миришещи листчета.
Помня фунийките с карфица.
Помня и черешите на съседа и кражбите и белите и как запалихме на съседа цветята.
Помня и как ме би брат ми като му казах Кучи син (по-скоро са ми разказвали).
Помня първото нещо което съм узпушил (суха клонка от лозето, много ароматна беше да не кажа готина, само фитър да имаше).
ПП: След като споделих част от моето детство е време да си прочета останалите две страници. Евала на АВТОРА, че е пуснал темата така всеки поне за тези 20 мин. се чувства отново дете и му става едно такова безгрижно, евала.
ПП2 : Сега ги гледам тея ученици са извратени. Преди 2-3 месеца си купувам няква закуска до едно училище и пред мен някви 16-17-18 годишни ммомчета, зад мене 11-12-13 годишни момичета. Взеха си момчетата нещо и си тръгнаха при което едно от момичетата прави коментар "Тоя ако го фана в кенефа ще му счупа кура", КАКВО СЕ СЛУЧВА ЗА БОГА.
Последна промяна Avramov на 13 Май 2009, 13:19, променена общо 3 пъти
Aim to be the best, live with the rest!

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
biohazard написа:BMWMHartge написа:как си събирах стотинките от закуските, за да седна в ПЦ зала
по-скоро колега,под "онова" време се разбира периода преди 10-ти,преди свалянето на бай Тошо.Тогава даже комп. игри нямахме камо ли ПЦ-та.първите игри,които изленаха в зората на демокрацията,бяха едни големи гардероби,черно-бели със самолетчета!Мойте впечатления са,че по онова време нямахме коли,нямахме телефони,нямахме кабелна,нет и куп други неща,породени от глобализацията и напредъка на технологиите,но пък бяхме истински щастливи!Нямаше я тази завист и комплекси,които царуват сега в цялата държава!В днешно време,дори и милиони да има човек пак не може да е щастлив така,както бяхме ние навремето с няколко джанки и стъклени топчета в джоба!Все пак щастието не се купува с пари,а зависта и алчноста са едни от най-опасните пороци на нашия век!
П.С.А помните ли "Милион и едно желания"?Даваха го по веднъж в годината и беше голяма радост за всички деца!
подкрепям напълно!
а помните ли, че цитрусови плодове имаше само по Нова година (щото Коледа не се празнуваше)
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
kagebista написа:- помня и първото си напиване. Обърках една стъклена бутилка на която пишеше ЛОЗИНА (нямаше още лимонада). Типичен летен ден от 7 сутринта и препускане до 5 следобяд. Толкова бях жаден, че надигнах бутилката и отпих цялото гърло на екс в 2 бързи глътки. Чак като преглътнах втория път усетих, че вътре е било домашна ракияБях около 10
Не се отрових, но се чувствах така
Нищо не знаеш... на няма и 3 години ми бяха сипали от едно шише с етикет "Ябълка" от течността вътре, която си имаше съответния кехлибарен цвят. Една здрава глътка и здрав шок.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
помня как на село се събирахме таифата и уж че отиваме в съседната улица да играем, а ходехме на реката
помня как ходехме с колелетата до всички съседни села
помня как вечер се събирахме и ходехме по бостаните за дини и пъпеши
помня как ходех с 18 стотинки за хляб
помня как баща ми сипваше по един резервоар бензин А86 на ЗАЗ-а за 4-5 лева
помня как играехме на фуниики в едни изоставени постройки
помня как се събирах винаги с тези с които не трябва
помня как правехме димки от вестник и амониева селитра (и как се натрових след едно яко обгазяване)
помня как децата от 5-6 улици играехме на жоменка
помня как само и само да съм с по-големите правех всичко което ми кажат и ми викаха "лудия"
помня как на една пързалка една шейна ми счупи повечето кости в левия крак и после без малко да го отрежат (добре че бащата беше военен и имаше доста връзки)
помня как се събирахме да гледаме синьо лято (още помня как умря Чанкетя), бенджи закс и звездния принц, децата на чоки, смърфовете по "Добро Утро" в неделя сутринта.
помня първия тролей в Плевен
помня сборовете на село с печените агнета касите с безалкохолно и истинска бира и гостите от къде ли не
помня киселото мляко в стъклни буркани и капчка от алуминиево фолио
помня толкова много роднини които вече ги няма
.......
Дано дъщеря ми има още по-хубаво детство от моето, ама едва ли
помня как ходехме с колелетата до всички съседни села
помня как вечер се събирахме и ходехме по бостаните за дини и пъпеши
помня как ходех с 18 стотинки за хляб
помня как баща ми сипваше по един резервоар бензин А86 на ЗАЗ-а за 4-5 лева
помня как играехме на фуниики в едни изоставени постройки
помня как се събирах винаги с тези с които не трябва
помня как правехме димки от вестник и амониева селитра (и как се натрових след едно яко обгазяване)
помня как децата от 5-6 улици играехме на жоменка
помня как само и само да съм с по-големите правех всичко което ми кажат и ми викаха "лудия"
помня как на една пързалка една шейна ми счупи повечето кости в левия крак и после без малко да го отрежат (добре че бащата беше военен и имаше доста връзки)
помня как се събирахме да гледаме синьо лято (още помня как умря Чанкетя), бенджи закс и звездния принц, децата на чоки, смърфовете по "Добро Утро" в неделя сутринта.
помня първия тролей в Плевен
помня сборовете на село с печените агнета касите с безалкохолно и истинска бира и гостите от къде ли не
помня киселото мляко в стъклни буркани и капчка от алуминиево фолио
помня толкова много роднини които вече ги няма
.......
Дано дъщеря ми има още по-хубаво детство от моето, ама едва ли

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
biohazard написа:BMWMHartge написа:как си събирах стотинките от закуските, за да седна в ПЦ зала
по-скоро колега,под "онова" време се разбира периода преди 10-ти,преди свалянето на бай Тошо.Тогава даже комп. игри нямахме камо ли ПЦ-та.първите игри,които изленаха в зората на демокрацията,бяха едни големи гардероби,черно-бели със самолетчета!Мойте впечатления са,че по онова време нямахме коли,нямахме телефони,нямахме кабелна,нет и куп други неща,породени от глобализацията и напредъка на технологиите,но пък бяхме истински щастливи!Нямаше я тази завист и комплекси,които царуват сега в цялата държава!В днешно време,дори и милиони да има човек пак не може да е щастлив така,както бяхме ние навремето с няколко джанки и стъклени топчета в джоба!Все пак щастието не се купува с пари,а зависта и алчноста са едни от най-опасните пороци на нашия век!
П.С.А помните ли "Милион и едно желания"?Даваха го по веднъж в годината и беше голяма радост за всички деца!
E за това говориме колега, че много хора си мислят че става дума за 90-те, а не за 80-те.
Помниш ли колега на стената любим портрет, като избягаш от час ти намаляват поведениетo.
Чорапите на съученичките над коляното...
И кат те заведат при директора така ти извива ухото, че после му пукаш гумите на трабанта с кеф...
http://vbox7.com/play:6a7a8a08 е това си спешъл за онова време

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Аз пък помня времето когато чаках с нетърпение ваканцията за да ходя лятото на село .Помня първото ми колело Балканче с големите гуми , което дядо ми купи за рожденият ден и тогава беше 95 лв. И след това цяло лято как с мерак обикалях дори и по съседните села.
Помня сериала 'Синьо лято'' , 'Седморката на Блейк', 'Бенджи, Закс и Звездният принц' .
Помня и руското филмче ''Гостенка от Бъдещето'' ..
Помня и първите си дънки ''Жокер'', който бяха 60лв.
Помня киселото мляко,което беше само едно и истинско и беше в бурканчета и с алуминиева капачка .
Помня шпековият салам ''СЕРВИЛАТ' и лимонадата по 8 стотинки.
Помня кока-колата,която за да си е купиш се редиш на опашки и то само по празници.
Помня в училище по ТМТМ-то когато си правихме моделчета на разни самолетчета от онези лепящите,който ги продаваха в 'Млад техник'.
И така също помня,че дядо на село винаги ме водеше в сладкарница където пиех боза-истинска за 5ст. и ядях пасти за 11 стотинки.
Помня когато билетчето за градският транспорт беше 6 стотинки и когато пуснаха линия на автобуса през нашият квартал ние по цял ден се возихме на автобуса.
Помня когато нашите ми купиха за рожденият ден китайски бегач с 12 скорости и бях толкова горд, че непрекъснато си обикалях с него нагоре-надолу по шосетата,който бяха без дупки !
И колко много неща още помня..
А сега като ги гледам младото поколение ..Не бих искал да имам тяхното детство!
Помня сериала 'Синьо лято'' , 'Седморката на Блейк', 'Бенджи, Закс и Звездният принц' .
Помня и руското филмче ''Гостенка от Бъдещето'' ..
Помня и първите си дънки ''Жокер'', който бяха 60лв.
Помня киселото мляко,което беше само едно и истинско и беше в бурканчета и с алуминиева капачка .
Помня шпековият салам ''СЕРВИЛАТ' и лимонадата по 8 стотинки.
Помня кока-колата,която за да си е купиш се редиш на опашки и то само по празници.
Помня в училище по ТМТМ-то когато си правихме моделчета на разни самолетчета от онези лепящите,който ги продаваха в 'Млад техник'.
И така също помня,че дядо на село винаги ме водеше в сладкарница където пиех боза-истинска за 5ст. и ядях пасти за 11 стотинки.
Помня когато билетчето за градският транспорт беше 6 стотинки и когато пуснаха линия на автобуса през нашият квартал ние по цял ден се возихме на автобуса.
Помня когато нашите ми купиха за рожденият ден китайски бегач с 12 скорости и бях толкова горд, че непрекъснато си обикалях с него нагоре-надолу по шосетата,който бяха без дупки !
И колко много неща още помня..
А сега като ги гледам младото поколение ..Не бих искал да имам тяхното детство!
- Blond_G
- Потребител
-
- Кара: без долен лв педал
- Мечтае да кара: Х 6
помня... как скачахме на ластик до тъмно и после играехме на жмичка
помня... как ДРУГАРКАТА по физическо ми взе ластика и при директора
помня... как рисувахме дама с парче гипс и скачахме цял ден на празния паркинг
помня... народната топка и бабата от първия етаж която ни сипваше вода в едно шише за всички деца
помня... военното обучение в10 и 11 клас
помня... летните бригади няяяма такъв купон
помня... как се прибирах към 10-11 от тренировка без притеснение
помня... първото си видео и как нямаше откъде да си намеря касетки
помня... ВСИЧКО иска ми се и децата ни да помнят някакви такива неща, но уви излизам навън деца няма те са по кафета и пред компютри

помня... как ДРУГАРКАТА по физическо ми взе ластика и при директора
помня... как рисувахме дама с парче гипс и скачахме цял ден на празния паркинг
помня... народната топка и бабата от първия етаж която ни сипваше вода в едно шише за всички деца

помня... военното обучение в10 и 11 клас
помня... летните бригади няяяма такъв купон

помня... как се прибирах към 10-11 от тренировка без притеснение
помня... първото си видео и как нямаше откъде да си намеря касетки
помня... ВСИЧКО иска ми се и децата ни да помнят някакви такива неща, но уви излизам навън деца няма те са по кафета и пред компютри

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
за всички които искат да си припомнят онова време:
Синьо Лято - http://zamunda.net/download.php/140374/Verano%20Azul%20%5BBG%20ES%20Audio%5D.torrent
Синьо Лято - http://zamunda.net/download.php/140374/Verano%20Azul%20%5BBG%20ES%20Audio%5D.torrent
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Е тогава беше страшно..vld написа:Спомням си като пуснаха емануела по кината....

- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Темата е страхотна.Заслужава си да се замислим за много неща.Всички които сме над 30 години имахме точно такова детство каквото описват колегите по напред в темата.Беше безгрижно детство,каквото сегашните деца дори немогат да си представят.Но има нещо много важно:едно време в моето детство освен GSM-и и интернет нямаше и наркотици.Сега дрогата съсипва младото поколение.Това е страшно.