"Онези" времена вече си отидоха

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 13 Май 2009, 13:08

Съжалявам, че не успях да изчета всичките стр. ама на 3-та пуснах сълза и реших да драсна няколко реда:

Помня когато събирахме гуми по три месеца за да ги запалим зад блока и да прескачаме огъня ( беше на някакъв празник ама вече не помня датата ).
Помня когато си счупих ръката от една джанка, две седмици след това главата три пъти от едно и също място и като капак се шибнах във вратата на входа и завърших 1-ви клас със счупена ръка, бинтована глава и синьо око (сташна снимка).
Помня войната между Карлово и Сопот (Гушавите и Гърбавите) и как беше недопостимо да имаш приятел от другия град било то и роднина.
Помня как си купих Нинтендо със собствени пари и наще ми я взеха, после ми я подариха за рожденния ден.
Помня как се пребивах многократно с колето на село (беше с контра и мога да кажа, че от тогава не дрифта).
Помня как с детето от съседното легло в детската градина си почуквахме по таблата понеже не искахме да спим след обед (и до днешен не разбрах кое беше детето от другата страна.
Помня дъвките Турбо (имам всички картинки с коли).
Помня как си разменяхме миришещи листчета.
Помня фунийките с карфица.
Помня и черешите на съседа и кражбите и белите и как запалихме на съседа цветята.
Помня и как ме би брат ми като му казах Кучи син (по-скоро са ми разказвали).
Помня първото нещо което съм узпушил (суха клонка от лозето, много ароматна беше да не кажа готина, само фитър да имаше).

ПП: След като споделих част от моето детство е време да си прочета останалите две страници. Евала на АВТОРА, че е пуснал темата така всеки поне за тези 20 мин. се чувства отново дете и му става едно такова безгрижно, евала.

ПП2 : Сега ги гледам тея ученици са извратени. Преди 2-3 месеца си купувам няква закуска до едно училище и пред мен някви 16-17-18 годишни ммомчета, зад мене 11-12-13 годишни момичета. Взеха си момчетата нещо и си тръгнаха при което едно от момичетата прави коментар "Тоя ако го фана в кенефа ще му счупа кура", КАКВО СЕ СЛУЧВА ЗА БОГА.
Последна промяна Avramov на 13 Май 2009, 13:19, променена общо 3 пъти
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 13 Май 2009, 13:11

biohazard написа:
BMWMHartge написа:как си събирах стотинките от закуските, за да седна в ПЦ зала :mhihi:

по-скоро колега,под "онова" време се разбира периода преди 10-ти,преди свалянето на бай Тошо.Тогава даже комп. игри нямахме камо ли ПЦ-та. :mhihi: първите игри,които изленаха в зората на демокрацията,бяха едни големи гардероби,черно-бели със самолетчета!Мойте впечатления са,че по онова време нямахме коли,нямахме телефони,нямахме кабелна,нет и куп други неща,породени от глобализацията и напредъка на технологиите,но пък бяхме истински щастливи!Нямаше я тази завист и комплекси,които царуват сега в цялата държава!В днешно време,дори и милиони да има човек пак не може да е щастлив така,както бяхме ние навремето с няколко джанки и стъклени топчета в джоба!Все пак щастието не се купува с пари,а зависта и алчноста са едни от най-опасните пороци на нашия век!

П.С.А помните ли "Милион и едно желания"?Даваха го по веднъж в годината и беше голяма радост за всички деца!

подкрепям напълно!
а помните ли, че цитрусови плодове имаше само по Нова година (щото Коледа не се празнуваше)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 13 Май 2009, 13:14

kagebista написа:- помня и първото си напиване. Обърках една стъклена бутилка на която пишеше ЛОЗИНА (нямаше още лимонада). Типичен летен ден от 7 сутринта и препускане до 5 следобяд. Толкова бях жаден, че надигнах бутилката и отпих цялото гърло на екс в 2 бързи глътки. Чак като преглътнах втория път усетих, че вътре е било домашна ракия :mrgreen: Бях около 10 :mhihi: Не се отрових, но се чувствах така :weed:

Нищо не знаеш... на няма и 3 години ми бяха сипали от едно шише с етикет "Ябълка" от течността вътре, която си имаше съответния кехлибарен цвят. Една здрава глътка и здрав шок. :mhihi: После разправят, че съм откъртил един здрав пиянски сън. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Май 2009, 14:42

помня как на село се събирахме таифата и уж че отиваме в съседната улица да играем, а ходехме на реката
помня как ходехме с колелетата до всички съседни села
помня как вечер се събирахме и ходехме по бостаните за дини и пъпеши
помня как ходех с 18 стотинки за хляб
помня как баща ми сипваше по един резервоар бензин А86 на ЗАЗ-а за 4-5 лева
помня как играехме на фуниики в едни изоставени постройки
помня как се събирах винаги с тези с които не трябва
помня как правехме димки от вестник и амониева селитра (и как се натрових след едно яко обгазяване)
помня как децата от 5-6 улици играехме на жоменка
помня как само и само да съм с по-големите правех всичко което ми кажат и ми викаха "лудия"
помня как на една пързалка една шейна ми счупи повечето кости в левия крак и после без малко да го отрежат (добре че бащата беше военен и имаше доста връзки)
помня как се събирахме да гледаме синьо лято (още помня как умря Чанкетя), бенджи закс и звездния принц, децата на чоки, смърфовете по "Добро Утро" в неделя сутринта.
помня първия тролей в Плевен
помня сборовете на село с печените агнета касите с безалкохолно и истинска бира и гостите от къде ли не
помня киселото мляко в стъклни буркани и капчка от алуминиево фолио
помня толкова много роднини които вече ги няма
.......

Дано дъщеря ми има още по-хубаво детство от моето, ама едва ли :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 13 Май 2009, 14:53

ееех само можем да си мечтаем за онези времена незнам само нашите деца какво детство ще изкарат :confused:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Май 2009, 17:29

biohazard написа:
BMWMHartge написа:как си събирах стотинките от закуските, за да седна в ПЦ зала :mhihi:

по-скоро колега,под "онова" време се разбира периода преди 10-ти,преди свалянето на бай Тошо.Тогава даже комп. игри нямахме камо ли ПЦ-та. :mhihi: първите игри,които изленаха в зората на демокрацията,бяха едни големи гардероби,черно-бели със самолетчета!Мойте впечатления са,че по онова време нямахме коли,нямахме телефони,нямахме кабелна,нет и куп други неща,породени от глобализацията и напредъка на технологиите,но пък бяхме истински щастливи!Нямаше я тази завист и комплекси,които царуват сега в цялата държава!В днешно време,дори и милиони да има човек пак не може да е щастлив така,както бяхме ние навремето с няколко джанки и стъклени топчета в джоба!Все пак щастието не се купува с пари,а зависта и алчноста са едни от най-опасните пороци на нашия век!

П.С.А помните ли "Милион и едно желания"?Даваха го по веднъж в годината и беше голяма радост за всички деца!

E за това говориме колега, че много хора си мислят че става дума за 90-те, а не за 80-те.
Помниш ли колега на стената любим портрет, като избягаш от час ти намаляват поведениетo.
Чорапите на съученичките над коляното...
И кат те заведат при директора така ти извива ухото, че после му пукаш гумите на трабанта с кеф...

http://vbox7.com/play:6a7a8a08 е това си спешъл за онова време :mrgreen:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Май 2009, 18:37

Аз пък помня времето когато чаках с нетърпение ваканцията за да ходя лятото на село .Помня първото ми колело Балканче с големите гуми , което дядо ми купи за рожденият ден и тогава беше 95 лв. И след това цяло лято как с мерак обикалях дори и по съседните села.
Помня сериала 'Синьо лято'' , 'Седморката на Блейк', 'Бенджи, Закс и Звездният принц' .
Помня и руското филмче ''Гостенка от Бъдещето'' ..
Помня и първите си дънки ''Жокер'', който бяха 60лв.
Помня киселото мляко,което беше само едно и истинско и беше в бурканчета и с алуминиева капачка .
Помня шпековият салам ''СЕРВИЛАТ' и лимонадата по 8 стотинки.
Помня кока-колата,която за да си е купиш се редиш на опашки и то само по празници.
Помня в училище по ТМТМ-то когато си правихме моделчета на разни самолетчета от онези лепящите,който ги продаваха в 'Млад техник'.
И така също помня,че дядо на село винаги ме водеше в сладкарница където пиех боза-истинска за 5ст. и ядях пасти за 11 стотинки.
Помня когато билетчето за градският транспорт беше 6 стотинки и когато пуснаха линия на автобуса през нашият квартал ние по цял ден се возихме на автобуса.
Помня когато нашите ми купиха за рожденият ден китайски бегач с 12 скорости и бях толкова горд, че непрекъснато си обикалях с него нагоре-надолу по шосетата,който бяха без дупки !
И колко много неща още помня..
А сега като ги гледам младото поколение ..Не бих искал да имам тяхното детство!

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 13 Май 2009, 18:59

помня... как скачахме на ластик до тъмно и после играехме на жмичка :P
помня... как ДРУГАРКАТА по физическо ми взе ластика и при директора
помня... как рисувахме дама с парче гипс и скачахме цял ден на празния паркинг
помня... народната топка и бабата от първия етаж която ни сипваше вода в едно шише за всички деца :idea:
помня... военното обучение в10 и 11 клас
помня... летните бригади няяяма такъв купон :P
помня... как се прибирах към 10-11 от тренировка без притеснение
помня... първото си видео и как нямаше откъде да си намеря касетки
помня... ВСИЧКО иска ми се и децата ни да помнят някакви такива неща, но уви излизам навън деца няма те са по кафета и пред компютри :help: :( :help:
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 13 Май 2009, 21:11

за всички които искат да си припомнят онова време:
Синьо Лято - http://zamunda.net/download.php/140374/Verano%20Azul%20%5BBG%20ES%20Audio%5D.torrent

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Май 2009, 21:34

Спомням си като пуснаха емануела по кината....
:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 13 Май 2009, 21:54

vld написа:Спомням си като пуснаха емануела по кината....
:mhihi:
Е тогава беше страшно.. :D А и що мазоли ми излязоха... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 13 Май 2009, 22:19

помня как отидох по пижама на училище...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lycki » 14 Май 2009, 20:43

Темата е страхотна.Заслужава си да се замислим за много неща.Всички които сме над 30 години имахме точно такова детство каквото описват колегите по напред в темата.Беше безгрижно детство,каквото сегашните деца дори немогат да си представят.Но има нещо много важно:едно време в моето детство освен GSM-и и интернет нямаше и наркотици.Сега дрогата съсипва младото поколение.Това е страшно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 14 Май 2009, 21:22

biohazard написа:П.С.А помните ли "Милион и едно желания"?Даваха го по веднъж в годината и беше голяма радост за всички деца!

Помня, помня.. :mhihi:
Също и пинко розовата пантера, Ну зайец пагади.
По-късно вече взеха да дават всяка неделя Чичо Скрудж..и беше голяма радост. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 14 Май 2009, 22:05

lubeto написа:помня как отидох по пижама на училище...

12 клас по пижама :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата