Един млад живот и смърт,... "и Лампата светна"
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
[quote="krystal"][quote]
Колешке бре,казвам се Димитров,ама за теб ох Емооо..
Всичко по долу(или по горе и назад) написах защото ония ден бях там и исках да споделя и друга( не само моята) гледна точка.
Честно, не съм човек дето ще се занимава с подобни глупости и с подобни хора.
Колешке бре,казвам се Димитров,ама за теб ох Емооо..
Всичко по долу(или по горе и назад) написах защото ония ден бях там и исках да споделя и друга( не само моята) гледна точка.
Честно, не съм човек дето ще се занимава с подобни глупости и с подобни хора.
Моите съболезнования на близките на момчето. Ако бях на тяхно място в мъката си може би и аз щях да съм за връщането на отдавна забравеното в ЕС смъртно наказание.
Отнемането на човешки живот е най-тежкото престъпление, което може да се извърши, и дори да има смекчаващи вината обстоятелства, то пак си остава такова. Какъвто и да е бил убитият, той е имал право да живее. Още повече ако е бил в разцвета на живота си и не видял всичко от него.
Откакто свят светува обаче има престъпници и убийства. И ще има и занапред - винаги докато човек не само мисли, но и чувства и е подвластен на емоции. Затова си мисля, че е напълно невъзможно - дори да отнемат всички оръжия и да вкарат всички бивши военни в лудницата - да бъдат спрени убийствата.
Престъпленията обаче могат да бъдат ограничени. И това зависи в малка или голяма степен от самите потърпевши. Ако съм обект на въоръжен обир бих дал портфейла си на престъпниците, защото колкото и пари да има вътре, няма как да ги изхарча на оня свят ако се случи най-лошото. Ако ме заплашват с оръжие и кучета отново бих отстъпил - не само защото по-умният отстъпва, а и защото остава жив и не влиза в затвора.
Ще е много хубаво всички отровни змии на този свят да бъдат унищожени, за да не убиват хора. Но за съжаление е невъзможно. Затова остава ние, по-разумните, да ги отбягваме или поне да не ги настъпваме по опашката.
Отнемането на човешки живот е най-тежкото престъпление, което може да се извърши, и дори да има смекчаващи вината обстоятелства, то пак си остава такова. Какъвто и да е бил убитият, той е имал право да живее. Още повече ако е бил в разцвета на живота си и не видял всичко от него.
Откакто свят светува обаче има престъпници и убийства. И ще има и занапред - винаги докато човек не само мисли, но и чувства и е подвластен на емоции. Затова си мисля, че е напълно невъзможно - дори да отнемат всички оръжия и да вкарат всички бивши военни в лудницата - да бъдат спрени убийствата.
Престъпленията обаче могат да бъдат ограничени. И това зависи в малка или голяма степен от самите потърпевши. Ако съм обект на въоръжен обир бих дал портфейла си на престъпниците, защото колкото и пари да има вътре, няма как да ги изхарча на оня свят ако се случи най-лошото. Ако ме заплашват с оръжие и кучета отново бих отстъпил - не само защото по-умният отстъпва, а и защото остава жив и не влиза в затвора.
Ще е много хубаво всички отровни змии на този свят да бъдат унищожени, за да не убиват хора. Но за съжаление е невъзможно. Затова остава ние, по-разумните, да ги отбягваме или поне да не ги настъпваме по опашката.
flame написа:...
хайде да напиша още малко... след като "предъвках" информацията до тука...
с едната уговорка - че не знам какво е станало там, защото не съм бил очевидец и както казах- има достатъчно свидетели така че съм сигурен че съда ще си свърши работата (особено защото нито убития нито убиеца са "някой") .... ето ти и една друга гледна точка:
не зная дали имаш семейство, но аз мога да ти гарантирам за себе си, че ако усетя, че има дори най-малката опасност да ме контузят лошо или не дай си боже да се случи нещо на семейството ми - отговора ми при такава ситуация би бил силно асиметричен (разбирай- ти ще тръгнеш да хвърляш камъни по мене - аз ще те отстрелям като дива патица и после ще се разправяме кой, защо и тн. )
както казах- просто друга гледна точка. младото поколение трябва да разбере че на този свят има "святи" неща за хората и когато се посегне на тях - последствията може да са доста неочаквани.
аз лично мисля, че това какъв човек е бившия военен говори факта че след като е извършил убийството не е избягал, не се е скрил а е седнал и е казал "убих човек"... не съм психоаналитик, нито съдия, но този тип хора обикновено извършват някакво страшно престъпление само ако са в положение на безизходица.
но както казах- говоря си наизуст, а фактите са си факти.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:не зная дали имаш семейство, но аз мога да ти гарантирам за себе си, че ако усетя, че има дори най-малката опасност да ме контузят лошо или не дай си боже да се случи нещо на семейството ми - отговора ми при такава ситуация би бил силно асиметричен (разбирай- ти ще тръгнеш да хвърляш камъни по мене - аз ще те отстрелям като дива патица и после ще се разправяме кой, защо и тн. )
както казах- просто друга гледна точка. младото поколение трябва да разбере че на този свят има "святи" неща за хората и когато се посегне на тях - последствията може да са доста неочаквани....

alx написа:не зная дали имаш семейство, но аз мога да ти гарантирам за себе си, че ако усетя, че има дори най-малката опасност да ме контузят лошо или не дай си боже да се случи нещо на семейството ми - отговора ми при такава ситуация би бил силно асиметричен (разбирай- ти ще тръгнеш да хвърляш камъни по мене - аз ще те отстрелям като дива патица и после ще се разправяме кой, защо и тн. )
Принципно съм съгласен с 1 уговорка - не бих убил човек ако знам, че той няма да убие мен или семейството ми. Ако някой тръгне да хвърля камъни по мен ще стрелям във въздуха, ще стрелям в краката му, ще му счупя краката, за да не ме хване, но няма да го убия.
Противното би означавало любимите ми хора да са лишени от подкрепата ми и да се срамуват от мен докато аз съм в затвора. А аз искам семейството ми да живее щастливо. Да гледам как децата ми правят първите си стъпки и как за първи път казват "тати". Да се радвам, че се учат добре и имат високи цели в живота. Да съм винаги до красивата си съпруга - на сватбите на децата ни, докато гледаме внуците си и докато остареем.
Секунда изхвърляне и после цял живот сблъсък с последствията.
Емоциите са прекрасно нещо и аз лично живея за тях, но в някои ситуации просто трябва временно да се изолират.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
flame написа:alx написа:не зная дали имаш семейство, но аз мога да ти гарантирам за себе си, че ако усетя, че има дори най-малката опасност да ме контузят лошо или не дай си боже да се случи нещо на семейството ми - отговора ми при такава ситуация би бил силно асиметричен (разбирай- ти ще тръгнеш да хвърляш камъни по мене - аз ще те отстрелям като дива патица и после ще се разправяме кой, защо и тн. )
Принципно съм съгласен с 1 уговорка - не бих убил човек ако знам, че той няма да убие мен или семейството ми. Ако някой тръгне да хвърля камъни по мен ще стрелям във въздуха, ще стрелям в краката му, ще му счупя краката, за да не ме хване, но няма да го убия.
Противното би означавало любимите ми хора да са лишени от подкрепата ми и да се срамуват от мен докато аз съм в затвора. А аз искам семейството ми да живее щастливо. Да гледам как децата ми правят първите си стъпки и как за първи път казват "тати". Да се радвам, че се учат добре и имат високи цели в живота. Да съм винаги до красивата си съпруга - на сватбите на децата ни, докато гледаме внуците си и докато остареем.
Секунда изхвърляне и после цял живот сблъсък с последствията.
Емоциите са прекрасно нещо и аз лично живея за тях, но в някои ситуации просто трябва временно да се изолират.
+1
Да отнема живот, никой няма право! Всичко останало за мен е комплексарщина, някакви паранои, грозно-криворазбран начин да покажеш, че си мъж, защото явно не е останало друг начин, по който да го покажеш.
Заплашвал бил семейството му, стрелни два пъти във въздуха, веднъж близо до него, пък да видим дали ще посмее пак да хвърли, каквото и да е.
Другото, просто неможе да сте хора за да ми кажете, че го оправдавате! Пълен абсурд! Жалка история! Младо момче, живота пред него, дори и да е направил грешка, не е този начина да му се покаже това. А и всички са правили глупости на младини, не се правете на светиводи.
Вярно е, че из моите набори има отвратителни индивиди, които си заслужават боя! Но не нещо повече...
Преди всичко сме хора! След това всичко останало...(Млади-стари богати-бедни и т.н.)
Уважение се отдава само на заслужил да получи такова!

E34, E38
мисля че тази тема демонстрира нагледно как различните хора имат различен аршин, ценностна система и логика (или липсата на такава) като опре въпроса до жизнено важни съдбоносни решения.
надявам се всички да сме научили нещо и да имаме едно на ум като изпаднеме следващия път в подобна ситуация...
надявам се всички да сме научили нещо и да имаме едно на ум като изпаднеме следващия път в подобна ситуация...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
alx написа:мисля че тази тема демонстрира нагледно как различните хора имат различен аршин, ценностна система и логика (или липсата на такава) като опре въпроса до жизнено важни съдбоносни решения.
Съгласен съм!
Но не и когато става дума за отнемане на човешки живот!
Дано го осъдят тоя! Колкото е виновен толкова, дори да е вярно това, че е бил провокиран, се надявам съда да взема правилно решение. Та пишманбабаитите да си вземат поуката да мирясат малко!

E34, E38
justboy написа:
Преди всичко сме хора! След това всичко останало...(Млади-стари богати-бедни и т.н.)

И плюс това.., ако на този човек му пука за семейството и децата му, нямаше да го раздава толкова тежко..., защото тези деца имат нужда от баща до тях, а не баща, който излежава присъда. Пък и в крайна сметка един баща, не би отнел чуждо дете с лека ръка, ако толкова му е пукало. Случая за мен е раздаване на правосъдие с лека ръка...
Ако закона го позволява, дайте всички да си носиме по едно оръжие, та да премахнеме дразнителите.

Тука можеме да разсъждаваме над всякакви гледни точки, но недай си боже някой да изпадне в такава ситуация не се знае, как би реагирал.
Пп:...Емооо..и аз не бих се занимавала с подобни хора, затова и е безмислено да го дъвчеме.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
има един термин по темата: неизбежна самоотбрана! само и единствено в този случай може да се защитиш с оръжие! ако свидетелите дадат верни показания и съда отсъди правилно-просто трябва да ес види дали момчето се е защитавало или стрелялия се е защитавал!
не взимам страна в спора-тия спорове няма как да се решат във форум.
провокиране не е достатъчно да се застреля човек!
но нападение и опасност за живота и живота на близък е достатъчно условие!
какво е станало -знаят тия,които са били там.
бог да прости мъртвите!
не взимам страна в спора-тия спорове няма как да се решат във форум.
провокиране не е достатъчно да се застреля човек!
но нападение и опасност за живота и живота на близък е достатъчно условие!
какво е станало -знаят тия,които са били там.
бог да прости мъртвите!
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
SKISA написа:............................................................
+1
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
justboy написа:
Да отнема живот, никой няма право! Всичко останало за мен е комплексарщина, някакви паранои, грозно-криворазбран начин да покажеш, че си мъж, защото явно не е останало друг начин, по който да го покажеш.
Заплашвал бил семейството му, стрелни два пъти във въздуха, веднъж близо до него, пък да видим дали ще посмее пак да хвърли, каквото и да е.
Другото, просто неможе да сте хора за да ми кажете, че го оправдавате! Пълен абсурд! Жалка история! Младо момче, живота пред него, дори и да е направил грешка, не е този начина да му се покаже това. А и всички са правили глупости на младини, не се правете на светиводи.
Вярно е, че из моите набори има отвратителни индивиди, които си заслужават боя! Но не нещо повече...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Странно,как в тая тема мненията са в противовес на други теми за кражби,как там тези които осъждат акта (в което число съм и аз разбира се) в други теми за кражби от автомобилите им са готови да убият човек и сипят закани как биха утрепали този дето краде от колите...
Просто мнение,очевидно в една от темите има лицемерие ,двуличие и лъжа...
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Е.Димитров написа:Странно,как в тая тема мненията са в противовес на други теми за кражби,как там тези които осъждат акта (в което число съм и аз разбира се) в други теми за кражби от автомобилите им са готови да убият човек и сипят закани как биха утрепали този дето краде от колите...
по скоро различните ситуации пораждат различни чувства и нагласи в хората

- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
Бяхме извън София за 2 седмици, защото напрежението ни дойде малко повече от обикновеното.
Виждам, че темата е доста активна, и въпреки някои изказвания, които ме карат да ме боли сърцето, от всеки един пост може да се черпи доста поука.
Законът позволява да носиш оръжие, когато имаш разрешително. Военният не е имал никакво разрешително, да не говорим, че изстрелът е извършен с незаконно притежаван пистолет. В полицейската сводка излиза, че оръжието е намерено. Да, но това никъде не се коментира. Което си е повод човек да се замисли. До 1997-ма година военният е работил като оръжейник в някакво поделение, откъдето по това време има изчезнали оръжия и боеприпаси. Само фактът, че убийството е извършено с пистолет ТТ, каквито има изчезнали от въпросното поделение), е достатъчен военната прокуратура да го подгони.
Като стана въпрос за съхранение на оръжие, всички тук, които носят такова, са запознати и могат да потвърдят, че такова се държи в сейф, каса. Интересно ми е в кой ъгъл на палатката военният си е държал касата.
От последните постове разбрах, че се казваш Емо (вероятно Емил, но ще ти викам Емо както сам си писал).
Емо, разминали сме се със седем дена на Иракли. Знаеш ли какво ти предлагам? на 08.08.2009г. ще правим панахида на Гого. Искаш ли да те взема с нас и да отидем на Иракли? Лично ще те запозная с тези "боклучета", тези вмирисани момчета, дето не са се къпали 30-40 дена. И след това искам да напишеш нов пост в паралел с този, който съм цитирал - нека всички да видят колко от черните точки, които си цитирал, ще останат в новия ти пост. Съгласен ли си? Ще те закарам за моя сметка, ще преспим в палатката на някой от тези "просещи отмъстители", и в неделя на 09.08.2009 ще се върнем в София? Ако не си от София - ще мина да те взема от която и да било точка на България за моя сметка - това да не те притеснява.
Нека преди това да вметна някои уточнения в цитирания текст.
Растата се сплита, а не се получава от спластяване. Това, че изглежда така, че значи, че е така! Да, въпреки всичко и аз не одобрявам растата ... но не одобрявам и убийствата, не одобрявам жертвите по пътищата, не одобрявам високите лихви на банките, не одобрявам заплатата на жена ми, която се скъсва от работа за 270 лева ....
Тези "боклучета" не ходят и просят - част от тези "боклучета" пътуват на автостоп до Варна, където свирят, за да си изкарат прехраната. Това, че са улични музиканти, трябва ли да ги заклейми като утайката на обществото?!
Когато влезеш в заведение и сметката ти е 19.10 лева, ти дадеш 30 лева, дали сервитьорът ще ти върне 10.90 лева?! Съмнявам се, обикновено ставаш от масата и си тръгваш с 0.90 лева по-малко - това не е ли обирджийство?! Аз ако искам да оставя бакшиш, ще го оставя сам ... но не и те сами да си го взимат.
Да направя ли същия паралел с таксиметровите шофьори, които по правило никога нямат стотинки да ти върнат?!
Няма как да имаш информацията, че едно от тези момчета там има 4-цифрена заплата. Но само защото движи в компания на младежи с расти, и той е "боклук"?!
Интересно ми военният е на кого се е оплакал, че го тормозят? Вероятно на големия бабаит, с когото двамата са пребили от бой Гого ли?! Или някой от другите двама биячи?! Ето, аз да речем ти казвам, че именно военният е тормозел момчетата, насъсквал е кучетата, заплашвал е всички там с пистолет .... ти имаш една теза, аз имам друга.
Така може да си разказваме приказки от 1002 нощи колкото искаме. Винаги ще има две страни по казуса, напълно противоположни.
Има обаче един тънък момент - аз не искам да се потулва случая, напротив - искам да се освети, така че и да искат да не могат да го потулят. Нито ти, нито аз сме били там. С тази разлика, че при теб проблемът ти е насаден от други хора, и игнорираш противоположните мнения. Докато аз съм обективен и разчитам на съда да се произнесе правилно СЪГЛАСНО ПРЕДСТАВЕНИЯ ДОКАЗАТЕЛСАТВЕН МАТЕРИАЛ И РАЗПИТИТЕ НА СВИДЕТЕЛИТЕ! Усещаш ли малката разлика?
Емо, оправи си аритметиката. Това наистина му беше 4-то идване на Иракли, т.е. за първи път е дошъл на 18 години. Иначе наистина младееше, благодаря ти, че го подмлади с 2-3 години ... но за съжаление ще си остане на 21години в 2-та метра под земята.
Така че не мисля, че трябва да обвиняваш неговите родители в каквото и да било. Той си живееше самостоятелно неговия си живот, беше пълнолетен и е бил достатъчно голям, за да носи отговорност за действията си.
Ако питаш мен - да, аз си слагам ръка на сърцето и мога да ти гарантирам, че бих допуснал такива младежи до моята палатка - защото знам една част от тях и мнението ми се различава коренно от твоето. Ти поне опита ли се да говориш с тях, да разбереш какво мислят, какво са завършили, какво правят извън летния сезон, къде живеят .... съмнявам се. Но ако те хванат да си говорите на тема музика, изкуство, история, екология, природа, здравословен начин на хранене - повярвай ми, и теб, както вероятно и мен, ще ни сложат в малкото си джобче .... но нали са "боклуци" ...
Алекс .... искаш ли да ти кажа една грозна истина, която ще лъсне впоследствие от експертизите и от свидетелските показания, т.е. после сам ще се убедиш, че нещата са по-различни от това, което на теб ти се иска да мислиш?
Как гледаш на факта, че военният е бил сгънал на две Гого на земята и го е застрелял от упор? Доказателство - съдебната експертиза при аутопсията.
Как гледаш на факта, че след като е застрелял Гого, четиримата биячи са продължили да ритат зверски Гого навсякъде по тялото? Доказателство - съдебната експертиза при аутопсията и показанията на свидетелите.
Как гледаш на факта, че след като са спрели да го ритат, военният се е обърнал и е попитал "Кой е следващият?!". Доказателства - свидетелските показания.
Как гледаш на факта, че същият този военен, който ти от психоаналитична гледна точка твърдиш, че е бил в положение на безизходица, най-хладнокръвно се е отървал от оръжието на престъплението?!
Как гледаш на факта, че две жени са се опитвали да възпрат военният да не налита на бой и да се намесва в спора, който впоследствие прераства в бой?! Май май не са успели да го удържат.
Да ти кажа ли, че тези две жени вероятно са били двете му дъщери, едната на на 31 години, другата на 25 години?! И че доводът, че дъщеря му ще идва и пази мястото, вероятно е бил само претекст да разкара Гого от мястото, когато същевременно и двете му дъщери най-вероятно са били там?!
Ето едно много точно мнение:
Алекс, ако теб те бяха сгънали на две на земята и в този момент те гръмнат от упор, дали според теб убиецът ти е бил застрашен от "агресивната" поза, която си бил заел?!
Нека да го кажа за пореден път - има следствие, после ще има дело, накрая съдията ще се произнесе по делото.
Дано да има правосъдие.
Виждам, че темата е доста активна, и въпреки някои изказвания, които ме карат да ме боли сърцето, от всеки един пост може да се черпи доста поука.
saleen написа:... И аз имам оръжие, но не го нося със себе си на плажа и никога не бих го използвал в такава ситуация защото е мерзост!
Законът позволява да носиш оръжие, когато имаш разрешително. Военният не е имал никакво разрешително, да не говорим, че изстрелът е извършен с незаконно притежаван пистолет. В полицейската сводка излиза, че оръжието е намерено. Да, но това никъде не се коментира. Което си е повод човек да се замисли. До 1997-ма година военният е работил като оръжейник в някакво поделение, откъдето по това време има изчезнали оръжия и боеприпаси. Само фактът, че убийството е извършено с пистолет ТТ, каквито има изчезнали от въпросното поделение), е достатъчен военната прокуратура да го подгони.
Като стана въпрос за съхранение на оръжие, всички тук, които носят такова, са запознати и могат да потвърдят, че такова се държи в сейф, каса. Интересно ми е в кой ъгъл на палатката военният си е държал касата.
Е.Димитров написа:Вчера и онзи ден бях на иракли ... с преобладаващо население на палатки и едни момчета и момичета с расти-знаете какво е "расти" ако не знаете ,това е когато примерно не си се къпал 30-40 дена и косата ти се е спластила,долу на брега имаше доста хора,запознах се с летуващите и се оказва че не всичко е така както пишат по вестниците.
На тези момчета и момичета им казват местните "буклучета",безобидни са общо взето,ходят и просят кой с цигари,кой с алкохол ,кой с някаква храна,нямат нищо,на гърба си имат една раница,нямат един лев дори за цигари и така-просията основно,ако се прецакаш и почерпиш един,идват поне още 3,после 10,накрая им е основен път да минат през теб да видят какво се е завъртяло,ако обаче нещо не ги засегнеш са доста отмъстителни,така казват е станало и с този човек,който си е бил със семейството и куче(едно или 2 незнам),та той най-редовно им давал цигари и нещо за хапване,алкохол и тн.в черният ден е дошло въпросното момче и е искал да си опъне палатката до неговата,все пак военният не е искал да има в непосредствена близост до него някакви подобни индивиди,най-малкото заради шума който вечер вдигат и му казал че не желае да си опъва палатка до неговата,тогава започнали приятелчетата на въпросното момче да тормозят военният,замеряли го с камъни него,семейството му и кучето,тормозили го нощно време да се махне,човека се е оплаквал че го тормозят,въпреки че преди това ги е черпил и му били приятели,във фаталният ден от барчето на плажа чули 2 истрела,и както се оказало-2 рият бил фатален,единият бил във въздуха....
Не оправдавам военният,даже много мразя военни,това за мен са паразити на обчеството,както и подобни младежи дето никога нищо не са работили,не оправдавам и убийството-това никога не бих го оправдал,но много е важно да се знае истината,ето това е истината,не познавам нито военният,нито семейството нито момчетата,само ги гледах как се носят нагоре на долу,пушеха,най вероятно цигари,но май имаше и марихуана и от 500 километра е невинно,но моето мнение е че никой не би желал подобни съседи
От последните постове разбрах, че се казваш Емо (вероятно Емил, но ще ти викам Емо както сам си писал).
Емо, разминали сме се със седем дена на Иракли. Знаеш ли какво ти предлагам? на 08.08.2009г. ще правим панахида на Гого. Искаш ли да те взема с нас и да отидем на Иракли? Лично ще те запозная с тези "боклучета", тези вмирисани момчета, дето не са се къпали 30-40 дена. И след това искам да напишеш нов пост в паралел с този, който съм цитирал - нека всички да видят колко от черните точки, които си цитирал, ще останат в новия ти пост. Съгласен ли си? Ще те закарам за моя сметка, ще преспим в палатката на някой от тези "просещи отмъстители", и в неделя на 09.08.2009 ще се върнем в София? Ако не си от София - ще мина да те взема от която и да било точка на България за моя сметка - това да не те притеснява.
Нека преди това да вметна някои уточнения в цитирания текст.
Растата се сплита, а не се получава от спластяване. Това, че изглежда така, че значи, че е така! Да, въпреки всичко и аз не одобрявам растата ... но не одобрявам и убийствата, не одобрявам жертвите по пътищата, не одобрявам високите лихви на банките, не одобрявам заплатата на жена ми, която се скъсва от работа за 270 лева ....
Тези "боклучета" не ходят и просят - част от тези "боклучета" пътуват на автостоп до Варна, където свирят, за да си изкарат прехраната. Това, че са улични музиканти, трябва ли да ги заклейми като утайката на обществото?!
Когато влезеш в заведение и сметката ти е 19.10 лева, ти дадеш 30 лева, дали сервитьорът ще ти върне 10.90 лева?! Съмнявам се, обикновено ставаш от масата и си тръгваш с 0.90 лева по-малко - това не е ли обирджийство?! Аз ако искам да оставя бакшиш, ще го оставя сам ... но не и те сами да си го взимат.
Да направя ли същия паралел с таксиметровите шофьори, които по правило никога нямат стотинки да ти върнат?!
Няма как да имаш информацията, че едно от тези момчета там има 4-цифрена заплата. Но само защото движи в компания на младежи с расти, и той е "боклук"?!
Интересно ми военният е на кого се е оплакал, че го тормозят? Вероятно на големия бабаит, с когото двамата са пребили от бой Гого ли?! Или някой от другите двама биячи?! Ето, аз да речем ти казвам, че именно военният е тормозел момчетата, насъсквал е кучетата, заплашвал е всички там с пистолет .... ти имаш една теза, аз имам друга.
Така може да си разказваме приказки от 1002 нощи колкото искаме. Винаги ще има две страни по казуса, напълно противоположни.
Има обаче един тънък момент - аз не искам да се потулва случая, напротив - искам да се освети, така че и да искат да не могат да го потулят. Нито ти, нито аз сме били там. С тази разлика, че при теб проблемът ти е насаден от други хора, и игнорираш противоположните мнения. Докато аз съм обективен и разчитам на съда да се произнесе правилно СЪГЛАСНО ПРЕДСТАВЕНИЯ ДОКАЗАТЕЛСАТВЕН МАТЕРИАЛ И РАЗПИТИТЕ НА СВИДЕТЕЛИТЕ! Усещаш ли малката разлика?
Е.Димитров написа:... Аз предлагам на колегите да идат и да видят как е на иракли,там е спокойно...но има доста такива индивиди за които разправям,аз лично никога,за нищо на света няма да опъна палатка там или където и да е и около мен да има шляешти се денонощно подобни момчета,мисля,дори и военният да е виновен(аз мисля че е виновен поради че е отнел живот,и момчето не е било циганин)всички там им казват на тези младежи "буклучета" и всъщност къде са им родителите,как това младо момче ,както казва Мишо е идвал от 4 години там...ми че той е бил на 15-16 години....абе все си мисля че родителите после плачат а преди това не са обръщали внимание на децата които в последствие са станали наркомани и пройдохи.
Свободата е често бъркана със свободията!!!
Сложете си сърце на ръка и кажете,бихте ли допуснали подобни младежи до вашата палатка???
Защото ми е писнало от популизъм и двуличие,не го познавам момчето,може и да е бил свестен,но винаги когато видя такъв тип имам едно на ум...
Емо, оправи си аритметиката. Това наистина му беше 4-то идване на Иракли, т.е. за първи път е дошъл на 18 години. Иначе наистина младееше, благодаря ти, че го подмлади с 2-3 години ... но за съжаление ще си остане на 21години в 2-та метра под земята.
Така че не мисля, че трябва да обвиняваш неговите родители в каквото и да било. Той си живееше самостоятелно неговия си живот, беше пълнолетен и е бил достатъчно голям, за да носи отговорност за действията си.
Ако питаш мен - да, аз си слагам ръка на сърцето и мога да ти гарантирам, че бих допуснал такива младежи до моята палатка - защото знам една част от тях и мнението ми се различава коренно от твоето. Ти поне опита ли се да говориш с тях, да разбереш какво мислят, какво са завършили, какво правят извън летния сезон, къде живеят .... съмнявам се. Но ако те хванат да си говорите на тема музика, изкуство, история, екология, природа, здравословен начин на хранене - повярвай ми, и теб, както вероятно и мен, ще ни сложат в малкото си джобче .... но нали са "боклуци" ...
alx написа:... аз лично мисля, че това какъв човек е бившия военен говори факта че след като е извършил убийството не е избягал, не се е скрил а е седнал и е казал "убих човек"... не съм психоаналитик, нито съдия, но този тип хора обикновено извършват някакво страшно престъпление само ако са в положение на безизходица....flame написа:...
Алекс .... искаш ли да ти кажа една грозна истина, която ще лъсне впоследствие от експертизите и от свидетелските показания, т.е. после сам ще се убедиш, че нещата са по-различни от това, което на теб ти се иска да мислиш?
Как гледаш на факта, че военният е бил сгънал на две Гого на земята и го е застрелял от упор? Доказателство - съдебната експертиза при аутопсията.
Как гледаш на факта, че след като е застрелял Гого, четиримата биячи са продължили да ритат зверски Гого навсякъде по тялото? Доказателство - съдебната експертиза при аутопсията и показанията на свидетелите.
Как гледаш на факта, че след като са спрели да го ритат, военният се е обърнал и е попитал "Кой е следващият?!". Доказателства - свидетелските показания.
Как гледаш на факта, че същият този военен, който ти от психоаналитична гледна точка твърдиш, че е бил в положение на безизходица, най-хладнокръвно се е отървал от оръжието на престъплението?!
Как гледаш на факта, че две жени са се опитвали да възпрат военният да не налита на бой и да се намесва в спора, който впоследствие прераства в бой?! Май май не са успели да го удържат.
Да ти кажа ли, че тези две жени вероятно са били двете му дъщери, едната на на 31 години, другата на 25 години?! И че доводът, че дъщеря му ще идва и пази мястото, вероятно е бил само претекст да разкара Гого от мястото, когато същевременно и двете му дъщери най-вероятно са били там?!
Ето едно много точно мнение:
flame написа:... не бих убил човек ако знам, че той няма да убие мен или семейството ми. Ако някой тръгне да хвърля камъни по мен ще стрелям във въздуха, ще стрелям в краката му, ще му счупя краката, за да не ме хване, но няма да го убия...
Алекс, ако теб те бяха сгънали на две на земята и в този момент те гръмнат от упор, дали според теб убиецът ти е бил застрашен от "агресивната" поза, която си бил заел?!
Нека да го кажа за пореден път - има следствие, после ще има дело, накрая съдията ще се произнесе по делото.
Дано да има правосъдие.