mclaren f1 vs bugatti veyron
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
важно е да се разбере че новия макларен не е правен с цел да е пак на "абсолютния връх" - демек по-бърз от вейрона, по-динамичен от енцото и тн. въпреки че "подозирам" че ще е неочаквано бърз и динамичен
новата кола е направена да бъде 1. непобедима в $200-250к сегмента където се правят пари (повечето ферарита, мазери и галардо-та са там)... 2. да бъде добре позиционирана с оглед на строгите еко изисквания които навлизат и ще навлизат все по-сериозно. 3. да напомни на света че макларен не правят само ф1 болиди.
това е визията- иначе всеки може да сложи локомотивен мотор и да вдигне 500км... или да направи 500кг тротинетка и да се върти като електрон по пистите със 240км вмакс...

новата кола е направена да бъде 1. непобедима в $200-250к сегмента където се правят пари (повечето ферарита, мазери и галардо-та са там)... 2. да бъде добре позиционирана с оглед на строгите еко изисквания които навлизат и ще навлизат все по-сериозно. 3. да напомни на света че макларен не правят само ф1 болиди.
това е визията- иначе всеки може да сложи локомотивен мотор и да вдигне 500км... или да направи 500кг тротинетка и да се върти като електрон по пистите със 240км вмакс...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Добре, пет-шест страници и дори никой не спомена най-важното: F1-то е триместен автомобил, единствената по рода си спортна кола в която може да возиш жената и любовницата, дори няма да си пречат (или ако по ви харесва да се возиш с две руси изкушения или там кой по каквото си пада).
Още първият път, когато видях mclaren f1 (на снимка, беше доста отдавна) разбрах, че това е страхотен автомобил, самата му визия е запленяваща, просто това е спортната кола с идеална пропорция, въпреки че бях доста скептично настроен, като разбрах за килата злато по-него, но щом казват........
Когато излезнаха първите снимки на бугатито си казах: "Това ще е много интересно!", но всъщност не беше, поне за мен. Имам чувството, че е направен за да може да кажат: "Имаме нещо по-.......", ама не е.
Още първият път, когато видях mclaren f1 (на снимка, беше доста отдавна) разбрах, че това е страхотен автомобил, самата му визия е запленяваща, просто това е спортната кола с идеална пропорция, въпреки че бях доста скептично настроен, като разбрах за килата злато по-него, но щом казват........
Когато излезнаха първите снимки на бугатито си казах: "Това ще е много интересно!", но всъщност не беше, поне за мен. Имам чувството, че е направен за да може да кажат: "Имаме нещо по-.......", ама не е.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:важно е да се разбере че новия макларен не е правен с цел да е пак на "абсолютния връх" - демек по-бърз от вейрона, по-динамичен от енцото и тн. въпреки че "подозирам" че ще е неочаквано бърз и динамичен![]()
хем спортен, хем ЕКО, хем евтин...
кофти комбинация
Важното е, да се продава!
п.с. ама ние сме фанатизирани

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Е ти пък как се хвана буквално за думите - alx, според мен, говореше образно
!
Иначе на мен лично това ми допада като дизайн и интериор - особено ме кефи как корите на вратите се сливат с таблото и симетричността с централната конзола
!

Иначе на мен лично това ми допада като дизайн и интериор - особено ме кефи как корите на вратите се сливат с таблото и симетричността с централната конзола

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
enigma написа:Ясно, че е образно, аз само уточнявам, за да не вземе някой надъхан ентусиаст да бодне локомотивен двигател в някоя Е30-ка и да се пребие.

хаха... е30-ката не е достатъчно агресивна аеродинамично... не мисля че над 300-320 може да я задържиш на земята... независимо от аеродинамичните патерици дето може да й се сложат... предницата колкото и да е тъпа може с коне да се превъзмогне, но на тази кола всичко след предните седалки ("б" колоната) й е грешно за вмакс...
иначе ако няма гуми- винаги има ремарке, юта и гуми каменарки...
иначе ако няма гуми- винаги има ремарке, юта и гуми каменарки...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Вичо , не е ли да работи на богато да налЮтва на очите и да рЕди цилиндрите малко неравномерно е*ем ти суперкара
Ние сме нманяци
Какви са тия екологии
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Penchev написа:Вичо , не е ли да работи на богато да налЮтва на очите и да рЕди цилиндрите малко неравномерно е*ем ти суперкараНие сме нманяци
Какви са тия екологии
![]()
Георги Пенчев

Това ми беше главната мисъл, според мен няма как да съчетаят екология и супер кар.
Много си прав за маниящината, точно тя е причината да пишем тук, да караме тази марка и да сме вечно ухилени зад волана.

You said: "Time will change!" What if it changes you?