Циганска наглост, 30 мангала искат да превземат дискотека
Модератор: Общи модератори
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Според теб колега имало ли е органи на реда в този час някъде другаде из града та барабар и спец отряда???
лична логика

Последна промяна №0123456789 на 05 Авг 2009, 0:58, променена общо 1 път
Значи ще кажа, че след като видях как се отразявт новините по вестниците, никога повече не бих си купил..
Как ви изглежда сигнал за бомба, при който полицаите отиват право при циганите и казват на тях, че има бомба.Интересно защо не казаха на всички в заведението.После - след сигнала, никой от бармани, сервитьори, Диджей, охрана - НЕ напуснаха дискотеката. Минути преди да влязат корпуса от полицията, всички изброени по-горе бяха навън.Момчета при опит да излязат през ГЛАВНИЯ вход/изход на дискотеката бяха посрещани от полицай с насочени пистолети и при вида на телефон с камера, полицаите си завираха пищовите да не казвам къде, за да не се види нищо... След това всички се забавляват вътре, корпуса влиза и започва да бие, наред.Момче заспало на сепарето, смазаха го от бой докато още спеше - 8 шева на главата и още много контузии...Нямате си на представа.Притеснявах се за приятелите ми - българи, да не са с разбити глави...Оказа се, че само имат палки по гърба- за спомен, докато си лежат на земята.
При сигнал за бомба се действа по следния начин
1.Дежурния,който приема обаждането веднага вижда от кой уличен телефон се звъни и изпраща полицейски екип на мястото, за да се устнови кой подава сигнала,веднага!
2.Района се отцепва в радиус от 500 метра(на наблюдаващите от канапе,усмивка) със ленти
3.Вика се ДОТИ- СОФИЯ, само те могат да пипат и да обезвреждат бомби.(най-малко 2 часа път)
И т.н... Тук видяхте ли нещо от по-горните ?
Как ви изглежда сигнал за бомба, при който полицаите отиват право при циганите и казват на тях, че има бомба.Интересно защо не казаха на всички в заведението.После - след сигнала, никой от бармани, сервитьори, Диджей, охрана - НЕ напуснаха дискотеката. Минути преди да влязат корпуса от полицията, всички изброени по-горе бяха навън.Момчета при опит да излязат през ГЛАВНИЯ вход/изход на дискотеката бяха посрещани от полицай с насочени пистолети и при вида на телефон с камера, полицаите си завираха пищовите да не казвам къде, за да не се види нищо... След това всички се забавляват вътре, корпуса влиза и започва да бие, наред.Момче заспало на сепарето, смазаха го от бой докато още спеше - 8 шева на главата и още много контузии...Нямате си на представа.Притеснявах се за приятелите ми - българи, да не са с разбити глави...Оказа се, че само имат палки по гърба- за спомен, докато си лежат на земята.
1.Дежурния,който приема обаждането веднага вижда от кой уличен телефон се звъни и изпраща полицейски екип на мястото, за да се устнови кой подава сигнала,веднага!
2.Района се отцепва в радиус от 500 метра(на наблюдаващите от канапе,усмивка) със ленти
3.Вика се ДОТИ- СОФИЯ, само те могат да пипат и да обезвреждат бомби.(най-малко 2 часа път)

hard2kill написа:
1. Ако е от уличен телефон ще види номера но не и къде се намира, тази информация я има БТК и дежурния няма как да я получи чак на мига ! Затварянето на една слушалка и отдалечаването от апарата е по-бързо и от най-бързата реакция по установяване на местонахождението му, свързване с патрул и пристигането на същия на даденото място, така че леко се губи смисъла, освен ако този който се обади не е малоумник и не е седнал да изпие по кафе до телефона.

3. В мнооого голяма заблуда си ако мислиш, че ДОТИ ходи по всички сигнали за бомби из страната !
GRIPEN написа:hard2kill написа:
1. Ако е от уличен телефон ще види номера но не и къде се намира, тази информация я има БТК и дежурния няма как да я получи чак на мига !
3. В мнооого голяма заблуда си ако мислиш, че ДОТИ ходи по всички сигнали за бомби из страната !
Всички улични телефони са с номера, когато светне от кой номер се звъни, веднага се изпраща патрулка/мотор.
Казвам ти какъв е редът, не ме интересуват оценките ти.

hard2kill написа:Значи ще кажа, че след като видях как се отразявт новините по вестниците, никога повече не бих си купил..
Аха,и тука са има едно нещо на което му се вика полицейско разпореждане,и това полицейско разпореждане е длъжен всеки да изпълни без значение дали е правилно или не.После има кой да държи сметка на този който го е разпоредил.В правилника от закона за МВР ясно е отбелязано кога полицейски орган има право да разпорежда и да употребява сила.В цялата работа нема нищо нередно.Да не си мислите ,че само наща полиция употребява сила,и в най демократичните държави се исползва сила и оръжие няколко пъти повече от България.

hard2kill написа:GRIPEN написа:Ами ако съм влизал в ОДЧ (Оперативна дежурна част) и да знам как изглежда пулта за приемане на обажданията ?
Говорих за реда, по който се процедира, а ти къде си влизал не е моя работа
Интересно от къде знаеш реда?Щото може да съм чел и инструкцията за действие в такива случаи...
Между другото това за викането на ДОТИ веднага подсказва доколко знаеш реда за действие..

Последна промяна GRIPEN на 05 Авг 2009, 1:15, променена общо 1 път
GRIPEN написа:hard2kill написа:GRIPEN написа:Ами ако съм влизал в ОДЧ (Оперативна дежурна част) и да знам как изглежда пулта за приемане на обажданията ?
Говорих за реда, по който се процедира, а ти къде си влизал не е моя работа
Интересно от къде знаеш реда?Щото може да съм чел и инструкцията за действие в такива случай...
От някой с доста стаж като следовател, прокурор, адвокат... Не претендирам за точност, но казвам това, което съм запомнил. Радвам се, че си чел.Това е похвално.В наши дни хората все по-малко четът.

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
GVT написа:....В правилника от закона за МВР ясно е отбелязано кога полицейски орган има право да разпорежда и да употребява сила.
Ти колега виждал ли си го някога този "правилник от закона за МВР" ?

GVT написа:hard2kill написа:Значи ще кажа, че след като видях как се отразявт новините по вестниците, никога повече не бих си купил..
Аха,и тука са има едно нещо на което му се вика полицейско разпореждане,и това полицейско разпореждане е длъжен всеки да изпълни без значение дали е правилно или не.После има кой да държи сметка на този който го е разпоредил.В правилника от закона за МВР ясно е отбелязано кога полицейски орган има право да разпорежда и да употребява сила.В цялата работа нема нищо нередно.Да не си мислите ,че само наща полиция употребява сила,и в най демократичните държави се исползва сила и оръжие няколко пъти повече от България.
Длъжни са да съобщят по микрофона, да светнат лампи и т.н.
А те силно казано - помолиха няколко човека да излязат.Не беше възможно да се разбере за какво става въпрос, много от момчетата след това разбраха за какво са влизали полицаите... А нали знаеш, че ако сигнала за бомба е истински, нямаше да влязат 4/3 полицаи и да "помолят, ако не ни притесняват естествено, дали бихме ако желаем" да напуснем.За барманките интересно, че нямаше разпореждане..
И чак след часове да влязат с каски като броненосци и да започнат да бият! - а не да изкарват хората, защото има бомба. Тук е голямата разлика и ако имаше бомба щяхме ли да стойм на земята половин час вътре в дискотеката и още може би, 20 минути пред нея, на самият вход.Ако не е проблем, може да се замислиш.
Последна промяна hard2kill на 05 Авг 2009, 1:24, променена общо 1 път

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
hard2kill написа:......... Бих обяснил на когото му е необходимо.......
Е, това изречение колега според мен трябваше да си спестиш!

№0123456789 написа:hard2kill написа:......... Бих обяснил на когото му е необходимо.......
Е, това изречение колега според мен трябваше да си спестиш!![]()
Казвам това, което съм чул от адвокат... Не мога да цитирам самият правилник или там каквото си имат.Просто на прост език, за не специалисти...
И не знам как ще се почувстват момчетата тук, ако около теб бият наред и приятелите ти, които сам си извикал, са някъде наоколо и не знаеш дали дишат, дали ударите, които чуваш са по тяхната глава.

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
hard2kill написа:Казвам това, което съм чул от адвокат... Не мога да цитирам самият правилник или там каквото си имат.Просто на прост език, за не специалисти...
И не знам как ще се почувстват момчетата тук, ако около теб бият наред и приятелите ти, които сам си извикал, са някъде наоколо и не знаеш дали дишат, дали ударите, които чуваш са по тяхната глава.
Подкрепям те колега затова и аз това ти писах.
Тука се намират просто "разбирачи" дето са на всяка "манджа меродия"
Правя си труда да им чета "трудовете" по болшинството им теми.