Твърдо 120км/ч лява лента!
Модератор: Общи модератори
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
///peter написа:Колега, кажете ми четете ли какво пиша? С класата е сигурна и с 200 и с 300 и с 800, но сама на пътя. Опитай се да прецениш скоростта на идващите зад теб коли с подобна скорост и тогава може и да ме разбереш.
Какво има да разбирам, колега? Мога да разбера, че една С-ка или 7-ца може да спре в пъти по-бързо от една Е34-ка. Това е, което Кристал имаше предвид и за което я подкрепям. А и какво значи да се опитам да преценя скоростта? Доста добре си я преценявам, но пак идва въпросът тук - какво правя аз в лявата лента? Трябва да ти кажа, че като видя в огледалото как някакви ксенони приближават и винаги мога да си направя сметка колко бързо ще пристигнат и АКО трябва да изпреварвам, колко бързо мога да го направя.
///peter написа:Колега, не се захващай със статистика без да си я изучавал, трудна материя е. Какъв е процента на последните модели, С А8 и тн от общите участници на пътя? Отговори си на този въпрос и помисли дали съпоставката ти е реална
Съпоставката ми е напълно реална! Какъв е процентът - малко към много! Дали е релевантно това - не, не е. Факт е, че скъпите автомобили са достатъчно много. Факт е, че кошниците са далеч по-ненадеждни. Да помниш в последно време да се е случил някоя 7-ца да е излетяла от пътя и да се е заковала в насрещнодвижещ се автомобил. Не ми казвай, че 7-ците, които се движат по магистралите са 30 пъти по-малко от Голфовете. А и тук по-скоро говорим за надеждност и че едно е да се движиш с 200 в 7-ца, друго с 200 в някоя Вектра.
///peter написа:Yesss, тва беше мнението със сложните думички... Принципно АКО човечеца знаеше че ограничението е 130 и кара с толкова, би следвало да изпреварва всички и това да е правилното място в което трябва да се движи.
Noooo...лявата лента се ползва само при изпреварване, което ще рече, че по цялата магистрала в средната лента е трябвало да е пълно с коли

///peter написа:Принципно и аз не одобрявам действията му, но..
Не знам тогава за какво се бориш!? Аз не подтиквам всички да караме като луди, но смятам, че една скорост от 160 е напълно нормална НА МАГИСТРАЛАТА!!! А и не искам да си карам аз със 150, да ме изпревари някой дебеловрат и да се шибне в някакъв перко, който кара със 120 и после да се омажа и аз в тях и то ПРОСТО защото някой е решил да "вземе нещата в свои ръце". Просто въпросът в нашата държавица не е бързото каране на магистралата, а рискованите изпреварвания и то на двупосочни пътища. Ето там, ако човекът кара с 90 например, ще му стисна ръката, защото тогава ще е прав!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Да бе да всички бързат за някъде, може би за онзи свят. Затова по-добре да си карам в дясната лента с 120-140. А вече като изпредварвам и някой ненормалник ми присветка, въобще не го и отразявам най много да му включа фаровете за мъгла
Въпреки, че такива бързащи нормално ги виждам и предпочитам да ги изчакам малко за да ме настигне и задмине вместо да ме прави на компакт.

flame написа:И съм съгласен с колегата, който каза, че 130км/ч е било ограничението когато тук са се експлоатирали автомобили като Москвич и Лада.
Аз лично си карам със 130-140 в лява лента и от време на време правя път на бързаците, след което пак се връщам в ляво. Правя това защото смятам, че:
1 - Колегиално е (да пуснеш друг колега, който бърза)
2 - Няма риск от ПТП (да се прибера за малко в дясно и после да се върна в ляво)
3 - Не им завиждам за джиповете и не избивам комплекси
Oграничението е 130км/ч. и е от няколко години, не помня колко точно. Преди това беше 120км/ч.
По-важното в случая е, че това ограничение ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ!
Без значение, дали колата е С Класа, Е34, Е92, Ferrari или каквото и да било!
Същевременно, на автомагистрала крайната лява лента е ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ. След приключване на тази маневра, водачът трябва да се върне в най-дясната. (Това е към автора на темата.)
С подточки 1 и 3 на колегата, които съм цитирал, съм напълно съгласен.

За подточка 2 - виж по-горе.
Последна промяна Fear на 07 Авг 2009, 11:37, променена общо 1 път
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
flame написа:Pitbull_Germany написа:една скорост от 160 е напълно нормална НА МАГИСТРАЛАТА!!!
...
въпросът в нашата държавица не е бързото каране на магистралата, а рискованите изпреварвания и то на двупосочни пътища.
![]()
Мда и аз съм съгласен с това. Всъщност там е най опасно.
Относно сигурността на скъпите коли.
Гледам, има колеги, които смятат, че разни високи скорости са нормални, защото новите коли били по-мощни, по-стабилни, по-сигурни и т.н.
Ами хубаво, ама пред закона всички са равни, уж. Това, че някой си е купил скъпа и бърза кола НЕ МУ ДАВА ПРАВО да нарушава закона!
И колкото по-скоро подкупните ни КАТ-аджии го разберат това и вземат да прилагат адекватно накзанията предвидени в този закон, толкова по-скоро ще имаме шанс да заприличаме на нормална държава и да намалеят жертвите по пътищата!
Гледам, има колеги, които смятат, че разни високи скорости са нормални, защото новите коли били по-мощни, по-стабилни, по-сигурни и т.н.
Ами хубаво, ама пред закона всички са равни, уж. Това, че някой си е купил скъпа и бърза кола НЕ МУ ДАВА ПРАВО да нарушава закона!
И колкото по-скоро подкупните ни КАТ-аджии го разберат това и вземат да прилагат адекватно накзанията предвидени в този закон, толкова по-скоро ще имаме шанс да заприличаме на нормална държава и да намалеят жертвите по пътищата!
Fear написа:Относно сигурността на скъпите коли.
Колега, да те питам което от двете би избрал - някой да НЕ наруши закона или някой да НЕ умре на пътя?
Аз лично нямам против кой колкото си иска да нарушава закона щом няма да стане мазало и няма да дам фира!
Несъизмеримо по-добре от това законите да се спазват, но същевременно да стават тежки ПТП-та!
Много по-безопасно е нов джип със 150 км/ч отколкото стар таралясник със 100 км/ч!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За Българските условия незнам как ше се оправиш със 120 км.,обаче бях преди години в швейцария,и на една магистрала там,едно приятелче караше,та настигаме някакъв дедо ,караше с 120 кръгло и у левото (като колегата автор на темата),настига го моят човек и почва да му свети,мига,ама дедото не се отмества...щото знае че е у правото си а ние сме нарушители!!!
Как и да е,аз на магистрала само когато бързам карам по някой по-бърз от мен,щото нямам радар детектор,а когато не бързам си карам 100-130-140 макс
Как и да е,аз на магистрала само когато бързам карам по някой по-бърз от мен,щото нямам радар детектор,а когато не бързам си карам 100-130-140 макс
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
[quote="Pitbull_Germany"][quote="///peter"]
акт е, че скъпите автомобили са достатъчно много. Факт е, че кошниците са далеч по-ненадеждни. Да помниш в последно време да се е случил някоя 7-ца да е излетяла от пътя и да се е заковала в насрещнодвижещ се автомобил.quote]
наскоро анелия точно не излетя ли с Х6ца от магистралата?явно и тя си е повярвала и решила че е безсмъртна.
относно автора,баце една лястовица пролет не прави,караи си като хората а тея повярвалите си кифли и играчи пускаи ги да пътуват те рано или късно сами се наиграват.мен лично по ме дразнат някви смотаняци със служебни пежа,тойотки кадето са им заварили педала и жулят колкото могат без да мислят грам
акт е, че скъпите автомобили са достатъчно много. Факт е, че кошниците са далеч по-ненадеждни. Да помниш в последно време да се е случил някоя 7-ца да е излетяла от пътя и да се е заковала в насрещнодвижещ се автомобил.quote]
наскоро анелия точно не излетя ли с Х6ца от магистралата?явно и тя си е повярвала и решила че е безсмъртна.
относно автора,баце една лястовица пролет не прави,караи си като хората а тея повярвалите си кифли и играчи пускаи ги да пътуват те рано или късно сами се наиграват.мен лично по ме дразнат някви смотаняци със служебни пежа,тойотки кадето са им заварили педала и жулят колкото могат без да мислят грам
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за мен да не пропуснеш някой който се движи по бързо от теб си е липса на шофьорска култура. в каквато и кола да е... винаги пускам колите, които ме застигат с по-голяма скорост независимо дали са 1-2 или 20 годишни, големи, малки... черни или бели и т.н. само се изнервям като тръгне да ме изпреварва някой по 100 години или когато има кола в насрещното... щото тогава хем себе си трябва да пазя, хем него.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Е.Димитров написа:настигаме някакъв дедо ,караше с 120 кръгло и у левото (като колегата автор на темата),настига го моят човек и почва да му свети,мига,ама дедото не се отмества
Бе вие видехте ли до дедото на дясната седалка дали имаше некой ниско долу?

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Колега, какъв закон намесваш тук? Че си прав - прав си. Ама айде да не извзимаме компетенциите на правораздавателните органи, става ли? Не съм аз, не си ти, не е автора на темата този, който ще каже как да се кара по магистралата. И не е негова работа да прави предпоставки за ПТП като това може да завърши с най-тежкото!!! Ако всеки си кара нормално и си гледа в пътя, без да изпреварва, както му скимне, тогава всичко ще е наред. Това, че на 30 мин. ще прелети някой покрай теб, не мисля, че е проблем.
И айде стига с тия комплекси кой каква кола си купил. Ами, да, купил си е кола за 200 бона. Да, продавал е наркотици. Ако можеш, ако искаш, продавай и ти, купи си и ти. Въпросът не, че като си е взел такава кола и е Бог, въпросът е, че тая кола е много по-сигурна от нашите и не усеща високата скорост.
Реално погледнато колко от хората, които пишат в тази тема НАИСТИНА са се качвали на кола за над 100 хиляди лв...ама да я карат, а не да се возят?
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
А кой точно е упълномощил колегата да правораздава ?
Наистина ли не осъзнавате, че ако каращите с висока скорост повишават риска от катастрофа (и по-скоро влошават последствията от такава), то колегата директно създава предпоставки за произшествие ?
И защо се говори за скъпи автомобили ? Всеки съвременен автомобил (не говоря за малки, градски коли) си поддържа съвсем спокойно 150-160км/ч и е напълно стабилен и управляем. Аз по магистралата карам с 140-160км/ч - ако някой иска колата за 50-100000лв. веднага ще му я дам (и ксенон има, за да се вижда че идва скъп самолет).
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Pitbull_Germany написа: Ама айде да не извзимаме компетенциите на правораздавателните органи, става ли?
Много вярно,ама много.
Вземете се в ръце,големи хора а смешни неща се пишат в тази тема.
Ами дайте да съберем пари и да купим син буркан и полицейска сирена на колегата поствал темата,та да се наиграе напълно.
Значи той изпада в противоречие--добре,карай си със 130 като си голям привърженик на правилника,но махни се от лявата лента,защото именно с това ти го нарушаваш.
Българинът е комплексар и такъв ще си остане.Аз пък мразя някой като мевиди че наближавам с по-голяма скорост нарочно да ми излезе в лявата лента.И какво като карам 20 пъти по-скъпа от неговата кола,на нравоучение и добро поведение ли ще се учим на пътя по тоя начин.
Не виждам как човек каращ 350-400 к.с. автомобил е опасен след като кара в лявата лента,която трябва да е свободна след съответното изпреварване на някой предходен??????Тук не говорим за движение в града с над 100км/ч.
Нещата в БГ ще се оправят ,когато всеки престане да се прави на широк специалист,да спре да гледа в канчето на съседно каращия скъп автомобил и първо всеки да погледне себе си колко е стриктен и тогава да съди другите.
Баста.
flame написа:Fear написа:Относно сигурността на скъпите коли.
Колега, да те питам което от двете би избрал - някой да НЕ наруши закона или някой да НЕ умре на пътя?
Аз лично нямам против кой колкото си иска да нарушава закона щом няма да стане мазало и няма да дам фира!
Несъизмеримо по-добре от това законите да се спазват, но същевременно да стават тежки ПТП-та!
Много по-безопасно е нов джип със 150 км/ч отколкото стар таралясник със 100 км/ч!
Прав си, но съм убеден, че ще има по-малко проблеми, ако и таралясниците и свръхколите карат, спазвайки ограниченията. Нека някой го оспори това, ако му стиска.

За пример, вижте клипчето от тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=160552
При някаква такава екстремна ситуация и висока скорост, не виждам, как по-новата и по-скъпа кола ще помогне, особено ако кара някой 18-19 годишен с голямо самочувствие или блондинка с големи... очи.

Понеже гледам, че доста хора са ме цитирали, ще кажа, че и аз не одобрявам действията на автора на темата.
Аз също пропускам тези, които искат и карат по-бързо, просто защото е безсмислено да си създаваме сами неприятности, ако можем да ги избегнем.
Въпреки това, стоя си твърдо зад мнението за закона, с добавката, че наистина не сме ние тези, които трябва да го налагат.
Лошото е, че тези, на които това им е задължение, предпочитат да приберат някой лев под масата, вместо да си вършат работата.

Последна промяна Fear на 07 Авг 2009, 12:15, променена общо 1 път