Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Акция "Светлина"
Особено за ангелските не ми е ясно как ще се процедира... щото ангелските на колите от последните 2 години светят по един начин, а CCFL-а (примерно) по съвсем друг... щото ако пуснат да се кара на "очи", независимо от вида им, бая хора ще си повярват, че имат "ангели", дето светят и през деня... а честно казано при хубаво време дори и CCFL-а не се вижда чак толкова добре.... еле па да си личи... а па за диодните да не говорим...
Ае бая хора ще изпищят, щото ще си поверват много в "овнешките очи"...
Ае бая хора ще изпищят, щото ще си поверват много в "овнешките очи"...

- Mollov
- Мародератор
-
Kinopi написа:
Значи нищо не пречи да карам на енджъли и халогени през деня без да е задължително да пускам и късите
Гъзарийка, а? Можеш да караш на халогени, ама на фарове не можеш... халогени с AE.... пИрфектно!

Аз по принцип карам на angel eyes. Досега не съм имал проблем, но в жабката си имам разпечатена извадка от закона за карането на дневни светлини през деня и какво се разбира под дневни светлини.
- Mollov
- Мародератор
-
Я дай къде пише в закона какво е "дневни светлини"... и как твоите АЕ се възприемат като такива (в смисъл на това, че не са фабрично инсталирани... най-малкото).
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Абе какви дневни светлини???Казано си е че трябва да си на къси светлини
А не на габарити,каквито са АЕ!На мене миналата година ми писаха фиш точно заради тази "гъзарийка"
А и както каза колегата Моллов 99% от АЕ не се виждат почти по светло.
За халогените също пишат актове,защото те си имат предназначение различно от това да се правиш на играч.

А и както каза колегата Моллов 99% от АЕ не се виждат почти по светло.
За халогените също пишат актове,защото те си имат предназначение различно от това да се правиш на играч.
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Раздел XVII. Използване на светлините
Чл. 70.
(3)
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.
Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА
ОТГОВОРНОСТ
§ 6. По смисъла на този закон:
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
Никъде не пише, че трябва да са фабрични и колко силно да светят !
Раздел XVII. Използване на светлините
Чл. 70.
(3)
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.
Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА
ОТГОВОРНОСТ
§ 6. По смисъла на този закон:
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
Никъде не пише, че трябва да са фабрични и колко силно да светят !
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не ми е ясно що от 9 кладенеца вода носите за да ме убедите, че овнешките очи са "дневни светлини"... Те са си просто габарити- НИЩО повече...
Дневни светлини имат новите модели, ама съвсем новите- някой да не си помисли, че лачената му Е36-ца е нов модел
За всички останали- къси светлини... И не ми ревете "Ама аз съм със ксенон и като ми изгори лампата е доста скъпо"- не ми дреме, ще карате на къси и това е... Или си вземете DRL и го закачете за дългите- едни такива дребни и евтини джаджи точно за тази цел мислени...
Да нямате случайно електромери в колите и да плащате на енергото изгореният ток от фаровете
Дневни светлини имат новите модели, ама съвсем новите- някой да не си помисли, че лачената му Е36-ца е нов модел

Да нямате случайно електромери в колите и да плащате на енергото изгореният ток от фаровете

Ми аз не вадя от 1000 кладенеца вода а си спазвам закона стриктно точно както е написан. Като го променят пак ще го спазвам. В САЩ или някоя друга държа не помня къде гледах пише, че дневни светлини са тези които светят с 3800cd(някаква такава единица беше не я знам точно каква е, и цифрата е случайна).
Аз съм сигурен, но в българското законодателство няма норма, това ми е мисълта.
- ms
-
-
Що все гледате закона не ми е ясно... Идеята е колата да се забелязва по-лесно отдалеч с пуснати фарове... Айде сега ме убеди, че овнешките очи се виждат по-добре от фаровете през деня- дори и фаровете да са пуснати да светят на 50%...
Не съм тръгнал да убеждавам никого в нищо. Само казвам как е в закона и какво правя. На мен ми е все тая дали колата срещу мен е на къси или без никакви пуснати светли. Не я забелязвам от по-далече като са и пуснати фаровете. Говоря за светло време, не мъгла силен дъжд сняг, тъмно време и т.н. И предпочитам колата срещу мен да е без никакви светлини вместо с пуснати дълги. Направо ми вади очите.
- ms
-
-
Чакай малко сега- ти що реши, че трябва на теб като шофьор да ти е лесно да видиш колата отсреща
100% идеята е била да е по-безопасно за пешеходците...
Ама аз спирам да обяснявам защо да се кара на къси, а не на овчи дзъркели... Вие си спазвайте закона по вашия начин, а пък аз ще си карам на къси...

Ама аз спирам да обяснявам защо да се кара на къси, а не на овчи дзъркели... Вие си спазвайте закона по вашия начин, а пък аз ще си карам на къси...
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
ms написа:Що все гледате закона не ми е ясно... Идеята е колата да се забелязва по-лесно отдалеч с пуснати фарове... Айде сега ме убеди, че овнешките очи се виждат по-добре от фаровете през деня- дори и фаровете да са пуснати да светят на 50%...
Щото е по-забавно да си на "ръба на закона" и да преебеш куките, вместо да мислиш за собствения си живот... Друго е да си дупе.

Тъй като твърде често пътувам извънградско, съм се убедила, че карането на къси много помага, ама много!!! Откакто съм взела книжка и имам кола (7 години) карам целогодишно на къси, няма зима, няма лято,няма в града,няма извън.. Второто нещо след колана, са ми светлините... Така са ме научили и мисля че е полезно... Нищо не ви струва да ги планете тия пусти къси светлини... Обаче може да ви струва живота! Защото никога не знаете кой кара срещу вас

пп. Ааа и за цялото това време... от 3 години, карам кола със ксенон.... нито един ксенон или обикновенна крушка не съм сменила... И от ЧЕЗ немам сметка

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
крив кюнец написа:Аз ползвам за късите (Е34 оригинален фар) Osram Night Breaker , светят добре на сухо, на мокро слизам да гледам да не съм на габарити само
Да не си мислиш че ксенона примерно 5000К ще свети по-добре на мокра настилка? Пробвай и ще разбереш като ти изтекат очите и ще искаш само оргинални фарове. За китайските ксенони да не говорим, да не вземи на някой да му се запали колата с тия боклуци, че като г гледам нито стандарт имат нито нищо