Бойни изкуства

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Re: Бойни изкуства

Мнение от ditko1 » 25 Окт 2009, 22:25

да ти кажа повече оферта си е да си нисък от колкото висок във бокса, на всяко едно курше можеш да направиш ескиваж, а високите само ги поемат, поне така наблюдавам де. 170-180см доста добра височина.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Окт 2009, 22:58

Това крав-мага ми допадна доста!!!!!!!! ама го няма в пловдив (май).. иначе влезнала ми е мухата за винг чун!!! и на него се записвам Говорих с едно боксьорче и той ми разправяше как един такъв му натрил носа доста брутално.. a и според мен самата концепция на стила контра-атака винаги е побеждаваща, най-малко погледното физически логически, че до подновяването на провалената атака има някъв интервал време - сиреч време побойникът да бъде нокаутиран :mhihi: Е, аз толкова съм тръгнал да се бия де, страх ги е да си играят с мен :mhihi: - а остналите спортове освен крав-мага и бокса ми изглеждат доста позьорски, или по-скоро хобита :smoke: Никсън (еклипсер-а) пак си е написал домашното :winky:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 25 Окт 2009, 23:09

ditko1 написа:да ти кажа повече оферта си е да си нисък от колкото висок във бокса, на всяко едно курше можеш да направиш ескиваж, а високите само ги поемат, поне така наблюдавам де. 170-180см доста добра височина.

да ако боксьора отсреща е бльон става :kuku:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 25 Окт 2009, 23:28

няма значение на кой боксьор със 15-20см. по-нисък от мен не мога да му правя ескиважи. Така че дали е Бльон или бонбон все тая.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 25 Окт 2009, 23:39

ditko1 написа:няма значение на кой боксьор със 15-20см. по-нисък от мен не мога да му правя ескиважи. Така че дали е Бльон или бонбон все тая.

в грешна посока разсъждаваш -в бокса най-добре е да си висок и кльощав за да можеш да удряш от дистанция с по-дългите си ръце и да си по-трудно достижим-нали знаеш когато играят нисък и висок боксьор че шансовете на ниския са само близък бой демек требе да се мушнеш под него а тва знаеш не е лесно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 25 Окт 2009, 23:52

треньора специално каза че на нисък боксьор ескиважи не се правят, а относно за височината кое е по добре си е индивидуално от човека, Тайсън направо ги разпукваше. Неговото влизане със ескиваж и от там със ъперкът е доста убиствена комбинация. Сега глеах и мача на Muhammad Ali Vs Rocky Marciano определено, Marciano защото е нисък и пое много по малко удари от Али му помогна. Едно е цял мач да поемаш ударите и друго е половината да ги отбягваш . За мене тези 2-ма боксьори са едни от най-добрите.(Tyson и Marciano)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 26 Окт 2009, 0:02

ще е хубаво да не си вадиш заключения от клипчетата в нета(разбира се че има добри ниски боксьори)Краси Чолаков правилно ти е казал за ескиважите но те не са всичко в бокса ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 26 Окт 2009, 0:05

Аз отдавна тренирам при Пламен Янков много много добър треньор. Иначе не си правя само от клипчета заключения, а и от цели мачове. Последният на Floyd Mayweather срещу Маркез беше уникален мач. Floyd Mayweather е 171см. Определено играта на по нисък боксьр ми допада. Определено висок боксьор неможе да ги направи тези красиви работи :)
http://www.youtube.com/watch?v=kK9en6g9JTQ

Определено ескиважите не са всичко, но след появата на Тайсън след 85г. започва друг бокс. И Тайсън го показва, много добре си е изградил дефанзивата и със годините все повече се работи над това. До като едно време даже и гарда не им е бил добър. Високите малко по трудно я правят, защото буквално трябва да клякът ако играят със по нисък от тях биксьор.

Между другото почва някакво състезание по бокс във Велико Търново.
Последна промяна ditko1 на 26 Окт 2009, 0:51, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 26 Окт 2009, 0:41

Това и мен зарибихте с Крав Мага. Като гледам клипчетата е идеално за самозащита на улицата. Но мисля, че не е толкова развито както бокса и кик бокса примерно и дори и да има школи ще са само в по големите градове.
Изображение Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 26 Окт 2009, 0:55

Така е засега, приятелю... Само в София сме, а за в бъдеще-ще видим.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 26 Окт 2009, 1:09

за каква красота говориш човече тва е бокс не фешън канал-той се оценява с точки а не с красиви движения виж че повечето боксьори са стройни и високи а на тях им е нужно много по-малко усилие за да достигнат противника и да избегнат удар-разбирам че Тайсън ти е кумир разбирам че гледаш много в интернет и затова сигурно си гледал някой мач на Майк срещу Ивендър Холифийлд където се вижда за какво става въпрос.Виж братята Кличко също и Валуев(213 см) те са най-големите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Окт 2009, 2:07

BMWPetar написа:Да, колко глупости се изприказваха в ДаоБГ просто не е реално...

Кое точно е глупост от изписаното там? Факт е, че ако си изкарал 1 курс в Израел не можеш да се правиш на инструктор.
Младежът, който прави демонстрациите на клипчето е очевидно пълен аматьор, не знам къде и колко е тренирал...
Крав Мага наистина е много добра и ефикасна бойна система, но ако се тренира правилно...

Явно някои хора са решили да злоупотребяват с това, че е малко популярна в БГ.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 26 Окт 2009, 12:17

СРБ ( Селски Ракопашен БОЙ ) истинска система
и ако някое перде играе с тая система
ни бокс ща спаси нито нищо :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Окт 2009, 12:43

denko написа:СРБ ( Селски Ракопашен БОЙ ) истинска система
и ако някое перде играе с тая система
ни бокс ща спаси нито нищо :mhihi:

Или луд фен като Лисичков :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 26 Окт 2009, 19:15

White 1913 Power написа:за каква красота говориш човече тва е бокс не фешън канал-той се оценява с точки а не с красиви движения виж че повечето боксьори са стройни и високи а на тях им е нужно много по-малко усилие за да достигнат противника и да избегнат удар-разбирам че Тайсън ти е кумир разбирам че гледаш много в интернет и затова сигурно си гледал някой мач на Майк срещу Ивендър Холифийлд където се вижда за какво става въпрос.Виж братята Кличко също и Валуев(213 см) те са най-големите

Във всеки спорт си има красота, стига да я разбираш, сега да сравняваме първият бокс и сегашният и да ти кажа, че няма разлика и не е по хубав, то няма да е вярно, а пак са играли само за точки. Във един футболен мач гола е важен, но защо не се гледат българските, а чуждестранните- аз мисля че в дъното лежи хубавата игра. :mhihi:
На Тайсън силните години са му от 85-91г. След това определено не играе по силно. Освен Кличко и Ваулев който си ги избройл 80% от другите са към 180см. Даже това са само във тежка категория. Ако беше най-добре висок масово щеше да има негри като във NBA.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата