Образованието в страната
Модератор: Общи модератори
Re: Образованието в страната
тия 100% имат по 1 родител в затвора нали треа приемат наследството
то и в затвора треа да има хора нема празни да седят я

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Учителите са демотивирани (ниско заплащене) и подложени на унизителни условия на работа, как искате качествено образование? Може родителите ти да са хаймани, но в училище си половин ден и ако там има кой да те подхване, може и да станеш човек. Но обичайно, всяко дете гледа от родителите си и ако те са от гореописните, крушата не пада по-далеч от дървото. Имам две деца, момичета, едното е втори клас, другото в детската градина и мога да кажа, че ако майка му на по-голямото не го натиска да учи (а и по-малкото), в училището няма кой да го направи. Желязото се кове, докато е меко. Проблема е двустранен, незаинтересовани родители (независимо по какви причини) и немотивирани учители. При всички случаи, расте едно поколение от началото на 90-те, което един ден ще взема решенията в тази държава и представям си какво ще стане, без да обиждам никого. Образованието, лошо или хубаво, винаги е за предпочитане пред тоталната простотия. Смятам, че в България се провежда целенасочена политика за обезценяване на българското образование и заместването му с нещо от рода на чалгаджийницата и ценностите й.
P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
А като се замисля, че Гъзис беше номиниран в класацията за най-великите българи на 20 век...
Чалгата (при по-интензивно съприкосновение с нея) нанася непоправими поражения върху образованието и битието на човек

Чалгата (при по-интензивно съприкосновение с нея) нанася непоправими поражения върху образованието и битието на човек

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Elesar74 написа: P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
Извинявай,ама аз не много по темата-къде виде че имала големи цици че се заинтересувах?
Е.Димитров написа:Elesar74 написа: P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
Извинявай,ама аз не много по темата-къде виде че имала големи цици че се заинтересувах?
Ако всички бяха ученолюбиви като теб...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Е.Димитров написа:Elesar74 написа: P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
![]()
![]()
Ми то от тая тема,само това е интересно,че били неграмотни,че били паразити и тн.това е добре защото няма голяма конкуренция,лично аз се надявам така софия да се поизпразни от паразитите (защото именно в големите градове младежта няма никаква ценностна система и уважение към възрастните) и да бъдат заменени с младежи от провинцията дето имат желание за развитие и акъл.
Та по основния въпрос,мисля че Найденова няма големи цици

Е.Димитров написа:flame написа:Е.Димитров написа:Elesar74 написа: P.S. Те тука разбрах, че Диана Найденова имала големи цици: http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/32?video=11 , гледайте, по темата е.
![]()
![]()
Ми то от тая тема,само това е интересно,че били неграмотни,че били паразити и тн.това е добре защото няма голяма конкуренция,лично аз се надявам така софия да се поизпразни от паразитите (защото именно в големите градове младежта няма никаква ценностна система и уважение към възрастните) и да бъдат заменени с младежи от провинцията дето имат желание за развитие и акъл.
Та по основния въпрос,мисля че Найденова няма големи цици

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
nCuXoHeBpo3eH написа:Нормално ли е за теб, един учител или лекар да работят за 4-5-600лв, в най-добрия случай? Че един прост общ работник взима толкова.
Поправка - тези пари, дето си ги писал се дават в най-лошия случай. Веднага ти давам пример. Мой набор завърши педагогика и като даскал без стаж и опит започна на 500лв. Вече с годините се трупали някакви точки, класове ли к'во там точно не мога да ти кажа и естествено заплатата се увеличава. Друга семейна позната има около 20г. стаж и взема 900лв. Сега, ако ме лъжат и аз вас лъжа, но това е което АЗ знам. За лекарите да ти кажа един не съм видял да си е останал на една единствена заплатка. Всички си отварят частни кабинети и/или обикалят близките села. Всъщност това важи и за голяма част от даскалите - частни уроци, писане на учебници/книги и т.н. Та с две думи - никой от практикуващите тези две професии не седи да чака едната заплата... добре де повечето не го правят. Дали е нормална тази заплата? И да и не. Обяснявам пак с пример - в САЩ младите доктори почват на 60 000$ годишно, демек 5 бона в зелено на месец, за даскалите

nCuXoHeBpo3eH написа:Не хвърляйте цялата отговорност на родителите. Не могат да са постоянно с децата си, а и в тези времена, дори да искат не биха могли да си го позволят голяма част оттях. Дори когато се връща от училище, детето ще види келеша със скъпата кола, русата мадама, ланеца и... Ще се замисли че не иска да е като него. Мда, и вие това си помислихте![]()
Ако си прочел повечето мнения в темата, би трябвало да си видял, че никой не хвърля цялата вина в/у родителите. По мое лично мнение обаче те са хората с най-голяма отговорност, респективно вина за случващото се. Не можели да са постоянно с тях. Пълни глупости. Нали го знаеш лафа "няма не мога, има не искам". Колкото и да е зает даден родител вярвам, че все ще може да отдели поне 1 час на ден за децата си. ОК бачкат яко да могат да ти осигурят колкото се може повече. И какво сега излизат сутрин в 7 и се прибират вечер в 12 ли, че да не могат да са с децата си? 90% ако не и повече бачкат нормален 8 часов работен ден - от 8 до 4-5 или от 9 до 5-6. След това могат да са с децата си доколкото часа си искат. Но както казах, ако искат. За съжаление в последно време наблюдавам, че голяма част от родителите не искат. Предпочитат и правят всичко друго, но не и да са с децата си. Уикендите също не са за пренебрегване, но родителите, в повечето случаи, вместо да прекарат време с децата си, те ги пращат на село при баба и дядо, при приятели или пък самите родители духват нанякъде, изоставяйки ги къде на дядо и баба, къде на приятели и т.н. Масово се прилага практиката да се компенсира "пропуснатото" време с децата, като последните се задоволяват материално в колкото се може по-голяма степен(според финансите), като се мисли, че това е по-добрият подход. Какво се получава като резултат? Разглезени деца, свикнали всичко да им се поднася на тепсия, нямащи уважение към околните и по-възрастните, с ограничено виждане на нещата, винаги игнориращи чуждото и мислещи собственото си мнение за единственото правилно, изключително занижена ценностна система в повечето случаи свеждаща се до пари, с напредване на годинките - секс и власт. Тук лафа за първите 7 годинки би бил много удачен. Така че родителите като не те научат, не те възпитат отначало... и 20 учителя да ти си изредят пак ще им е трудно да те направят човек.
nCuXoHeBpo3eH написа:Ясно - всички под 90 набор сте били най-безгрешното и добре възпитавано поколение- няма нужда![]()
Че не сме най-безгрешните не сме. Че не сме най-добре възпитавани пак не сме. Просто сравнено с "новото поколение" гъзари/ки, муцита/цки, ФешАнИ, емо-та, мемота и разни други, ние "дъртаците" някакси контрастираме доста... в наша полза. Сега да не кажеш "аве чичка, де си тръгнал ти може би", "само" на 24 съм

nCuXoHeBpo3eH написа:П.с. Не виждам смисъл, хора които са били тийнейджъри през деветдесетте да пишат тук - тогава не е било много по-различно, според доста хора от които съм слушал истории...
Имам аз известни спомени от деве'десе' иии... някоя(както се казваше в една песен "тогава, когато още съм бил само фен

nCuXoHeBpo3eH написа:П.с.2 Днешната младеж - в г*за да я е*еш
Аре да е само женската част

xpl0d написа:nCuXoHeBpo3eH написа:Нормално ли е за теб, един учител или лекар да работят за 4-5-600лв, в най-добрия случай? Че един прост общ работник взима толкова.
Поправка - тези пари, дето си ги писал се дават в най-лошия случай. Веднага ти давам пример. Мой набор завърши педагогика и като даскал без стаж и опит започна на 500лв. Вече с годините се трупали някакви точки, класове ли к'во там точно не мога да ти кажа и естествено заплатата се увеличава. Друга семейна позната има около 20г. стаж и взема 900лв.
Тези 900 лв си ги е измисла 100%. Вече ако работи по някакъв европроект може и понякога да си докарва такава заплата понкога. Максималната заплата, която може да взима един учител е 750-800 лв и то такива пари взимат 2% от учителите в страната. Тук учителите взимат между 400 и 550 лв брутно, а директора на училището взима 640 лв. (чисто ги слагайте минус 80-100 лв на тези пари).
Друго интересно от 50-60 човека учители само двама са видимо млади, едната е около 30 годишна, а другата ми изглежда към 23-4 годишна. Всички останали са възрастни учители, които не разбират от тийнейджърския живот. Едно е учителката да е млада и готина и да помни какво е да си млад, друго е 40-45 годишен дядка, дето жена не е виждал от 20 години.
.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ето извадено мнение от учителски форум.Мнението е седмо по ред от hristov_b:
Извинявам се много, ако с нещо ще засегна някого!
Пред мен е последната ми корекция на заплатата от 1.10.2008 г.
В нея пише, че основната ми заплата е 671 лв. Към тях се прибавя сума за прослужени години. Брутната ми заплата леко надхвърля 950 лв.
Имам първа квалификационна степен и много години трудов стаж ( не ги пиша, защото много няма да повярват )
Чистата сума, която получавам е около 750 - лв., а лекторските са отгоре. При това положение не мога да кажа, че системата е скапана.
Поставете си за цел да покриете изискванията за Първа квалификационна степен, обичайте децата, които обучавата и към парите ще получите допълнително много благодарности, които ще Ви осигуряват необходимия стумул за още по - добра работа с подрастващите.
Не ви лъжа ! Повторно се извинявам за създадения дисконфорт във Вашето мислене, но смятам, че е добре да чуете, че има и друго мнение, освен Вашето.
извадката е от http://teacher.bg/cs/forums/t/5985.aspx?PageIndex=1 ,вижте и за коя година става въпрос,така че даскалите не ги мислете чак толкова.
Извинявам се много, ако с нещо ще засегна някого!
Пред мен е последната ми корекция на заплатата от 1.10.2008 г.
В нея пише, че основната ми заплата е 671 лв. Към тях се прибавя сума за прослужени години. Брутната ми заплата леко надхвърля 950 лв.
Имам първа квалификационна степен и много години трудов стаж ( не ги пиша, защото много няма да повярват )
Чистата сума, която получавам е около 750 - лв., а лекторските са отгоре. При това положение не мога да кажа, че системата е скапана.
Поставете си за цел да покриете изискванията за Първа квалификационна степен, обичайте децата, които обучавата и към парите ще получите допълнително много благодарности, които ще Ви осигуряват необходимия стумул за още по - добра работа с подрастващите.
Не ви лъжа ! Повторно се извинявам за създадения дисконфорт във Вашето мислене, но смятам, че е добре да чуете, че има и друго мнение, освен Вашето.
извадката е от http://teacher.bg/cs/forums/t/5985.aspx?PageIndex=1 ,вижте и за коя година става въпрос,така че даскалите не ги мислете чак толкова.
При условие че един строителен работник получава повече пари от един учител за какво да си говорим? В Германия средната учителска заплата е 3500 евро, тук е 290 евро.
А оня лумпен от форума със великата заплата да даде доказателство, че и аз мога да кажа че карам Порше да не би да е вярно?
А дори и да е вярно това е само един човек и то с голям стаж как може от това да правиш представителна извадка за всички учители.
Ама то е типично за българина да завижда на другия. Преди месеци буквално ме гониха по улицата да ми предлагат да стана учител, но като чух паричното предложение предпочетох да си остана в горското.
А оня лумпен от форума със великата заплата да даде доказателство, че и аз мога да кажа че карам Порше да не би да е вярно?
А дори и да е вярно това е само един човек и то с голям стаж как може от това да правиш представителна извадка за всички учители.
Ама то е типично за българина да завижда на другия. Преди месеци буквално ме гониха по улицата да ми предлагат да стана учител, но като чух паричното предложение предпочетох да си остана в горското.
.
- jordanpar
-
-
Ти си знаеш най-добре.Всеки си бие магарето както намери за добре.
Весели празници и да сте по-добри.
Весели празници и да сте по-добри.
Учителите взимат по 750лв. Да, и един мармот завива шоколада в станиол. Когато почнете да работите като учители, натрупате 20 години стаж, заплатата ви ще е около 500-550 лв.
- jordanpar
-
-
Да са живи и здрави.
То вие освен на себе си на някой друг вярвате ли.
Не познавам човек,който да е почнал насила работа някъде още по-малко висшист.Всеки сам си избира занаята.
То вие освен на себе си на някой друг вярвате ли.
Не познавам човек,който да е почнал насила работа някъде още по-малко висшист.Всеки сам си избира занаята.