За младите - има ли керяч да си българин

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Re: За младите - има ли керяч да си българин

Мнение от georgymk » 06 Яну 2010, 18:30

Mbass написа:
georgymk написа:Ще дам пример с кака ми на 29 г. нема деца,работи от 8 г. в Австирия,и един път в годината си идва,и казва така "Там знаеш за какво работиш" .... сигурен си че може да си скъсаш гъза ама да знаеш че ще вземеш някакви пари,а не мизерните 400 лв.
Там работи в един авто-сервиз и казва,че като иде в супера,не се ограничава,взима си каквото и хареса,без да си смята на ум колко стотинки има в джоба и дали ще и стигнат и така....но все пак тук е израстнала и роднините и са тука......
Между другото се чудя какво да правя като завърша ? да стоя тук да уча,или да ходя там (в Австрия) да бачкам,поне знам че там работата ми е сигурна.... :dunno:

Само да ти кажа, че не е толкова лесно, колкото изглежда.Баща ми е в Испания от 8 години и той е на принципа, че тук за 500-600 лв няма да работи.Като се върне за 2 месеца не осещаш как си пръснал 5-6000 евро, а не си купил нищо кой знае какво и айде пак обратния полет, защото там не се ограничаваш и вадиш в същото време. Ако си мислиш, че ще вадиш пари за няколко месеца и ще се връщаш и ще си номер едно не е така. ;)

Да и тя това казва,тука е някак си по-скъпо,тук си иде с по 8 хил. и поне от тези 8 хил. 4-5 заминават ,като не всичките ги харчи,оставя и някой лев и на родителите си но пак,някак си по скъпо е тук,не знам още не съм толкова голям за да ги разбирам тия неща....
А,аз ако отида там,едвали ще се връщам,ако ще се връщам,ще е много рядко...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 06 Яну 2010, 18:33

Не е лошо да си българин,а да мислиш като такъв ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2010, 18:42

Колеги,оказва се всъщност че проблема тук е в цените,какви са тея цени бре ебаси по-големи от европейските,какво е това чудо,заплатите отговарят на бедността и производството,както и на географската ширина,ама цените нямат нищо общо нито с доходи нито с "лукса" в който живеем,така че основна вина има правителството,то е ясно че нема държавата да ми изтрие гъзъ,имам си 2 ръце за тая работа но има една поговорка "като не помагаш поне не пречи" и като почнаха налози,данъци и данък на данъка и акцизи и такси и таксички и все по-високи данъци и глоби,ей ся,викат криза е,е защо бе джанам по време на криза не свиете ушите като всеки средностатистически Българин в тая държава и заедно да почакаме да мине тоз звяр "криза",а управниците скубат от където е най-лесно ,народа.
Ей като каква война стана като качиха с 5% данъка за хазарта и той стана цели 15%-ебаси и трагедията,печалбата падна само на 85%-че кой печели 85% у държавата???
В русия закриха казината,щото се оказа че са най-големите перачи тези от хазартния бизнес.
Банките се похвалиха че са спечелили...900 милиона лева,близо милиард...на фона на кризата...
Абе заеби,само средната класа опъва каиша...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 19:47

Идва момент, когато човек спира и поглежда назад и си дава сметка какво оставя след себе си или махва с ръка и казва: има време. Колкото по-рано човек вземе решение за живота си, в един глобален план, толкова по-добре. Парите са лоша мотивация, но понеже ние сме бедни, при нас са сила. ....... Щастието, удовлетворението, не се купуват с пари.

:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Яну 2010, 19:52

acho.rs написа:
Идва момент, когато човек спира и поглежда назад и си дава сметка какво оставя след себе си или махва с ръка и казва: има време. Колкото по-рано човек вземе решение за живота си, в един глобален план, толкова по-добре. Парите са лоша мотивация, но понеже ние сме бедни, при нас са сила. ....... Щастието, удовлетворението, не се купуват с пари.

:yes:

:yes: Лесно е да вървиш напред - трудно е да оставиш нещо стойностно след себе си!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Яну 2010, 20:08

Мисля да се изкажа като може-би преспективен млад човек по въпроса "Има ли керяч да си българин."
1. Ще можеш да виждаш семейството си, няма да има носталгия..
2. Мангасарите ще бъдат по-толерирани от теб. Ще се чувстваш като изчезващ вид в собствената си държава.
3. Когато си потърсиш гражданските права, държавата всячески ще се опита да ти помогне.
4. Ще получиш висше, което го признават само в България, а след това ще започнеш, дори в дипломата ти да пише 6.00 и да не си си купил изпита, работа със заплата по-малка от 800 лева.
Допълнение към точка 4: Един колега попита повече от 800 лв. ли искат да получават току-що завършилите студенти. Колега, след като в чужбина ще е така, нямам ли право да го изисквам. Просто в този случай държавата ще ми каже "Оправяй се."
5. Ще те е страх да си планираш живота, защото няма да знаеш дали чичовото момченце с овчия поглед и ръчичките в гъзлето, няма да ти вземе работното място.
6. Ще се насладиш на държава-цирк.
7. Ще те е страх, ако все пак решиш да имаш дете, да го пуснеш само, макар и до магазина, защото няма да знаеш кои мутри днес ще имат неуредени сметки.
Аз искам да емигрирам - оплювайте ме на воля. Какво ще оставя след себе си ли - ми един живот в бяла държава на децата ми, без да има нужда те да положат толкова усилия, колкото и аз, само за да станат граждани на Англия(примерно).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 06 Яну 2010, 20:44

Да питам за тия с по-общата обща култура, като мене, какво е КЕРЯЧ? :mhihi:
Ако означава нещо като изгода, не бате, стягай куфарите и заминавай, че от търсене само на килепир сме на тоя хал!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2010, 20:52

Valentin_Peev написа:от търсене само на килепир сме на тоя хал!
!

Че какво лошо има?! Ти ако не си търсиш келепира, няма кой да ти го даде даром :!: Всеки има право да си търси работа с акекватно на труда заплащане, а не като у нас-пари за заплати няма, ама шефа пак си взел нов Мерцедес...мила родна картинка.
Никой не мое ма връне на селу!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Яну 2010, 20:58

Струва ми се, че хората били в чужбина могат да дадат по-изпитано мнение от тея дето не са излизали никога.
В крайна сметка наистина е така, както си го направиш, където и да си го направиш.

"Аз искам да емигрирам - оплювайте ме на воля. Какво ще оставя след себе си ли - ми един живот в бяла държава на децата ми, без да има нужда те да положат толкова усилия, колкото и аз, само за да станат граждани на Англия(примерно)."
И децата ти ще бъдат черни роби, макар и в бяла държава. Ако ти мислиш за децата си, поздравявам те, но ти изобщо не мислиш за себе си.
Повярвай ми, да отидеш е лесно, ама да останеш изобщо ама изобщо не е толкова лесно.
Ако решиш нещо - прави го. Ако сбъркаш - осъзнай го бързо. Живота ни за жалост изобщо не е толкова дълъг за да бягаме като въшки насам натам.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Яну 2010, 21:29

Колега, аз сериозно съм обмислил +-ове и -уси на заминаването в чужбина. Тънкия момент е, че хората, които заминават от тук, отиват да работят. Аз искам да изкарам висше в някой поне среднопрестижен университет там. Мисля за децата си, да, защото искам като им разказвам интересни истории за мутри, те да си мислят, че това са нещо като НЛО - всеки е чувал, а никой не го е виждал. Не искам това да е нормална тема за разговор, когато се съберем на вечеря. Ето затова искам да емигрирам. Друга причина е това, че не искам телевизиите, които те ще гледат да са наситени с политико-к**ва педерастки истории.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Яну 2010, 21:37

Виж колега, образование да вземеш - хубаво. Аз лично се прибирам в България на пролет и се надявам на есен да уча вече.
За темите на разговор, силно се надявам докато имаш деца, както и аз, да са се променили поне малко. А за телевизията... аз не гледам телевизия от много години, не вярвам децата ти да им пречи да не гледат също.
А образование ще ти е по-лесно в България. Аз именно заради това се прибирам, в чужбина е много тегаво да учиш и работиш. Пък след 3-4 години туко виж наистина сме европейци и ни признват всичко и навсякъде :yes:
Ако искаш да постигнеш нещо в България трябва да се напънеш 3 пъти повече отколкото в чужбина. И тук, макар и с тея пропаганди, че сме изчезващ вид в нашата държава и прочие, изобщо не е така. Никога и никъде няма да се чувстваш както се чувстваш в България. Замини ако имаш желание и ти като мен за известно време и сам ще си дадеш сметка за доста неща :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 06 Яну 2010, 21:51

Само който не го е "ял " навън само той не знае колко е "готино" там.Всичко е шанс :winky: Само дето там винаги си оставаш мангал за всички.Макар и да си бял.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Яну 2010, 21:59

И аз си мисля, че тези популистки акции, като арестуването на Наглите са наченки на една по-добра държава, обаче убииствата посред бял ден в центъра на столицата ме връщат на земята. На мен сега ми ще ми е лесно кандидатстването в гимназия(е сега почна хранилката що даваш мнения по други въпроси), защото едно 90% от мойте съученици отделят повече време за вглеждане в на тони стораро пъпката, отколкото в учебника по математика. Искам България да стане Швейцария, ама не става. Как мислите, дали ми е приятно мангала от съседния клас да си мисли, че е недосегаем, и когато ме напсува, а аз му отвърна - аз съм виновен. А как ми е, когато Мтел ми отказаха гаранция на телефон, щото съм го намокрил(телефона е на майка ми и го пази много, просто лентовия кабел, който прави гонтакт м-ду капачето и апарата се предаде), и три месеца се занимавах с жалби, докато го направят? А дали ми е кеф, когато на зелен за пешеходци сфетофар чакам колите да минат 5-6 секунди? Ей тези малки неща ме дразнят. Хората плюят Бойко. Ако не беше той, все още основна управляваща партия щеше да е дпс. Това ме дразни. Новините на турски ме дразнят. Съседа, който си изхвърля боклука в торбичка през терасата ме дразни. Вярно е, че понякога и аз не съм перфектен, но се старая. Затова и си мисля, че заслужавам да виждам нещо насреща.
Колкото до това, че си оставаш мангал за всички - ми сигурно, но там оценяват по акъл - пример за това е президентът на САЩ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Яну 2010, 22:07

Aбе, гледат на тебе като на мангал, докато вършиш работата, дето я вършат мангалите в съответната страна.
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Яну 2010, 22:14

за правото, че не се признава си го зная, за мио-то също най-вероятно, ама вече и не ми дреме, аз съм изпуснал влака и ще си трайкам тук :winky: аз пак ша са повтора с извинение, ама ако немаш определена цел зад граница по-хубаво си стой на дупето! Забелязъл съм, че разликата между успелите и неуспелите хора е много тънка и е в тва, че нямат конкретна цел и кураж да я изпълнят, и най-вече да преценят какво точно искат от живота
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата