.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против тютюнопушенето на обществени места?

За, тютюнопушенето на обществени места.
54
29%
Против, омръзна ми да се умирисвам на цигари!
111
60%
Не ми пука.
19
10%

Общо гласове : 184
Потребител
Аватар

Re: Тютюнопушене на обществени места

Мнение от zbrox » 19 Фев 2010, 12:47

Bella написа:
barabqga написа: ама по вашта логика за да си излизате вие по заведения ние да си седим вкъщи .Това ли е твоето разбиране за толерантност ;)

Както казах, никой не спира пушачите да ходят по заведения и в държавите със забранено пушене в заведенията. Просто ако искат да изпушат цигара излизат навън. Не виждам това като толкова голям проблем. Това казвам. Да това е моето разбиране за толерантност. Повтаря се много но явно на никой не му харесва - свободни сте да правите с тялото си каквото си искате, но стига да не пречите на другите. Това е основния принцип на демокрацията, а не "ще правя квото си искам, на който му преча да се спасява". Това второто дори не е анархия.
Аз лично в компания с пушачи ги моля да не палят. Не всички се съобразяват. Също по обратния начин понякога казвам че съм ок някой да запали в определени условия. Но за съжаление непознатите хора не се съобразяват с теб. Нормално, тогава хората да искат да има формално написано правило в Закона за Здравеопазването.
Казвате че ресторантьорите сами ще си преценят дали да е за пушачи или непушачи. Така са правили и по времето на Апартейда - преценили са че може би това заведение е само за бели. Така преценят и в Арабските страни - това е само за мъже. Така и Япония на много места преценят че е забранено за гайджини. Ще кажете това е забрана, но в случая забраната е косвена, достатъчно силна за някои хора. Здравето може би е важно.
Но да, разбирам нежеланието на всички да не се съобразяват с други хора. Все пак живота постоянно това показва, че несъобразяването е ок и толерантността е демагогия, която се ползва само ако е в наша угода.
Последна промяна zbrox на 19 Фев 2010, 13:02, променена общо 1 път
lose > hesitate

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 19 Фев 2010, 12:47

Bella написа:
Hack0 написа: Общото е, че смърдиш, че натрапваш миризмата си и на други хора без да се съобразяваш с тях, а с цигарите осмърдяваш и тях. Толкова ли не можете на проумеете, че като пушите вие сте дразнителите и вие трябва да се съобразявате с околните, а не обратното?

Ако си ми гадже да ме душиш ,ама иначе не виждам кво ше правиш толкова близо до мен :mhihi:

zbrox написа:
Предполагам пушачите за да ходят някъде трябва задължително да са с цигара, иначе здравето им е застрашено. :)

Не ама някак си ,не се виждам да седна да пия кафе или едно малко в компания и да не запаля цигара :conf:

И ще ме извиняваш ,ама досега като не е имало забрани за пушене ,аз не съм виновна че по всички заведения се пуши .Ако съм с непушач в компания и вечеряме някъде или работим заедно се съобразявам ,ама по вашта логика за да си излизате вие по заведения ние да си седим вкъщи .Това ли е твоето разбиране за толерантност ;)

Не трябва да съм ти гадже, за да се наредиш на някоя опашка зад мен, примерно, или пък за застанеш до мен на спирката, или да сме заедно в асансьора. :) А такива изказвания като това за кафето са ми любими. Имам чувството, че за пушача кафето без цигара е отровно. :mhihi: Ако наистина се съобразяваш когато има непушач в компанията - ПОЗДРАВЛЕНИЯ :bowdown: , ти си първият пушач, който виждам да го прави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 19 Фев 2010, 12:51

SKISA написа:ми секи си решава сам кво да му е заведението! аз бих решил да направя за пушачи не ,щото съм пушач, а щото знам ,че така ще печеля повече ,въпреки вентилациите,пребоядисването и всичко. просто такя смятам и мисля ,че сметката ми е вярна! и няма да карам насила никой непушач да ми влиза в заведението. ако иска да идва! аз го правя такова . еуементарно,уотсън.
тва е се едно да ми дават акъл кви приятели да си каня на гости! ми не искам да ми идват хора,дето не искат! нека дойдат хора ,дето искат! при мене условията са такива и ако някой не го устройват-просто не идва и не влиза! а ако го устройват -идва! еуементарно! а ако преценя ,че ше печеля повече от заведение за непушачи го правя и идват само непушачи. проста логика.

:yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 19 Фев 2010, 12:52

Bella написа:... Все едно да кажеш ,че в някое заведение не могат да влизат бременни ,мъже високи под 180 см или такива с къса коса :kuku:

Еми то е така. Ходи на дискотека по анцуг. Няма да те пуснат да влезеш!
Ходи в казармата с коса до раменете. Ще те подстрижат!
На работа е разрешено пушенето единствено в кафето. Не мога да си седя в стаята пред компа и да си пуша.

Ако се качиш в колата ми ще ти кажа че не се пуши и ако искаш ходи пеша!

Когато се налага се поставя забрана поради някакви съображения и ти си стой у вас.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2010, 12:53

Cobb написа:Аз като пръдна, не ти тровя дробовете нали ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Фев 2010, 12:56

bmw325tds написа:
Bella написа:..............

Когато се налага се поставя забрана поради някакви съображения и ти си стой у вас.

и ако се качиш в колата ми ше ти кажа ,че се пуши и ше си пуша! и ако замениме думата "кола" с думата "заведение" -важи същото! заведението ми е за пушачи-никой не те тика насила вътре! седи си у вас.....

Потребител
Аватар

Мнение от zbrox » 19 Фев 2010, 12:59

Учудващо има много либертарианци в България, но май само ако ни утърва, а не до край. Бизнеса, пазара да реши. Щом се купува, харчи повече - значи е по-добро. За справка - чалга, хероин, [допълнете сами]. Регулацията от държавата е кофти нещо, но може би по-скоро в икономика, а в други области, сякаш е добре да я има, поне на минимум. Лично мнение, не натоварвам никой с него.
По-живо - по-здраво. Отивам да обядвам, ако някой може да препоръча ресторант където не се пуши? Аз още не съм бил в такъв в БГ.
lose > hesitate

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Фев 2010, 13:02

Абе как един пушач е по-добър клиент от непушача, че не моа да разбера, работил съм 1-2 години в бар и кат се наредят некви педали палят цигара от цигара и стоят на по ено голямо по час-два... А и как от двама човека с едни и същи заплати пушача е по-добър клиент, при положение, че има един допълнителен разход? Като опре ножа до кокала какво ще намали пушача, цигарите или разходите по заведения?
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Фев 2010, 13:08

eraziel написа:Абе как един пушач е по-добър клиент от непушача, че не моа да разбера, работил съм 1-2 години в бар и кат се наредят некви педали палят цигара от цигара и стоят на по ено голямо по час-два... А и как от двама човека с едни и същи заплати пушача е по-добър клиент, при положение, че има един допълнителен разход? Като опре ножа до кокала какво ще намали пушача, цигарите или разходите по заведения?

Не че е по добър, ми са повече, и ако в заведението не се пуши, нема се ходи. Понеже е гадно да не се пуши, като се пие примерно, за кафе да не говорим. А в БГ 70% са пушачи, те за тва е целата работа. Ако пушачите беха 20%, на никой нямаше да му прави впечатление.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Фев 2010, 13:10

eraziel написа:Абе как един пушач е по-добър клиент от непушача, че не моа да разбера, работил съм 1-2 години в бар и кат се наредят некви педали палят цигара от цигара и стоят на по ено голямо по час-два... А и как от двама човека с едни и същи заплати пушача е по-добър клиент, при положение, че има един допълнителен разход? Като опре ножа до кокала какво ще намали пушача, цигарите или разходите по заведения?

ми отвори заведение и ше видиш как. е така! пушенето в заведение просто си върви и хората ше ти правят оборот. като опре ножа до кокала и ако треа ше пропушиш....

разберете ,че монетата винаги има две страни. ма винаги! и логиката е да не караш друг да прави нещо,което пък ти не искаш да карат тебе! както аз не искам да ме ограничават ,така и ти не искаш! има решение и го написах поне 5 пъти. и секи си решава тогава-къде и защо и какда ходи. и ти гарантирам, че заведение за пушачи ще е в пъти по-оборотно и печелившо от съседното за непушачи! в пъти.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 19 Фев 2010, 13:15

bmw325tds написа: Еми то е така. Ходи на дискотека по анцуг. Няма да те пуснат да влезеш!
Ходи в казармата с коса до раменете. Ще те подстрижат!
На работа е разрешено пушенето единствено в кафето. Не мога да си седя в стаята пред компа и да си пуша.

Не ми вади думите от контекста .SKISA ти го обясни преди мен .Аз не идвам да пуша у вас или в колата ти ,а на места общодостъпни за всеки за да ми обясняваш аз къде да си седя .Стой си ти у вас ;)
И не знам колко пъти трябва да се повтори на всеки по отделно ,че отделни заведения или обособени салони е много по-адекватно решение на въпроса ;)

Hack0 написа: Ако наистина се съобразяваш когато има непушач в компанията - ПОЗДРАВЛЕНИЯ :bowdown: , ти си първият пушач, който виждам да го прави.

Бе не съм първия и единствения със сигурност ама карай .Пушачите не са чак толкова гадно племе . :) Не съм пушила в стаята си когато има колега непушач или бременна колежка .Не е приятно за всяка цигара да маршрувам из половината сграда,но съм се съобразявала.Не съм пушила и заради гадже непушач и още куп други случаи .Пак казвам не е приятно ,но не е и болка за умиране .Дразнещото е когато някой се опитва да се налага :nono:

п.с В тоя ред на мисли макар ,че пуша откачам когато сутрин се кача в асансьора и някой е с цигара или е пушил преди мен .То няма въздух вътре те цигара палят . :censored: тия 10 секунди дето не могат да издържат да излезнат от блока :conf:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Фев 2010, 13:15

Значи понеже и законите по пътищата не се спазват много, дайте и тях да ги махнем. Аз немога сутрин по околовръстното без да вдигна 200. Който не му харесва да си стои в тях докато карам или да не се приближава. Пък да направят платно за ненормалници и такова за другите хора.
Наркотиците невиждам що са забранени ако се продават и използват свободно бизнеса ще процъфти.
А момичетата вобще немога да ги разбера. Контите си косите по 3 часа да се осмърдят на цигари, ае дрехите може да си свалите ама косата, за устите да не говорим...който е целувал момиче точно като си е дръпнала от цигара знае за кво става въпрос.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Фев 2010, 13:18

Скисе, нали се сещаш, че не си само ти тоя дето ше каже "еб@л съм им мамата на непушачите, няма смисъл от тях" и ще се наредят 10 заведения за пушачи, между които и едно за непушачи. Друг момент е, че има пушачи, които биха се примирили с факта, че ше тряа да пушат навън, щото и на тях не мисля, че им е приятно нон-стоп да дишат цигарен дим, макар и да са по-толерантни. В момента просто алтернатива липсва...
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Фев 2010, 13:18

Бела , аз написах че пушачите са повече .. и аз съм за тва да има заведения/зали за пушачи и непушачи ... и исках да кажа , че въпреки че не съм пушач ше ходя в заведения където се пуши :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 19 Фев 2010, 13:21

Hack0 написа:
petio_bmw 318is написа:Хигиената кво общо има с цигарения дим?Тва че заведенията нямат нужната аспирация или не я ползват,не е основание да ми забраняват да пуша.

п.п. В психо клиниката маи не се пуши и въздуха е чист,а може и да те превъзпитат на обноски малко. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Общото е, че смърдиш, че натрапваш миризмата си и на други хора без да се съобразяваш с тях, а с цигарите осмърдяваш и тях. Толкова ли не можете на проумеете, че като пушите вие сте дразнителите и вие трябва да се съобразявате с околните, а не обратното?

С каква диагноза ме пращаш в психо клиниката, докторе?

Смърди ли ?Ти кога си го подушил? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като ти пречи цигарения дим ,си стои у вас и си търкаи клавиатурата.В училища,болници,гари,автогари,летища и офиси се съобразявам и не пуша дори не ги посещавам,ама в барове,дискотеки и кръчми ще се съобразявате вие непушачите или няма да ги посещавате. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Диагнозата е че си много агресивен в изказванията и несъобразителен в тона,а това води до вулгарно поведение което в истинския живот се наказва.Научи се да водиш нормален диалог без да обиждаш опонентите си.Ама като чета тука те всички непушачи маи се изказват доста смело :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата