Дупки,дупки,дупки
Модератор: Общи модератори
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: Дупки,дупки,дупки
Мммм даа пътищата са ужасни, като всяко едно нещо тук в БГ.
а ако на някой му се налага да минава по околовръстното на София съветвам да не го прави, нема такива ями дето са се отворили в участъците от Чепинци - Люлин та и малко по на там
на места се налага да влизаш в насрещното платно, направо е АД
ето едно фото от вчера: при караулката на Люлин

Последна промяна jullydjs на 24 Фев 2010, 21:33, променена общо 1 път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Освен дупки в Бургас си имаме още няколко езерца. На никой не му пука втора седмица. И на мен вече след като се наводних ползвам градски транспорт, оправия НЕМА.
Това е най-големия булевард в Бургас, свързва центъра с най-големия комплекс.

Това е най-големия булевард в Бургас, свързва центъра с най-големия комплекс.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Toneloker написа:Демирев написа:Ако има варненци или други опитали да преминат по крайезерния път малко преди максуда и отбивката за Топливо - отсечката от 500м. нека да споделят какво значи кратер с дълбочина един метър и широчина 5 метра...при това са 7-8 такива кратера там за 100 метра разстояние. Аз като ги видях днес се прекръстих и върнах комбито назад и си минах спокойно през топливо.
Има има, едно 15-20 минути докато изчакам насрещното движение да мине.
Е ти си успял да преминеш оттам?

Аз се хванах за главата като видях как потъват няколко ТИР-а и големите Автобуси на Солвей Соди и се върнах назад и минах покрай Топливо.
Там дори с Хамър или Ленд Крузър не бих минал скоро защо ще удрят картера в тея кратери дълбоки по метър.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
CheFs написа:Колегиии , да ни ви казвам в района на кръговото на надежда какво е.Там какви са ями , заеби не се кара.Преди бяха по-малко ама са след дъждовете , снеговете е ад ... ееее бахти кратерите. А като знаем , че там е натоварено , защото всеки минава оттам да не говорим. А и ломско го затвориха и стана кофти за каране ... Още малко ще кажат , че и за Дружба 2 ми трябва винетка
Ти на това ли му викаш кратери?Мини през Владая тогава,там с буса закачам по дупките

- CheFs
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E30 M3
White 1913 Power написа:CheFs написа:Колегиии , да ни ви казвам в района на кръговото на надежда какво е.Там какви са ями , заеби не се кара.Преди бяха по-малко ама са след дъждовете , снеговете е ад ... ееее бахти кратерите. А като знаем , че там е натоварено , защото всеки минава оттам да не говорим. А и ломско го затвориха и стана кофти за каране ... Още малко ще кажат , че и за Дружба 2 ми трябва винетка
Ти на това ли му викаш кратери?Мини през Владая тогава,там с буса закачам по дупките
там не ми се иска да ми се налага да ходя .. кратери колега е цвете в сравнение с големите цепеняци , които има по родните ни пътища. Аз ви казвам скоро и за дружба 2 ще ми искат винетка Ахаха

- Blond_G
- Потребител
-
- Кара: без долен лв педал
- Мечтае да кара: Х 6
Товаго видях в събота без гуми

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
На Владая вече толкова свикнах на зиг заг да карам, че трябваше да се запиша за олимпийските игри!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
jullydjs написа:Мммм даа пътищата са ужасни, като всяко едно нещо тук в БГ.а ако на някой му се налага да минава по околовръстното на София съветвам да не го прави, нема такива ями дето са се отворили в участъците от Чепинци - Люлин та и малко по на там
![]()
на места се налага да влизаш в насрещното платно, направо е АД
![]()
![]()
![]()
бате кви са тия дупки ве

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
На Владая може да са големи дупките, ама на Княжево при колелото на трамваите НЯМА ПЪТ... много внимавайте там, че ако не си счупите колата отдолу има вероятност отстрани да ви закачи някой или вие да се закачите в някой избягващ...
Поне Тракия е добре като я прекосих вчера в двете посоки... с леки забележки на места около Пловдив и лошия участък около отбивката за Велинград (ако не греша - но той си е така откакто го помня), но не нещо опасно...
А и някой може ли да ми обясни защо куките ще пишат АКТ за потрошена кола в несъществуващ път... и това с несъобразената скорост е само пясък в очите... каква скорост изобщо коментираме при НЕВЪЗМОЖНОСТ да се премине определен участък чисто физически ... когато ПТП-то не е по вина на водача се издава протокол, а не акт... ама те нали трябва явно дейност да отчитат... пък и не може общината да е виновна - нали е институция... поне съдебната система да функционираше и да си купувахме нови автомобили с обезщетенията от счупените по "пътищата ни"... тръгнали да ми се мерят и да сравняват със Западна Европа... не ми се ходи натам, но всячески се опитват да ни пропъдят... и кой ще остане да им пълни гушите тогава!!??? може да не е приветливо в чужбина, но нищо не остана от милата ни татковина
Поне Тракия е добре като я прекосих вчера в двете посоки... с леки забележки на места около Пловдив и лошия участък около отбивката за Велинград (ако не греша - но той си е така откакто го помня), но не нещо опасно...
А и някой може ли да ми обясни защо куките ще пишат АКТ за потрошена кола в несъществуващ път... и това с несъобразената скорост е само пясък в очите... каква скорост изобщо коментираме при НЕВЪЗМОЖНОСТ да се премине определен участък чисто физически ... когато ПТП-то не е по вина на водача се издава протокол, а не акт... ама те нали трябва явно дейност да отчитат... пък и не може общината да е виновна - нали е институция... поне съдебната система да функционираше и да си купувахме нови автомобили с обезщетенията от счупените по "пътищата ни"... тръгнали да ми се мерят и да сравняват със Западна Европа... не ми се ходи натам, но всячески се опитват да ни пропъдят... и кой ще остане да им пълни гушите тогава!!??? може да не е приветливо в чужбина, но нищо не остана от милата ни татковина

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Аз доколкото разбрах моя човек въобще няма да се занимава с съдилища... това ще го прави застрахователя.
Иначе като цяло вчера за една броика щях да гарирам в едно "подземно парко място" на бул. черни връх посока околовръстното малко след хладилника...
Та малко по нагоре видях едни полицай и най - добро намерено спрях да питам аджаба защо след като в закона/правилника в задълженията им влиза да обезопасяват движението - тоест да вземат мерки или поне да предупреждават за тези трапове ... та защо не правят нищо...
Обясниха ми че долу имало терхника и се работила. Факт имаше техника наредена отстрани.. факт бяха изрязали асфалта до дълбочина 10-15 санта ама пък никой не видях да работи както не видях да има и единй знак или по някакъв начин да се разбере че се работи... Поставих и това на "дневен ред" на господата с "фураж"ки при което ми се заяви да сам се бил махал че съм досаждал и съм ги занимавал с глупости а и никога един шофьор не е напълно изряден та да не проверят истиността на тая максима - демек да не приложат правилото че и за "най-добрият човек е измислена алинея която да го накаже" (не че аз съм такъв).
В интерес на истината в този момент се сетих че понеже бях разглобил колата та аптечката и пожарогасителя бяха останали в гаража, та реших да си ходя....
тя идеята е че дори ако доиде полиция и пожелае да ви пише акт за самокатастрофирал поради (ред глупости) винаги може да ги прекарате и вие за престъпна небрежност...
Поне такава е логиката която няма общо със БГ законодателство
Иначе като цяло вчера за една броика щях да гарирам в едно "подземно парко място" на бул. черни връх посока околовръстното малко след хладилника...
Та малко по нагоре видях едни полицай и най - добро намерено спрях да питам аджаба защо след като в закона/правилника в задълженията им влиза да обезопасяват движението - тоест да вземат мерки или поне да предупреждават за тези трапове ... та защо не правят нищо...
Обясниха ми че долу имало терхника и се работила. Факт имаше техника наредена отстрани.. факт бяха изрязали асфалта до дълбочина 10-15 санта ама пък никой не видях да работи както не видях да има и единй знак или по някакъв начин да се разбере че се работи... Поставих и това на "дневен ред" на господата с "фураж"ки при което ми се заяви да сам се бил махал че съм досаждал и съм ги занимавал с глупости а и никога един шофьор не е напълно изряден та да не проверят истиността на тая максима - демек да не приложат правилото че и за "най-добрият човек е измислена алинея която да го накаже" (не че аз съм такъв).
В интерес на истината в този момент се сетих че понеже бях разглобил колата та аптечката и пожарогасителя бяха останали в гаража, та реших да си ходя....
тя идеята е че дори ако доиде полиция и пожелае да ви пише акт за самокатастрофирал поради (ред глупости) винаги може да ги прекарате и вие за престъпна небрежност...
Поне такава е логиката която няма общо със БГ законодателство

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Чл. 25. (1) Пътен знак А12 "Неравности по платното за движение" се използва за сигнализиране на пътен участък, по който движението с допустимата максимална скорост е опасно поради неравности на пътната настилка.
Никой полицай не може да ти напише Акт, че си карал с несъобразена скорост при нормална пътна обстановка - демек няма лед, сняг, дъжд - ако не е поставен предупредителен знак. Такъв акт веднага пада в съда, имам колега дето така си оправи радиатора на някаква измислена дупка. Спря, намокри отдолу, викна КАТ и в съда се оказа, че за дупката нямало предупреждение.
Само да ви се занимава.
Никой полицай не може да ти напише Акт, че си карал с несъобразена скорост при нормална пътна обстановка - демек няма лед, сняг, дъжд - ако не е поставен предупредителен знак. Такъв акт веднага пада в съда, имам колега дето така си оправи радиатора на някаква измислена дупка. Спря, намокри отдолу, викна КАТ и в съда се оказа, че за дупката нямало предупреждение.
Само да ви се занимава.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
След прегледа на отличния снимков материал от колегите получих вдъхновение да осъществя снимки на дупките, които виждам около мен.
Няма какво да си говорим повече .. Пазете си колите, че моята може да е на 20 дена, но има вече сменян носач и тампон.
Няма какво да си говорим повече .. Пазете си колите, че моята може да е на 20 дена, но има вече сменян носач и тампон.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Простата аритметика на общините е,че ще платят много по-малко обезщетения на застрахователи (физическите лица нямат шанс, благодарение на КАТ), отколкото трябва да платят за добър ремонт улиците. Докато не започнат да се изплащат обезщетения и на граждани и не се промени порочната практика с акта за несъобразена скорост, общините няма да имат стимул да ремонтират. Те парите за ремонти могат да си ги точат и без ремонти.
Never mistake motion for action...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Боже на какъв клип попаднах в дир.бг. Запълване на дупка в ценъра на Варна. Работник с дървен търнокоп разстила асвалта/ максимум 3см. слой и c крака го отъпква, след което се качва в буса и си тръгва!!! Валяк дори ръчен НЯМА!

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"