Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

Мнение от Sharo » 04 Апр 2010, 11:44

Е.Димитров написа:И какво точно се очаква от "популяризиране"...форуми,снимки и гласуване,направете го интересно за феновете,започнете да ставате известни и по света...ей тогава ще седна на първия ред...
Аз съм за популяризиране на рисунките на асвалт,давайте пари аз познавам едни деца дето хубаво рисуват и евентуално...
Хората,феновете(мъжете) се интересуват от цици и автомобили-ми що има само конкурси за цици,щото автомобилният спорт у нас представлява само "не завършил" или "счупило му се ....и отпаднал",малко като Българският футбол...
викате "немало писти"-ходил съм на "Акрополис",там пък хич нема писти,обаче какво представяне,какво шоу,каква организация...тука група ентусиасти,обичашти да карат автомобили седнали сега както си карат автомобили да има и некой да им дава по некой лев...Началото е винаги трудно,уважавайте феновете като мен и други,какво им се карате-немало пари-пъ ние да не би да имаме,направете им шоуто,пък ние ще разкажем и на други,ще доведем децата и спонсорите ще дойдат...

Посещавал ли си някой кръг от King of Bulgaria, та викаш шоу няма. Или кръг от ТимеАтак в Калояново ?

http://www.youtube.com/watch?v=Onh2E-zOQMQ
http://videos.streetfire.net/video/Nati ... 683477.htm
http://www.youtube.com/watch?v=K3ikdvYEDjg

Ето тука има колкото искаш
http://drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4489
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2010, 12:02

Добре де,защо мислиш че има огромен интерес към пилене на гуми на място??? :dunno: и въртене в кръг,особенно дрифтинга ми е "любим"-изтезание на автомобил на място...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 04 Апр 2010, 12:12

Е.Димитров написа:Добре де,защо мислиш че има огромен интерес към пилене на гуми на място??? :dunno: и въртене в кръг,особенно дрифтинга ми е "любим"-изтезание на автомобил на място...

ти погледна ли някое от клипчетата .... Дрифтинга в тях грам не е на място и на тва му се вика донът ама карай
Това пак показва колко са инеинформираани хората и как идея си нямат кво е дрифт и за тва си мислят, че хората по паркингите дрифтят и как гледали рали в Русе и сие.

Тука на място ли се въртят ?

или тука ?
http://videos.streetfire.net/video/Nati ... 683477.htm
или тук ?

или пък тук?

Тва, че на края на деня някой правят донъти и се радват, кой за победата, кой че оцелял... грам не означава, че тва е целия дрифт.
Тука все се хващаме за сламката и дръпаме и дърпаме докато стане кол. Иначе то си е доказано кога има най-много хора по загражденията, и тва е баш по донътите и бърнаутовете щото масово публиката е за зрелището там не толко да гледа каране.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 04 Апр 2010, 12:32

Гледай тука на карането колко хора гледат отстрани... гледай после от 5:30мин колко гледат донътите ?! И на мене ми е по интересно да дрифтя по цялата писта и да чупя хронометрите ама масовата публика друго я интересува.
А па тележизионния зрител ще се заинтересува май май ако някой дойде му плесне един шамар накрая на шофьора.
Реалноста горчи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 04 Апр 2010, 15:47

Схаро няма смисъл просто да се хабиш ... Ти казваш че е бяло той ти вика че е черно :mrgreen:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2010, 20:58

Ама аз точно това ви обяснявам,аз казвам кое е интересно от моя страна и от болшинството,вие ми обяснявате кое на вас ви е интересно и после дайте да популяризираме моторните спортове...ми не става така,ако се иска масовост и популяризиране се искат други неща,най малко вижте как е по света,където са големите пари...
Естествено не ви давам акъл...щото вие акъл си имате..но няма да стане на вашето...опитайте друго...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 04 Апр 2010, 22:42

3000 написа:Днес,като всяка година ходих на световното по мотокрос.Пистата е вече толко години номер 1 в света,сумати награди в Монако обра.
Днес направи и дебюта си 15-годишният Петър Петров,1българин срещу 119 заявки на световния елит!
Предава се пряко по 200 телевизии в цял свят!
Коментара в спортните новини беше накрая,от 10сек.точно колкото и голфа след това,какво остава за нас?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Апр 2010, 23:13

eraziel написа:Мисля, че нито медиите са длъжни на някого, нито пък феновете, а най-малко спонсорите. Всеки си гледа интереса, така правите и вие(каращите). Така че щом не е по-популярен моторспорта, явно не му е дошло времето. Не мисля, че с точно такива дискусии правите нещо за популяризирането му. Като цяло отношението на повечето от пряко-засегнатите в спора е по-скоро отблъскващо, а не заинтригуващо за мен, фена.

:!: :!: :!:

и особено отношението на сашо към публиката /и евентуалната такава/ :!: ...

най-важния принцип при медиите е, че вървят СЛЕД победителите... това даже е основен закон :banghead:

и последно... днеска на 4500км от дома цял ден гледам по една местна спортна тв първия кръг на мотокроса от горна росица и се кефя... не знам у нас дали са давали нещо :roll: ... пп: по бнт-то не, явно по нищо не са го давали :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 04 Апр 2010, 23:39

Пистите пълни с публика, отразяване нулево! Стадионите празни, пълно с камери! :confused: А кажете после, че моторният спорт в България не е популярен и интересен, ма отразяване йок, следователно пари нема действайте! :evil:

п.п. а тия хейтъри дето се изказват, нямат никаква представа изобщо от спорт, всичките! Лаладжии :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Апр 2010, 2:48

gazzzar написа:

LeX написа:

Sharo написа:

Valentin_Peev написа:

p0wEr написа:

Значи според вас един човек, ако не знае всичко в и за моторспорта мо-та-мо, не може да бъде фен, няма право на мнение, даже, ако може, въобще да не гледа/посещава подобни мероприятия, тей ли? Ма вие сте били баси и гениите бе :clap:

Как пък все нещо все някой ви е виновен. Тук - аз съм ви виновен, извън форума - медиите ви виновни, на състезанията - писти, "техн. проблеми" и т.н. са ви виновни. Все някой ви е виновен, че не можете да направите нещо забележително, поне дотолкова, че да ви споменат за 1 мин. в спортната емисия след централните новини. То оттук още трябва да ви е ясно, че нещо куца, ама не в хората около вас, а в самите вас. Ама кой да го разбере. Те зациклили кой на семкаджия, кой на лаладжия, кой със оправданията за пистите и т.н. Ми добре, за вас може да съм семкаджия, лаладжия, но поне не съм трагикомичен лаейки за спонсори, а всъщност да нямам поне един заслужаващ си говоренето международен триумф. В момента сте точно, като някои БГ работодатели - изисквания - като за световно, заплащане - като за просяк. Вашата работа същата - дайте тва, дайте онова. А какво може да предложите - ми няколко спечелени състезания, ама местни всичките. Единствения открояващ се е Дунев. Вземете малко пример от него - стана 3ти 4ти и пак нито се хвали, нито реве за спонсори, то не че на него му трябват де, доколкото виждам, ама тва е друга тема. А тука кво - ние знаем, ние можем, ние така, ние иначе, все ние, ние, ние, ама толкоз. Резултати някви реални ако питаш, ми няма. Георгиев хубаво даде пример със счупените коли. "Кво стана ве, ми не стана, е що ве, е чупи са колата". Е що се чупи де, нали сте тунери, майстори всичките, нали всичко знаете за подготовката на автомобили, тиймове, съоръжения и т.н.?
Ако такива като вас ще представят БГ по международните мероприятия...мале мале, пази боже дето се казва. Че то вие само ще излагате БГ. Представям си някоя нормална репортерка на някое чуждестранно спортно предаване да ви пита "Кажете ни нещо за вашата кола" примерно и сигурно и на нея ще и отговорите "Ари бягай оттука ма, като не разбираш сега какво питаш, кво да ти обяснявам, върви там на завоя да чоплиш семките и не ни пречи на нас професионалистите". И кво - ще популяризираме моторспорта в БГ за да могат такива, като вас да лъснат? Айде мерси, не щем. Грам не го заслужавате. Специално вие де, щото има и хора, които го заслужават, но както казах, тва определно не сте вие(групичката "професиналисти" шаро и компания).

Мен ме интересуват истинските състезания, с истинските коли и пилоти, а не някви ... и честно казано - боли ма фара накъде е моторспорта в БГ. Както който и да е спорт в БГ и той не струва. Тва си е самата истина. Причини и пр. ги казах вече 100 пъти, но най-общо казано вие сте главната причина. Защо футбола в Бг замря? Е заради ей такива индивиди - като вас. Ние играем ве, ние сме номер едно ве, е ко стана ве момчета що загубихте, еми съдията мама му де*ба, еми контузен бях, не можах на 100% да играя и т.н. Само тези, които бяха наистина добри отидоха в европейските грандовете. Другите, като вас знаят само да ланкат и се оправдават, друго нищо няма на мегдана. Дет има два лафа "на калпавия х*й, вълната му пречела" и "на калпавата ракета космоса й пречел". Та и вашата работа същата..

Спирам да пиша по възвишената ви тема. Но не защото това ви е всеобщо желание, а защото не заслужавате не само позитивните, но даже и негативните коментари. Пък вие тука продължавайте да си ревете за спонсори и се изтъквайте кой колко бил по-добър от другия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 05 Апр 2010, 3:42

xpl0d написа:
gazzzar написа:

LeX написа:

Sharo написа:

Valentin_Peev написа:

p0wEr написа:

Значи според вас един човек, ако не знае всичко в и за моторспорта мо-та-мо, не може да бъде фен, няма право на мнение, даже, ако може, въобще да не гледа/посещава подобни мероприятия, тей ли? Ма вие сте били баси и гениите бе :clap:

Как пък все нещо все някой ви е виновен. Тук - аз съм ви виновен, извън форума - медиите ви виновни, на състезанията - писти, "техн. проблеми" и т.н. са ви виновни. Все някой ви е виновен, че не можете да направите нещо забележително, поне дотолкова, че да ви споменат за 1 мин. в спортната емисия след централните новини. То оттук още трябва да ви е ясно, че нещо куца, ама не в хората около вас, а в самите вас. Ама кой да го разбере. Те зациклили кой на семкаджия, кой на лаладжия, кой със оправданията за пистите и т.н. Ми добре, за вас може да съм семкаджия, лаладжия, но поне не съм трагикомичен лаейки за спонсори, а всъщност да нямам поне един заслужаващ си говоренето международен триумф. В момента сте точно, като някои БГ работодатели - изисквания - като за световно, заплащане - като за просяк. Вашата работа същата - дайте тва, дайте онова. А какво може да предложите - ми няколко спечелени състезания, ама местни всичките. Единствения открояващ се е Дунев. Вземете малко пример от него - стана 3ти 4ти и пак нито се хвали, нито реве за спонсори, то не че на него му трябват де, доколкото виждам, ама тва е друга тема. А тука кво - ние знаем, ние можем, ние така, ние иначе, все ние, ние, ние, ама толкоз. Резултати някви реални ако питаш, ми няма. Георгиев хубаво даде пример със счупените коли. "Кво стана ве, ми не стана, е що ве, е чупи са колата". Е що се чупи де, нали сте тунери, майстори всичките, нали всичко знаете за подготовката на автомобили, тиймове, съоръжения и т.н.?
Ако такива като вас ще представят БГ по международните мероприятия...мале мале, пази боже дето се казва. Че то вие само ще излагате БГ. Представям си някоя нормална репортерка на някое чуждестранно спортно предаване да ви пита "Кажете ни нещо за вашата кола" примерно и сигурно и на нея ще и отговорите "Ари бягай оттука ма, като не разбираш сега какво питаш, кво да ти обяснявам, върви там на завоя да чоплиш семките и не ни пречи на нас професионалистите". И кво - ще популяризираме моторспорта в БГ за да могат такива, като вас да лъснат? Айде мерси, не щем. Грам не го заслужавате. Специално вие де, щото има и хора, които го заслужават, но както казах, тва определно не сте вие(групичката "професиналисти" шаро и компания).

Мен ме интересуват истинските състезания, с истинските коли и пилоти, а не някви ... и честно казано - боли ма фара накъде е моторспорта в БГ. Както който и да е спорт в БГ и той не струва. Тва си е самата истина. Причини и пр. ги казах вече 100 пъти, но най-общо казано вие сте главната причина. Защо футбола в Бг замря? Е заради ей такива индивиди - като вас. Ние играем ве, ние сме номер едно ве, е ко стана ве момчета що загубихте, еми съдията мама му де*ба, еми контузен бях, не можах на 100% да играя и т.н. Само тези, които бяха наистина добри отидоха в европейските грандовете. Другите, като вас знаят само да ланкат и се оправдават, друго нищо няма на мегдана. Дет има два лафа "на калпавия х*й, вълната му пречела" и "на калпавата ракета космоса й пречел". Та и вашата работа същата..

Спирам да пиша по възвишената ви тема. Но не защото това ви е всеобщо желание, а защото не заслужавате не само позитивните, но даже и негативните коментари. Пък вие тука продължавайте да си ревете за спонсори и се изтъквайте кой колко бил по-добър от другия.

Ти как го каза се едно някой от нас реве, че е състезател ... я ми покажи къде съм казал, че аз искам за мене споносри или съм некъв добър състезател, та дори и не съм се регистрирал в някой клуб хехе.Отдавна съм спрял да се боря в професионалния спорт и сега си карам кола за кеф. Кога, как и на каква сцена съм се доказвал като профи мофи състезател е друг въпрос ама и тогава мачкахме в дадения спорт, 1ви места и рядко се излизаше от 10-та ама на пак никой и не знае.
Що ги няма спортовете, в които сме добри на европейско ниво и дори световно мисля, сам си отговаряш и това не е щото тия спортове не са атрактивни или в тях сме нещо недоказали се.

Дай са ти някво предложение как може се развие тоя спорт. Щото според тебе с популяризиране и отразяване на мероприятията с цен намиране на спонсори, за да тренират хората няма стане.

(Ама много държа ми покажеш къде съм казал, че съм състезател най-добър от всички и че всички дето неразбират спорта от А до Я немогат да посещават мероприятия. Де са ми исканията някой да ми стане спонсор щото съм по-добър от някой .. така и не разбрах с кой съм се сравнявал. Покажи ми ги тия неща щото искам видя как па ми го сложи тоя етикет: групичката "професиналисти" шаро)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 05 Апр 2010, 7:30

xpl0d написа:...

В крайна сметка на спорта ли се кефиш или на многото пари, скъпите коли и лъскавите костюми в световните шампионати :?:
В България хората доказаха, че зрелище и спорт могат да се правят и с коли на стойност под 5000 лв. Правят си тема във форум на "ентусиасти" за да популяризират спорта, не мисля че е лошо. След като си далеч от тия неща просто подмини дискусията...

Благодаря ви за темата момчета! Много се изкефих на видеото, доста добре направено и не последно място с много добро качество.
Не забравяйте че все повече хора следят онлайн медиите. Мисля че ще имате успех ако насочите усилията си натам.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 05 Апр 2010, 9:26

Ха-ха-ха-ха-ха! Но и експлодчо избухна! :clap: :clap: :clap: И казах "льольо", а не "лаладжия"...Голям си льольо, значи!

Бил съм на мач на Славия - 300 човека на стадиона - репортаж в 4 предавания, всички новини и вестници! Бил съм на състезание в Плевен - 5000 души, 2 мин. в он-лайн телевизия...

Шаро, стига се хаби, човек! За такива като него НЕ желая да популяризирам спорта!

Аз какво ти казах, че ще има мнения от типа "...ако такива като вас ще представят БГ по международните мероприятия...мале мале, пази боже дето се казва. Че то вие само ще излагате БГ. Представям си някоя нормална репортерка на някое чуждестранно спортно предаване да ви пита "Кажете ни нещо за вашата кола" примерно и сигурно и на нея ще и отговорите "Ари бягай оттука ма, като не разбираш сега какво питаш, кво да ти обяснявам, върви там на завоя да чоплиш семките и не ни пречи на нас професионалистите"...

:kuku: :kuku: :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Объркал си се сериозно, моето момче, и ще ти препоръчам на 10-11 Април да дадеш 20 лева за билетче и да дойдеш в Хасково на откриването на дрифт сезона, или ако са ти много паричките - дай 1 левче за метро и ела на 27-8 в София на 2-рия кръг...ще ти се объркат малко представите за това, що за момчета карат на подобни мероприятия...Ще ти обяснят за колата, ще те повозят, вечерта усмивката ти няма да може да слезе от лицето, а като влезеш във форума ще те е срам от нещата, които си писал! Гарантирам ти го! :yes: 8)

ПП. В кой вид автомобилен спорт не се чупят колите? :shock:
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Апр 2010, 9:48

извинявам се ,че ще се намеся отново ,но ето ви още малко тема за размисъл...:
1. дръжте се приятелски с феновете и те биха отговорили със същото. никой не е прокопсал от подобно отношение,обиди и определения...
2.отразявайте се сами, бе.имате трибуна,имате тука форума и за пръв път чувам ,че ще има такова мероприятие в хасково,а ще бъда там точно тези дни и нямаше да знам. малко повече самореклама-оставете като начало телевизиите и радиото.
3. не са нужни сравнения с футбола и насъскване един срещу друг двата спорта. всеки си гледа в неговата копанка.
4. не е нужно всеки фен да играе като бекъм или да кара като шумахер ,за да разбира и прецени какво и защо и кой да гледа и да се кефи.не се дръжте презрително с /дори потенциалните/ фенове-те съ пътя към медиите и интереса.
5. никой не иска да сте себастиян льоб или мико хирвонен-направете така,че на хората да им е интересно,весело,да се бутат ,за да гледат и отразяването и медиите сами ще дойдат след тях....

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Апр 2010, 10:42

Седя чета... и 1 час немога да намеря думи с които да напиша колко съм разочарован от развитието на темата... идеята ми беше толкова семпла... БМВ обществото да види фейсбук групата... да се присъединят... и евентуално някоя медия да види че наистина има силен отзвук в тази група и да си направят труда поне да проучат нещата... защото както казаха много хора преди мен... публика има страшно много... и това е странното... след като има толкова много публика защо единственото отразяване е по форумите... по видео сайтовете и тук таме някое евтино списание...

и Скиса не си прав... ние се държим приятелски доколкото е възможно в един спор... вие си вадите изводи че някой ви говори с надсмешка и се озлобявате сами

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата