Ииии ново поредно увеличение 21.04 само на дизела - 2.27!!!
Модератор: Общи модератори
Re: Ново 14.04 увеличение само на дизела!!!
georgymk написа:dimithur написа:Ще си взема една 190ка чист дизел и ще я карам на прегорело олио за 30 стинки
Ами аз ще ви кажа нещо,може и да не повервате,дори и аз от начало и аз не вярвах,но един фр. имат две Чероките,и двете дизелчета,и смесват дизел със олио,като доста по голям процент слагат Олио...ии казват че им излизало по ефтино...от начало не вервах,хванахме се на бас,купих един стек Олио от магазина,изгорихме нафтата която беше останала в джипа,наляхме малко нафта отново,сичко друго Олио,качихме се двамата с фр. ми,в джипа,и пред мен видях го с очите си ЗАПАЛИ,и кара![]()
Голема икономия сте направили, няма що. То една бутилка олио е 2.50

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Еййй, аман от тия увеличения... мога ли да им го тура у човките на всичките там...

Si non confectus, non reficiat.
много Chop Shop London Garage гледаш. Не мирише на нищо странно... мирише, само ако е втора употреба филтрирано олио, в което лошо няма. Рапичното олио също не мирише на понички 
Олио може да се купува и на цени на едро, но пак трябва да се цеди.

Олио може да се купува и на цени на едро, но пак трябва да се цеди.
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
dimithur написа:georgymk написа:dimithur написа:Ще си взема една 190ка чист дизел и ще я карам на прегорело олио за 30 стинки
Ами аз ще ви кажа нещо,може и да не повервате,дори и аз от начало и аз не вярвах,но един фр. имат две Чероките,и двете дизелчета,и смесват дизел със олио,като доста по голям процент слагат Олио...ии казват че им излизало по ефтино...от начало не вервах,хванахме се на бас,купих един стек Олио от магазина,изгорихме нафтата която беше останала в джипа,наляхме малко нафта отново,сичко друго Олио,качихме се двамата с фр. ми,в джипа,и пред мен видях го с очите си ЗАПАЛИ,и кара![]()
Голема икономия сте направили, няма що. То една бутилка олио е 2.50![]()
![]()
нафтата не се взима от бензиностанция,олиото е от склад,взехме просто за да се уверя,а те си вземат в доста големи количества нафта,защото се занимават с земеделие,а олиото им е БЕЗ пари.
така,че им иде МНОГО по на далавера !
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
liloff написа:Така е, ама бодни едно килце олио в 330d и гледай кво ще стане
190ка, W202 чист дизел... има доста истински машини, които вървят с олио.
Един приятел си кара W202ката вече доста време на доста повече олио отколкото дизел.
Може и да въврви. С очите си съм видял Мерцедес бус на две години да върви с олио. Не знам комън реил ли е или някава помпа дюза двигателя, но си върви арабийски на олио и малко нафтица, просто за да стане сместа по-редка. Трябва да уточня, че човека който го кара е голям чешит, но това е друга тема на разговор.
Имам 40-50 декара земя отивам да садя слънчоглед и синап 

аре бе, харабия ли тва с олио-то и бенса?! ама ся не да навърта 1000км и да се згрухти???
ако моа му сипа и на хди-то перфектно

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
А пък трабанчетата върват и с гас за светене
Така че купувайте са за жълти стотинки, докато не са свършили 

Лятото няма грижи доколкото ми е известно. Зимата не става без допълнителна система да затопля олиото.
Говорим за чистия дизел на W202, C220 Diesel мисля че се води, без турбина. Супер куц мотор, много малко коне и Nm, но е на практика безсмъртен
Иначе бях гледал по разни сайтове от любопитство как се прави конверсията... на практика заменяха обикновените каучукови маркучи за горивото със силиконови и слагаха подгревна система. Дотук ми се изчерпват познанията.
Говорим за чистия дизел на W202, C220 Diesel мисля че се води, без турбина. Супер куц мотор, много малко коне и Nm, но е на практика безсмъртен

Иначе бях гледал по разни сайтове от любопитство как се прави конверсията... на практика заменяха обикновените каучукови маркучи за горивото със силиконови и слагаха подгревна система. Дотук ми се изчерпват познанията.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
acer написа:аре бе, харабия ли тва с олио-то и бенса?! ама ся не да навърта 1000км и да се згрухти???
Виж ти какви "алтернативни" горива

liloff написа:Лятото няма грижи доколкото ми е известно. Зимата не става без допълнителна система да затопля олиото.
Има много по лесен начин - сипваш спирт в олито, нема замръзване

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Демирев написа:Двамата младежи над мен. Осъзнавате ли, че вие ще смените колите или ще сложите газ, но дивашкото вдигане на дизела последния месец, означава драстично вдигане на всички стоки, защото товарните бусове и тировете са на дизел!!!
1 януари 2010г. дизел - 1.90 лв.
14 април 2010г. дизел - 2.18 лв.
Сметнете какъв скок на всички цени означава това.....
Имам и един тъп въпрос, къде другаде в Евро-съюза литър безоловен 95 октана и литър обикновен дизел са на абсолютно еднаква цена до цент???
Не е като родителите ми да нямат 3 буса, 2 камиона и 1 трактор на нафта, та да не знам за какво иде реч, никак не е приятно, нито за нас, нито за магазините.
Мнението ми беше с друга цел, който както желае да го разбира ...
Аз на газ няма да мина, дори това да значи, че ще карам по-малко

важното е да се мрънка, обаче

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Re: Ново поредно увеличение на дизел/бензин от днес
Elesar74 написа:В България няма монопол на пазара на горива. Има един силен играч и няколко по-малки.
...
Лошото при нас не са цените на гориват, а равнищата на доходите.

- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
- valdesbg
- Потребител
-
- Кара: Partner VTC/Mondeo
- Мечтае да кара: E90 330Xd
acer написа:аре бе, харабия ли тва с олио-то и бенса?! ама ся не да навърта 1000км и да се згрухти???
За старите "печки" няма яд , ама идеята на ХДИ да сипеш олио .... меко казано безумна