Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC
Бе айде стига с тия обяснения. Значи като почнете да се изкарвате света вода ненапита в форума и колко сме морални направо звучи по не реално от нещата дето погоре ги обсъждахме.
Значи според общото мнение тука във форума никой не кара бързо, вобще не пие - камо ли да се качи пил на колата, не изневерява на жена си, не харесва чалга и т.н а пък за закона по пътищата да не говорим, наизуст се зане и е като морален кодекс.
Значи поне се кефите на сметки, във форума влизат и пишат не малко хора, и почти всички карат коли, ако всичките бяха толкова стриктни и морални колкото са им мненията , наистина нямаше да има толкова катастрофи, злопулуки, престъпления и т.н.
Та колкото е смешно и комплексирано да обясняваш как си вдигал 200 и нещо си, също толкова е комплексирано и смешно, на всяка тема да обясняваш колко лошо било да се прави това и онова и кви идиоти били еди кои си, и като поп да четеш морал, и да се изкарваш големия светец.
Та толкова нито ще промените тия дето карат бързо със снимки, нито с теми, нито нищо.
Карайте вие стриктно по правилата и ако наистина го правите "бързите" ще си кажат - бре май верно само аз карам като идйот. Ама не , в повечето случай като се предреди някой с черен джип на светофара, като прехвърчи някой с мотор с 200 покрай полицията и се почва "а тоя ли бе, щом той така прай кво да спазвам и аз, нема да оставам по назад, тоя краднал, аз да не съм тъп да си плащам данъците и т.н.
Значи според общото мнение тука във форума никой не кара бързо, вобще не пие - камо ли да се качи пил на колата, не изневерява на жена си, не харесва чалга и т.н а пък за закона по пътищата да не говорим, наизуст се зане и е като морален кодекс.
Значи поне се кефите на сметки, във форума влизат и пишат не малко хора, и почти всички карат коли, ако всичките бяха толкова стриктни и морални колкото са им мненията , наистина нямаше да има толкова катастрофи, злопулуки, престъпления и т.н.
Та колкото е смешно и комплексирано да обясняваш как си вдигал 200 и нещо си, също толкова е комплексирано и смешно, на всяка тема да обясняваш колко лошо било да се прави това и онова и кви идиоти били еди кои си, и като поп да четеш морал, и да се изкарваш големия светец.
Та толкова нито ще промените тия дето карат бързо със снимки, нито с теми, нито нищо.
Карайте вие стриктно по правилата и ако наистина го правите "бързите" ще си кажат - бре май верно само аз карам като идйот. Ама не , в повечето случай като се предреди някой с черен джип на светофара, като прехвърчи някой с мотор с 200 покрай полицията и се почва "а тоя ли бе, щом той така прай кво да спазвам и аз, нема да оставам по назад, тоя краднал, аз да не съм тъп да си плащам данъците и т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:Бе айде стига с тия обяснения. Значи като почнете да се изкарвате света вода ненапита в форума и колко сме морални направо звучи по не реално от нещата дето погоре ги обсъждахме.
Не искам някой да ме утепе за едното нищо. Не ми дреме кеф ли му е, к'во му е. Ако главата те сърби отвътре, карай нощем в малките часове, тогава е най-безопасно за околните. Ми ако толкова не ми вярваш, като пътувам нанякъде да ти кажа да дойдеш да гледаш километраж?
BMW_RIDER написа:Значи според общото мнение тука във форума никой не кара бързо, вобще не пие - камо ли да се качи пил на колата, не изневерява на жена си, не харесва чалга и т.н а пък за закона по пътищата да не говорим, наизуст се зане и е като морален кодекс.
Някои хора не изневеряват, не пият и не пушат. Странно, а?
BMW_RIDER написа:Та колкото е смешно и комплексирано да обясняваш как си вдигал 200 и нещо си, също толкова е комплексирано и смешно, на всяка тема да обясняваш колко лошо било да се прави това и онова и кви идиоти били еди кои си, и като поп да четеш морал, и да се изкарваш големия светец.
Комплексар, ама без некролог в джоба.
BMW_RIDER написа:Та толкова нито ще промените тия дето карат бързо със снимки, нито с теми, нито нищо.
Карайте вие стриктно по правилата и ако наистина го правите "бързите" ще си кажат - бре май верно само аз карам като идйот.
Не си казват повечето, кухи лейки са... А теми ще си пускаме "моралистите" периодично - ей така, един да спре - кяр е.
BMW_RIDER написа:Ама не , в повечето случай като се предреди някой с черен джип на светофара, като прехвърчи някой с мотор с 200 покрай полицията и се почва "а тоя ли бе, щом той така прай кво да спазвам и аз, нема да оставам по назад, тоя краднал, аз да не съм тъп да си плащам данъците и т.н.
Данъци не мога да не плащам, като ме снимат с 200 аз ще си плащам глобата, утрепя ли се, на мойте хора ще им е зле и така... Благодаряст...
Тия с 200, да ти кажа, от тях не се плаша - няма да ме убие моторист. Вярно, ще ми е психическа травма най-вероятно да го гледам как се разделя на съставни части, ама ще го преживея... Виж, ако кара с костюм(не китайски) и каска, може и само да се потроши...
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
виж всички сме правили глупости и всички продължаваме да ги правим иначе за кво караме БМВ да си взимаме по един Мерц или ФВ и да се кротваме в дясната лента. Идеята и другарския съд тук е поради друга причина, ади сравни моята идиотщина варна- КПП слънчев бряг 45мин в 3 вечерта извън сезона като юркането е главно в отсечката Обзор-Слънчев бряг щото там е фън-а с 400км - 3 часа на макс с детето и жената.
Ти най-добре си знаеш с тоя Х5 2008 най вероятно 3.0д който е най-забавният СУВ дизел който съм карал някога... кое би избрал?
за пиенето - един път направих грешката на сутринта си видях колата с патерицата и чисто нова джанта с гума в багажника с омачкан борд и нацепена гума а фактурата беше от предишният ден от тогава
за изневерите - ся .... мъже сме ... човещинка
Не слагай общия знаменател и не скачай с гърди напред нема смисъл всички сме на едно малко бай дефаулт в тоя форум БМВ афтър алл
Ти най-добре си знаеш с тоя Х5 2008 най вероятно 3.0д който е най-забавният СУВ дизел който съм карал някога... кое би избрал?
за пиенето - един път направих грешката на сутринта си видях колата с патерицата и чисто нова джанта с гума в багажника с омачкан борд и нацепена гума а фактурата беше от предишният ден от тогава

за изневерите - ся .... мъже сме ... човещинка

Не слагай общия знаменател и не скачай с гърди напред нема смисъл всички сме на едно малко бай дефаулт в тоя форум БМВ афтър алл
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри
Pepper написа:Няма какво да се лъжем - ВИСОКАТА СКОРОСТ Е РИСКОВ ФАКТОР.![]()
БЪРЗИ КОЛИ (BMW![]()
![]()
) също се произвеждат, не ги СПИРАТ.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И не само, че не ги спират, а правят все по-бързи.![]()
![]()
![]()
![]()
[
еми правят по бързи, ама не за Българските аутобани/магистрали, а за Европейските.Нашият офроуд няма нищо общо с 4/5 лентовите първокласни пътища, където скоростта е ограничена до 120км. а реално можеш да си спокоен и със 160км. просто няма грам дупки, бабунки(всичко е заградено и животни почти не влизат), с две думи качествен път.
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Мога да ви кажа ,че ето така стават белите !!! 

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не е готино, не оправдавам такъв стил на шофиране, но всеки от нас малко или много го прави...
Наистина с колкото и да караш, по бг пътища си винаги в опасност... Основната причина за това са идиотите, които се чувстват у дома си когато са на път...
По темата на пича - Аутлендър като твоя съм карал няколко пъти, и то не тук, а във Франция, и при всеки километър над 140 усещаш как става все по и по-нестабилен... не си е оферта... За некви рекорди по морето - 2 часа и 47 минути Поморие - София с мечок S600 и много обучен шофьор НОЕМВРИ месец, когато както се сещаш, почти няма движение...
Каката с SL-а, да е жива и здрава и да не я събират от анатомичните седалки, тва време може да го даде само при празен път... Тези автомобили наистина нямат проблем с вдигането и подържането на висока скорост - може да се движи с постоянна скорост 250, където му е ограничителят, но просто няма как да се получи като не си сам на пътя...
Иначе, настъпвало ти се е - хубаво, ама не е готино да правиш такова каране с този SUV и с жената и детето вътре...ама ти си знаеш...
Спомнете си разполовената Е46-ца и още един милион такива случаи...
Наистина с колкото и да караш, по бг пътища си винаги в опасност... Основната причина за това са идиотите, които се чувстват у дома си когато са на път...
По темата на пича - Аутлендър като твоя съм карал няколко пъти, и то не тук, а във Франция, и при всеки километър над 140 усещаш как става все по и по-нестабилен... не си е оферта... За некви рекорди по морето - 2 часа и 47 минути Поморие - София с мечок S600 и много обучен шофьор НОЕМВРИ месец, когато както се сещаш, почти няма движение...
Каката с SL-а, да е жива и здрава и да не я събират от анатомичните седалки, тва време може да го даде само при празен път... Тези автомобили наистина нямат проблем с вдигането и подържането на висока скорост - може да се движи с постоянна скорост 250, където му е ограничителят, но просто няма как да се получи като не си сам на пътя...
Иначе, настъпвало ти се е - хубаво, ама не е готино да правиш такова каране с този SUV и с жената и детето вътре...ама ти си знаеш...
Спомнете си разполовената Е46-ца и още един милион такива случаи...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
С оглед на това накъде отива темата, бих добавил ето това видео като пример за абсолютно дебилно каране по магистралата:
http://vbox7.com/play:a4c5adc1

smamf написа:С оглед на това накъде отива темата, бих добавил ето това видео като пример за абсолютно дебилно каране по магистралата:
Е за това конкретно, решението е ясно - камери на магистралите, на някаккъв отрязък от километри(но да са близо една до друга). И глобите да са сурови. Примерно 60 горница - 600лв. 120 горница - 2500лв. Като го снимат два пъти за ден ще му е кеф, че е карал бръзо, нали

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Защо ли за човека най-голямото предизвикателство и най-голямата тръпка е да се самоунищожава?! Но най-лошото е когато вследствие необмислените действия на едни страдат и умират други човеци! Друго нямам какво да кажа в тази тема!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
SKISA написа:...твърде високо и люлеещо се е тва.....!
Верно ли? Да те повозя малко?

Това е средна скорост по маршрут 200 км, от които само 120 са магистрала, спирал съм за кафе и не съм вкарвал колата в крайности. Знаеш, че съм с малкия дизелов двигател, а изказването ти е за 2.4 MIVEC - бензинка с много по-добри характеристики от моя.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
със сигурност е около 3 пъти по-нестабилно на влизане в завой с висока скорост от мойто! и да-109 средна е съвсем нормално постижание на къс етап, но от 109 до 148 разликата е малка като цифрички ,но огромна като каране и достигане. и изказването ми е най-вече за стабилността -не толкова за мотора!
опитвал съм на разстояние от 1500км и разлика от 4-5км/ч в средната се получава за много кратко време надолу от няколко забавени изпреварнаия само. със сигурност дори и с големия мотор тва мицу не може да даде тва постижение....
много бири вече ми се налага да изпивам -може и тука да изкарам каса-две....!?!?
за да даде време под 3ч от созопол до софия тоя аутлендър треа да е 800 коня и да липсват каквито и да е коли по пътя,както и да е направен ремонт на отсечката от ст.загора до бургас и положена магистралата и пак не съм сигурен...
опитвал съм на разстояние от 1500км и разлика от 4-5км/ч в средната се получава за много кратко време надолу от няколко забавени изпреварнаия само. със сигурност дори и с големия мотор тва мицу не може да даде тва постижение....
много бири вече ми се налага да изпивам -може и тука да изкарам каса-две....!?!?
за да даде време под 3ч от созопол до софия тоя аутлендър треа да е 800 коня и да липсват каквито и да е коли по пътя,както и да е направен ремонт на отсечката от ст.загора до бургас и положена магистралата и пак не съм сигурен...
Последна промяна SKISA на 30 Май 2010, 16:50, променена общо 1 път
Dimo написа:с. и-р К. Костов написа:Dimo написа:...и поне 2-3 идиота с ТИР, кола и квото и да е които ще те накарат да намалиш драстично скоростта
Значи нормалните хора, които си караме колите с 90 сме идиоти?
При всички положения нашите пътища не са конструирани за скорост от над 120 км/ч (констуктивна скорост + 15% толеранс + българското самочувствие на най-добрите шофьори). При скорост от 200 км/ч изскочило куче или примерно каруца почти винаги ще доведат до катастрофа. Или пък в някой завой без видимост (примерно с храсти покрай него) кола, караща си със 70 ще предизвика ужас в каращия с 200 как да спре, за да не го удари.
Примери още много, но да се хвалите, че карате с 200 или 250 (макар че всички знаем това колко е вярно) не ви прави чест.
Прочети цялата тема и цялото ми мнение преди да коментираш! Очевидно е че не си схванал какво имам предвид, но ше уточня! ДА ИДИОТИ са всички които карат ТИР или кола на магистралата с 90 и когат ги настигам със 140, защото не карам с повече не си гледат в огледалата и тръгват да изпреварват в последния момент. Тогава трябва да си изкъртиш спирачката от натискане и да изчкаш чинно малоумника да извърши изпреварването си което е започнал (а разликата в скороста на изпреварвания и изпреварващия не надхвърля 3-5км/ч)! Надявам се разба за кои малоумници говоря! Нищо лошо да си караш с 90 в дясна лента, но много глупаво да изпреварваш каращ с 89 в лява лента, когато имаш задаваща се кола в огледалото. Самоубийците каращи с 200+ са изключение защото се появяват много бързо дори и със 140 да караш и не веднага може да им направиш място.
До автора на темата: Освен че неможеш да караш имаш грешна представа и за разстоянията! Най-бързия път от София до Созопол е 435.4 км, а най-краткия по който със сигурност не си минавал е 414,5. Другите сметки от сега ти казвам, че няма да ги коментирам, но всички са грешни
А какво ще кажеш да понатрупаш малко повечко стаж и да внимаваш, когато видиш чичкото с опела зад ТИР-а, и да се опиташ да ПРЕДВИДИШ, че той малоумно ще изпреварва с 90 на магистралата?
Много сте ми интересни. Това, че максималната скорост на магистрали е 130, това не значи непременно, че всички ще карат с нея. Гледайте, бе, хора, като се качите в кола, очите ви трябва да са на 6, а в мозъкът ви да минават десетки сценарии за следващите 20-30 секунди. Така има шанс да намалее белия мрамор покрай пътя, с надписи "Загинал с предимство".
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
задминаването на магистрала със 100 не е малоумщина и ако се е изнесъл в лявата лента вече и е пред теб-той просто си е в правото и си изпреварва! всеки отзад да си прави сметка как ще намалява,спира или прави друго. в германия при задминавания с около 120 ,а и със 170 са ми кацали ниско-летящи снаряди като турбота,м-ки или аемджита и най-чинно си изчакват да задминеш/дори и и камиони като задминават / и после си продължавт ниския полет без свиркане ,светкане и друго....! просто не всеки на магистралата може да е с 200 коня ,да върви с 150 и да задмине бързо,но тва не го лишава от правото да изпреварва и не го прави малоумник.
поглежда си в огледалото ,вижда ,че си далече и тръгва с 110 !!! тва че някой отзад лети с 200 не е негов проблем и не е длъжен да се съобрази с него.....! той си преценява задминаването според разрешените скорости.
поглежда си в огледалото ,вижда ,че си далече и тръгва с 110 !!! тва че някой отзад лети с 200 не е негов проблем и не е длъжен да се съобрази с него.....! той си преценява задминаването според разрешените скорости.
Мдам трябваше да си сложа кавичките на думата.