Аман от неграмотни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Аман от неграмотни!

Мнение от павката » 22 Юли 2010, 4:11

от твоята тема-
никои ли колега не се е збутвал с този проблем

:D ,голяма работа сме форума
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 22 Юли 2010, 9:35

"dizelboy" ми е фаворит:

колега тука никои не седнал да проси и да седи на колене на някои хората си питат ако има има ако няма няма то се знае някои ако изка ще подари ако има ако няма няма
аз не прося изкам питам дали някои подарява шофиопрска седалка за е36 седан4е сива на цвят в здраво састоияние за едно мом4е дето е фен няма много кинти даже хи4 но муе скъсана на копеле и обмислям му подарим една ако някои има вкраина сметка не лошо да се подаряват нешта на феновете дето са в затруднение ако някои има и изма желание да драсне едно лс щото знам 4е ги фърлят тия седалки 4е не се търсят платнена е седалката
мерси се пак

Един препинателен знак не съм му виждал в мненията. :mhihi:
Правописните грешки няма да ги споменавам :mhihi:
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 22 Юли 2010, 10:17

Няма какво да се възмущаваме. Това е положението.

Аз лично си гледам вече само себе си, а подобни мнения (като горепосочените примери) само ме забавляват.

:mhihi:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Юли 2010, 10:31

La4u написа:"dizelboy" ми е фаворит:

колега тука никои не седнал да проси и да седи на колене на някои хората си питат ако има има ако няма няма то се знае някои ако изка ще подари ако има ако няма няма
аз не прося изкам питам дали някои подарява шофиопрска седалка за е36 седан4е сива на цвят в здраво састоияние за едно мом4е дето е фен няма много кинти даже хи4 но муе скъсана на копеле и обмислям му подарим една ако някои има вкраина сметка не лошо да се подаряват нешта на феновете дето са в затруднение ако някои има и изма желание да драсне едно лс щото знам 4е ги фърлят тия седалки 4е не се търсят платнена е седалката
мерси се пак

Един препинателен знак не съм му виждал в мненията. :mhihi:
Правописните грешки няма да ги споменавам :mhihi:

Този ме уби с това "ако има има ако няма няма" :mhihi:
Много се забавлявам на такива мнения. Наистина не може да се пише на 100% правилно, но в някои случаи като този е направо :ranting: Може да се направи една тема, в която да се селектират такива крайно неграмотни мнения поне да се забавляваме. И ако има има ако няма няма :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 22 Юли 2010, 10:49

Runnaway написа:Няма какво да се възмущаваме. Това е положението.

Маи найстина е тъка... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Юли 2010, 10:52

Еее край, край, край :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Юли 2010, 11:40

err0r написа:

сус ма! :mhihi:

квоингиенаправописонемоовиразбераподобрелиеданямаинтервалемеждудумитеиовентовадапишешнадиалекта?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Юли 2010, 11:50

vicho написа:
err0r написа:

сус ма! :mhihi:

квоингиенаправописонемоовиразбераподобрелиеданямаинтервалемеждудумитеиовентовадапишешнадиалекта?

Не те разбрах?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 22 Юли 2010, 11:51

Слаб ти е врачанският... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 22 Юли 2010, 12:00

откакто се затегнаха правилатъ у тоя фором, модараторите могат да започнат да триат теми и мнениа с повече от примерно 5 правописни грежки ^_^
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Юли 2010, 12:02

Нема да остане колега, нема да остане :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Юли 2010, 12:09

SKISA написа:аз проверих само на грешката "пунктуационен", щото мислех че се пише "пунктОационен" и са вече знам как се пише....! имам полза от тая тема.
а иначе ако бех прав щях да бъда мноу саркастичен към Жоро... :mhihi:

чувал съм ,че грамотността и знаенето на правописа ставало с много прочетени книги. не само с учене ,а с четене на обикновени хартиени книги. там човек получава визуализация на правилата и думите. понеже тва в момента не се случва е нормално да има толкова неграмотност...

Не е вярно това,аз съм прочел,както беше казал доктор Ливайн от едноименната реклама "милиони книги" ,ама си оставам инвалид в правописа,ако не верваш за книгите-щи покажа всека седмица касови бележки ,отделно имам и едно мазе пълно с книги,една вила с стая с книги, и у нас е пълно,и не са само с картинки,а и не продавам,ама те на,не мога да пиша правилно :banghead:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Юли 2010, 12:25

не говорим само за правописа.... на мен така ми се случи ,че имаше още книги,ма само книги като учех и изпрочетох на наще всичко хартиено.а имат страховита библиотека ,че леля ми беше неква книжарка в книжарница и имаха сичко ,дето излиза. правопис се учи ,но за да имаш думи да се изразиш е нужно четене.... бая четене. от там идват многото думички, с които да изразиш мисълта си... тва имах впредвид.ако можеш да кажеш по няколко синонима на една дума е много ,много добре... не е само до запетаите и пълният член.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 22 Юли 2010, 12:48

Българският език е много богат, но както каза скисата - не използваме много думи от него.
Наскоро научих, че Вазов е бил, а може би и все още е, единственият, който извлича максимален брой думи от нашия език. В Европа си мисля, че само французите могат да се похвалят с език, по-богат от нашия.
Както и да е, тук не говорим за богатството от думи, а за неправилното им изписване, за неграмотността, която ни залива под всякакви форми.
Преди няколко дни бях в една чакалня и разлистих едно от списанията, нямам спомен за името му, но в първия абзац, състоящ се от точно 4 реда намерих 6 правописни грешки, без да броя пунктуационните. Срамота е - списание, с лъскава корица, лъскави странички, пълно със статийки за по-добър живот, по-добър външен вид и всички останали глупости, пишещи се в списанията!
Заглавие във вестник преди години - "12 шарана изядоха представителите на партия еди коя си(нямам спомен)"
Айде сега кажете кой кого е изял, че от заглавието не става особено ясно, нали?
И това във вестник, май беше и на 1-ва страница!

Справочник за кандидат-студенти:
Кой от изброените варианти е правилният?
-комунизъмът
-комунизма
-комунизъма
И познайте какво - комунизъмът! Айде де!

От изписаните дотук 6 страници има 50% заяждане, като всеки пише (с правописни грешки) колко неправилно пишел другият. Спрете се поне.. Преди време имаше една тема, сега ме мързи да я търся, та в нея многоуважаваният, всепризнат и дълбокопочитан наш колега се беше заял с един от тримата души в този форум, които аз лично признавам, че не правят правописни грешки, но той се беше заял и мнението му беше изпълнено с адски много правописни грешки! Донякъде е лицемерно - да пишеш на хората какъв е правилният начин за писане, а всъщност ти самият да не можеш!
Темата е безкрайна, примерите са много.. Просто според мен трябва да се направи нещо по този въпрос!
Последна промяна Andronoff на 22 Юли 2010, 13:00, променена общо 2 пъти
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Юли 2010, 12:50

То тука пак се ядва, не оправдавам никого, но тука сме ~35000, докато в един популярен новинарски сайт, посещаван от в пъти повече потребители правят *баси и грешките

Изображение

И тва не им е за първи път. Просто това ми попадна подръка.

П.С. "Само" два пъти проверих, преди да постна :mrgreen:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата