Избор на семеен автомобил - съвети...
Модератор: Общи модератори
Re: Избор на семеен автомобил - съвети...
6per40 написа:Италианеца, защо не погледнеш ланчиа либра. Вярно, че звучи зле , но колегата Ерданел (гаргамел) ме повози в неговата и останах възхитен. Колата е широка, икономична, но той препоръча само 1,9 двигател, че 2,4 били много зле. Единственото, което не ми хареса в тази кола е салонът на предните седалки, малко като седнеш и се чувстваш като на втория етаж. За вървеж не мога да кажа, защото неговата е с ремап и троши и меля 320-ки на поразия.
Заварен диф (

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Португалец
, принципно говорих за комби, щом няколко пъти в годината ви се налага да имате багаж . Аз съще не харесвам седана, според мен е отвратителн, но колата си е добра (стига да е читава и гледана от предишен собственик)
п.с. ако наистина се замислите за френски автомобил http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details това не е лош вариант, ама за моторите им нищо не мога да ти кажа

п.с. ако наистина се замислите за френски автомобил http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details това не е лош вариант, ама за моторите им нищо не мога да ти кажа
Последна промяна 6per40 на 18 Авг 2010, 23:00, променена общо 1 път
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Незнам що дядо ти бяга от френските,ама ако се метне на едно 307 hdi ще се роди,супер икономична кола и вози прилично
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
darko1 написа:Незнам що дядо ти бяга от френските,ама ако се метне на едно 307 hdi ще се роди,супер икономична кола и вози прилично
Беше ме срам да си предложа мойто, ама щом повдигна въпроса ще споделя. А пък и не се вмества в бюджета много много, въпреки че в тази криза може да излезе нещо около 7-8 бона. Мойто е SW с панорамен покрив, има си 7 места или 5+голям багажник. 2.0 хди 90 коня е по-добрият вариант, въпреки че аз си взех 110. При тези с 110 коня трябва да знаеш, че имат проблем с демпферния маховик, който се решава срещу 700 лева дълготрайно(сменя се с модифициран). При някои екземпляри лостчетата, които управляват мигачи и чистачки са пре*бани и се оправят пак срещу 6-7 стотака(скъпо). Всичко друго е общо взето безпроблемно. Мойто специално е с бая екстри, липсва само парктроник, темпомат и навигация от предлаганите за модела. Има бая глезотии ел. прибиращи се огледала, комфорт модул, бленди, ESP, ASR, а и всеки ахва като се качи и погледне небето(лудницата е панорамния покрив). За разхода първото ми излизане беше до Свищов от тук са 240км грубо ми 5,2 без климатик, като по магистралата шпорех със 150-170, а след Ябланица до Свищов 130. С климатик е грубо литър отгоре, но двигателя е пушка.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
jordanov написа:darko1 написа:Незнам що дядо ти бяга от френските,ама ако се метне на едно 307 hdi ще се роди,супер икономична кола и вози прилично
Беше ме срам да си предложа мойто, ама щом повдигна въпроса ще споделя. А пък и не се вмества в бюджета много много, въпреки че в тази криза може да излезе нещо около 7-8 бона. Мойто е SW с панорамен покрив, има си 7 места или 5+голям багажник. 2.0 хди 90 коня е по-добрият вариант, въпреки че аз си взех 110. При тези с 110 коня трябва да знаеш, че имат проблем с демпферния маховик, който се решава срещу 700 лева дълготрайно(сменя се с модифициран). При някои екземпляри лостчетата, които управляват мигачи и чистачки са пре*бани и се оправят пак срещу 6-7 стотака(скъпо). Всичко друго е общо взето безпроблемно. Мойто специално е с бая екстри, липсва само парктроник, темпомат и навигация от предлаганите за модела. Има бая глезотии ел. прибиращи се огледала, комфорт модул, бленди, ESP, ASR, а и всеки ахва като се качи и погледне небето(лудницата е панорамния покрив). За разхода първото ми излизане беше до Свищов от тук са 240км грубо ми 5,2 без климатик, като по магистралата шпорех със 150-170, а след Ябланица до Свищов 130. С климатик е грубо литър отгоре, но двигателя е пушка.
Супер е колата,и аз го потвърждавам.Карал съм същото само че без панорамен покрив,пак спейс вагон с много екстри и съм супер доволен от колата

6per40 написа:Португалец, принципно говорих за комби, щом няколко пъти в годината ви се налага да имате багаж . Аз съще не харесвам седана, според мен е отвратителн, но колата си е добра (стига да е читава и гледана от предишен собственик)
Хареса ми тая Лагуна, тук в Русе гледахме една такава, ма само докато видя емблемата (

Йорданов и дарко1, също тук в Русе, харесах едно лачено 307 2.0 хди, което можеше и да се вмести в бюджета при добро коментарче на цената, но отново, както споменах преди малко "Пежо....мм не..." ... Май е бил чувал, че двигателите им не стават, ама не можах да го разбера

Йорданов, дай да го видим тоя Спортен Вагон

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
На ЛС нещо не става ... Ето го тук.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:6per40 написа:. Май е бил чувал, че двигателите им не стават, ама не можах да го разбера![]()
:
ДА не ти се бъркам много, обаче този двигател е един от най-добрите дизели в света изобщо.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
jordanov написа:Като купувах мойта, я закачиха на диагностика и набиавха газта на празен ход до ламарината да видят до колко бара надува турбото, ако не се сетят това е проверката. Поне за тази знам.
Така освен да дигате пушилка зад колата нищо не става. Кола се тества с VAG-COM (за VAG групата говорим) в движение.
---
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
И при мен я връзваха в движение и я караха ... ама не знаех, че е за това.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Ако колегата испанеца реши да идва по София, мога да го пратя при едни много добри майсторчета, занимаващи се само с VAG, дето да му кажат кво е състоянието на колата като мотор и ходова част, кво има да се прави по нея и за какъв коментар на цената да се бори. Пък ако е само за VAG-COM диагностика и аз мога да я свърша тая работа, имам кабел.
---
theraven_nz написа:Ако колегата испанеца реши да идва по София, мога да го пратя при едни много добри майсторчета, занимаващи се само с VAG, дето да му кажат кво е състоянието на колата като мотор и ходова част, кво има да се прави по нея и за какъв коментар на цената да се бори. Пък ако е само за VAG-COM диагностика и аз мога да я свърша тая работа, имам кабел.
Ще те помоля да ми дадеш данни за връзка с теб на ЛС, ако сметнеш, че ще можеш да удариш едно рамо

А колкото до Пежото, мн ме радват и мене тия панорамни покриви

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ама аз не го продавам мойто
Виж за някое друго и ако решиш да го преглеждаш в София да те изпратя/заведа при човек, който оправя бакиите дори на София Франс Ауто
Между другото от 30.08 до 09.09 съм в Свищов мога да ви повозя даже може и към Русе да идвам.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Doberman_vas написа:uCnaHeTcA написа:6per40 написа:. Май е бил чувал, че двигателите им не стават, ама не можах да го разбера![]()
:
ДА не ти се бъркам много, обаче този двигател е един от най-добрите дизели в света изобщо.
като изключим огромните проблеми с демферния маховик който има точно първото 2.0 хди със 90 и 110 коня ..