Бихте ли дали по 10 лева?
Модератор: Общи модератори
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Re: Бихте ли дали по 10 лева?
Club BMW написа:На мен ми е интересно от къде идва тази слава на горивата в БГ, че са лоши? На база на какво се гради тази теза? Дали причината не се крие в това, че някой хора зареждат където им падне или може би не си поддържат колите?!
От първия пост си личи слабата организацияГласувах
dimithur написа:Добре де, айде стига вече с тея добавкиНе разбрахте ли, че ако не се сложат, ще карате бензин с 70 октана
Абе, момчета...поне не давайте толкова очевАдно да се види, че сверата ви на работа е точно в горивата. Ясно, че сте свързани по един или друг начин с този бизнес, но поне не се излагайте като краставичари на конски пазар. Седнали сте да ни навивате как горивата били добри - абе, я мръднете 300 км. до едната Гърция, а после пак да си говорим. Или аз нещо съм малоумен, защото с немска и българска нафта ми дава различен разход, максималната скорост ми пада зверски и самият двигател не е толкова еластичен, с едното гориво вдига 200 без ядове, а с другото се пъне като магаре на баир. Айде, стига вече. Добре, че слагали добавки...слагайте, ама айде да са само добавките без "подаръците" от сяра и сякакви други глупости.
Другите ви призовавам съвсем приятелски - стига с тия глупости как нямало нищо да стане, щяло да се потули, никой няма да даде гласност на този проблем. Тя тази държава затова е на тоя хал - щото всички сме големи професори, акъл се дава на кило, ама като трябва да се свърши нещо и се почва с това, че нямало смисъл. Еми дайте да си седиме и да си гниеме тогава, а тея да си ни помпат отзад бавно, методично и с усмивка на уста. За Бога, колко са тия 10 лв., бе? Аз днес съм дал толкова само за синя зона! Давам по 20 лв. на ден за бензин! Еми, мерси, но предпочитам да си дам 10 кинта като пич, но поне да знам в коя бензиностанция да сипвам, че поне малко да го облекча тоя мотор и НАЙ–ВЕЧЕ да си направя на себе си кефа, че, видиш ли, тая кола е почнала да върви повече. Че то иначе, ако не ми пука какво сипвам, то дайте направо да ми продава някой една граната, да я хвърлям у коша и после да викна само попа да преръси!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Напълно те подкрепям колега ! Държавата сме ние ! Данаци плащаме ,а дупките си седят. Бензина ни е скъп,а пък е гола вода ...
Ако не ние ,няма кой да се противопостави, да се оставим цял живот да ни лъжат? За да има гъзари (като тези шефовете на веригите бензиностанци) трябва да има и балъци (ние) които си мълчим и си сипваме кофти гориво и си свиркаме
и сме доволни защото сме мишки и си викаме "то нищо няма да постигнемее,няма смисъл"
Стига са ни правили на маймуни ! Имаме права ! Сговорна дружина, планина повдига !
Ако не ние ,няма кой да се противопостави, да се оставим цял живот да ни лъжат? За да има гъзари (като тези шефовете на веригите бензиностанци) трябва да има и балъци (ние) които си мълчим и си сипваме кофти гориво и си свиркаме

Стига са ни правили на маймуни ! Имаме права ! Сговорна дружина, планина повдига !
Pitbull_Germany написа:.............
Първо, само за протокола да отбележа, че работя в сФерата на системното администриране

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
dimithur написа:Pitbull_Germany написа:.............
Първо, само за протокола да отбележа, че работя в сФерата на системното администриранеИ не съм защитавал бензинджийте по никакъв начин, просто отбелязах факта, че на бензина му се слагат умишлено добавки с цел да стане повече октани
Проблема според мен идва именно от там, некачествените добавки дето ги слагат тука
ОК, това е много хубаво. Просто реших, че си в тоя бизнес, защото много нахъсано се зае да браниш родните горива

И все пак приканвам организаторите на тази инициатива - недейте да казвате точно от коя бензиностанция ще взимате проби. Направете го след получаване на резултатите. А и си мисля, че не е лоша идея да се вземат проби от няколко бензиностанции на всяка една верига бензинджийници!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз ще го пусна в Пежо форума

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Сондьора написа:Тва не е сериозно
Колега дай малко информация, знам че се занимаваш с подобни неща.
Колко като количество трябва да се вземе (някъде по-напред прочетох, че калибровката е 20л).
Може ли от колонката да се налее или трябва по друг начин.
Със сигурност знам, че трябва да се налее в съд който е предназначен да съхранява такива течности - в бутилки от бира и други подобни няма да стане.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Не,не бих дал.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
TheDriver написа:Сондьора написа:Тва не е сериозно
Колега дай малко информация, знам че се занимаваш с подобни неща.
Колко като количество трябва да се вземе (някъде по-напред прочетох, че калибровката е 20л).
Може ли от колонката да се налее или трябва по друг начин.
Със сигурност знам, че трябва да се налее в съд който е предназначен да съхранява такива течности - в бутилки от бира и други подобни няма да стане.
Има си стандарт за взимане на проба, не съм на 100% запознат тряя да питам рафинерията. Но по начало си има специален "пробовземач", който взима проба по цялата дълбочина на резервоара за съответното гориво, и се измерва по цялата дълбочина, утайки вода и т.н. Прикачил съм едно файлче с цени и какво се изследва, но това е на нашата рафинерия има и други, които могат.
Ферариста, дето вика да се вземе една туба 20 л, и поне да се види дали ни цакат от към литраж, а за качеството би трябвало да се направи нещо, за да се задействат съответните органи за качество да си вършат работата по често и съвестно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това с количеството мисля, че няма как да стане точно. Нас ни интересува от произволно налята колонка да кажем 5лт като го тестваме дали ще излезе толкова октана, колкото претендират. За външен вид, утайки, вода, мисля, че сами можем да си ги видим.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Само октаново число не стига, за да се каже, че бензина е качествен. Мога да ти направя от 95 на 100 октана /или от 67 на 95/ с тетраетилолово, дали ше си сипеш от тва "качествено" гориво?? Щото ако изследваш само за октаново число, ти няма как да разбереш с какво съм качил това число
.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Това с количеството мисля, че няма как да стане точно. Нас ни интересува от произволно налята колонка да кажем 5лт като го тестваме дали ще излезе толкова октана, колкото претендират. За външен вид, утайки, вода, мисля, че сами можем да си ги видим.
Именно,няма да претендираме за повече параметри като утайка и тн,просто целта на изследването ще е сипване от колонката,както сипваме всекидневно на автомобилите си,няколко конкретно посочени бензиностанции които се намират на натоварен път и тн.нямаме за цел да дойдат някакви разбирачи,така наречените "вземвачи на проби

П/П
Аз ще пусна тема в форума на тойота
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сондьора написа:Само октаново число не стига, за да се каже, че бензина е качествен. Мога да ти направя от 95 на 100 октана /или от 67 на 95/ с тетраетилолово, дали ше си сипеш от тва "качествено" гориво?? Щото ако изследваш само за октаново число, ти няма как да разбереш с какво съм качил това число.
Възможно е, кажи тогава някакви по-важни характеристики. Доколкото разбирам теста за октановото число става чрез изгаряне в някакъв тестов двигател и от там може да се вземат по-важните характеристики за горивото предполагам. Същото и за дизела, цетаново число, сяра, парафини некви или каквото там слагат..
Сондьора написа:Само октаново число не стига, за да се каже, че бензина е качествен. Мога да ти направя от 95 на 100 октана /или от 67 на 95/ с тетраетилолово, дали ше си сипеш от тва "качествено" гориво?? Щото ако изследваш само за октаново число, ти няма как да разбереш с какво съм качил това число.
Бе аз точно това си го мислех, в бензина има една лаболатория химични съставки и октана е само една от тях

- Сондьора
- ентусиаст
-
Незнам колега, заради това казвам, че не е толкова лесно взимам проба в туба и ги клецам....има си стандарт, на който трябва да отговарят горивата ЕН 228 или 229, и 5стотин и нещо, при всяко едно отклонение от този стандарт, горивото е некачествено, не само по октаново число, сярата примерно прееебава яко М52 двигателите /никасиловите блокове/, съдържание на кислород, летливост.....Има стандарт и трябва да отговаря на него, от там нататък е некачествено гориво.
Това значи, че ако искаме просто да видим какво точно ни продават и с колоко ни лъжат на колонката не е проблем просто да налеем в туба и да изследваме.
Но ако искаме да продължим и да се стига до съд и глоби, ни трябва проба взета както е официалният ред иначе е съмнително дали ще бъде взето насериозно искането ни.
Но ако искаме да продължим и да се стига до съд и глоби, ни трябва проба взета както е официалният ред иначе е съмнително дали ще бъде взето насериозно искането ни.